Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x26 - Hétfő reggel 9 óra, Laura (6)

2012. november 27. 10:00 - Zsoofka

Laura korábban itt

Hétfő reggel van és én megint itt vagyok. Pedig tényleg azt hittem, hogy az a múlt heti ölelés lesz az első és utolsó érintés közöttünk. Az utolsó alkalom, amikor láthatom őt. És most, mint már egy éve minden hétfőn, megint szorongó léptekkel közeledem, ez a kurva kapu meg pont úgy nyikorog, mint az első alkalommal... A kertben vár. Most is olyan sármos és megnyerő, bölcs és kisfiús egyszerre, mint mindig. Talán meg kellene ölelnem? De akkor ismét visszabújna a csigaházába. Hiszen a múlt héten, ott a rendelőben visszaölelt engem. Azért ez már egy lépés volt felém. Még akkor is, ha ő is azt hitte ez az utolsó.

1.jpg

Bemegyünk. Rögtön elmondom neki, megfogadtam a tanácsát és elmondtam apának az Imrés történetet. Nem, nem simogatja meg a buksim, hogy ügyes és okos meg szófogadó kislány vagyok. Ellenkezőleg. Lecsesz, amiért csak egy lightos verziót vallottam be. Csak egyszer voltunk együtt, az egész nem jelentett semmit, sem akkor, sem később - hazudtam apának. És apának már ez is sok volt. Két nappal a vallomásom után rosszul lett az utcán. Hozzánk vitték be, a kórházba és még mindig ott van….

Minden olyan, mint a korábbi ülések alkalmából, de valami azért mégis más. Mintha, mintha most más szemekkel nézne rám András. Talán tényleg azt hitte nem lát többé, és lám, mégis üres maradt ez az időpont, és az első szóra visszajöhettem… Hirtelen megint a jól ismert párbeszédben vagyunk. Én, már-már tét nélkül, évődöm vele, hogy lám, nem sikerült engem pótolnia. Amikor egyszer csak, hirtelen, nem a megszokott szakma-dumát kapom válaszul, hanem azt mondja, nem akar engem pótolni, mert olyasmit érez irántam, ami pótolhatatlan…. „Megrémített az a gondolat, hogy soha többé nem látom.” Mond ilyet egy terapeuta a páciensének? Mi ez? Miért mondja ezt most ennyi visszautasítás után? Miért pont most? És én erre az egészre csak ezt tudom kinyögni, hogy ÉRTEM. Nem érzek katarzist, nincs bennem „a na látod én megmondtam” érzés, sem boldog lebegés.

2.jpg

Csak próbálom tudomásul venni a hallottakat. Furcsa. Nem tudok mit kezdeni a helyzettel. Azt mondja, tényleg nem csak én beszélem be magamnak, hogy vonzalmat érez irántam. Érzi ő, nagyon is. Mintha csak tesztelnénk egymást, ki mennyire zakkant, ki meddig mer elmenni… Magam mellé hívom, ide a kanapéra. Arcán még mindig az a megrészegült mosoly, mintha elalélna önnön bátorságától, hogy jé, meg merte tenni, bevallotta a nyilvánvalót. De valahogy, ahogy ott ül mellettem, még mindig inkább a terapeutámat látom benne inkább, mint vágyaim tárgyát. Még a kezét is közelebb húzza, meg kellene érinteni, de nem megy. Tegezni kezd, furcsa ezt a szájából hallgatni.

222.jpg

És amikor megkérdi mire gondolok, én, mint akit hipnotizáltak, még be is vallom neki, hogy Imrére gondolok. Miért mindig Imrére kell gondolnom, amikor egy férfival kezd komolyabbra fordulni a dolog? Ez a pasi itt mellettem tényleg nem bír elszakadni a pszichológusi énjétől. Faggat, tovább. Imre. Imre. Imre.

22.jpg

Elmondom neki, amit eddig talán még önmagam előtt is titokban rejtegettem, hogy akkor és ott, abban a nyaralóban és nem szexre vágytam Imrétől. Dehogy is. Csak a mentőövet láttam benne, aki ki tud menekíteni a szerencsétlen apám reménytelenségéből. Amikor bementem hozzá, a szobájába, ő minden porcikájával, különösen az álló farkával azt sugallta: gyere kicsi lány, majd megvéd a bácsi…. Nem tudtam mi vár rám, amikor felkínáltam magam Imrének. A testem már kész nő volt, de a lelkem az gyermeki. Megtettem mindent, amit kért, igyekeztem nagyon. Ha az aktusra gondolok, most mégis az a kisfiú jut eszembe a gyerekosztályról, akin gerinccsapolást kellett végeznem. Ő is bátor volt, ő sem tudta mi vár rá. Én is bátor voltam, mégis síkosító kellett hozzá, hogy akkor és ott belém hatoljon Imre. Fájt. De aztán hagytam másnap is. Mert azt reméltem, hogy megment. Honnan is tudhattam volna, hogy ez egy nagyon nem normális út, hogy csak kihasznál? Hogy is mondta András a múlt héten? „Hogy az összes perverz patkány ugyanazt a módszert használja.” Nem akartam lefeküdni Imrével. Csak azt akartam, hogy öleljen meg és mondja azt, minden rendben lesz.

4.jpg

Most is azt akarom. Itt vagyok András, ölelj meg és mond azt, hogy minden rendben lesz. De hiába az előző percek vallomása, hiába a pillanat, hogy megragadom a kezét, most mégis feláll és elhúzza a sajátját. És akkor megint kimondom: gyere és feküdj le velem. De akkor már megint a régi András néz rám. Visszaül abba az átkozott székbe. Mintha csak azt mondaná, nem kellek neki, ilyen múlttal nem.

Magyarázni kezd: azt mondja, vágyik rám, régóta vágyik. De nem engedhet ezeknek a vágyaknak, mert akkor Imre 2 lenne. Nem lenne különb, mint az a pocakos német, aki ott, a nyaralóban megerőszakolt. Én Imréhez az apám elől menekültem, András szerint az Imre által okozott sokkhatás és tartós defektek miatt most hozzá menekülök. Ha ő most azt tenné, amit én akarok és amit ő is tenne a farka a szíve szerint, akkor nem lenne különb, mint a bajok eredeti okozója, Imre. Próbálom megérteni. De hogyan hasonlíthatja magát ahhoz az emberhez? Én őt akarom, tényleg őt. De András már megint csak egy pszichológus fejével tud gondolkozni. Tényleg ekkora trauma volt nekem az az aktus Imrével? Ennyire elrontotta a szexhez való viszonyomat? Hogy is mondja András? Csak a szexen keresztül vagyok képes kommunikálni… Pedig én többet érzek iránta. Barátságot, elfogadást, bizalmat. Igen, ezt mindet érzem. Meg azt is, hogy le akarok feküdni vele. Minden defektet félre akarok tenni, nem elemezve akarom magunkat, hanem elélvezve. Azt mondja megijedtem, amikor ide ült mellém… Talán. Egy kicsit. Na jó. Nagyon. De hát ennyi visszautasítás után már nem is reméltem… Vagy tényleg attól félek, hogy az ábrándjaim testet öltenek és oda lesz a varázs és megutálom őt?

3.jpg

Megint azt mondja szeretne lefeküdni velem. De ha megtennénk én utálnám meg, mert valójában nem ezt akarom, csak megváltást, segítséget…. Nehéz, ha az ember lánya picológusba szeret bele. Más már rég hanyatt vágott volna, ez meg itt elemez….

Talán elég mára a vallomásokból, a legjobbkor csörög a telefonom. Egyrészt magamra maradhatok a gondolataimmal, másrészt végre jó hír apámról, túl van a krízisen. Rohanok hozzá.

5.jpg

A kertben még, ahogy sietek a kocsihoz egy pillantást érzek magamon. Judit az, András felesége. Ahogy visszanézek és köszönök, még így futtában is, mintha valami furcsát látnék ennek a nőnek a tekintetében. Mintha sejtené mi lakik a szívemben…

Címkék: terápia
53 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergamott 2012.11.27. 10:15:14

Ezt most te dolgoztad fel másképp, vagy így is tálalták?

beacska 2012.11.27. 10:27:52

mokamini! azért kihagytad a legfontosabb dolgot a történetből: András elmeséli a kamasz-szerelmét a tanítónénivel...

ez egy nagyon jó rész volt! változatlanul András a kedvencem, nagyon profi módon oldotta meg a Háromszög-problémáját!!!

És ezután mondja azt vki, hogy ő Laura miatt kergette az asszonyt más ágyába!

Zsoofka 2012.11.27. 10:31:36

@Bergamott:
Nem akartalak megzavarni... Csak én írtam meg másként. Egy picit már unom :)

genevieve 2012.11.27. 10:36:26

@mokamini: nagyon tetszett ez az írás:-)

örülök, hogy Te hogyvoltolod a sorozatot:-)

beacska 2012.11.27. 10:41:33

:)))...na kezdőőőődik...

Alterra 2012.11.27. 10:42:35

Nekem jobban tetszik a narratív leírás, bocs. Főleg hogy így jelentősen le lett tompítva az epizód éle és újdonsága, mégpedig hogy Laura igencsak feszengve és zavartan fogadta a terapeuta kitárulkozását.
Nagyon jó volt a távozása. Egy pár pillanatra megálltak egymás mellett, zavartan aztán Laura gyorsan távozott. Szó sem volt ölelésről.

Zsoofka 2012.11.27. 10:51:40

@genevieve: @Alter E:
Örülök, ha tetszett, megértem, ha nem :)

Nemigen lesz több ilyen, Mátéba meg sem próbálom beleélni magam :)

Alterra 2012.11.27. 10:54:50

@beacska: én mondom. :-)
Nekem pont az jött le, pénteken hárított minden felelősséget, közölte, h nem bocsájt meg, máris szabad az út Laurához. Ráadásul, mivel hárman voltak, Ágnes sem tudott az azelőtti pénteken elhangzottakhoz reagálni.
FB-on írta valaki, sokkoló volt a közeledés és a tegeződés, hát nekem is. Főleg az utóbbi, még ha közelednek is, milyen alapon kezdi tegezni a nőt? Se férfiként, se terapeutaként nem volt ehhez joga.
Még jó hogy aztán úgy-ahogy visszatalált a terapeuta szerephez. Enélkül asszem nem is nagyon folytatódhatott volna a sorozat. :-)

beacska 2012.11.27. 11:03:50

@Alter E: 2 vagy 3 héttel ezelőtt megbeszélték Ágnessel, hogy mindketten tudják, hogy ha igent mond Laurának, akkor a nő visszakozni fog.
András szándékosan volt ilyen "tolakodó". A gyengébbek kedvéért még egy valós v. kitalált oktató történetet is elmondott a tanár-diák viszonyról.
Megadta Laurának a lehetőséget, hogy nemhogy méltóságvesztés nélkül visszakozhat, de többet kedve se legyen forszírozni vmit, amiről mindketten tudják, hogy lehetetlen. Most már Laura is érti...talán...

bár, én azt hittem, a nézőknek nyilvánvalóbb lesz. ezek szerint mégsem...

Zsoofka 2012.11.27. 11:11:06

@beacska:
Ide írom, meg a 25öshöz is :)
Szóval pont ez az ok, amiért így írtam ezt meg. Mert végig kétértelmű, mert a józan eszem pszichotechnikának mondja, a szívem szeme meg a szomorú férfit látja, aki túl mélyre ásott a nőbe és nem tud mit kezdeni azzal, amit ott talált... És ez a sokk-terápia elég kétesélyes... Dargay vívódádát már jól ismerjük, de vajon hogy láthatta ezt Laura.... Szerintem így.

Zsoofka 2012.11.27. 11:11:54

...vívódását...

beacska 2012.11.27. 11:17:01

@mokamini: ha nem mesélte volna el azt a történetet, amit amúgy te kihagytál, akkor tényleg kétesélyes lenne, de számomra így nem az. Még abban sem vagyok biztos, hogy megesett vele az eset ;)

Alterra 2012.11.27. 11:21:40

két hete András elmondta Ágnesnek, h szereti Laurát, vele akar lenni és nem érdeklik a következmények.
Ágnes erre azt válaszolta, hogy nem tud mit mondani.
Szerintem a hétfői nem szándékos technika volt, hanem valódi közeledés. Csak _miután_ látta, hogy hogy reagál a nő és elhangzott a valódi Imre sztori, akkor András, mivel mégsem egy szatír, és van benne tisztesség és jóérzés, mégis vissza tudott kanyarodni valamelyest a szakember szerepéhez.

beacska 2012.11.27. 11:23:39

@Alter E: szerintem meg nem. Ha akart volna tőle vmit, randira hívja külön, telefonon. De ő steril körülmények közt tette. Nem egy füstös (jaaa, olyan már nincs, akkor félhomályos) kiskocsmában.

Alterra 2012.11.27. 11:26:12

A tanárnős történet nekem is tetszett. Kár hogy nem látják többen ezt a filmet. Hogy köztudott legyen, hogy aki egy kamaszt szerelmi kapcsolatban felnőttként kezel, az visszaélést követ el.
Egyébként az is tetszik, hogy egy-egy epizódot ennyiféleképp is lehet értelmezni.

Zsoofka 2012.11.27. 11:45:18

@beacska:
Érdekes amit írsz és szeretném, ha megosztanád itt, hogy hogyan hangzott az a sztori a te olvasatodban. Mert én nem bírtam tökéletesen megérteni. Szerelmes volt egy tanárába. Ostromolta. A tanár sokkterápiát alkalmazott nála. Leoltott lámpánál azt mondta neki, tessék, itt vagyok. Ö meg elszaladt. Pont úgy ahogy Laura annak idején nem. Ezt értem. A tanár ezt próbának szánta. Szerinte. Ő örökké hálás a tanárnak... WTF? És mit lett volna, ha rámászik a sötétben? A tanár segítségért kiállt? Vagy? Ő lett volna Imre néni? Nekem ez zavaros. Értem, hogy tanmese, de nem a tanáron, az ő, D.A. döntésén múlott a dolog. Mert ő 15 évesen elmenekült. Laura meg nem. Tényleg nem értem.

beacska 2012.11.27. 11:56:21

@mokamini: a tanárnéni pontosan tudta, hogy "amelyik kutya ugat, az nem harap". Ez egy kamasznál halmozottan érvényes. Dehogy akart ő bármit is a csipszartól (mit akarhatott volna?). de tudta, hogy másképpen nem tudja "észhez téríteni".

Ami itt (és a szertárban) történt, az egy kicsit olyan dolog, hogy nagyon gyakran van, hogy ha elérsz vmit, amit nagyon akartál, kiderül, hogy pl. büdös, keserű, savanyú...és már te sem érted, miért is akartad annyira...

én még emlékszem ilyen szerelmekre: nem mertem hozzáérni, mert féltem, hogy elillan, vagy összetörik (bármilyen baromságnak hangzik)...és volt olyan srác is, akinek iszonyatosan büdös volt a szája...brrr...

Zsoofka 2012.11.27. 11:59:01

@beacska:
Továbbra is úgy gondolom, kétesélyes egy ilyen sokk...

De a büdös, keserű, savanyút értem. A barátnőm nagymamája erre azt mondta: "Szagold fiam, magadnak szakajtottad!"

beacska 2012.11.27. 11:59:23

@mokamini: amúgy az én értelmezésemben a tanmese nem Laura-Imre kapcsolatról szólt, csak Laura értelmezte annak. Számomra Laura-András kapcsolatról szólt. Megadta neki a lehetőséget, hogy LAURA döntsön a visszakozásról. Hogy Ő húzza el a kezét. Hogy vége legyen annak, hogy derűsen mosolyog a kanapén, hogy "nnna, erre mit lépsz, öreg?"...

genevieve 2012.11.27. 11:59:58

@mokamini: a tanárnős sztoryt az imrével való esetével vonta párhuzamba és nem a mostani, kettejük közötti helyzetre...

főleg azért sem, mert közben folyamatosan mondja laurának,hogy szereti...ergo bizony átlépett egy határt amit nem tehetett volna meg

beacska 2012.11.27. 12:04:18

@mokamini: persze, hogy kétesélyes. De az emberek nagy része ilyenkor leblokkol. Nem vagyunk bevállalósak. lehet, hogy aztán veri a fejét a falba, hogy mekkora barom voltam, de akkor és ott nem lép. Eltervezi százszor, hogy mit mond, és mit csinál majd, ha alkalom lesz, de ha "nem irányított" az alkalom, akkor nem lépi meg.
Plusz, még azt is tudta, hogy Laura könnyen keveredik zavarbaejtő szitukba (lsd. WC-s szex), de nem kezeli jól a helyzeteket.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.27. 12:41:31

@mokamini: Pedig Máté is szex-szel kommunikál. Khm.

Hát, Laura meg visszakérhwtné a lóvé felét- elkezdett ott neki lelkizni a pszichomókus.
A Megmentő jól bekavarta Imre, Máté, meg a világ hímnemű -legalább néhanapján- heteroszexuáls felének Áldozatát.
Ah, romantikus vallomás, nosztalgikus flashback, majd szakmai körülhümmögés.
Laura : D.A. Döntetlen.

@beacska: A nézők látták őt pénteken is, Laura (talán)nem.

Tillike 2012.11.27. 12:53:53

Sztem Andras nagyon jo pszichologus, de csapnivalo ferj. Es talan pont azert mondta el Lauranak hogy szereti, mert nem akart hazudni, mert a lany is latta a vivodasat es mert igy mar nem elerhetetlen vagyalom hanem valosag is lehet - es ettol Laura mar meg is ijedt. De ferjkent tenyleg belekergette a nejet egy masik ferfi agyaba, elhanyagolta, elutasitotta. Persze ettol meg megbeszelhettek volna, bar ki tudja lehet hogy probaltak is, ez nem derult ki szamomra.

Alterra 2012.11.27. 14:28:21

Azt hiszem, ennek a résznek az amerikai megfelelőjéből láttam korábban egy darabkát a youtube-on és annak azért más hangulata volt. Onnan láttam, hogy ülnek a kanapén és beszélgetnek, de a nő ott nem tűnt feszengőnek, úgy tűnt, inkább segített a meghitt hangulat abban, hogy elmesélje a traumát. AZtán a doki átölelte, mire a nő megpróbálta megcsókolni, de ezt a férfi nem engedte, hanem atyaian magához vonta, a homlokát csókolta meg, közben azt magyarázta, h nem lenne jó, ha viszonyt kezdenének.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.11.27. 14:49:39

Mokamini, jók ezek a hogyvoltok, de ha elfogadsz egy kritikát, a narratív-féle sokkal jobb, mert úgy humort, iróniát is bele tudsz csempészni, pont ami ezeknek a hogyvoltoknak az egyik fő eleme.

Zsoofka 2012.11.27. 14:55:27

@igenapu:
Persze hogy elfogadom. Nekem is azért nem jött be, mert a szarkasztikus énem folyton kiabált, hogy mit és hogy.

Ez csak egy kísérlet volt, megérteni, mit és hogyan láthat Laura, mert Dargay lelkét már agyonbeszéltük :)

etzel 2012.11.27. 17:08:12

Szerintem nem volt szándékos és tudatos András részéről, nem egy tesztnek szánta. Ugyanis tételezzük fel, hogy szándékosan átül, majd Laura megfogja a kezét, esetleg több is történik. Ebben az esetben a terapeutának a húzása bejön, de hol áll meg? Mert ha megáll - mert tudatosan tesztelni akarta volna Laurát - akkor elveszik a maradék bizalom is és az egész terápia eredményét veszélyezteti.

etzel 2012.11.27. 17:10:55

Ja, az meg a forgatókönyíró hibája, hogy Ágnes nem mond semmit, kér egy kis időt, pedig 1. ő már ezt tudta, hiszen az első találkozásukkor fellelhető volt Laura, a második találkozáskor felveti azt, hogy adja át Laurát más terapeutának - egy szupervizor szakmai alapon csak ezt javasolhatja. Vagyis számára nem lehetett nagy meglepetés András vallomása. Ehhez képest nem mond semmit, a következő részben pedig a hármas ülés miatt nem kerül szóba a téma.

Zsoofka 2012.11.27. 17:17:56

@etzel:
Pont ezt írtam én is a tanárnős meséhez. Mi van, ha nem jön be a blöff?

etzel 2012.11.27. 17:30:22

Nem gondolom, hogy a tanárnő blöff lenne. Ez egy saját élmény behozatala, amit a legtöbb cipológus - főleg az analitikusok - helytelennek tartanak. Inkább egy jelzés András hezitálásáról, hogy megszegem a szabályokat, mert látod, én is bizonytalan vagyok. Annyira nagy hatással vagy rám, hogy alig tudom tartani a terápia határait. Illetve a tanárnős példával párhuzamot akar vonni az akkori és a jelenlegi helyzet között és tudattalanul is talán üzenni Laurának, hogy TE IS el fogsz futni (ez ugye önmagában egy teszt, hiszen Laura csakazértis megmutathatná, hogy nem futok el, maradok - és fel is kínálkozik..), vagy inkább FUSS EL TE IS. Ami inkább disszonáns, hogy amikor a kanapén ülnek, akkor ugye András közeledne/ik, ám Laura pont nem válaszol semmire, amit András kérdez (amikor OTT van a lehetőség, menekül), amikor András feláll, egyből felajánlkozik, hiszen a lehetőség megy el tőlem. Tipikus nárcisztikus sérülés: ami nincs, az nagyon kell. Ami van/lehetne, az nem kell.

Zsoofka 2012.11.27. 17:56:31

@etzel:
Én is valósnak érzem a tanárnős sztorit. A blöfföt itt arra írtam, hogy a tanánő blöffölt, amikor lekapcsolta a vellanyt. Aztán bejött neki, mert D. elmenekült.Mi van ha nem teszi? Akkor neki is lett volna egy Imrenénis sztorija? Erre írta beácska, hogy a tanár jól mérte fel a szitut, mert jól tudta, ha tettre kellene sor kerülnie, D. nem vállalja be. Judit is megmondta: tutyimutyi. Ez utóbbi persze csak vicces párhuzam, mielőtt még valaki komolyan veszi :)

etzel 2012.11.27. 18:03:02

@mokamini: Hát, ezt ennyiből nem tudjuk meg. Igen, valszeg a tanárnéni blöffölt, vagy legalább is sejtette, hogy ez lesz, mert a szégyenlős "tináger" úgyis el fog szaladni. Főleg, hogy lekapcsolta a villanyt. De ha másképp alakul, András akkor is cipológus lesz. Legfeljebb szupervízióba mindig azt vitte volna, hogy elcsábítja a pácienseit. (Amit tulképp most is csinál - Judit:"Á, az apa nélkülieket nagyon szereti...")

Segna 2012.11.27. 20:13:07

@mokamini: NE HALLGASS @igenapu-ra!!! - eleve ilyen név miatt már dafke se! ;-)
Imádtam ezt az interpretálást! Kísérletezz csak nyugodtan, várjuk!
off: azért kezdtem elolvasni a hogyvoltodat, h eldöntsem, van-e kedvem a sorozathoz. És... egyben, egyszuszra, lélegzetvételnélkül elolvastam a 26 részt, plussz a kommenteket! És most nem merem megnézni a sorozatot, mert félek, h csalódás lesz ;-)
Nagyon várom a hétfőt, ugye folytatod?! egy rajongód!

Zsoofka 2012.11.27. 20:38:27

@Segna:
Drága vagy, imádlak....
Nem tudom mit hoz a hétfő. Látnom kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a jobb írni... A többi az marad a narrálós stílusban, hacsak közben nem lő az agyam... :)

genevieve 2012.11.27. 21:09:00

@etzel: édes ez a sztory:-))

az a tanárnő a valóságban nem létezik, hiszen ez egy tévésorozat:-D

genevieve 2012.11.27. 21:11:03

@mokamini: nekem is tetszett a mai irásod, de tény, hogy mikor ironizálsz és "kommentelsz", az szórakoztatóbb:-)))

genevieve 2012.11.27. 21:27:13

úgy tűnik a doki wc-je valami kultikus hely:-DDDDD

mindenki oda menekül:-DDDD

szombatreggel 2012.11.27. 22:18:01

Hú, ez a rész nagyon tetszett, pedig eddig nem nagyon jöttek be a hétfők. Nekem ez a fajta írás is tetszett, de az eddigi stílus is. :)
Én végig nem tudtam eldönteni hogy András csak blöfföl vagy teljesen komolyan gondol mindent amit mond.

subidubidu 2012.11.27. 22:19:24

Kedves mokamiki,

A Te írásaid által ismerem csak a sorozatot, és nagyon sajnálom, hogy nem láthatom a színészek játékát, mert az alapján, amit írsz és amit kommentelnek, nagyon jó az egész.
Szuperek a képek, a két egymás melletti kéz (a megrészegült mosolyt azért hiányolom ;-)), érdekes volt ez a kísérlet Laura szemszögéből. Azért a narratívok számomra, aki sajnos nem láthatja a sorozatot, informatívabbak.

Köszönöm, hogy veszed a fáradságot és írsz ide.
(Valakinek van ötlete, hogy lehetne látni a részeket úgy, hogy nincs mód előfizetésre? Lesz esetleg DVD-n is?)

Darcint3 2012.11.27. 22:26:34

Nagyon várom a mai összefoglalóját! Remélem már holnap olvashatjuk :) szerintem te csalsz Mokamini. Ezt a meleg szálat tudtad előre :) (számomra még mindig hihetetlen). Neked forgatókönyveket kéne írnod, nem gondoltál még rá?

etzel 2012.11.27. 22:57:29

@genevieve: Nem nagyon látom, hol állítottam azt, hogy ez a valóság. Egy sorozatról, annak forgatókönyvéről, eseményeiről, a fabuálórl beszélgetünk úgy, hogy megpróbáljuk beleképzelni magunkat egy fiktív szituációba, mivel nem szájbarágósan mond el mindenről mindent ez a 25 perc. Számomra pont az a legnagyobb kérdés, hogy hogy a forgatókönyv mennyire alapul valóságos elemeken. A sorozat akkor jó, ha hiteles és akkor hiteles, ha szakmailag kellően korrekt, közel van a valósághoz. És ez szakmailag korrekt, még akkor is, ha 25 percbe sűríti az átlagosan 50-60 perces terápiát (valószínűleg egy órán keresztül nem lehetne ennyi feszültséget folyamatosan fenntartani és a néző megunná) és akkor is, ha négy, nem kellően átlagos terápiás történetet mesél el.

nivikiwi 2012.11.27. 23:02:11

@Darcint3: meleg szál? Na most nagyon kíváncsi lettem a mai részre...

etzel 2012.11.28. 00:33:31

@mokamini: Ez lehetne az utolsó mondat: Robogok apámhoz, ezért nem látom, amint András megsimogatja a hűlt helyemet, ahol pár perce még egymás mellett ültünk.

Zsoofka 2012.11.28. 06:11:46

Jó reggelt!

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat!
Lesz ma poszt, 11re van élesítve. Várlak titeket!
Annyiban csalok, hogy a hbogo-n megnézem a heti adagot és ahogy tudom, írom... De természetesen fogalmam sincs mi lesz a jövő héten. :)
Melegszál: nekem valahogy ez az első Gabibarát mondatnál gyanús volt. De így, ahogy csinálták, svédcsavarral, sokkal jobban tetszik, mint az én simameleg verzióm :)
Szép napot nektek.

Alterra 2012.11.28. 09:14:28

@etzel: 18.03-as :-))
Egyébként a tanárnő esetében sem lett a filmben egyértelműen kimondva, hogy ez blöff volt. András mondta, h utólag hálás.
Kicsit off: ha a tanárnős sztoriban megfordítjuk a nemeket, ha elképzelem, h egy férfitanár csinálja ezt a lányommal, akkor rögtön nagyon durva. Nekem ugyan magyarázhatná, h ő csak riasztani akart...
Azt hiszem a tanár részéről is az a helyes, ha bölcs türelemmel kezeli egy kamasz rajongását, és ha az túl messzire megy, egyszerűen leállítja.
Ez lenne a pszichológus részéről is a helyes, kérdés, h képes-e rá ha kihűlt a házassága és egy (kívülről) érett nő van vele szemben.

Alterra 2012.11.28. 09:20:03

@subidubidu hsz kapcsán
az egymás melletti kéznél még egy fontos kimaradt a leírásból: Laura egy idő után elhúzta a kezét. (és amikor András felállt, akkor kapott mégis utána)

Tillike 2012.11.28. 10:09:27

Szerintem a tanarnos sztori igaz, ahogy en latom Andras nem hazudik a pacienseknek (csak Lauranak amikor elmondta hogy nem akarja ot). Szamara nagyon fontos hogy bizzanak benne, ezert nem talalgat.

genevieve 2012.11.28. 10:33:45

@etzel: @Alter E: igen, a 18.03-as:-)

@Tillike: csak ismételni tudom magam:-)

ez egy forgatókönyv, nem a valóság:-))

subidubidu 2012.11.28. 14:51:03

Köszönöm, a kéz elhúzása fontos momentum. :-)

Én úgy látom az eddigi olvasmányok alapján, a pszichológus a hétvégén mindig földolgozza magában a pénteki történteket, ez látszik utána a hétfői viselkedésén. Fölvállalta az érzéseit, ettől hitelesebb, de mutatja azt is a páciensnek, hogy képes önkontrollra.
Úgy gondolom, tudatos volt az egész, még ha fájhatott is neki, hogy az érzései ellenére a szakmai tisztesség miatt (most a házasságáról ne beszéljünk) nem jöhet össze Laurával, hanem segítenie kell neki.
Kár, hogy nem sokkal hosszabb az egész sorozat, még két ülés ezzel a szereplővel és vége. :-(

subidubidu 2012.11.28. 14:54:41

Mármint hogy azon a héten vége, úgy gondoltam. 5x8 és ez már a 6.

Alterra 2012.11.28. 15:10:05

@subidubidu: egyetértek, de igazán etikus szerintem úgy lett volna, ha nem ül mellé és főleg nem kezd arra célozgatni, h ez valaminek a kezdete lehet.

Alterra 2012.11.28. 15:36:20

@subidubidu:
"Kár, hogy nem sokkal hosszabb az egész sorozat, még két ülés ezzel a szereplővel és vége. :-( "
- erre csak most jöttem rá és el is vagyok kenődve. :-(((

innovation 2012.11.28. 18:42:37

Most néztem csak meg a részt. Hm... Szerintem András az elején várta Laurát, aztán elkezdte, ahogyan szokta, majd mivel káosz van a fejében - legyen akármilyen jó terapeuta -, azt mondta, ami a száján. (Ha meglátom Laurát ebben a blúzban, én is belekezdek. :P)
Van, hogy az ember gyermeke nem tud mindenre gondolni, s mi, férfiak is csak a szívünket követjük. Mert lehet, András azt sem tudja, Judittal mi legyen. Most, hogy belekezdett Lauránál, legalább látja, hogy mi van...
Na, nézzük tovább. (Bár ezt a Máté gyereket nem bírom. Ezek a részek hosszúak!)
süti beállítások módosítása