Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x21 - Hétfő reggel 9 óra, Laura (5)

2012. november 20. 09:00 - Zsoofka

Laura előző heti sztorija itt olvasható...

Hétfő van, Laura napja. Vajon a pénteki vallomás és bevallott dilemma után hogyan fog viselkedni ma Dargay és tart-e még a mátés románc?

1.jpg

Laura ma iskoláslánynak öltözött, egyenes derékkal, de kissé nyúzott arccal várja a tanár bácsi ítéletét. És a tanár bácsi nem kertel. Rögtön a tárgyra tér, kezében a naplóval naptárral, közli, hogy be kell fejezni az üléseiket, szép lassan le kell zárni a terápiát. Nocsak. Tehát mégiscsak a kivárás mellett döntött és nem teperi le a csajt. Vár még, vár Ágnesre, hátha az tudja a tuti érvet a mellett, hogy talán még sem kellene mindent felrúgni a szép szempár miatt. De Laura megelőzi: nem kell lezárási ütemtervet adni, nem kell még két-három ülés könyörületből. Inkább legyen ez az utolsó, vessenek neki véget hamar, ne fájjon annyira. Laura szerint Dargay fellélegzett a hírtől, épp csak sikerül neki azt a kis megkönnyebbült sóhajt elnyomnia.

Laura szokásosnál is mélyebben van, a depresszív sáv legalján. Mi történhetett? Nem, egyelőre még nem Mátéról kezd el mesélni. A kórházban van baj, ahol aneszteziológusként dolgozik. Egy 15 éves kislányt műtöttek, a műtét jól sikerült. Utána az őrzőben Laura kellett, hogy vigyázzon rá és akkor a gyerek összeomlott, a csaj leblokkolt, a kollégáknak kellett visszahoznia a beteget az életbe. Szerencsére minden oké, nem történt visszafordíthatatlan baj.

2.jpg

Dargay jön „miért azonosult ennyire ezzel a kislánnyal” című, már-már elmaradhatatlan kérdéssel. Miért kell ehhez azonosulni, természetes, hogy megviseli az orvost egy ilyen eset, nem? De Dargay nem tágít: szerinte Laura a saját kiszolgáltatott önmagát látta a lányban, akkor ott, 15 évesen. Laura besétál a csapdába, mesélni kezd. Az anyjáról, aki meghalt, az apjáról aki tehetetlenül szenvedett. Neki kellett gondoskodnia önmagáról, meg a szerencsétlen apjáról is. Az apja halálát kívánta, vagyis inkább egy másfajta apát kívánt magának…

Mesélt a németországi lehetőségről, az utazásról, amely végre kiszakította az otthon sivár hétköznapokból. Imréről és Ciliről, akik jók voltak hozzá Németországban. Imrével később is találkozott: a férfi hazajött Magyarországra, ügyet intézni. 2 hónapig Laurával és az édesapjával lakott. És igen, akkor lefeküdtek egymással. Sokszor. Furcsa. Laura is önmagát állítja be a csábító szerepkörébe, pont mint Zsófi az edzős affér alkalmával. Azt mondja ő kezdett ki a „pocakos Nick Nolte-val”. Sőt, ő mászott bele az ágyába is, Lolitának érzi magát. A nőnek Imre volt az első. Amíg itt volt a férfi, 2 hónapig, minden este dugtak. Úgy, hogy közben apuka a másik szobában az igazak álmát aludta. Gratulálunk.

3.jpg4.jpg

„Hogy az összes perverz patkány ugyanazt a módszert használja” - fakad ki Dargay, hasonlóan a Zsófis „barom” elszólásához. Laurának tetszik Dargay új módszere, jobban tud azonosulni vele, mint az amúgy merev arccal hallgató terapeutával. Dargay leginkább apuka reakcióját illetve reakciótlanságát nem érti: miért nem mentette meg a lányt a csábító karmaiból? Dargay szerint ez az egész az oka annak, ami miatt Laura gyűlöli önmagát. És szerinte a nőnek nem önmagával van baja, hanem apukával, (aki nem tett semmit azért, hogy megmentse őt) meg persze azzal a „perverz patkánnyal”.

Dargay arra ösztökéli a lányt, hogy legalább így utólag, beszélje meg apukával a múltat. Laura nem érti. Ő egyáltalán nem érzi magát áldozatnak ebben a sztoriban és különben is, 20 év után hogyan kezdjen bele egy ilyen beszélgetésbe.

7.jpg

Amikor a férfi az apai cserbenhagyásról beszél, mintha a saját apai képe is benne lenne az indulataiban….

Laura felteszi a heti nagykérdést: mire jó a pszichológia? Miért jó az, hogy feltépünk régi sebeket, vagy esetleg olyan dolgokról meséltetnek bennünket, amelyet ott és akkor nem is sebesüléseknek éltük meg és most elmagyarázzák, hogy, de az volt – TESSÉK TŐLE SZENVEDNI! Nagyon jó kérdések ezek. Most először igazán szimpatikus nekem Laura.

9.jpg

Amikor a nő teára szomjazik, Mátéra terelődik a szó. Máté már a múlt, mondja, szakított vele. Az eseményeket nem részletezi, van egy olyan érzésem, hogy holnap ki fog derülni hogy s miért történt. Dargay mindenesetre örömmel veszi tudomásul a tényt, sőt be is vallja, hogy megkönnyebbült e hírt hallva.

És akkor vissza az ülés kezdetére. Most, hogy Laura elmesélte a Dargay által erőltetett „azonosultafiatalbeteggel” című részt, kiböki mi is történt valójában a kórházban: mi is az oka annak, hogy ennyire magára vette a majdnem végzetes esetet. Az egész összeomlás az ő hibájából történt. Ébresztéskor rossz csapot, az oxigént zárta el a betegnél, aki így, miatta, az ő összeszedetlensége miatt majdnem meghalt. Mert a csaj akkor és ott nem koncentrált, hanem a terapeutájáról fantáziált! Hogyan basszuk el a karrierünk a magánéletünk szétcsúszása miatt 2.0.

10.jpg

És mi a különbség Laura és Dargay között? A nő érzi azt a lelkiismeret furdalást, amit én/mi a gyógyszeres esetnél hiányoltam/tunk Dargay esetében. Laura azt mondja, ez így nem mehet tovább. Lemond az ülésről, mert érzi, rosszat tesz számára az elérhetetlen férfi közelsége. Így, ha nem találkoznak, talán kigyógyul belőle. Szedi a cókmókját, indul. Végezetül még megöleli a férfit. Dargay egy darabig áll és aztán viszonozza az ölelést.

12.jpg

Szerettem ezt a mai Laurát. És ti?

Címkék: terápia
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2012.11.20. 09:05:44

huhha, ütős kis story volt a tegnapi rész is...most először volt számomra kicsit szimpatikus laura viselkedése, először volt emberi, és tényleg esendő...

genevieve 2012.11.20. 09:12:15

az előző bejegyzésem az előtt irtam, hogy olvastam volna a posztot:-)

tényleg jó szinésznő, mindkettőnkben ugyan azt az érzést keltette:-)

talán laura most először döbbent rá, hogy az életben vannak nagyobb tragédiák is mint az, hogy a dokija nem viszonozza a rajongását

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2012.11.20. 09:21:27

Hááát, nekem pont nem szólt semmiről. Laura az előző részben éleslátóan kiosztotta Andrást (volt igazsága), most meg tök enerváltan csapongott témáról témára. A kislány ügye, az Imre-ügy, az ő semmilyen kapcsolatuk, megint a kislány, hagyjuk abba, nem lehetünk egymáséi blablaba. Nem volt hiteles - nekem.

genevieve 2012.11.20. 09:32:24

@kekecke: nem ő csapongott, a doki eröltette a gyerekkori szálat...

ő azzal a szándékkal jött, hogy most vége a terápiának, mert érzi, hogy nem vezet sehova és nem akarja, hogy még nagyobb bajt okozzon azzal, hogy a dokiról fantáziál...

Zsoofka 2012.11.20. 09:41:20

@genevieve:
+1
Nekem is úgy tűnt Laura a bátorságot keresi, hogy bevallja majdnem végzetes hibát.... Amikor Dargay jött a ráerőltetett aznosulvele szállal, de végén Laura csak elmondta, amiért jött...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2012.11.20. 10:27:44

@mokamini: hááát, eddig nem nagyon volt szüksége bátorságra, amikor a hibáit ecsetelte. Pl. az idegen pasi a szórakozóhely mosdójában: eléggé plasztikusan részletezte. Laura még sosem volt gyáva. Ebben a részben meg egy tétova valakinek tűnt.

Zsoofka 2012.11.20. 10:35:49

@kekecke: Szerintem pont azért amit geni írt: rájött, hogy az életben nagyobb tragédiák is vannak, mint az elbaszott szex Mátéval vagy egy viszonzatlan szerelem... :)

Alterra 2012.11.20. 13:28:44

genevieve, egyetértek az első hsz-szel. Valahogy az is közelebb hozta és mássá tette a karaktert, hogy kiderült, hogy orvos (még ha esendő is). És a színésznővel (M.E.) szemben is most enyhültem meg. Most végre nem éreztem úgy, hogy olvasópróbán ül és fahangon darálja a szöveget.

genevieve 2012.11.20. 16:12:11

@mokamini: pontosan:-)

az előzetes alapján érdekes rész lesz ez a mai is:-)

genevieve 2012.11.20. 16:14:01

@Alter E: azt eddig is lehetett tudni, hogy orvos...valamelyik részben mondta is, hogy egyenesen az ügyeletből jött a terápiára

Zsoofka 2012.11.20. 16:14:47

@genevieve:
Már láttam :) Nagyon jó, készüljetek :)

genevieve 2012.11.20. 16:51:29

@mokamini: tudom:-)

csaltam picit, elolvastam az előzetest:-)

beacska 2012.11.20. 21:01:28

Laura ma takarítónőnek öltözött...

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.21. 09:43:47

Laura szimpatikus volt, Dargay nem.
Ebben a részben nagyon nem tetszett a Búsképű Szerelmes, aki akaratlan riválisát, Moleszáló(?) Imrét évtizedek távlatából patkányozza le. A gyászmunkába belehülyült Apucival együtt.

kardigan 2012.11.26. 14:15:11

kicsit sok nekem a dargay-ekézés megállás nélkül.
baromira egyszerűsítetek ezzel, hogy "dargay nem szégyelli magát a gyógyszerek miatt, laura meg igen", mintha attól egyértelműen rossz ember lenne, h nem fakadt azonnal sírva és ült be a sarokba magzatpózban.

arról szól az egész sorozat, hogy az emberek másmilyenek, máshogy elbaszottak, és ugyanazokat a dolgokat máshogy élik meg, és ettől nem rosszabb vagy jobb az egyik.
süti beállítások módosítása