Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Suits - 1x11 - Rules of the Game

2012. november 06. 17:00 - KQRNEL

Szép napra ébred Mike, leszámítva, hogy az asszony féltékenységét úgy kell csillapítania, hogy azzal a csajjal kell leszerveznie egy páros randit, akinek a szájpadlását az előző este térképezte fel. Remek ötlet drágám – mondja hősünk, és vágtat is be az irodába. Nagy nap ez a mai. Bezonyám, hiszen az iroda előtt összefutunk egy bizonyos Cameron Dennis-szel, akiről kiderül, hogy nem más, mint Harvey egykori mentora. Mondhatjuk úgy is, hogy ő Harvey Harvey-ja. A két régi ismerős lezsíroz egy esti vacsorát, mi pedig máris az irodában találjuk magunkat.

vlcsnap-2012-10-30-02h33m48s150.png

Szituáció van, hiszen elhunyt az egyik ügyfél, s a végrendeletében azt kérte, hogy a vagyont a két lánya közt osszák szét igazságosan. Ez eddig sima, csakhogy a két testvér ki nem állhatja egymást. Az egyik testvér, a faszi második házasságából született Kelsey, akinek egy vágya van, hogy az apjával közösen istápolt újságot, a „Nothing but the truth"-t megkapja. Őt fogják képviselni Harvey-ék, míg a másik testvérnek, Maddie-nek, csak az okozna boldogságot, ha kisemmiznék mostohatestvérét. Na, őt meg Louis barátunk fogja képviselni, szóval ideje hátradőlni, és kérni egy kávét, a harc elkezdődött.

Az ex-mentorával reggel megdumált találkáján Harvey belefut egy Igazságügyi Minisztériumban kavaró sunával, aki két sor bájolgás után rá is tér a lényegre: nagy a szar Cameron körül, és jó lenne, ha előállna Harvey valami bennfentes infóval, hogy alá tudják támasztani az ellene felhozott bizonyíték-hamisítási vádakat. Harvey elküldi a 'csába, de a nőt nem lehet csak úgy lerázni, kapni is tőle egy bírósági beidézést. Harv ezek után persze Cameronnak esik, hogy mi a szar van, ne akarja őt semmibe sem belerángatni. Cameron előveszi az ezerdolláros mosolyt, meg a legjobb szövegét, hogy meggyőzze Harvey-t, hogy álljon ki mellette, de ő leszögezi, hogy hazudni senkiért nem fog a bíróságon.

vlcsnap-2012-10-30-02h34m27s26.png

Az egész annyira bosszantja Harvey-t, hogy az örökösökkel már nem is akar foglalkozni, az ügyet rábízza Mike-ra. Korábban, hogy élvezetesebbé tegyék a „meccset", fogadtak a kimenetelre. Ha Louis nyer, megkapja Mike-ot 10 napra, ha pedig Harvey nyer, akkor... ő semmit nem akar amit a Louis adhatna neki, szóval marad a nihil. Mike és Louis neki is esnek az ügynek, először Mike felajánl 52, majd 56, s végül már 60%-ot is a másik testvér javára, de Louis pontosan látja, hogy mire megy ki a játék, és közli, hogy az a helyzet, hogy nekik csak az kell, amit a másik óhajt, szóval mondjon le az újság tulajdonjogairól. Mike visszavonul, valamit ki kell találnia.

vlcsnap-2012-10-30-02h35m10s234.png

De addig is jöhet a dupla randi! Az alapból kínos szituációt az sem egyszerűsíti, hogy Rachel nem talált jobb partnert annál balfasznál, akit Mike hagyott nyerni anno a kamu-peren. Jenny mosolyát leszámítva kevés az őszinte pillantás az asztalnál s, hogy rövidre zárja az estét, Mike haza is irányozza a bringát, csakhogy közben Kyle látványosan rámászik Rachelre, s erre zseninkből kitör a hiszti, hogy veszedleakezedetmoströgtön! No, de Jenny sem teljesen hülye, levágja, hogy miről is van szó, így ultimátumot állít a srácnak: választania kell kettejük közül.

vlcsnap-2012-10-30-02h36m34s41.png

Másnap Harvey-ék épp egyeztetik az új tervet, amivel az ügyfelüknek megszerezhetik az általa annyira áhított újságot. Az a nagy terv, hogy hagyják a másik tesónak az újság eladását, csak közben ők lesznek azok, akik megveszik azt. Nagy terv, de kb 10 másodpercig él csak ilyetén formájában, hiszen bevitorlázik a színre Louis is a félelmetes pocok képével, és odaveti eléjük, hogy sikeresen meghosszabbított az újságnál dolgozók szerződéseit, hogy „bebiztosítsa a vállalatot". Mike-ék levágják, hogy Louis onnan szerzett tudomást a részletekről, hogy amikor Mike elfaxolta a dolgokat, akkor a pocok lekérte az előzményeket a faxgépből, egyszóval csalt. Ekkor csillan egy nagyot a szemük, és kitalálják, hogy becsapdázzák a vén pockot, és csinálnak egy hamis iratot, amire megint rá fog cuppanni, így egy lépéssel előttük lehetnek.

vlcsnap-2012-10-30-02h37m19s242.png

Halad a nap, a DOJ-s nyomozó suna, Jessica és Harvey ismét összefutnak egy kis csevegésre, aminek a témája nem éppen könnyed, hiszen megint előkerülnek a régi, zavaros ügyek, melyekben Harvey is segédkezett, és most kulcsfontosságúak Cameron ügyét tekintve. Harvey továbbra is hajthatatlan, hiába nehezedik rá egyre nagyobb nyomás.Mindeközben Mike odabent szerencsétlenkedik a fénymásolóval. Percekre, és Donna segítségére van szüksége egy lap, illetve A lap lemásolására. Ez ugyanis a csali, amire Louis egyből rá is vetődik, amint kilép a szobából a fiú.

vlcsnap-2012-10-30-02h37m42s224.png

Harvey-t közben tovább rágja belülről a faramuci helyzet okozta stressz. Mike felhívja a figyelmét arra, hogy nem csak az a két opciója van, hogy vagy bemártja Cameront, vagy hazudik a bíróságon:

- Tudod egyszer egy pöcsfej azt mondta nekem, hogy ha fegyvert szegeznek a fejedhez, akkor nem csak kettő, hanem vagy 146 lehetőséged van abból kijönni.

A visszacsengő gondolatai fel is ébresztettek benne valamit, mert el is indul az irodából, s egyenest Cameron házához csalingázik, ahol is megpróbálja rávenni a faszit, hogy ne húzza tovább az időt, és mindenki idegeit, hanem kössön alkut, engedje meg, hogy leváltsák, azaz, hogy új kerületi ügyész kerüljön a posztjára, máskülönben nagyot fognak szívni. Úgy tűnik sikeres volt az esti túra, Cameron belátja, hogy igaza van, és hajlik a dologra.

vlcsnap-2012-10-30-02h37m54s85.png

Másnap reggel a két testvér berongyol elintézni a bizniszt az irodába. Minden teljesen simán megy, aláírják a papírokat, a nők kisétálnak a tárgyalóból, de ekkor már alig bírja magában tartani Mike, hogy mennyire lejátszotta Louist. El is kezdi fényezni magát, kioktatja a főnökét, hogy tudja, hogy csalt, de túljárt az eszén, mert most mégiscsak az ő ügyfele tulajdonában áll az újság, hiszen amikor túladott rajta, akkor tudtán kívül a testvére vette meg azt. Louis beviharzik Harvey-hoz, aki egy teljesen módosult tudatállapotban van a múltból előhozakodott gondjai végett. A pocok elkezdi mondani a magáét, hogy csalt a fiú, és mégis mi a szar volt ez, mire Harvey nekiugrik, hogy ő az aki először csalt, most pedig viselje a következményeit. Rövid hallgatást követően Louis egyszer csak kihúzza magát, és kismonológba fog, hogy igazából kurvára nem lett átbaszva, mert volt annyira eszes, hogy levágja Mike kis színdarabját a fénymásolónál, és igaz, hogy most övéké az újság, de 50%-kal drágábban adták el, és tekintettel, hogy korábban meghosszabbította a szerződéseit az alkalmazottaknak, nagy adósság terheli a vállalatot, ami így a csőd szélén áll. Harvey annyira szét van esve, hogy le is szarja az egészet, Mike meg csak úgy natúr pislog, mint hal a szatyorban.

vlcsnap-2012-10-30-02h38m47s91.png

Míg a fiúk hadakoztak, a nők sem tétlenkedtek, hiszen Donna odasunnyogott Jessicához, hogy átadjon neki egy papírost, amit ha Harvey tudná, hogy átadta, akkor lendülne is a tarkós visszakézből, de ezen túllépve, mégis csak jobbnak látja átadni, hátha ez is segít a harcban. Jessica megköszöni, és később be is állít ezekkel a kezében Cameronhoz, hogy ha nem köt alkut addig, míg visszaér az irodába, akkor ez megy egyenesen az Igazságügyiseknek, és akkor berendelheti Stohl buci önéletrajzi könyvét, hogy rákészüljön a börtönre.

vlcsnap-2012-10-30-02h39m45s164.png

Aznap este már nagy az öröm, mikor Jessica bejelenti Harvey-nak, hogy nem kell tanúskodnia, hiszen Cameron alkut kötött, pedig az eredeti terve az volt, hogy áthárít mindent Harvey-ra, ő pedig így megússza. Harvey mégsem tud felhőtlenül örülni a híreknek, hiszen a kutakodás közben talált egy régi aktát, ami egy egykoron 18 éves srác elleni hamis bizonyítékokat tartalmaz, amelyekkel börtönbe jutatták szerencsétlent idestova 12 évvel ezelőtt, így pedig Harvey megfogadja magának, hogy kihozza a mókust a börtönből.

Címkék: suits
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása