Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dallas 2.0 1x09 - Családban marad...

2012. október 18. 09:20 - Chat Géza

Johnny ágyban, párnák közt… de elkapálni azért nem kell, annyira nem vészes a helyzet, sőt, még Elenát is tudja nyektetni, aki már rohadtul menne dolgozni, de azért közben még tud sopánkodni, hogy Jockey mekkora egy szaralak, bezzeg Bobby még engedte is volna a fúrást, csak azért, hogy ne cipőzzék halálra a sitkón a kicsi Johnnykát. A bűntudatkeltés az megy. Rebecca és Christopher egy mindenféle, nagyanyám által levedlett tarka-barka kötött pulóver- és sál tengerből összehorgolt és azzal a fák törzsét betakart sétányon dzsesszelnek és így nyugtatják egymást: minden rendben lesz. Ha életszagú lenne a sztori, akkor még csak-csak, de így teljesen vizesnyolcas, mivel hitegetik magukat. Szerencsére pont tudtak venni a játékboltban két plüss kismajmot – mert ikrek lesznek a legújabb Ewing fattyak, ha még nem égett volna bele az agyunkba teljesen –, amit Rebecca iszonyat nagy mellénnyel visz haza és rakja ki a konyhapultra (mint kurvák az árut), de Tommy is itt van ám, héló. Hát te? Hát nem kulccsal jött be az már tuti. Tommy kicsit a falnak taszigálja Rebeccát, hogy nyomatékot adjon hangjának, mire a csaj lekarmolja a figura arcát, na ezt nem kellett volna. Pfff… Tommy fenyegetőre veszi, ha nem lesz neki kenő, akkor neki sem lesz Ewingos tündérmese. Huhú, lesz itt még Magdi anyus féle ’véletlen legurulás a lépcsőfordulóból’ szintű performance, de nem most, mert a szimfonikusok már keményen zúzzák a főcímet.

1.jpg

2.jpg

Samantha az irodájában valami nagyon fontosnak látszó dolgot csinál éppen, amikor Ryland úr is csatlakozik hozzá. De marhajó, hogy jöttél, hallod. Ryland bort is hozott ajiba, de ezzel egy kicsit melléfogott, ha Samantha eléggé alkesz múltját tekintjük, de az ital sem jófejségből van, ahogy ő sem csak fogsort villantani jött. A következő a szitu. Ryland tudja, hogy Samantha megzsarolta a korboncnokot és a hallgatásért cserébe csak egy kis pénzmosást szeretne végrehajtani, kormányzati pénzen persze.  A bort ott hagyja levegőzni Samantha orra előtt, oszt kis kezit csókulom. Tommy egy bárban piázik és érkezik is hozzá leendőbeli pénzforrása, de amikor már hátulról látjuk a hurkanyakú úriembert, már tudjuk, hogy Frank Ashkani, azaz Cliff kifutófiúja lesz az, és lőn tényleg. Tommy megduplázná a kért lóvé összegét, de abból engedés van kisfiam, inkább egy napot kapsz még pluszban, vagy az üzletnek gatter.

3.jpg

Johnny meg Elena közösen nézik a szomszéd farm fúrótérképét, amivel nyilván van valami gebasz, de hoppá, van itt még valami és már rohannak is a forradalmi felfedezésükkel Bobbyhoz. Nos? A szomszéd farmról, ferde fúrással ellehetne érni a 18-as parcella alatt lévő olajtenger, vagyis lenne olaj, lenne pénz, vissza lehetne vásárolni Southforkot és mindezt úgy, hogy Ellie néni sem forogna a sírjában, mert a farm nem lenne szarrá fúrva. Bobbynak tetszik az ötlet, de Christopher már megint a hálátlan lelencgyerek szerepet kapja. Johnny és Christopher között majdnem ütésváltásra kerül a sor, de Bobby közbelép és hirtelen jött lelkesedéstől rohamot kap. A kórházban már megy a spontán pingvinezés, meg a differenciál diagnózis, hogy mi a tosz volt ez, de senki sem tudja. Johnny meg pláne, ezért Elena felvilágosítja, hogy Bobby rákos és azért nem mondták el, mert Jockeyval biztos felhasználták volna ellene. Johnny el is vonulna 100-as zsepivel a sarokba pityeregni, de inkább a jól informált Bumot bassza neki a falhoz, hogy azonnal szóljon Jockeynak, és mondja meg neki, hogy haldoklik a testvére.

4.jpg

Doki mondja a diagnózist, ez nem rák, ez nem állat ez valami tök más agyi baszás. Kórházban kéne maradni. Bobby nem marad, mert nem akar idegen emberek között megmurdelni, szóval irány a farm. A család annyira nem örül, mert így mindenki rommá aggódhatja magát, még csóri Chris is az elefántbőr kanapén kényszerül álomra hajtani a fejét, ha a faternak baja esne, akkor ő egyből ott legyen. Rebecca is megérkezik, Christopher kezd jópofát vágni a szituhoz, de akkor Elena is megérkezik a reggeli kafféval. Apa hisztizik, Christopher el, két nő marad, indulhat a catfight. Bobby csak friss tehénszar szagos levegőt akar szívni, meg egy kicsit megtiporni a ház előtti gyepet, de a család már jön is lelki terrorral felvértezve. „Akkor hagyj egy hangüzenetet a jövőbeli unokáidnak, mert ha így folytatod, tuti nem élsz holnapig se.” Gyönyörű. Jockey is megérkezik, hogy kalapot emeljen Bobby ágya tövében, de Ann kikergeti és szinte már kezéhez nőtt mordállyal fenyegetőzik szerfelett, Jockey csak cserepes száját rágcsálja, míg magába folytja az öblös bazmegeket.

Bobby bedepizik, hogy jól elkúrt mindent, és felrakja az „Ó, ha én barom nem adom el Southforkot” című nagylemezt. Elég lesz már szerintem. Christopher a ház előtti parkolóban megtalálja Johnnyt, hogy a szokásos lelkizős, érzelmi maszlagot figyelembe véve, valahogy szerezzék már vissza Bobbynak a farmot, hogy békét leljen az öreg. Sírok, komolyan. Johnny megkeresi a faterját, aki nem áll kötélnek, merthogy őt aztán kurvára megilleti a föld, úgyhogy csendben lehet maradni, de nagyon gyorsan.

5.jpg

Megint a parkolóban. Johnny könnyes szemekkel, kicsit hüppögve adja elő a nagyhalált, hogy Jockey aszott szívében nincs számára hely. Samantha sem hagyja ezt szó nélkül, megy is Jockeyt jól irányzott sallerrel üdvözölni. Jockey leszarja, hogy nem szereti senki, úgy visszatér, mint még soha senki, nagyobb lesz, mint bárki, még a Titanic-os DiCapriot is letaszítja a „Világ királya” posztról. Csodás. Samantha, jobb híján Ann kiskosztümének válltömését sírja vizesre, merthogy milyen fasza kormányzó lehettem volna, ugye? Jézus, anyám segíts. Persze azt is mond el, hogy a Ryland csattogtatja az ostort a törvénytelenség felé vezető szupersztráda jól kitaposott kis ösvényen. Na, fasza mi?

6.jpg

Jockey, seggel kicsit megmelegíti Bobby íróasztali székét, mire a házvezetőnő leadja a gyorspostán az üzenetet neki, hogy Bobby szívesen pofázna vele. Felcsoszog az emeletre, Bobby spontán nyomatja neki az I Love You-t, amit Jockey faarccal hallgat végig. Ha nincs más, akkor ő lépne is. Az est leszálltával a három jómadár, néhány sör társaságában agyal a továbbiakról, és a 100 wattos izzó szinte egyszerre gyullad ki mindegyiknek a fejében. Bobby elé járulnak a nagy ötlettel, a triumvirátus ezennel megalapítja a Ewing Energiavállalatot. A hidrát ugyan nagy biznisz, de még a kutya sem ismeri, úgyhogy az átállásig jó lesz olajjal pénzt keresni, utána meg csak izomból hátradőlve történő herevakarászással kell foglalkozni. Bobby atya áldását adja a dologra, kb le is szarja, de azért örül a dolognak, hogy a gyerekek végre egymás kezét fogva sétálnak bele a szakadékba  a tutiba.

Jockey egymagában, mint a kisujjam, kuksol a szobájában és erősen szemez a tulajdonjogi papírokkal, majd rávési szignóját és nesze egy csont, odadobja Bobbynak. Majd ha meghalsz, akkor úgyis az enyém lesz. Bobby nem hálálkodik, annyit, mert azt azért csak nem felejti el, hogy orozta el tőle a farmot. A testvéri szeretet, de szép is az.

7.jpg

Tommy hívja Rebeccát, hogy mi helyzetorientációs konfiguráció a hidrát szabadalom ügyében. Rebecca kummant és inkább marad szerelmes, minthogy még egyszer kibasszon Christopherrel. Tommy hirtelen felindulásból a legközelebbi kukán vezeti le dühét úgy, hogy szétrúgja a faszba, de ez mit sem javít az amúgy is elég szar helyzeten. A biztonság kedvéért azért elmegy a Frankkel leszervezett szuper meetingre, leginkább azért, hogy bocsánatért esedezzen, de abból neki már tele van a padlás, köszöni szépen. Tommy tovább alkudozna, de Frank jóvoltából hirtelen lebólintja a kocsmapultot és ezzel az ügylet letudva. Eközben Rebecca berongyol a bankba, hogy a széfjéből a rengeteg útlevelet és hitelkártyát, meg több köteg külföldi valutát hanyagolva, mindössze a pisztolyát vegye magához.

8.jpg

Bobbynak dukál már valami jó hír, hívja is az ügyvéd, hogy forró nyomot találtunk faszikám. A telefonos tájékoztatás közben a házi ápolónő ráköti Bobbyra még a holnap utánt is, meg egy pulzusmérő ketyerét, hogy a felerősített pittyegésnek hála kristály tisztán halljuk, ahogy Bobbyt megtalálja az őrület. „Ha követjük a nyomot, akkor lehet, hogy sittre kell vágnod Jockeyt.” „Majd szólj, hogy mit találtatok” mondja Bobby, és ezen végszóra újabb rohamot kap. De ez most brutálisabb. Johnny Cash, When The Man Comes Around című dalára, na meg Bobby rángatózó háton pörgésére mindenki berohan, hívjanak mentőt… de a dráma két helyszínen zajlik ám.

9.jpg

Johnny Cash még mindig húzza, amikor Rebecca ajtaján Tommy kopogtat, és egy pofonnal mondja a lánynak, hogy szia. Itt derül ki, hogy nem a szopadék srác, hanem a lány ígért fűt-fát, meg több millió dollárt a csávónak. Egy kis erőszak, meg miegymás, de Rebecca bakanccsal kínálja Tommy bölcsész borostás arcszerkezetét, így csak sikerül valahogy elkúszni a kígyóbőr retikülig és annak teljes tartalmát az asztalra borítani, a pisztolyt nagy nehezen előhalászni és Tommyra szegezni. Rebecca nem lő, így Tommy sem rajzol barna vonalkódot a hófehér bokszeralsóra. Kis közelharc, a pisztoly derékmagasságba kerül és elsül. Záró képnek azt látjuk, ahogy pár csepp vér ráfröccsen a frissen vásárolt plüss majmokra. (Gyanítom nem a ketchupos flakon sikerült telibe trafálni, bár ez egy meglepően frappáns húzás lenne a készítők részéről.)

Címkék: dallas
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2012.10.18. 10:32:04

bakker, megint jó hogyvolt, de ez a rész, olyan izé volt megint. Johnny megjavul, lelkiismeret és közös vállalat, persze. Megint túl gyorsan történnek az események, epizódszerű az összes jelenet, olyan, mint a Szökés c sorozat utolsó, végletekig elcseszett évadában.
Szerencsére a Johnny Cash-es aláfestésú utolsó két jelenet azért valamit kárpótolt.

mocskosmacska 2012.10.18. 20:29:11

Ebben a Dallasban nem is Jockey a főgonosz, hanem Bobby feleségének az exférje.
süti beállítások módosítása