Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 1x04

2012. szeptember 23. 17:00 - G_Norton

Nu, hőseink egy parkolóépületbe hajtanak, mert találtak egy hullát, Hunt rögtön következtet is: véletlenül leesett, netán részegen Supermannek képzelte magát, előfordul az ilyesmi, halaggyunk a következő ügyre. Ray közbeszól, hogy találtak vért a felső emeleten, és dulakodás nyomait, a fickó körme alatt zöld pulcsinak a szálait találták, és a fején is van egy buzi nagy sérülésnyom, vélhetőleg irgalmatlanul fejbevágták valamivel, így mindenki leszavazza a górét, ez gyilkosság. Alex felfedezi, hogy errefelé vitte őt 2008-ban vámpírarcú barátunk, az őrsön pedig átnézi, hogy mit írt az áldozat a naplójába: mindenféle érdektelen számok, kriszkrasz, és telefonszám, ami Bollynak fontos, mert a zsebébe csúsztatja. A góré közben már fantasztikus krimit írt fejben, Dél-London kalapácsos gyilkosáról, neki a tompa tárgy = kalapács, nem tudom, hogy mit nem értenek ezen a többiek. Volt valami üres boríték is nála, Bolly átadja a górénak a kriszkraszos papírt, nesze. Alex álmodozgat, hogy milyen volt a gyerekkora, belefeküdt egy fadobozba, érdekes gyerek volt, annyi szent. Megnézné még a hullát még egyszer, de állítólag a halottkém épp most vitette el, Alex kimegy utána, és 6 nagyontitkosügynökszerű emberke épp viszi el a halottat koporsóban, Alex hiába kiabál rájuk, rá se bagóznak a szemetek, majd végül egy egyáltalán nem feltűnő fekete Mercedesben, benne egy pintérsanyival elhajt. Gyün a főcím.

01.jpg

A górénak gyorsan elmondja Bolly, hogy ezmiez volt, ő sem tud magyarázatot, de nem is akar rá találni, számára az lenne a meglepő, ha a hulla felkelne, és kisétálna magától, amit már a Bostoni halottkémekben már láthattunk, ha jól emlékszem. A fickó neve egyébként Martin Kennedy, jelenti Chrisnek, a góré meg is köszöni neki, aztán gyorsan megy bejelenteni az anyjának a rossz hírt, nehogy Alex levegőhöz jusson, lassan tényleg olyan már, mint egy házaspár. Alex kajálni megy Luigi éttermébe, és magával hurcolja Evant is, jobb őt megismerni, csak épp ezt Luigi tök máshogy értelmezi, mint kéne: folyamatosan mosolyog, pezsgőt visz nekik külön, és egyfolytában kacsintgat, jó olasz módjára szerintem már látja, hogy itten esküvő lesz, nem is ez a kérdés, hanem hol, és mikor. Evan nem ismerte Kennedyt, ez tehát zsákutca. A góré eközben nézegeti a papírfecnit a betűkkel, biztos valami kód ez. Bolly és Evan búcsúznak, Luigi meg úgy mosolyog, hogy kétszer körbeér a holdvilágképén, Alex próbálja neki magyarázni, hogy szegről-végről rokonok, nem randi volt ez, de hát lehet kérni diszpenzációt, Luigi továbbra is kombinál. Ő csak a szép hölgyet látja, meg a szép fiatalembert, ez náluk arrafelé tényleg már félig házasság.

Az őrsön Bollyt a góré informálja, hogy Kennedy az anyjával élt együtt, találtak nála néhány pornómagazint, meg szeretett parádézni katonai cuccokban, ez így rémisztően emlékeztet egy volt osztálytársamra. Szeretett rejtvényeket is feladni, Viv kapja a feladatot, hogy fejtse meg, ha sikerül neki, akkor péntekre kap egy szabadnapot, Hunt remekül tudja motiválni a népeket. Kennedy Edgehamptonban dolgozott a fegyverrészlegnél mint biztonsági őr, másodállásban, jó szar munka, Bolly szerint kell lennie valamilyen összefüggésnek a háttérben, lezárt borítékok, titkos kulcsok, biztos Kennedy volt a szegény ember James Bondja. A góré már nagyon menekülne, Chris és Ray mentik ki, hogy az FMM, ami a pali naplójában szerepelt, az a Forradalmi Munkásmozgalom, de ezt már Shaz mondja el, és szépen összefoglalja a mozgalom eddigi történetét, leginkább balosoknak tűnnek. Kennedy pedig szocialista volt, van kapcsolódási pont, rögtön mennek is a Red Lions-ba a gyűlésre.

02.jpg

Alex inkább a családi házukhoz látogat el, emlékképek villannak fel benne, tényleg takaros ház, kicsi, zöld kerttel, és olyan kicsi kerítéssel meg kapuval, hogy még én is röhögve átugornám, errefelé úgy látszik, hogy a bűnözés egyelőre ismeretlen fogalom. Caroline otthon van, és fogadja Alexet, Evan is itten van. A kicsi Alex egy osztálykiránduláson van Franciaországban, de Alex hamar Kennedyre tereli a szót, és lám, Caroline ismeri, alkalmi vízvezeték-szerelő volt, azért volt meg neki a száma. A faszi a fegyverkutató-részlegen dolgozott, de erről ügyvédék nem tudtak semmit, ugyanakkor az szerintük is fura, hogy a testek elcsórták az öltönyösök, Caroline nem zárja ki, hogy esetleg a kormány is benne van a dologban. Alex kikéredzkedik a toalettre, de belóg a saját szobájába, tipikus lányszoba, bár az a pink magnó az nagyon durván üt. Alex mindenre emlékszik, a színes görkorira, a Green Door-ra, még a kis naplóra is. Caroline is itt találja, hát Alex nem tudott ellenállni a szobának, Caroline elmondja, hogy ő személy szerint nem szokott itt kutakodni, ez a gyerek világa.

03.jpg

Góréék a Red Lionsba mennek, és egy csomó, kivörösödött fejű férfi helyett egy csomó, kipirult arcú nőt látnak, ippen azt beszélik meg, hogy a kormány mennyire sáros a neutronbombában, és hány olyan izét telepítenek az országba elrettentésül. A góré meghallgatja a beszédet, eldönti, hogy ez acélos volt, de akkor is hülyeség, majd az összes tagot berántja az őrsre. Ray egyre idegesebben kérdezgeti valaki nevét, aki nem szívesen adja meg, míg egy fiatal lány pedig Christ képzi tovább feminizmusból, aki nagyon fogékony az új eszmékre, Chrisnek mondjuk tényleg elég érdekes elképzelései vannak a „barátnő” fogalmáról, még 1981-hez képest is. A góré is vallat valakit, Kennedy fényképét lobogtatja, mire a hölgy csak annyit válaszol, hogy Gene Hunt mindössze a haldokló kormány egy szerszáma, hohó, nem kellene adni alá egy egész mamutot mindjárt. Még le is fasisztázza, de attól még nem ismeri a palit. Ellenben a szónokló nő a satyeszban igen, néhányszor ott volt a gyűlésen, az hihetetlen, hogy csak ő vette észre az egy szem faszit 40-50 nő közt. Több infót nem tudunk meg tőle, közben a többiek „Maggie, takaroggy”-jelszavakat kiabálnak.

04.jpg

Alex otthon elmélkedik: valaki olyan ember ölhette meg a szüleit, aki tudja, hogyan kell rejtőzködni, láthatatlannak lenni, közben egy olyan babát szorongat, ami fogalmam sincs, mikor volt divatban, de még pár éve láttam ilyen rondaságokat. Valaki hívja Bollyt telefonon, de nem szól bele, csak szuszog a vonal végén, na, tök jó. Az őrsön már ezzel őrjíti meg a górét, nincs itt semmiféle összeesküvés, ez a demokrácia fellegvára, Britannia rules the waves, we shall never, never, never be slaves, vagy mi. A góré nagyon konzervatív, ha a kormány eltitkol valamit, azt csakis azért teszi, hogy az állampolgároknak jó legyen. Tovább folyik a kémvita, közben Chris kikereste a bankszámla-adatokat, a pali bankkártyája le volt tiltva, hetek óta pénzzavarban volt, a góré jól tippelt, a pénz kipipálva, maradt a nők, és a szex, mint a másik két ok. Bolly gyorsan beszervezi a góré háta mögött Christ, és Rayt a kémkedésbe, és mivel nekik James Bond az ideál, természetesen beszállnak, Alex tart nekik egy kis képzést arról, hogyan kell kiszúrni a szaglászókat, de ezt még én sem értem, nemhogy ők.

05.jpg

A góré terepre megy, mindenesként is dolgozott Kennedy, biztosan van tehát egy placca, ahol a műszak dolgai vannak. Alex is vele megy, közben a két jómadár a filmekből ellesett béna, és kurvára feltűnő lopakodást választja, kukától-kukáig mennek, kilesnek egy-egy utcai lámpa takarása mögül, álcázásul felvettek egy napszemüveget is. A góré szerint a buliban akár még Caroline is benne lehet, ki tudja, nem-e ruszki kém, és már a spájzban van, majd pedig megfordul, és jó hangosan ráordít a két botcsinálta kémre, hogy mégis mi a frászt csinálnak, hát csak gyakorlunk, góré. Kennedy placcán egy lezárt borítékban érdekes cuccra bukkannak: Caroline és Evan félreérthetetlen pozíciókban, a családi házban, hoppá. Alex megdöbben, hát ki nem, azért ez elég nagy árulás, pláne a család legjobb barátjával. Másnap mennek is oda kérdezgetni, Caroline bevallja, hogy a nyomorult Kennedy 2 ezer fontot követelt a fotókért, különben valószínűleg elküldi a házaspár ellenlábasainak, van egypár belőlük. Alex helyesen kiosztja Caroline-t, a gyerek fent aludt, miközben ők lent a kanapén csinálta, a lány keresztapjával. Alex elvonul levegőzni, a góré feje megint egy külön téma, haláli a fickó, Alex pedig már csak homályosan látja lelki szemével Mollyt. Caroline nyomatékosan kijelenti, hogy nem ő ölte meg Kennedyt, ugyanakkor Alex azt gondolja, hogy talán a kormány próbálja őt besározni, amiről a góré hallani sem akar, ennyi erővel Thatcher férje is lehet a kém maga.

06.jpg

Az őrsön köcsög módon Ray kiragasztja az egyik kompromittáló fotót, Alex dühösen letépi a fotót, Chris is kiáll mellette, ezzel tárgyiasítják a nőket. Kihallgatják Evant is, aki szerint már vége van a kapcsolatnak, tudják, hogy hibáztak, és hát Caroline az egyetem óta a férjével van együtt, biztos valami újat akart kipróbálni, meg egyébként is egy erős akaratú nő. Alex szerint ez akkor is árulás, a beszélgetés továbbra is erről megy a rendőrség épülete előtt. Evan távozik, meg a fura pintérsanyi is a fekete Mercedesszel, Alex visszamegy, hogy mit vitt el a fickó: az összes Kennedyhez kapcsolható bizonyíték eltűnt, Vivtől megtudjuk, hogy Baker nyomozó volt az, Kenningtonból, aki egyébként egy 25 éves nő, és semmiképp sem egy bajuszos pintérsanyesz. Most már olyan paraionásak hogy a folyó csap mellett beszélgetnek, az már biztos, hogy nem az elszigetelt balosokhoz van inkább köze a halálesetnek. Shaz jelenti, hogy Templeton volt az egyik vádlott az FMM törvénysértéseiben, de mindig sikerült felmenteniük, a góré megy is elbeszélgetni a hölggyel. Viv megfejtette a kódot, kisvártatva kiderül, hogy ezek régi metróállomások nevei, kivéve a „Sienna”, ami egy hírszerzési kód, Gene-nek tetszik a dolog: Gene Hunt vs. MI-5, nem kétség, hogy ki győz.

07.jpg

A sapkás csajjal beszélgetnek el, aki szintén berezelt, hogy az MI-5 közel juthat hozzá, Caroline mondta nekik, hogy Kennedy hol dolgozik, ami jól jöhet az FMM-nek, és Kennedy megtalálta az Artemiszt, azt a dokumentumot, ami a neutronbomba létét bizonyítja Angliában. A bajuszos pali is bemegy a kocsmába, hőseink kifarolnak, a góré közben másodszor teszi el ugyanazt a laposüveget a kesztyűtartóba ugyanazon a napon, tehát valaki baszkurálta a kocsiját is, remek. Caroline-hoz mennek, aki szerint a kormány gyilkoltatta meg Kennedyt, mert megtalált egy fontos dolgot az állambiztonsági cuccok között. Góréék távoznak, még Alex figyelmezteti Caroline-t, hogy legyen óvatos, nehogy baj legyen ebből a dologból, de Caroline továbbra is Angliáért fog munkálkodni, mert megéri.

08.jpg

Luigihoz mennek vacsorázni, ahol az olasz még mindig Evanön kattog, a góré pedig szívesen belevág az akcióba. Éccaka még Alex analizálja magát, talán Caroline-t emiatt ölték meg, és ha sikerül ezt bebizonyítani, akkor hazajut. Másnap az őrsön láthatjuk, hogy Chris olyannyira feminin lett, hogy még egy szelet csokit sem hajlandó venni Shaz pénzéből Shaznek, mert azzal tárgyiasítaná a lányt, én pedig lefejelem az asztalt, de komolyan. A góré eközben a gondosan elcsomagolt biztonsági azonosítókártyára folyékony ragasztóval odaapplikálja a maga fényképét, az külön előny, hogy eleve hosszú kabátba, nyakkendőbe öltözik elegánsan, így már alapjáraton keménynek néz ki, és igen magabiztos a kisugárzása, ezért minden ellenőrzési ponton simán átjutnak, és megtalálják a bazi levéltárat, ahová eltették a szükséges iratokat. A góré kutakodik, Alex őrködik, erre pont be akar jönni egy katona, és Alex gyorsan bebassza az ajtót magukra, és ezeknek a levéltári szaroknak megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy légmentesen záródnak, mert a papírnak az csak jót tesz.

09.jpg

Eközben az őrsön az FMM-es anyagot nézegetik, Ray rájön arra a fotók alapján, hogy a sapkás lánynál volt a zöld pulóver, tehát ott kellett lennie a gyilkosság idején a parkolóháznál. Ray adja vele szemben a kemény, rossz zsarut, ahogy azt tanulta, majd pedig beküldi Christ, aki a jó zsarut játssza, és kibukik a csajból a valóság, és mivel régen elmúlt a 8 óra, ezért a góré után erednek, aki korábban ott hagyta az elérhetőségét, ha nem érne vissza, hol keressék. Eközben a széfben lassan megfőnek, a góré is nekivetkőzik rendesen, majd pedig Alex is, hát kit érdekel itt már, hogy egy szál melltartóban van Gene Hunt mellett? Ő ezt egyébként próbatételnek veszi, amin úgy érzi, hogy elbukik, különben sem akar ott meghalni egy csípős nyelvű, sznob nőci mellett. Alex fél a haláltól, és olyan kis elesett, hogy még a góré vasbetonból és andezitből összegyúrt szívét is meglágyítja, bújj ide. Chris ebben a pillanatban megnyom egy nagy piros gombot, kinyílik a bazi ajtó, és Gene meg Alex megmenekül, a riasztó miatt mindenki másnak is ki kell mennie épületből, az ötfős társaság pedig meglóg a fontos anyaggal a kezükben.

10.jpg

Az őrsön hallhatjuk, hogy a sapkás lány mit mondott el: Kennedytől infót akart, aki cserébe szexet, meg később pénzt is, pedig a lezárt boríték töküres volt. A parkolóban találkoztak, ahol a lány elmondta, hogy a 30 ezüstöt amúgy sem kapná meg, mire a fickó próbálta megerőszakolni, majd ügyvédet kér. Caroline összefut Bollyval, magyarázkodik, hogy ő nem tudta, hogy az idealista lány nyírta ki Kennedyt önvédelemből. Nagyon kuncsorog az anyagért, amit sikerült elszedniük az iratok közül, Alex nem hiszi el, hogy Caroline-t csak ez érdekli, az már nem, hogy ebből akár rossz dolog is kisülhetett volna. Caroline szerint a rossznak több fokozata van. Alex még átadja neki a fotók negatívjait, nehogy Timhez, a férjéhez kerüljenek, Caroline még köszönetet mond, aztán alászolgája. Még Evan is jön magyarázkodni, hogy már vége van a dolognak, és hogy ezt most elmondta, hülyén érzi magát, és csak ennyit akart elmondani. Luiginál Gene-t és Alexet még meglepi a bajuszos öltönyös alak, aki elismerését fejezte ki irántuk, a hullát pedig a sugárfenyegetettség miatt vitték el, semmi másért, nem tudták, hogy mi lehet a palinál, vagy hogy kinek vitte volna el az anyagot, egyébként ők nem vittek el hasonlókat? A góré azt mondja, hogy nem, a kém sem tehet mást, mint távozik angolosan, és a góré nem árulja el még Alexnek sem, hogy mit talált, de rákérdez, hogy C, vagy D-kosaras? Egyébként Gene Hunt vs MI-5: egy-null. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.23. 21:22:04

vicces, mikor láttam a főkémet, nekem is a Pintérsanya ugrott be róla, csak ennek az MI5-osnak tisztább volt az arvbőre! :)
süti beállítások módosítása