Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 1x03

2012. szeptember 15. 10:00 - G_Norton

Már csak félperces összefoglalók lesznek, röviden elmondva annyi történt, hogy Alex ugyebár 1981-ben találta magát rejtélyes körülmények között, és ügyeket old meg az enyhén szólva konzervatív felfogású, brutális főfelügyelőjével. Alex tévézik esténként, de amikor átkapcsol, Molly jelenik meg mögötte elvileg, pedig Alex tudja, hogy nincs ott, és nem akar megfordulni, mert úgyis eltűnik, de csak megfordul, és csak eltűnik a délibáb. Reggel a góré feltüzelt Quattrójával üldözik a gonoszembereket, akik egy gyanús rakománnyal menekülnek egy furgonban, de a Temze mellett ütköznek, emiatt pánikszerűen elkezdik dobálgatni a kerti törpéket a folyóba. A Quattro is odaér, majd Alexen és Chrisen kívül mindenki összever valakit, Alex ilyesmibe nem keveredik, mert ő úrihölgy, Chris pedig nem tud verekedni, de megpróbálja. Az egyik gonoszember próbál azzal védekezni, hogy az anyjának viszi a kerti törpéket, mert nagy rajongó, de a törpékben drog van elrejtve, és szinte biztos, hogy nem Marianne Faithfull az anyja. Alex kicsit durcáskodik, hogy egyedül akar maradni, a parton észrevesz egy szemlátomást nagyon elhagyott lányt. Alex odahívja a górét, aki szintúgy észreveszi, hogy valami baj van. Főcím.

01.jpg

Az egyik drogosemberke próbál jobb körülményeket kicsikarni magának, de rábasz, mert egy olyan cellába rakják, ahol ellopták a vödröt, így jártál, haver. A zavart lánnyal akarnak beszélni, mire Alex kiutasítja a górét, hogy ide kognitív megközelítés kell, és valószínűleg nem Gene Huntnak fog megnyílni a lány, pedig nála még józanul is elmennek vele a nők, de ez az egy fél tőle. Chris a törpékkel szórakozik, és elcsodálkozik a star treki találmányon, a szendvicssütőn, miközben a kognitív megközelítés nem működik, csak a nevét mondta meg Nina, sokkos állapotban van, haza nem akar menni. Chris egyébként telefonon próbál üzletelni a törpékkel, az egyiket megmachinálja, hisz ha a gazdája szerint a horgászbotja eltörött, akkor ő készséggel megreparálja ugyanígy az egyiket.

Van egy érdekes esetük is, Trixie, igazi neve Patricia Walsh, aki prostiból lett escortlány, és megerőszakolták, a góré hangsúlyozza, hogy állítólag, a sima kihallgatóban beszélnek el vele, mert külön komfortos áldozatok szobája nincsen. Trixie szerint az erőszak egy flancos hajón zajlott a Tower Bridge-nél, valami Sky volt a neve. A csóka egyszerűen bement az ügyfél helyett, bezárta a kabint, és megerőszakolta. Egyébként magas vézna, göndör hajú, öltönyös fickó, talán ott dolgozik a hajón. A góré előre örül, mert csak egymillió gyanúsítottat kell kihallgatni, de sikerül megnyugtatni, és tovább hallgatja a sztorit: eleinte a pali még normális volt, majd ijesztő baromságokat kezdett el sziszegni, pecsétgyűrűt nyomott a torkának, azt mondta rá, hogy tisztátalan, fojtogatta is egy kicsit, és a bal mellén vágta meg, a górét kitessékelik közben. Tényleg megvágta valaki a prostit, a góré elmeséli, hogy 8 hete találtak egy holttestet, Delphine Parksét, akit megfojtottak és megerőszakoltak, továbbá csúnyán megvágták a bal mellét, egyébként kóristalány volt.

02.jpg

A cuccai átvizsgálása közben Alex kicsit elábrándozik Mollyról, majd talál egy zsebbibliát, na ilyen nekem is van, van benne egy fotó is, nyilván emlék. Valami nyakbavaló is a rendőrséget maradt bizonyítékként, és Alexen máris van egy elmélete: a Delphine elleni támadás hirtelen felindulásból történt, azért lett olyan mély a vágás, hogy a lány belehalt, a Trixie elleni pedig már tervezett volt. A nyaklánc egy Szent Kristóf-éremmel van megtoldva, amit letéptek róla. Egyébként valakivel soron kívül találkozott, mert nem a templomba ment próbára, ez tuti, és a visszaúton támadták meg. Alex fel is kerekedik felderíteni, hátha észrevesz valamit, a góré vele megy a templomba. Énekelnek szokásszerűen vidáman a gospelesek, Alex pedig a gondolataiba mélyül, és beflessel: a múlt emlékei mellé bevillan az idézett mondatok, hogy kívülről szépek, de tisztátalanok, és beugrik neki a Biblia, na. Emberünk a góré szerint vallási mániákus, Alex egy kicsit cizelláltabban fogalmaz: szexuálisan diszfunkcionális, képtelen a kapcsolatok kiépítésére, amiből ilyen tragédia lesz a vége, a mellüket azért vágja meg, mert a bal mell a nőiség jelképe. Bent az őrsön kiderül, hogy Trixie-t kidobták az ügynökségről, és talán így akar visszavágni, hogy megpróbált egy ügyfelet lenyúlni, ami kb annyira sikeres, mint a hamis IMF-lista.

03.jpg

Trixie terelget-terelget, de ez a műsor a górénak nem jön be. A gyanúsított hajó is megvan, amitől a góré tikkel, mert ez Roseberry-Sykes (igazi lordnév, nem?) hajója, aki bezony a vicces kézfogójú szabadkőművesek tagja, akik közt vannak biza’ zsaruk is, így nyílt rendőri akciót nem lehet végezni. Ráadásul nem is akarnak odamenni mert egy prosti szava kevesebbet ér, mire Alex jól kioktatja őket, hogy attól még valaki fojtogatta, és megvágta, amit ki kell vizsgálni, ő pedig elvonul oda, ahová a tudalattija vezérli. Némi flesforvárdot kapunk Evanről, és amikor Alex Caroline-t keresi, pont vele fut össze, mert a nő ügyfélnél van, ő pedig Evan. Hirtelen Alexből kibukik, hogy milyen jól néz ki, Evan mindig is ilyen reakcióról álmodozott. Alex csak biztatás miatt keresi az ügyvédnőt, de ehelyett Evantől kér, de 2 percnyi ismeretség után érdekes lenne mindjárt ilyesmit kérni. Evan végül azzal búcsúzik, hogy kövesse az ösztöneit.

04.jpg

A góréék végre elmentek körbenézni a Quattróval, és Alexet keresik, a prostiknál találják meg, ahogy kihallgatja őket. Ray nem érti, hogy mit izél ezen annyit a nő, Chris ősemberi egyszerűséggel a hormonokat vádolja, legalább ezt könnyebb lebetűzni, mint a „kilakoltatás” szót. A góré sem érti, hogy mi ez a nagy érzelem a prostituáltak irányába, ezért Alex hirtelen megnyílik: bizony ő is volt prosti, mire a férfiak összenéznek, na, gondótam én, Hunt csak egy laza jézusommal reagál. Alex azonban hazudott, hogy megmutassa, mennyire előítéletesek ők mindenkivel szemben. A góré aztán elég rosszul reagálja ezt, utálja, sőt, megveti Bollyt, pedig igaza van, hogy az előítéletek nagyon gátolják őt a munkájában (mi pedig sokszor szakadunk rajta), mire Alex azt mondja, ha kurva lenne, akkor sem menne el a góréval egy körre. A góré még csúnyábban reagál, hogy neki nem is kellene egy ilyen neurotikus, idegesítő, szánalmas nő, inkább menne el egy útszélivel, mire Alex egyszer pofon csapja – aztán amikor a góré visszaszólt, hogy ennyi volt-e, akkor még ököllel arcba veri de úgy, hogy megtántorodik a fickó. Ray és Chris összenéznek, hoppácska, na gyerünk hölgyeim.

05.jpg

Mennek Luigit szomorítani, Alex elnézést kér a reakciójáért, a góré majd akkor megadja, ha érzi az arcát, Alex szerint célozhatott volna lentebbre is. Alex továbbra is az igazát bizonygatja, minden nőt egyformán kéne kezelni, akkor is, ha szexmunkás az illető. A góré szerint biztos bejáratos a főúri körökbe, az Armstrong-Jones nevű embörökhöz, de nem, nincs fontos barátja, azaz már nincs. Jól berúgnak, felvetődik végre a kérdés, hogy a vén csatamedve sosem magányos-e: de néhanapján igen. Alex felteszi a kérdést, hogy ha csak pár másodpercre van a haláltól, és bármit megtehetne, mi lenne az? A góré nem felel semmit, de annyira még józan, hogy hazaküldje Alexet, menjen aludni, a vágyát meg nem mondja ki. Alex bepipul a visszautasítástól, és felszed egy fiatal üzletemberszerűséget, miközben Ray, Chris, és Shaz mindennek a nem túl lelkes tanúi. Shaz közbelépne, hogy azért kissé diszkrétebben csinálják, Ray nem akar belépni a klubba, inkább a következményén vigyorogni, Chris pedig Chris, nem lép közbe. Alex így szépen felcsábítja a palit a lakásra, és nagyokat húznak a takaró alatt.

06.jpg

Másnap reggel Alex az előző esti ruhákban megy be, meg egy bazinagy napszemüveggel, Viv fogadja, hogy a fekete sokkos lány nem ment haza, hanem a női vécében bújt el, Alex elteszi őt az irattárba, hogy figyeljen rá valaki, Viv megjegyzi, hogy jó szar élete lehet otthon, hogy képes a fővárosi rendőrség épületében dekkolni helyette. Alex Vivnek megmutatja az arcát, hát eléggé látszik rajta az éjszaka, de a portásemberünk jól nevelt gyerek, ezért azt mondja, hogy egyáltalán nem látszik, hát nem egy pókerarc. Rayt az irodában mindenki azzal baszogatja, hogy prostival volt előző este, valójában a szendvicssütővel megégette a száját, azért tűnik az herpesznek, de azért Shaz is rákérdez, hogy mi az az arcán, a legjobb, hogy a góré himlőnek látja messziről, balra hajtott fejjel az égést. Ray azért másokat szokott baszogatni, épp Alexet kérdezgeti, hogy jó volt-e az előző este, pl jó hosszú, de megérte ám nagyon, és Alex ezzel elpusztít egy drogos törpét. Shaz kitalált egy jó dolgot, hogyan juthatnának fel a hajóra: valami jelmezes bál lesz, öltözzenek ők is be valaminek, aztán kereshetik a tettest. A góré egy szóra hívatja, a másnaposság még belefér, de csicseregnek a madarak, hogy valakivel lefeküdt, ettől pedig így őrizkedjék, hogy megmaradjon a jó híre. Alex kiakad, hogy mégis mi köze hozzá, otthagyta a fenébe, na igen, de a góré hazaküldte aludni, és a jó hírnév azért fontos, hogy a tisztelet megmaradjon, anélkül Alexnek esélye sincs megragadni, persze mindezt úgy ordítva, hogy mindenki hallja. Egyikük sem fogadja el a másik igazát, és inkább tervezik a jelmezes bulit, mert az a fontos.

07.jpg

Kimennek a hajóra teljesen felszerelkezve, egyébként zseniális, hogy miknek öltöztek: Alex persze valami szexi nőnek, Gene Clint Eastwoodnak a szivarral, Chris Supermannek és Clark Kentnek úgy, hogy a supermanes jelmezre felvett egy szemüveget, végezetül Raymondo pedig egy harcsabajuszos James Bondnak (de mindenki pincérnek nézi), véletlenül először őt hitték a vallásos bolondnak a haja miatt. Keresgélik a gyanúsítottat, közben Rayt állandóan pincérnek nézik, Alex is hiába dobja be magát, még kevésbé hiába néz szúrósan a góré, akkor sincs meg. Ray végül megtalálja a tökéletes embert, göndör a haja, vézna, van egy pecsétgyűrűje, és hajón dolgozik felszolgálóként, és a kórusban is benne volt, őt is kihallgatták. Alex menne elkapni a szemetet, de csak finoman, mert Roseberry-Sykes is a látótérben van, ha valamit ő észrevesz, akkor nekik vége. A fura göndör pali behoz egy tortát, Alexnek támad egy ötlete, ő adja a ribancot miközben Raymondóval táncol, addig a góré menjen oda a pali mellé, és csak adja önmagát. Emberünk eléggé sötét tekintettel méregeti Alexet, tudja a góré, hogy átdobná a korláton, de nincs az a víz, ami megtisztítaná, jön a felelet. Nekem már ennyi elég is, biztosan ő tette. Alex odatipeg, hogy mi a neve, Ryan, Ryan Burns, és már tartóztatja is le, miközben Roseberry-Sykes kiszúrja, hogy ákció van, és odamegy kérdezősködni, hogy ezmiez, szerencsére a balhétól egy nagyobb balhé menti meg őket: Rayt már huszadjára nézik pincérnek, ezért ő kiakad, és leüti a fickót, majd gyorsan távoznak.

08.jpg

Az őrsön már kihallgatják Ryant, a védője pedig Evan, Burns mindent tagad, és Evan emlékeztet, hogy csak közvetett bizonyítékaik vannak, szinte semmi. Evan még a Bibliára esküdve is azt állítja, hogy Trixie-t nem is látta a hajón, Isten a tanúja rá. Valamit ki kell sütni, addig Chris és Ray vigyáznak Ninára az irattárolóban, tényleg én is azt kérdezem, hogy mit követett el szegény lány, hogy ezt érdemli, csak nem szúrják el. Chris hozza a formáját, az állandóan vakarózó kutyájáról beszél, akit nem szopornyicának hívnak, hanem abban hunyt el szegény. Közben Roseberry-Sykes járt a rendőrfőnöknél, ezért találni kell valamit, amivel rá tudják bizonyítani Ryanre az erőszakot, különben el kell engedniük. Alex Evant próbálja megfűzni valahogy, mert hogy nem volt elég idejük a nyomozásra, Evan szerint türelmük nem volt rá, és mindenkit egyenlően megillet az ártatlanság vélelme, bánjunk úgy másokkal, mint önmagunkkal, idézi latinból. Előkap valamiféle műanyag fröccsöntött gyermeköröm játékokat. Egyébként a kis Alex mindent időt megér, aranyos lány, de búcsúzik, sietnie kell. A góré szerint Alex az ellenséggel ismerkedik, Alex már abban sem bízik, hogy egy oldalon állnak-e.

09.jpg

Trixie-t ismét behozzák, mert a góré erősen gyanítja, hogy a prosti hazudott, és be is bizonyítja a pecsétgyűrűvel, azt nem ismerheti fel, ha annyira sötét volt, hacsak nincs röntgenszeme. Trixie nem mondhatja el az igazságot, és nem is akarja, nem erőszakolták meg, de az egy beteg ember, tartóztassák már le. Közben Raymondo jópofáskodik, és jól is csinálja, amikor a büdös zoknijával bábozgat mint Carolgees, hamar kijutnak oda, hogy Nina szép lány, aki viszont prosti volt. Nina kérdi, hogy ha annyira aranyos lány, akkor miért vágták meg, és Raynek megmutatja a vágást, erre ő kicsit megdöbben, és már ő is elkapná a rohadékot, mert Ninát erőszakolta meg Burns. A góré már mindezt tudja, mire Alexen keresztül eljön az infó, mert Trixie annyira kiabált az igazágért, hogy isteni büntetésül a górét kapta meg, akinek a tekintete előtt végre mindent bevallott, ő vitte be Ninát az escortügynökségre. Két képről kiderült, hogy Delphie és Ryan együtt jártak, először Ryannél volt a Szent Kristóf, aztán Delphie nyakára került. A lányt véletlenül ölte meg, annyira gyűlöli önmagát, meg a tényt, hogy a lány valószínűleg visszautasította.

10.jpg

Gyorsan mennek terepre, a prostikat kérdezgetik, hátha a fickó elment valakivel, hamar meg is találják a palit. Ryan kést szorít a csaj torkához, és bibliai idézetekkel bombázza a csapatot, de addigra már Ray megkerülte őket, aki leszereli, a góré pedig a GeneBibliából idéz: bármit mondasz, felaprítjuk, felhasogatjuk, és lenyomjuk a cingár kis torkodon, amíg bele nem fulladsz, Gene Hunt evangéliuma, 1. kötet, 2. vers. Az őrsön támad egy kis probléma, mert Burns legújabb áldozata nem akar tanúskodni, és a góré bevallása szerint szinte biztos, hogy Ninának nem hinne a bíróság, így a lány nem is próbálkozik vele. Alex meg is dicséri őt, hogy helyesen cselekedett, így kell ezt csinálni. Luiginál söröznek-boroznak, ahol Alexet meglepi az üzletemberke, de nem megy el vele, mert a góré roppant csúnyán néz rájuk. Luigi őszintén reméli, hogy Rayék a piromániájukkal nem gyújtják fel az éttermet, a góré reméli, hogy van biztosítása. Hamarosan ünnepelnek, mert Raymondo remek dolgot csinált: Burns kocsiját telepakolta a kerti törpés droggal, így kap vagy öt évet, többet, mint a gyilkosságért és az erőszakért, ollé, szép volt. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.09.16. 17:57:18

" Alex Vivnek megmutatja az arcát, hát eléggé látszik rajta az éjszaka, de a portásemberünk jól nevelt gyerek, "

Portásembeeeer? Ember, szolgálatvezető őrmester az ! :-)

G_Norton 2012.09.16. 18:39:28

@Sigismundus: Basszus, látszik, hogy nem egészen voltam magamnál ott, elnézést.:D
süti beállítások módosítása