Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x14 - Lucky Stiff - Pénzem, pénzem, mondd meg nékem...

2012. április 26. 15:00 - Zenóbia

Give me the money mondja a nóta, s lőn. Ősz hajú öltönyös emberünk papírpénzeket szedeget a szőnyegről, az arca bosszankodó, nahát, hogy ilyen trehány legyen valaki, de semmi pánik, míg meg nem látja a résnyire nyitott ajtót, ami felé a pénzből hullajtott út vezeti. Azta milyen fényes a cipője, tuti nem saját maga pucolja. Vagy ha igen, akkor a pasi kényszeres. Mr. Hixton nincs túl jól az ajtó mögött, legalábbis hanyatt fekszik és szomorúan néz. Csak már nem lát. Marthanak viszont nem kell a padlóról szedegetnie a pénzt, ugyanis Chet hagyott rá egymillió dollárt. Hűha. Ők is ezt tudják reagálni a hírre. Az áldozathoz képest ez kismiska, neki ugyanis egy 117 millás lottónyeremény jutott még tavaly. Perlmuttert amúgy végleg kiiktatták, vagy csak őt nem bírták összehozni senkivel, ezért nem látjuk soha? Nekem azért hiányzik. Este 11 és 2 között halt meg, egy lövéssel végeztek vele, de nem abból a pisztolyból lőttek ami mellette van, hanem egy 9 mm-esből, ami viszont nincs sehun. A mai rész témája úgy látom az lesz, hogy ki mire költené a lottónyereményt, Esposito Ferrarira, a férjem is, és ti? A széfben százezer dollár volt egy biztonsági táskában, mondja Mr. Fényescipő, azaz Reginald Easley, a lottónyertes szolgálója. Beszarok.

Ő is, mert ő egy tradicionális angol inas egyenesen a Buckingham palotából, nem csak egy kis sima szolgáló. Hixton szegénységből jött, és valószínűleg annyi esze lehetett mint egy kisebb fajta töknek, mert mindent megvett amit meglátott és mindenkinek elmesélte, hogy neki kurva sok pénze van amúgy. Gondolom azzal tömte ki a paplant is. Fényescipő nem tudott a fegyverről, pedig amiről ő nem tud Hixtonnal kapcsolatban, az nincs. Az ellopott táskában festékbomba is volt a pénz mellett, ahogy a táska elhagyja a lakást, három perc múlva aktiválódik. Hixtonnak volt egy felesége és egy lánya, de a lottónyeremény után nem sokkal különköltöztek. Persze, mert a pénz nem boldogít. Mondják ezt azok akiknek nincs, de mocskosul irigyek azokra, akiknek van. Hixtonékat romlásba vitte a nyeremény, először különköltöztek, majd a lányukból lett drogos. Nicole kedvéért újra beszélni kezdtek egymással, hogy kihozzák a függőségből. Hixton ezek után eszement jótékonykodásba kezdett, hátha az bejön, ha már a költekezés nem jött be. Megmentett egy csőd szélén álló hajléktalan étkeztetőt, emiatt az asszony újra beleszeretett. De minek erre a kis időre már?

Az inas szerint tegnap este velük találkozott, de valójában nem, mert Hixton lemondta az utolsó pillanatban. Az étkezdében megtudjuk, hogy Hixton kényszeres osztogató volt, meg kellett rá kérni, hogy ugyan ne dugdosson már minden szerencsétlen zsebébe százdollárosokat. A halála napján egy ismeretlen férfi várt rá egész délután, majd hat körül együtt leléptek. Fantomképünk van. Közben Ryanék megtalálták az épület gondnokát, akinek nehéz lenne most beolvadnia a környezetbe, ugyanis kék az egész arca a felrobbant festékpatrontól. Kínos-kínos. Az még kínosabb, hogy ő csak tök hülye volt, mert véletlenül találta meg a táskát, kinyitotta, felrobbant, éljen. Viszont este 11-kor még látta Hixtont életben, aki akkor ért haza az autója nélkül, amiről azt mondta, hogy elvették tőle. Nos, az autó épp kifelé tart a városból, aki ellopta pedig nem más, mint Shawn York, a fantomképen is ő van. A pénz viszont nincs nála. Ryan borász lenne, a Kapitány hajót venne. Hát nektek megvan már a válaszotok? És ilyen csípőből jön nektek is?

Shawn a világ leglazább csávója feltett lábakkal várja Beckettet, meg kólát is kér, de nem kap. Nem ölte meg Hixtont és a kocsit sem lopta el, hanem megkapta ajándékba, mert Hixton hitt benne, hogy mindenkinek jár egy második esély. Így Gülüszemű Shawn megkereste és kérte a második esélyét. Alibi stimmel, lépjünk. Tehát. Hixton hatkor adta neki a kocsiját, nyolckor mondta le a találkozót a feleségével, 11-kor ért haza. Mi történt 6-8 között? Ok, itt most kapunk egy felsorolást azokról az orbitális baromságokról, amikre Hixton költötte a pénzét, ezekből kiemelkedik, hogy vett egy telket a Holdon, amúgy pont Castle telekszomszédja lett így. Ryan talált a kocsiban egy fényképezőgépet, amiből kiderül, hogy Hixton követett egy fickót. A telefonszolgáltatótól meg Espositotól megtudjuk, honnan hívta a feleségét nyolc körül. Logan Meech cégétől, akinek a nevére szintén kiállított egy-két csekket a múlt héten. Logan régi ismerőse Beckettnek, egy párszor már letartóztatta. Hixton tegnap este vett tőle egy fegyvert, mert félt a múltjától. Jó oka volt rá, a lakásán megtalálták két bűnöző ujjlenyomatát is, még Hixton előző lakhelyéről. Greg és Ty Page múlt héten szabadultak, amiért ültek az pedig egy rablás, amit Hixton ellen követtek el, miután megnyerte a lottót.

Volt ugyan maszkjuk, de mivel egy utcában laktak, Hixton felismerte a hangjukat, így ítélték el őket. Martha egy tucat táskával lép be az ajtón, megint talpig állatmintában, ez régebben is így volt, csak nekem nem tűnt fel eddig? Most, hogy felvárásolt egy egész plázányi állatbőrt úgy döntött, hogy visszaadja a pénzt mert nem érdemli meg. Csak esetleg ezt az egy darab bundát, talán ezt mégis. Szerintem is ennyi jár, na. Beckett kis késő esti megfigyelésre invitálja Castle-t, ugyanis megvan a két szerencsétlen rabló kocsija, figyelik, míg vissza nem térnek hozzá. Ryan a nyugodt alkalmak egyikét kihasználva közli Espositoval, hogy már réges-régen tudnak róla és Lanie-ről, úgyhogy be lehet fejezni a hülyéskedést. Castle-ék a pénzről elmélkednek, a nagy igazság pedig az, hogy szabaddá tesz, és hát tényleg. Írhatnék minden nap akár fényes délben az erkélyen borozgatva hogyvoltot, vagy Mexikóból, ahova a férjem költözni akar, vagy Veronából, ahova én. A hosszú házasság titka a megfelelő számú méter a felek között, úgyis ezt mondja mindenki. Egy rasztás kezd babrálni a kocsi körül, úgyhogy letámadják szorgosan, hun vannak a Page tesók, odafent. Valóban, épp az abszolút befutónak hangzó rapp slágert veszik fel, pontosabban vennék, ha hagynák. A pénz egy része náluk, de persze ők is ajándékba kapták.

Hixton maga hívta őket, mert a lánya újra drogozni kezdett, és segítségre volt szüksége ahhoz, hogy leállítsa. Nicole teljesen a dílere, Oz befolyása alá került. Oz szerepel a fényképezőgépben talált képeken is, tehát őt követte Hixton. Mivel Hixton kérésére nem szállt le Nicole-ról, ezért felbérelte a tesókat, hogy fenyegessék meg, amit meg is tettek szívesen. Ezért nem vonta be tehát a zsarukat Hixton, mert a lányát féltette. Robbanás hallatszik, Oz úgy reagált a fenyegetésre, hogy felgyújtotta a Tesók kocsiját. Ozt be kéne hozni kihallgatni, de a kábszer osztály szerint ez szinte lehetetlen, mert mindehol vannak kémei és őrei, ha megneszeli, hogy keresik, eltűnik mintakámfor. Mivel Oz a gazdagok dílere, nekünk meg épp van egy gazdag írónk a közelben, aki mellesleg egy Ferrarival is rendelkezik, hát a csali adott. A nagyon csini Beckett tanáccsal szolgál Marthanak míg Castle-re vár, azaz mi lenne, ha valami olyan dologhoz kezdene a pénzzel, amit Chet gyerekei nem hajlandóak visszavenni, amivel Chet emléke előtt tisztelegne. Képtelen vagyok rájönni, hogy mi lehetne az, de remélem kiderül majd. Komolyan, egy egész percnek a felét szenteltem erre, hogy ezen agyaltam.

Rettentően pénzes és rettentően élvhajhász párosunk elindul tehát bele az éjszakába drogé. Beckett fekete miniben táncol, Castle meg stíröli a seggét, Oz hamar megvan, most már csak az ismerkedés van hátra. Az sem megy nehezen, Kate simán átvonaglik a széltében hosszában háromméteres testőrön. Oznak tetszik Kate, de hát kinek nem? (Kate shiny szóhasználata az e heti Firefly utalás) Hogy esik az eső egyébként, nagyi örülhet, mert már hetek óta azt vizionálja, hogy ha ez így megy tovább, nem lesz mit enni, jön a világvége tammtaramm. Az üzlet megköttetik, a kis zacsi fehér por átvándorol Kate kezébe, Oz meg átvándorol arccal az asztalra, a testőr meg elájul a tökönrúgástól. Egyszer egyébként még tíz évesen tökön rúgtam az egyik osztálytársamat, mert azt mondta, hogy a Böske tehénnév, én meg azt hallottam, hogy ez egy jó módszer a visszavágásra. Mivel majdnem elájult, utána kicsit átértékeltem, és azóta vészhelyzetre tartogatom. Oz tehát lebukott mint a szar. Valóban járt aznap Hixton lakásánál, mert kicsit meg akarta fenyegetni, viszonzásul a Tesóktól kapott verésért. De mivel a folyosón épp egy ötvenes elegáns fickó ólálkodott, ezért nem kockáztatta meg a későbbi azonosítást, tehát inkább visszafordult.

Lehet mégis Castle-nak lesz igaza, és az inas a gyilkos? Nos, nem lehetetlen, ugyanis Ryan utánanézett az előéletének, és a munkaadói szerint Mr. Fényescipő enyveskezű volt. Mikor Beckették meglátogatják, épp Hixton lakásán pakolja össze a dolgokat dobozokba. Valóban járt a lakásnál este 11 körül, komolyan most már lassan ott tartunk, hogy a fél világ járt ott aznap este, de mindenki azt mondja, hogy nem én öltem meg, de viszont láttam ott valakit settenkedni az ajtaja előtt. Kurva nagy tömeg lehetett azon a folyosón. Szóval ellopott két Dickens könyvet, de aztán lelkifurdalása támadt, és visszavitte. Első szabály, ha könyvet lopsz, soha ne vidd vissza. Nem is lelkifuri miatt vitte ám vissza, hanem mert félt, hogy megörökli a könyvekkel együtt a balszerencsét is. Rossz házasság, drogos gyerek, mellkaslövés a nappali közepén. Hixton mindig ugyanazokkal a számokkal játszott, megjátszotta azt a napot amikor megismerkedett a feleségével, és azt amikor összeházasodtak, de ezek a számok nem szerepelnek a nyertes szelvényen. Azért nem, mert a nyertes szelvényt az inas szerint Hixton lopta. Meg kell találni a szelvény igazi tulajdonosát, tehát rá kell jönniük, hogy mit szimbolizálnak a számok.

Ez vicces, Ryan ugyanazokat a számokat játssza meg mint Esposito, mert így nem lesz gáz, ha nyernek. Felmerül a kérdés, hogy a nyereményt Hixton már több mint egy éve vette át, akkor miért nem jelentkezett a valódi tulajdonos. Talán mert meghalt? Hixton kinyírta? Az ötlet nem is annyira elvetemült, mert a leghülyébb vásárlásai közé nem csak a Holdon vett telek tartozik, hanem az is, hogy az egyik szomszédjának vett egy mauzóleumot. Nézzük azt a szomszédot. Hank a sorsolás napján halt meg, és a születési dátuma szerepel a számok között. A nyereményt két nappal később vette fel Hixton. Hank természetes halállal halt, mert iszonyú beteg volt, valószínűleg megkérte Hixtont, hogy adja fel neki a szelvényt. Az egyetlen élő rokon Tom, az unokaöccs. Ezt nagyon gyorsan megcáfolja Tom, mármint az egyetlen élő rokont, mert Hanknek volt egy fogadott fia, akinek a születési dátuma megegyezik a nyertes szelvény maradék számaival. A fogadott gyerek nem más, mint a nagyon laza Shawn, aki most nem feltett lábakkal várja Beckettet a kihallgató szobában, hanem durcás arccal. Esküszöm most azon gondolkodom, hogy ki a fasz ez a Shawn, de mindjárt rájövök, mindjárt...

Basszus vissza kellett olvasnom, Shawn a kocsit ajándékba kapós gyerek, a második eséllyel az életre, mentségemre szolgáljon, hogy nemrég lent voltam nagyinál egy órát, és átmosta az agyam. Gülüszemű Shawn nem elégedett meg az autóval, hanem pályázott volna a többire is, de Hixton szerint egy mocskos kis bűnözőnek legyen elég ennyi, a többit inkább elosztogatja a rászorulóknak. Hixton megragadta Shawn fegyverét, ami elsült, Hixton meghalt, mégsem az inas a gyilkos, ollé. Sosem tudjuk meg Beckett mihez kezdene a lottónyereménnyel, azt viszont igen, hogy Martha nyit egy színésziskolát a saját nevével fémjelezve. Bennem is felmerült a kérdés ami Castle-ban, hogy ez mégis hogyan állít emléket Chetnek, hát úgy, hogy mindig arra bátorította, hogy a tehetségével segítsen másoknak. Castle-nak bevillan, hogy mit tenne Kate a nyereménnyel, meg is látogatja az éppen bort iszogatva gitározó Kate-et, mifene. Az anyja emlékét örökítené meg. Így aztán Castle elintézte, hogy a jogi iskola ahova járt, alapítson egy ösztöndíjat Johanna Beckett nevével és még jótékonysági estet is szervezni akar. Sok lesz, látszik Beckett arcán, de ez csak a látszat, mert mosolyba kezd, és már tervezik is a meghívottak listáját. Ööö. Szerintem viszont tényleg sok.

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.04.28. 08:28:01

Örültem, hogy ebben a részben végre valami kiderült Castle-ról, azon kívül, hogy író és szeretné lefektetni Beckett-et. Az persze most sem igazán állt össze, hogy Dr Moci mellett miért érzi ennyire fontosnak a Castle előtt vonaglást (pontosabban: miért nem zavarja, hogy ő élvezi, Castle pedig nem reagál rá), de istenem, ez van.

A bárjelenet kicsit jobb bevilágításban, a DVD extráiból:
www.youtube.com/watch?v=12Ng_ZdoCnM

candyperfumegirl 2012.04.28. 10:42:14

@Neoprimitív: ez de jó, még nem is láttam ezt a videót. :)
Amúgy, ha attól eltekintek (és más választásom nincs...), hogy legalább valami halvány utalásnak kellett volna lennie arra, ami a múlt héten köztük történt, ez a bárjelenet az egyik kedvencem az egész évadból. I like to feel shiny. :)

Neoprimitív 2012.04.30. 19:22:00

@candyperfumegirl: Kénytelen leszel eltekinteni, mert Andrew Marlowe koncepciója szerint "nem akarják az érzelmi szállal terhelni az új/alkalmi nézőket". Hogy akkor miért egy szerelmi történetre építi az egész sorozatot, az egy jó kérdés.

Zenóbia 2012.04.30. 22:54:08

@Neoprimitív: Tényleg tök jó ez a videó!:) azt állatira bírom, mikor a bilincs helyett a martinit nyújtja Castle.:)

candyperfumegirl 2012.04.30. 23:06:28

@Neoprimitív: tudom, naprakész vagyok a sorozattal és Marlowe-val én is. Csak ilyenkor felelevenednek bennem az emélek, amikor először láttam ezeket a részeket..
süti beállítások módosítása