Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok ! 1x 11 - Mefisztó-akció

2012. április 14. 12:00 - Sigismundus

Kilencszáznegyvenkettő tavasza, Ukrajna. Kis falucskába vonulnak be a partizánok, van öröm a muzsikok közt. Gyorsan falhoz is állítják a három magyar táborcsendőrt, de a németek kinevezte sztarosztát és policájt azt nem lövik le, gyanús. Majd még gyanúsabb lesz a falubelieknek hogy a partizánok, vezérük Tyurin utasítására összeszednek minden mozdítható és ehető értéküket, és úgy mennek tovább kurjongatva... A háttérben Lehnert hadnagy civilben vigyorog...

Aztán a német főparancsnokságon, Tyurin vacsorázik Shultzer és Késmárki társaságában, akik elégedetlenek a partizánakcióval. Az még rendben hogy hagyták lelövetni a három magyar csendőrt, de az orosz sztarosztát és policájt miért kimélte meg Tyurin? Gyanús lesz ez a parasztoknak, hiába fosztották ki őket... és tessék legközelebb néhány parasztot is kivégezni, akik sokat termelnek, Moszkva nevében, persze.

Gyanús is, egy falubeli Szokolovék táborába fut a hírrel hogy egy ismeretlen partizáncsapat jár-kel és rabol a környéken. Szokolov vágja a dolgot, itt valaki rontja a makulátlan partizán-imidzset. Szétküldi embereit a falvakba, hogy szóljanak, ők nem szednek semmi kaja-adót, és szóljanak ha a helyőrség kivonul onnan. Vincének Csernyinovka jut.

Shultzer tovább növeli Tyurinon a nyomást, kiderül hogy az oroszt épp gyilkosság miatti vizsgálati fogságból szabadította ki a német hadsereg. De megvan a nyomozati aktája, és a német ezzel akarja zsarolni. Tyurin érzékeny lelkét bántja hogy ő bűnöző, (bár azt nem igazán értem, egy háború szaggatta országban, egy fegyveres milica vezéreként miért ilyen mimóza) Mindegy, holnap mennek Csernyinovkába, csak elöbb a készséges Késmárki visszavonja onnan a magyar helyőrség nagy részét. Gond, hogy emberei pénzt követelnek már, Grilov helyettes fúrja is a vezérségét, mert pénzt az a németek nem adnak.

Csernyinovkában, egy fő helyőrség marad csak reggelre, a postamesteriben állomásozik. Ide tér be Vince is, a postamester az ő összekötőjük, jelszavakkal itt azonosítja magát. De lebukás van, az egy fő helyőrség ugyanis pont Kopcsik, ex-keretlegény, most őrmester. Vince gyorsan lefegyverzi, megtalálja nála sok egyéb kincs mellett Vera nyakláncát. Sietni kell, mert a Tyurin féle csapat is most érkezik. Postamester fusson Szokolvékhoz a hírrel, Láng, hogy megpróbál beállni ebbe a bandába.

Jön Grilov kis szájkarate Vincével, ki mond keményebbet, Láng azt hazudja ő is banditaféle, aki lefegyverezte a magyar őrmestert. Megtalálják Kopcsikot is, irány Tyurin. A Főnök épp szónokol, szívhez szólóan, a Vörös Hadsereg győzelmeire hivatkozva elvisz minden élelmet, falhoz állítja a sztarosztát, a policájt, Kopcsikot, meg a három legjobban termelő parasztot. Vincét is melléjük állítanák, de ekkor előszedi az őrmesternél talált ékszereket és meggyőzi az mimózalelkü banditát hogy ő is bandita... Nyilván tökéletesen beszéli a híres délukrán bűnözőszlenget, mert tesztkérdéseket sem tesznek fel neki, milyen az ogyesszai fogház belső festése, felvéve. Neve Vitya.

Shultzerék boldogok, küldik is Lehnert hadnagyot pénzzel és pár bünügyi aktával, meg kell jutalmazni a kis szorgos ál-partizánokat. Tyurinéknál nem nagy a fegyelem, kockáznak, lopnak egymástól, meg piálnak ezerrel. A főnök elég ideges is, rendet tesz pár lövéssel. Majd kiküldi Grilovot, meg az új fiút, Vincét, a folyóhoz, hogy ők vezessék majd ide a vendéget. Ja és Grilov Mása nevü nőjét pedig a szobájába rendeli, hogy megmutassa ki is a főnök ugyebár.

Mása amúgy egy ötkopejkás utcalány, de Grilov elég ideges lesz ettől is. Nem egy észlény, így Vince jó érzékkel utalásokat tesz az alvezérnek hogy az ilyen tekintélyrombolást talán főnökcserével kéne megoldani, Grilov visszarohan, Vince vár a folyóparton. Megjön Lehnert bőrkabátban (érdekes, mint a Gestapó, mint az NKVD ezt használta civil ruhának) Láng leüti, majd örömmel ismeri fel benne régi ellenfelét. A német a tőzegmocsárban landol, és nem is kerül elő ezer évig, amikoris "rituális okokból feláldozott szkíta sámánként" azonosítják majd a XXX. század antropológusai. 

A banda helyén elmarad a leszámolás, Tyurin leüvölti a hülye Grilov fejét, miért hagyta a németet egyedül az új tolvajjal, hisz pénzt hozott !!! Grilov rohan vissza, Láng közben elrakta a pénzt és bünügyi aktákat. És könnyen meggyőzi a tökfej alvezért hogy nem jön német ide egy se, mert szerinte Tyurin már elrakta a pénzt magának. Vissza a táborba, itt már Vince javaslatára nem egyből torokra támad Grilov, a banda tagjait bujtogatja. Sikeresen, mert Tyurin kénytelen Shultzerhez menni, hol a kis kraut a pénzzel? Az őrnagy meglepődik, de nem mutatja. Azt hazudja hogy Shultzer a bünügyi aktáikat is el akarja vinni a bandának, ezért késik. És utasítja Tyurint az újabb, már tervezett akcióra, Szokolnajában. Kis kölcsönös fenyegetéssel zárul a találkozó.

Majd Késmárkival édes bajtársi kettesben megteáznak, és megállapítják nyugodtan hogy Lehnertet alighanem valódi partizánok kapták el. Így nyilván tudják hogy Szokolnaja lesz a következő célpont, odamennek, így Tyurin és bandája a biztos végbe menetel. De ott lesznek a németek is egy egész zászlóaljjal, és mindenkit jól lelőnek. Végre sikerül lezárni ezt az egyre bosszantóbb kis ügyet.

Vince azonban másként gondolja, mivel ő kapta el Lehnertet. Visszamegy Csenyinovkába titokban, szól az összekötőnek hogy ő hajnalra idecsalja a Tyurin bandát, Szokolvék ide jöjjenek. Aztán vissza a táborba, itt elmeséli hogy sok pénz van a csernyinovkai postán, ős csak egy marékkal hozott el – és előveszi a Lehnerttől szerzett köteget. Buli van, de jön Tyurin, a buligyilkos, üres kézzel, csak igéretekkel. Láng hamar meggyőzi őket, hogy irány Csernyinovka, inkább mint a gyanús Szokolnaja, a főnököt megkötözik, és usgyi.

Csernyinovkán, ott van a nagy élet, becsalja Vince az ex-Tyurin, jelenleg Grilov csapatot, ahol Szokolovék elkapják őket. A valódi partizánvezér felolvassa a bünözői aktákat a falubelieknek, kikéri magának a partizánok, Moszkva, és a Szent Szovjetunió nevében, hogy őket gyanúba keverték. Majd ítéljen a nép, Csernyinovka lakossága. A Nép ítéletét kapákkal és kaszákkal hajtják végre, a hangokból ítélve fájdalmasan és hosszasan.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása