Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x18 - A nagy durranás

2011. december 08. 14:11 - Zenóbia

Nos, már épp kezdtem volna magamhoz térni az előző rész okozta sokkból, erre az első egy perc azzal telik, hogy felelevenítik nekem az egészet, csak most folytatjuk ott, hogy Beckett felrobbant a lakás pedig lángokban. Castle az ajtót betörve ront be a lakásba, ahol kisvártatva meghallja Kate köhögését a kádból. Természetesen ruha nem került rá azóta, így kezdhetnek gondolkodni, hogy a szégyenlősség a fontosabb, vagy a testi épség megőrzése, mert a tűz az ugyanúgy ég körülöttük, csak úgy mondom. Castle kerítene egy törülközőt, vagy egy köntöst, ha nem égne mindegyik már, így marad a zakója. Kate végre kikászálódik a kádból, bár látni valóan fájdalmai vannak, nem túl virgonc szegény. Castle kitámogatja a mentőhöz, ahova megérkezik Jordan ügynök, lassan kezdjük megszokni a jelenlétét. Beckett is kénytelen lesz megszokni, hogy most neki is parancsolnak, ugyanis ezzel a feltétellel maradhat rajta az ügyön. A kiégett lakásban megtárgyalják, hogyan jutottak idáig. Tehát nem Ben Conrad volt a gyilkos, hanem őt is csak felhasználta az igazi gyilkos, felhasználás után pedig főbe lőtte, majd elbújt a lakásban, amíg az FBI terepszemlét tartott.

Irány Ben Conrad lakása ismét, ahol Kate megtalálja a gyilkos búvóhelyét a gardrob mögött kialakítva. A búvóhelyen megtalálható minden kellék, (ruha, cipő, állszakáll) ahhoz, hogy Benné változhasson valaki. A gyilkos miközben átvette Ben helyét a világban, őt magát túszként tartotta fogva, ragasztószalaggal megkötözve, a nevében pedig gyilkosságokat követett el. Miközben ostorozzák magukat, hogy hogy nem vették észre, hogy a valódi gyilkos ott volt a lakásban, ő felhívja Beckettet, csalódott hangon közli, hogy meg kellett volna halnia, de mivel nem tette, most meghal valaki más. A háttérből női kiáltozás hallatszik, majd lövések. Lesz-e a golyókban üzenet vajon, vagy ezen a technikán már túlléptünk? A nő egy hotelben dolgozott, onnan tartott hazafelé, amikor a gyilkos lelőtte az egyik utcasarkon. Nincs üzenet, úgy tűnik az eddig gondosan megtervezett gyilkosságokról váltottunk a dühből elkövetettek felé. Rájönnek, hogy a gyilkos folyamatosan figyelte Beckettet, tehát a gyilkosságok helyszínén is ott kellett lennie, nyilván azért nem találták a fotókon, mert beilleszkedett közéjük, azaz rendőr ruhában volt ő is.

Mégsem látszik egyik képen sem rendesen, tehát ismeri a munkamódszereiket, tudta hol vannak a kamerák, nem kispályás fickóval van dolgunk. Az elkapására kidolgozott módszer nem hangzik túl biztatóan, meg kell várni míg elkövet egy apró hibát, mert előbb-utóbb mindenki hibázik. Na de addig vajon hány embert öl még meg, ez aggasztja Beckettet, teszem hozzá jogosan. Szerencsére mégis van ennél egy kicsivel jobban hangzó kiindulópontunk, még pedig, Ben Conrad. Mivel a gyilkos Ben életének szereplőit nyírta ki, lásd kiskutyás történet, így tuti, hogy már eredetileg is ismerte őt, különben honnan tudott volna ezekről. Eközben Martha és Alexis nagyon várta már haza Castle-t, mert aggódtak mint a fene. Martha ma költözne, de nem teszi, inkább itthon marad Alexisre vigyázni, ami felesleges (de kár), mert a Kapitány őrizteti őket. Martha helyére beköltözhetne Beckett, az ő lakása most úgysem túl komfortos. Hmm? Na hagyjuk az álmodozást, nézzük mit tudunk Benről.

Tudjuk, hogy nem volt felesége, barátnője sem, mert a kutyájába volt szerelmes, állása sem volt, viszont rajongott a Knicks-ért ezeket Ryanék tudták meg Ben nővérétől. Internet kávézókból küldözgette szanaszéjjel az önéletrajzát. Vajon hol találkozott a gyilkossal? Kutyasétáltatás közben, vagy a kávézóban? Vagy a meccs nézés közben, mert tévéje nem volt, akkor hogyan rajongott, nyilván valamelyik lakásához közeli pubban nézte a közvetítéseket. A sokadik kocsmában sikerrel járnak, mivel kurva nagy szalag van kifeszítve a pult fölé, hogy ez itt Ben Conrad a sorozatgyilkos törzshelye. Ötletes. A pultos nő emlékszik rá, hogy Ben beszélgetett egyszer egy fickóval, meg is lepődött, gondolta, hogy biztosan kutyákról beszélnek. Most nem azért, de ez a Ben sem lehetett százas. Szóval a fickó megkérte, hogy hívjon neki taxit. A taxitársaság megmondta, hogy hova vitték, de ez még nem elég támpont a kutatáshoz. Gondoljuk mi, de másképp gondolja ezt Jordan.

Kifejti, hogy emberünk iszonyú okos, emellé viszont rettentő öntelt is, folyamatosan ki kell nyilvánítania, hogy ő a legnagyobb zseni a világon. Emiatt tuti, hogy tagja valami okosok klubbjának. Nyilván szeret olvasni is, lásd Nikki Heat könyvek, tehát nézzük össze, hogy kik járatják az IQ 200 felett magazint, meg hogy kik laknak azon a környéken ahol kirakta őt a taxis, és hátha szerencsénk lesz. Kicsit olyan érzésem van, mint annál a bizonyos tűnél meg a szénakazalnál, de ezt csak halkan mondom. Na, van 17 találatunk, ebből egy Chris Doherty, aki nemrég kapott új jogsit, annak ellenére, hogy hat éve meghalt. Doherty lakása pedig ott van, ahol ők is keresnek, szóval hajrá. Beözönlenek a lakásba, ahol nincs senki, van viszont a falon egy kép Beckettről, ami tele van ragasztgatva a gyilkosságokról szóló újságcikkekkel, és az is kiderül, hogy nem ez az első történet a pasi életében. Ugyanis könyveket ír, tele van a lakás kéziratokkal, a legújabb könyve pedig Nikki Heatről szól, csak ő élőben elpróbálja amiről ír.

Jordan talál egy másik kéziratot, amiben prostituáltakat öl, és valóban volt is egy ilyen eset, de lezárták az ügyet, mert azt hitték, hogy a gyilkos felakasztotta magát, de már akkor is tévedtek. Beckett azért lett a célpontja, mert ő is félig valóság, félig fikció, azáltal, hogy szerepel a Nikki Heat-es könyvekben. Ujjlenyomat egy szál se, valsz leégette őket. Jordan kiadja az ukázt, hogy mindent tegyenek vissza a helyére, és lépjenek le, mert előbb-utóbb visszajön majd az emberünk. Castle persze hogy nem teszi vissza a kéziratot, hanem lenyúlja. Megfigyelés közben aztán olvasgatja, Kate és Jordan pedig normális emberi beszélgetésbe keverednek, a végére még öribarik lesznek itt nekünk. Miközben társalognak Jordan lebassza az embereit, hogy a távcsöves fickót az egyik tetőn vagy nyolcvan km-ről ki lehet szúrni, mire közlik, hogy az nem is az ő emberük. Akkor most mindenki megfigyeli a másikat. A fickó persze átugrott a másik tetőre, és vágtázik lefelé a tűzlétrán, de ezt már csak az autóba zárt Beckett és Castle látja, Beckett persze üldözőbe veszi.

Utcán rohanás meg autók között cikkcakkolás van, majd le a metróhoz, és persze hogy a fickó eléri a metrót, Beckett meg már csak az ablakra tapadva nézheti, ahogy emberünk fenyegetően rálő az ujjával. De most már legalább tudjuk, hogy néz ki. Innentől pedig mindent tudunk róla. Scott Dunn, állami gondozott, zártosztály, gyújtogatás, van itt minden, amúgy hat éve eltűnt. Mielőtt még tovább üldöznénk hathatósan Scottot, végre van neve neki, örülök, szóval előtte még Jordan gyorsan kirúgja Beckettet, mert nem fogadott szót, és maradt a kocsiban. A Kapitány nem lép közbe, hiszen már nem lehet nagy baj, a fickó körözés alatt van, el fogják kapni. Ja, a múltkor is ezt hittük. Na végre, Kate mégiscsak beköltözik Castle-hez, bár attól tartok sok romantika nem lesz a dologban, de kezdésnek megteszi. Kate nem túl vidám, hogy levették az ügyről, és a lakása is kiégett, mitől is lenne az. El is megy inkább aludni. Jordant meg elkapja közben Scott, aki betelepedett az autója hátsó ülésére. Beckett viszonozni próbálja a múltkori palacsintát, egy rántottával, bár annak egy hulla lett a vége az ajtóban, reméljük ez most kimarad.

Befut Martha, mert itt hagyta a szebbik kesztyűjét, Alexis úgy ugrik a nyakába, mintha egy éve nem látta volna, nehéz az elválás. Beckett amúgy szalonnát és palacsintát is sütött, kitett magáért rendesen. Persze nem hagyják őket megreggelizni, na ezzel a faszom tele lenne, még jó, hogy nem nyomozónak mentem. Csörög a telefon, Jordan nem ért haza este, jól van, ezt mi már tudjuk. Az autó megvan, abból megállapítják, hogy Jordan orrba csűrte Scottot, akinek ettől eleredt a vére mindenfelé. De annyira azért nem, hogy ne vigye magával Jordant egy másik autóval valahova. Scott telefonál Kate-nek a drámai lezárás miatt, aminek ők ketten a főszereplői, a többiek mellékesek csak. Éjfélkor találkoznak egy parkban, a mólónál. Naggyon hatásvadász, de tényleg. Egyedül menjen, vagy Jordan meghal. Arra, hogy még él, e-mailben érkezik a bizonyíték, láthatjuk Jordant egy székhez kötözve. Mögötte pedig egy ablakot, aminek ha felnagyítjuk a jobb sarkából látható képet, rájövünk, hogy melyik hídra lehet odalátni. Aha.

A háttérzajból pedig kiderül, hogy emeltpályás metró megy a közelben, hát ezen azért beszarok most nem azért, hogy a hangjából ezt is simán megállapítják, amúgy sem tudom, mi az hogy emeltpálya, nem számít, életek forognak itt kockán. Jézus. Szóval ebből a két adatból meg is van a cím, most mit vagytok úgy meglepve, indulás. Castle szerint ez csapda, mert túl könnyű volt idejutni. Az FBI-nak is gyanús, ezért nem rohannak be túl feltűnően, hanem a hátsó ajtón közelítenek, meg akarják várni, míg Scott elindul a találkozó helyszínére, és akkor majd leszedik. Nos, FBI be, lecövekelnek az ajtó előtt, ami mögött elvileg ott van Jordan. De Castle szerint nincs ott, mert ő nem így írná meg a sztorit. Az ő verziójában úgy lenne, hogy a gyilkos nem túl távolról figyeli, ahogy bemennek az épületbe, és amikor mindenki bement, robbantana. Azt is megmondja, ő melyik épületből figyelné őket, Beckett pedig lát fantáziát a dologban, így aztán megint elhagyják a kocsit, ez már ilyen szokássá válik mostanában.

Castle még pisztolyt is kap, egészen rendőrösen mozog vele, csak tanult valamit az együtt töltött idő alatt. Meg is látják hamarosan Jordant, aki egy székhez kötözve, leragasztott szájjal ücsörög, és hallgatja Scottot, mást mondjuk nem nagyon tud csinálni. Beckettnek az a terve, hogy elvonja Scott figyelmét, addig Castle vigye Jordant és hívjanak segítséget. Természetesen nem lőheti le Scottot, mert ha lelövi felrobban a szemközti épület az összes kommandóssal együtt. Az összes bombás filmben valahogyan van egy ilyen jelenet ugye? Beckett blöffölni próbál, nincsenek is ott a kommandósok, hiszen tudtam, hogy itt vagy. Azért az most akkor vicces lenne vagy nem lenne vicces, ha Scott megnyomná a gombot? De nem nyomja meg, hanem menekülőre fogja, Beckett pedig üldözőbe veszi. Castle kiszabadítja Jordant, aztán megy segíteni Kate-nek. Ez most ismét egy klasszikus nagyjelenet, elhagyatott lepusztult raktárépületben keringenek egymás körül, dobozhalmok között és várják, hogy valamelyik leverjen egy konzervet, amivel elárulja, hogy hol van. Beckett közelebb settenkedik valami zajforráshoz, ahol egyszer csak a nyakába kapja Scottot, közelharc veszi kezdetét.

Scott legyűri Kate-et és elveszi a fegyverét, de mielőtt még lelőné, Castle átmegy mesterlövészbe, és kilövi a pisztolyt a kezéből. Az elrepült pisztolyt pedig Jordan veszi kezelésbe, így Beckett végre megbilincselheti Dunn-t. Dunn szerint még nincs vége, szerintünk viszont igen, és most hadd legyen nekünk igazunk. Kiderült, hogy Castle a fejére célzott, (Firefly utalás) mondjuk ezt sejtettem. Az őrsön az FBI hazafelé cuccol, viszik a táblájukat, Ryanék sóvárogva néznek utána. Beckett és Jordan pedig búcsúznak, biztosítják egymást kölcsönös megbecsülésükről, Jordan pedig bónuszként arról is biztosítja Kate-et, hogy Castle teljesen odáig van érte, ha készen áll erre, ha nem. Végszóként Castle ajándékot hoz Kate-nek, az apja karóráját, amit ezek szerint sikerült megtalálnia a kiégett lakásban, és elvitte megjavíttatni. A nézése közben pedig mindent elmond. Castle arra megy haza, hogy Martha együtt falatozik Alexissel a konyhában. Ha jól értem, akkor hol itt fog lakni, hol ott, hogy megőrizze a titokzatosságát. Castle viszont már telerakta moziszékekkel a volt szobáját, reméljük kényelmesen fog rajtuk aludni.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloghėzag 2011.12.08. 15:36:32

Tátyompirtyisz matyirtisz.

Vagy mégse?!

Neoprimitív 2011.12.08. 18:12:50

Kíváncsi leszek, hogy a Beckett és Alexis közti reggeli párbeszédet valaha is kiadja-e majd az ABC? Volt róla kép az epizód előzetesében, de végül még a 2. évad DVD-jéről is lemaradtak a kihagyott jelenetek.
süti beállítások módosítása