Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x18 - Apotheosis

2011. december 01. 11:02 - Freevo

Nem sok idő telt el a legutóbbi események óta. Clarice és a feketebőrűférje épp csak megléptek Graystone-éktól, és azon vitatkoznak, hogy mi legyen, amikor felbukkan a terrorelhárító közpo nt főnöke, Methos ügynök. Clarice-ék azt hiszik, itt a vég, megtalálták őket a zsaruk, de a fazon elárulja, hogy ő az STO beépített embere az ügynökségnél. Hazasietnek, ahol Clarice megmutatja neki a terveket a stadion felrobbantásáról, és az azt követő apoteózisról, amiben a szerencsés kiválasztottak részesülhetnek. Az ügynök megígéri, hogy gondoskodik arról, hogy Graystone-ék ne tudják őket megállítani a terv végrehajtásában.

Danieléknél áll a bál, odarendeltek nagyjából mindenkit, csak a rendőröket nem, nehogy előbb megérkezzenek, mint az ügyvédjeik. Van benne ráció, lehet, hogy a szervek nem néznék jó szemmel, ahogy békésen kerülgetik a vértócsába fagyott Willow-férjet. Amanda eközben a v-világban beszél Zoéval, hátha tud arról valamit, miért volt olyan fontos Clarice-nek az a holopánt, hogy hajlandók voltak miatta betörni. Zoénak azonban hiányosak az emlékei, úgyhogy ha az eredeti tudott is valamiről, őneki már nem táplálta be az agyába az infókat.

Ekkor érkeznek meg a TEK-esek, akikről a Brad Pitt-féle zombifilmes affér óta tudjuk, hogy megbízhatatlanok. Methos ügynök beadta nekik, hogy a Graystone-szülők valójában a monoteista terrorszervezet tagjai, és ők buzdították a lányukat, hogy robbantsa fel a mágnesvasutat. Még egy bizonyítékot is elhelyez a lakásban, amit felettébb hamar megtalál az egyik embere. Ám mielőtt bilinybe verhetnék a házaspárt, a kiszámíthatóan lojális Cyrus fegyvert ragad, és addig fenyegeti vele Methos ügynököt, amíg Danielék el nem szaladnak.

Újabb gyászszertartás Adamáékénál. A kis Willie-t siratják néhány caporegime jelenlétében, akik inkább a Guatrau ellen fordulnának a teljes legénységükkel, mintsem elnézzenek neki egy gyerekgyilkosságot. Benéz az eseményre a maffiafőnök lánya is, Fidelia Fazekas (muszáj minden egyes alkalmat megragadnom, hogy leírjam a nevét). Sam nekiesik, de Joe lecsillapítja, és elbeszélget a hölggyel. Megegyeznek, hogy bizonyos feltételek mellett hajlandók leülni tárgyalni, hogy megelőzzék egy esetleges belháború kirobbanását.

Graystone-ék egy fürge űrjárművel repülnek, amely a terminatoros Hunter-Killerek és a BSG-s Raptorok keresztezése. Út közben beleszaladnak egy menő elektronikus hirdetőfalba, amelyen az ő képeik virítanak, „Terroristák” felirattal. Elmennek megkeresni Clarice holopántját, amely nem volt náluk a lakásban, hiszen Duram ügynök korábban elkérte. Az ügynök azonban a jelek szerint nem vitte magával a tárgyat a kórházba, ezért csakis ott lehet, ahol lelőtték. Daniel és Amanda átkutatják az erdőt, és valóban villámgyorsan rátalálnak az elkallódott kütyüre.

Daniel végignézi a demóprogramot, amelyik a holopántra van telepítve, így rájön, hogy a monoteisták a stadion felrobbantását tervezik. A mennybemenetelről szóló résznél rájön, hogy Zoe azért tervezte meg a saját virtuális mását, mert az volt a feladata, hogy a mennybe juttassa az embereket. Álruha gyanánt egy sapkát meg egy sálat húznak, és elmennek az első telefonfülkéhez, hogy értesítsék a stadion felrobbantásáról – ami ma esedékes – a rendőrséget. Amit ők nem tudnak, az az, hogy Methos ügynök gondoskodott arról, hogy az arénával kapcsolatos bejelentések sosem fognak eljutni a rendőrökhöz. A terrorelhárító központ hivatott eljárni az ügyben, de őket meg egy áruló vezeti.

Joe és Fidelia Fazekas között úgy szólt a megállapodás, hogya a Guatrau és Joe a virtuális valóságban ülnek le tárgyalni, ahol mindkettejük biztonságban van. A maffiafőnök belemegy a dologba, de alig telik el öt perc a v-világban közöttük, hirtelen elkezd fuildokolni. Átváltunk a valóságba, ahol Sam a Ha’la’tha teljes tagsága szeme láttára fojtogatja egy zacskóval a Guatraut. Még Fidelia Fazekas is a bámészkodók között van. Megérkezik Joe is, és – csak hogy a főnök véletlenül sem a maga által választott módon távozhasson el, ahogy a tauroniak szeretik – lenyom a torkán némi mérget. Erre még Fidelia Fazekas is elborzadva fordul el.

Joe leveszi az áldozatról a Guatraunak kijáró gyűrűt, és átnyújtja Fidelia Fazekasnak. Érthető, Willie halálával és a tauroni felkeléssel kapcsolatos hibás döntésekkel a maffiafőnök veszélybe sodorta a pozícióját. Ha ez így ment volna tovább, a lázadozó maffiózók végezték volna ki, de így legalább megmaradt a becsülete, és Fidelia lehet az új Guatrau.

Daniel és Amanda a béna inkognitójukban elevickélnek a Graystone vállalat épületéig, és megkeresik az egérarcú geek programozót, aki korábban majdnem bizarr románcra lépett robotZoéval. Kihozatják vele a cylon prototípus valamilyen vezérlőprogramját az épületből. Számítva arra, hogy a rendőrség nem fog közbelépni, a stadion felé veszik az irányt. Elfoglalják az egyik operatőr szobáját (akit mellesleg ismét olyasvalaki játszik, aki felbukkant már a BSG-ben is), és Daniel elkezd valamit ügyködni az imént lenyúlt programon.

Clarice nem ment a terroristákkal, elmagyarázta a férjének, hogy neki más sorsot szánt az Isten, amitől a fickó dührohamot kapott. Ő egy normál holopánttal lép be a virtuális mennyországba, és majd úgy üdvözli a túlvilágra átlépett lelkeket. Már csak percek vannak hátra az akcióig, ezért be is loggol, ám a menny kapujában már ott várja a mindentudó Zoe.

Miközben egy kövér ember elénekli a capricai himnuszt, váratlanul katonai szállítóhajók bukkannak fel a stadion fölött. Ezeknek konkrétan Huey-orruk és terminatoros Hunter-Killer testük van. A hajók leszállnak a gyepen, és egy csapat terepszínűre mázolt cylon ugrik elő belőlük. A robotok körülállják a pályát, és a kémiai szenzorjaik segítségével kiszűrik a terroristák székek alatt rejtőző bombáit. Szerencsére ezeknek is megjelenik a felirat a képernyőjükön, mint a Terminatornak, és kézjelekkel kommunikálnak a sokkal magától értetődőbb wi-fi helyett, úgyhogy mi is értjük, mi történik.

A Bionicle-ök sorra lelövik a terroristákat, mire a tömeg megbolydul. A fekete Mr. Willow elég elszánt ahhoz, hogy még így is megpróbálja a saját bombáját felrobbantani, de Klisé Kapitány érkezik a megmentésünkre, és elsodorja a fickót, aki ettől elejti a detonátorát. A lelkek ettől függetlenül átkerülnek a túlvilágra, ám a szeretet és a békességhelyett a teológiai vitát folytató Zoe és Clarice fogadja őket. A beszélgetést nem részletezném, aki látta az előző tizenhét részt, az tudja, miről lehet szó.

Röviden: Zoe nem ismeri el a mesterséges mennyországot, ő az igaziban hisz, ezért összeszorítja a kezeit, és szétneózza a teljes mennyországmátrixot. Még ki is jelenti, hogy ő maga az Isten, és pokollá varázsolja a virtuális helyszínt. Az imént odakerült lelkek szép sorban megsemmisülnek, Clarice pedig leveszi a holopántját, és arra eszmél, hogy a számítógépei szikráznak, ahogy minden számítógép szikrázik, amikor egy szoftver lefagy benne. Az utolsó, amit lát, az az, hogy a mennyprogram teljesen megsemmisül, és a férje már későn robbantotta fel magát.

De legalább felrobbantotta magát, és így Daniel az emberek megmentőjeként fog tündökölni a jövőben. A cylonok olyannyira pozitívan jöttek ki a szituból, hogy „ az eljövendő dolgok alakulása” című felirat után megtudjuk, hogy mindenhol őket alkalmazzák már. Sima építőmunkások helyett is ezek a több milliós robotok dolgoznak, reméljük, azért a miattuk kirúgott alkalmazottak busás végkielégítést kaptak.

Joe Adama Willie fia évfordulóját ünnepli új családja, Evelyn, és a közös gyermekük körében. Elmagyarázza a hat-nyolc éves kiskölyöknek, hogy egy perverz tauroni tradíció következtében a halott bátyjáról kapta a nevét. Csak őt már nem Willie-nek, hanem Billnek becézik. És ragyogó kék szeme van, hogy a hülye is megértse a szitut, ebből a gyerekből Edward James Olmos lesz, ha felnő.

Clarice nagyon jól tette, hogy nem ment el stadiont robbantani, mert így a jövőben ő oktathatja a cylonokat az egyistenhitre. Egy hatalmas templomban látjuk, ahol emberek nem, csak robotok hallgatják a prédikációit. Elmegy a Gemenonra, hogy a szentanya áldását kérje arra, hogy az egyház befogadja a hívei közé a robotokat is. És a szentanya nem más, mint Lacy Rand.

Clarice azt hirdeti a robotoknak, hogy egyszer majd emberré válhatnak, ölthetnek ők is humanoid testet, ahogy az Isten akarata kívánja. Már volt is erre példa, Zoe Graystone az. A szülei építettek neki egy teljesen emberszerű, de belül gépies testet. Olyan nyálkakádban született újjá, mint a jövőbeli rokonai, a humanoid cylon modellek. És Clarice szerint a cylonok egyszer majd felemelkednek a vezetésével, és elpusztítják azokat, akik teremtették őket.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: caprica
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2011.12.01. 14:59:42

Kiváncsi lettem volna, hogy oldják fel a nyálkakád ellentmondást.. elvileg azt a final five hozta magával.. nemde?

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2011.12.01. 15:11:17

Nem, nem, megvan az alapja, pedig én vagyok az utolsó, aki amellett korteskedne, hogy a BSG-Caprica történelem telejsen következetes. Azoknak érthető a szitu, akik látták a Razort, szóval ne olvasd tovább, ha spoileres.

A Razorben az Első Hibrid is nyálkakádban ücsörgött, pedig őt még a Final Five érkezése előtt kreálták a kenyérpirítók. Aztán ugye el is akadtak itt, és csak akkor sikerült továbbfejleszteniük a technológiát, amikor megérkeztek az ötök. Tehát az alapok megvoltak, csak tökéletesíteni kellett.

De ebben sem vagyok teljesen biztos, lehet, hogy valójában csak a resurrection technologyt vitte a Final Five. Ebben viszont az az ellentmondásos, hogy Zoe Graystone lényegében egész eddig ezen dolgozott.
süti beállítások módosítása