Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x07 - The Imperfections of Memory

2011. szeptember 02. 10:00 - Freevo

Kora reggel van, Amanda Graystone rémálomból ébred, amelyben üldöz valakit. A kezében egy Delphi városi gyógyintézet levelét szorongatja. Ugyanekkor Clarice Willow-t az egyik férje ébreszti, hogy átvizsgálták a Danieltől lopott adatokat, de Zoe avatárjának csak a hűlt helyét találták. Hogy kipuhatolja, hova kerülhetett a másolat, Clarice úgy dönt, még inkább megkörnyékezi Amandát. 

A vonatbaleset áldozatainak emelt emlékműnél találkoznak, ahova Graystone-né minden reggel kijár. Szerencsére Amanda ezúttal már az első öt percben letudja a epizódonkénti hisztikvótáját, ami kapóra is jön Clarice-nek, hogy némi együttérzést tanúsítson iránta. Amanda (mostantól a változatosság kedvéért Mandynek is fogjuk hívni) megpillantja a tömegben azt az alakot, akiről álmodott, bennem pedig felsír a látomásfóbiás énem.

Joe Adama megtalálja a halképű srácot, aki elvitte neki a hírt Tamara virtuális tartózkodási helyéről. Cigarettafüstöt fújva a képébe engedelmessé teszi, és utasítja, hogy vigye be a V-világba. Odabent rendszertelenül szórják a steampunk bombákat, ami ki is teszi az epizód jelentős részét, ezért nem taglalnám az eseményeket. 

Mielőtt Clarice szelíden eltessékelte volna az emlékmű előtti felhajtásból Amandát, ő megpróbált pár fényképet készíteni a rejtélyes alakról. A fotókon csak valami homályos figura látszik, vagy talán még az se, csak a képzeletünk játszik velünk. Később az asszony ismét meglátogatja az emlékművet, és szemtanúja lesz egy autóbalesetnek. Még jó, hogy van ott egy másik orvos, hogy ellássa a sérülteket, így ő utánarohanhat a titokzatos fiatalembernek, aki megint felbukkan a közelben. Az idegen lehagyja őt a versenyfutásban, majd eltűnik egy sikátorban, amelynek a falán egy plakát árválkodik. Megakad rajta Mandy szeme, és menten magához is veszi a marketinganyagot. 

Clarice elmagyarázza a férjének, hogy mennyire fontos közel kerülnie Amandához, hiszen ő annak a gyermeknek az anyja, aki elhozza számukra az örök életet. Egy kisebb vagyont költ egy eredeti scorpiai ambróziára, ami kolóniai fogalmak szerint egy single malt whiskey minősége egy bacardi popularitásával házasítva. Mivel a legutóbb is ilyet ittak Graystone-éknál, meglepi vele az asszonyt, és elbeszélgetnek.

Mandy mesél az autóbalesetről, és Clarice-nek elmondja, hogy a fiú, akit látni vélt, a saját bátyja volt, aki évekkel ezelőtt karambolban hunyt el. A plakát, amit magával hozott, azt a hidat ábrázolja, ahol a szerencsétlenség történt. Ő is abban az autóban ült, amelyben a testvére meghalt. Amanda évekig gyógyszeres és terápiás kezelésre szorult. 

Daniel és Cyrus a C-Bucs meccsén méltatlankodik, miközben a Graystone vállalat részvényei sem állnak jól. Megjelenik Tomas Vergis alkalmatlankodni: önelégült arckifejezéssel elmondja, hogy nem véletlenül nem tudják reprodukálni az MCP csipet, hiszen az már eredetileg sem működött. Muszáj lesz eladni a pyramidcsapatot, ha Daniel meg akarja oldani a cég likviditási problémáit. 

Lacy, aki időközben összejött Keonnal, azt szajkózza, hogy el kell jutnia a Gemenonra a robottal. Ahhoz, hogy Barnabas bizalmába férkőzzön, be kéne állnia az STO-ba. Keon szerint ez elég nagy ügy, de lány láthatóan nem veszi annyira komolyan. Na majd mást mond, amikor tíz kiló bombával a derekán találja magát egy metróalagútban.

Joe és Heracles New Cap Cityben eklendezik, amikor néhány anakronisztikus repülőgép üldözőbe veszi őket. Heracles kalandja itt véget ér, egy lövéssorozat eltávolítja őt a játékból. Dühöngve hagyja magára Josephet, hiszen többé nem térhet vissza erre a pályára. A férfi este odahaza ismét magára ölti a holopántot, és New Cap Cityben hamar összefut a film noirból nélkülözhetetlen femme fatale-lal. Emanuelle-t Heracles küldte, hogy segítsen Joe-nak eligazodni a városban. 

Philomon, a cuki programozó repülős randira hívja Zoét a virtuális valóságba. Egy-egy Vipert vezetnek, de csak Philo töltötte be az avatárjába a pilóta képzettséget, így Zoe pillanatok alatt összetöri a gépét, és katapultálni kénytelen. A randevú hátralevő részét egy kissé giccses tengerparton töltik, puha megvilágításban. Zoéból előjön a számítógépzseni, és akarva vagy akaratlanul ad egy tippet Philomonnak arról, hogy hogyan lehetne másolni az MCP-t. Genetikus algoritmust kellene használniuk, amely reprodukálná a természet változatosságát, és taníthatóvá tenné az analóg modellre épülő processzort. Csókolóznak, ami a való életben elég hülyén néz ki. 

Mikor Daniel hazaér, a nejét becsiccsentva találja. Egy bocsánatkérésnél nincsen többre ideje, máris mennie kell dolgozni a robottal, ezért az asszony felhívja Clarice-t. A nővér épp a kedvenc drogtanyáján múlatja az idejét, úgyhogy Amanda csatlakozik hozzá. betépve elmeséli, hogy a Delphi szanatóriumban két és fél évet töltött, mert a tragédia után teljesen megőrült, és mindenhol a halott bátyját, Dariust látta. Clarice azt feleli, Isten útjai kifürkészhetetlenek, és bármi is velünk a terve, meg kell benne bíznunk. Mandy fülét megüti az egyes szám, és megkérdezi, pontosan melyik istenről is van szó. 

Daniel épp a levegővel folytatott csókolózáson kapja rajta Philomont. A kis labgeek szuszogva magyarázza el, hogy milyen ötlete támadt az MCP-ről, és hogy egy önfejlesztő, emberi folyamat révén kellene létrehozniuk a másodpéldányokat. Miután Philo hazamegy, Daniel egyedül morfondírozik a hallottakon. A kutyája, Caesar egy gumilabdával játszadozik, és szeretné bevonni a mókába az U-87-es cylont is. Ez szemet szúr Danielnek, odasétál a robot elé, és azt kérdezi: Zoe?

Címkék: caprica
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.03.22. 20:28:07

Kezd kicsit sok lenni a feleség-szálból, viszont látványosan hanyagolják a vCaprica szálat.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.03.22. 21:14:31

Hát, nemtom.. Óriási csalódás nekem ez a sorozat..:S

Asszem fel is adom..

Lehetett volna jó, nem lett..:S

2010.03.23. 09:54:47

A két némber jelenetei katasztrofálisak voltak, simán áttekertem őket.
Kit érdekel, hogy Mendy-nek kényszer képzetei vannak, a másik meg a spanglizik?
Egyik sem viszi (igazán) előbbre a történetet!

2010.03.23. 10:01:31

A két némberrel történő dolgok unalmasak, semmit sem visznek előre a történet szálon!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.03.24. 11:36:30

Nem azért de ez lazán lehetne valami n+1 amerikai családsorozat ha nem egy Kolóniai bolygón játszódna hanem mondjuk a földön...
süti beállítások módosítása