Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 1x03 - Magnetism (Mágnesesség)

2011. augusztus 05. 11:30 - Gabba

Párizsban kezdünk, éjszakai fények, gyorsan végigpásztázunk az Eiffel-tornyon, a Champs Elysées-n, a Diadalíven és az Operán, kötelező turistalátványosságok letudva. Pete a Louvre-ban egy kötélről lógva valami spéci kütyüvel vizsgálgatja a Mária Antoinette-et lefejező guillotine-t, mit sem törődve „a kiállítási tárgyak érintése tilos” táblával. Ki akarja cserélni a kivégzőgép pengéjét, mert ez fontos lelet a raktár számára, de közben leejti a csavarkulcsot. Kepeszkedik, nyújtózkodik, természetesen pont ekkor zuhan le a penge, de Pete az utolsó pillanatban felkapja a kulcsot, így a szerkezet nem fejezi le. Myka eközben a biztonsági őröket igyekszik lekötni, az elsőt a távsokkolóval lebénítja (ez a kütyü rövid távú emlékezetvesztést okoz, mint tudjuk), de az érkező másik kettőt nem tudja, mert a készülék töltési szintje már nem elegendő, ezért nem marad más, mint a hagyományos módszer: csákknorriszos pörgőrúgással és néhány gyors ütéssel lecsendesíti őket. Érkezik Pete, kicserélte a pengét, így gyorsan lelépnek.

Dél-Dakota, a raktárban Artie szörföl hírek után, egy fél mondat erejéig valami beúszik kishazánkról is, de Artie nem hatódik meg, továbbteker. Érdekesebbnek találja a Colorado állambeli Unionville-ből érkező kép- és hanganyagot, ahol szokatlan dolgok történnek: egy Grace nevű apáca felmászik valami ház tetejére és leugrik, de csak könnyebben sérül meg – közelebb akart kerülni Istenhez? Nagyjából ezzel egy időben hegedűóra zajlik, ahol az egyik gyerek váratlanul eltöri a vonót és a hegedűt akkurátus mozdulatokkal a falhoz csapkodja – lehet, hogy inkább zongorázni szeretne tanulni? Majd egy idős nőt látunk, aki a helyi kórházhoz sétál és a magával hozott urnát nekivágja az épület falának, szállnak a hamvak, majd festékszóróval a 'fuck' szót fújja a falra - nem volt elégedett a kórházi ápolással? Mi a franc történik Unionville-ben?, kérdi Artie velünk együtt.

A két ügynök visszaérkezik a raktárba, a sikeresen megszerzett eredeti guillotine pengét felcímkézve és bedobozolva elhelyezik az egyik polcon, közben azon veszekednek, hogy melyikőjük mit rontott el a párizsi küldetés során. Artie a belső mikrofonon figyelmezteti őket, hogy a raktárban nem szabad vitatkozni, de a két ügynök se lát, se hall, ezért Artie bekapcsol valamit és lila trutymóval lezuhanyozza ügynökeinket. Úgy látszik, ez hatásos, mert a két pukkancs lenyugszik és nagy vihogások közben elhagyja a terepet. Főcím.

Leena panziójára váltunk, ahol Artie ismerteti az újabb háttérinfót Pete-tel: a raktárban tárolt dolgoknak saját erőterük van, ott bent nem szabad vitatkozni, mert a raktár nem bírja a negatív energiákat (ebben hasonlít Csodabogárra, a flegma tankparancsnokra a Kelly hőseiből). De kettőnk közül muszáj kijelölni valakit vezetőnek, mert különben nem mennek a dolgok, panaszolja Pete. Maga a vezető, ez egyértelmű, de ne árulja el Mykának, mert ő olyan érzékeny, reagál Artie. Eközben Myka is panaszkodik Leenának: Pete arrogáns, tisztára olyan, mint az apám. Leena szerint viszont Pete szexi, mire Myka majdnem behány: hát nekem aztán nem esetem, utálom, mint a kukoricagölődint. Artie kiosztja a legújabb feladatot: furcsa eseménysorozat történt Unionville-ben, biztos valami minket érdeklő szerkezet van a háttérben, a feladat a szokásos: találják meg és hozzák ide, ilyen egyszerű. Oké, de az én furgonom még a Michigan-tóban van, veti közbe Pete. (Nofene, mi történhetett? Ez egyelőre nem derül ki.) Rendben, vigyék az enyémet, ajánlja fel vonakodva Artie, de vigyázzanak rá, ne hajtsák túl, nagyon a szívemhez nőtt az a járgány. Pete előremegy beizzítani motort, Myka ezt kihasználva még pár szóra visszatartja Artie-t. Kettőnk közül muszáj kijelölni valakit vezetőnek, mert különben nem mennek a dolgok, panaszolja Myka. Maga a vezető, ez egyértelmű, de ne árulja el Pete-nek, mert ő olyan érzékeny, reagál Artie. Na és mi újság a múltkori hackerrel, kérdi Leena, miután az ügynökök távoznak. Semmi különös, ne is törődj vele, mint ahogy én sem, válaszolja a szakállas. (Aha, szóval titkolózunk Leena előtt, nem lesz ennek jó vége, ezt lefogadnám egy karton Budweiserbe.)

Ügynökeink megérkeznek Unionville-be, nyomban akciótervet próbálnak egyeztetni, persze jól összevitatkoznak megint. Közben azért észreveszik, hogy a közeli újságkiadó-automatát egy idős nő piszkálgatja, majd egy jól irányzott mozdulattal felrúgja, mint a hibás galambot, és kivesz egy lapot. Darabja 50 cent, kész rablás, veti oda a döbbenten néző Mykáéknak. Az ügynökök követik a nőt (aki azonos a felvételről látott, urnát hajigáló asszonnyal) egy közeli cukrászdába, ahol épp egy mentős fószer telefonál valami haverjának. A nő mondana neki valamit a halott férjéről, de a faszi nem figyel rá, erre egy erőteljes mozdulattal beleveri a csávó fejét a mignonos vitrinbe. A kiérkező mentőorvos, bizonyos Ross, leápolja a sérültet, majd megvizsgálja az idős nőt, Meg Riley-t, de nem talál nála betegségre utaló tünetet.

Myka kikérdezi Grace nővért, az apácát, aki a helybéli pappal, Braid atyával ücsörög a sekrestyében. A nővér többször elismétli, hogy azért mászott fel a tetőre, mert úgy érezte, tud repülni. Myka pár szóra kihívja a papot a folyosóra, ezt kihasználva Grace újra kimászik az ablakon, egy darabig egyensúlyoz a párkányon, majd leugrik. Ezzel egyidőben Pete McKenzie serifftől próbál infókat szerezni Tommyról, a hegedűtanoncról. A seriffnek nem tetszik, hogy az ő kis városában titkosszolgák szaglásznak, de annyit azért elárul, hogy Tommy váratlanul kómába esett, a dokik sem tudják, mitől. Pete a videóhívón beszámol Artie-nek az eseményekről, megemlítve, hogy Grace nővérnek ismét szerencséje volt, mert egy nagy hókupacra esett és így életben maradt. Artie szerint a hókupacot is be kellene vinni a raktárba. Mindenesetre azt a titokzatos szerkezetet, ami ezeket okozza, mielőbb meg kell találni, mert egyre súlyosabbak az esetek. Keressenek tovább, én meg innen nyomozgatok, búcsúzik. Nekilát valami agykontrollos könyvet lapozgatni, közben azonban feszültségingadozás miatt átmeneti zavar támad az áramellátásban, hunyorognak a lámpák, szikráznak a vezetékek.

Pete a helyi kocsmában találkozik Mykával, aki szerint az összegyűjtött infók alapján nincs semmilyen kapcsolat a három alany között. Belép Ross, a mentős, Myka hívta ide, hátha tőle sikerül megtudni valamit a három emberről. Rendben, de azért légy óvatos, használjatok óvszert, vicceskedik Pete és elhúz. A mentős elbeszéléséből aztán több dolog is kiderül: Meg férje a múlt évben abban a kórházban halt meg, aminek a falához hozzávágta az urnát; nemrég Braid atyához is nekivágott egy asztali lámpát, miközben a farsangi ünnepséggel kapcsolatos teendőket beszélték meg. Beszéd közben Ross egyszer csak elakad, és meredten bámulni kezdi Myka kigombolódott blúzát, majd le is tapizza. (A szándékot megértem, a módszert nem.) Myka erre felpattan és miheztartás végett Ross ujjait kezdi ropogtatni. Jaj, bocs, nem akartam rosszalkodni, nem tudom, mi történt velem, mentegetőzik a mentős. Myka agyában világosság gyullad: Maga az előbb elvesztette az egyensúlyát, akárcsak korábban Meg és Tommy, ezek szerint itt valami fertőzés lehet, amit maga is elkapott akkor, amikor Meget vizsgálta. Myka a biztonság kedvéért a pult egyik oszlopához bilincseli Rosst fél kezénél fogva, és úgy folytatja a kihallgatást.

Pete a helyi anonim alkoholista klubba megy szétnézni, a klub vezetője és terapeutája valami Ellis nevű rosszarcú. Az egyik páciens, Dave arról beszél, hogy már több mint húsz éve nem iszik. Ám egyszer csak megszédül, és elindul kifelé, egyenesen a szemközti krimóba. Az egyik vendég kezéből kikapja a poharat és már éppen beleinna, amikor utoléri Pete és elszedi tőle. Befut Ellis is, eközben szabadon maradt másik kezével Ross újból tapizni kezdi Myka domborulatait. Ezt látva Ellis erőteljesen rászól, így kiderül, hogy Ellis terapeutája volt Rossnak, Megnek és Tommynak is. Hoppácska, akkor lenne egypár kérdésünk magához, öregem, mondja Pete. Közben Dave elájul, gyorsan mentőt hívnak és kórházba szállítják, ahol azonban hamarosan ő is kómába esik. Az ügynökök beszámolnak Artie-nak az újabb fejleményekről, a szakállas szerint a titokzatos kütyü először lekapcsolja a központi idegrendszert, majd utána az egész szervezetet. Valami elektromos szerkezet lesz, ha meglátják, egyből felismerik, ezért is választottam ki magukat, biztatja őket Artie. Aztán tovább babrál a zárlat után kutatva, de nem sok sikerrel, mert buherálás közben az egész raktárban kialszanak a fények.

Pete faggatja Ellist annak lakásán: Na mi volt, hogy volt azzal a három emberrel, jobb, ha mesél a pácienseiről, mert különben még több embernek eshet baja, amiért maga lesz a felelős. Közben észrevesz a polcon egy antik zsebórát, ne nyúljon hozzá, kiáltja Ellis, Joseph Dunningeré volt, a híres mentalistáé, nemrég vettem, igazi érték. De még mennyire, ért egyet Pete és zsebrevágja az órát. Myka Braid atyával beszélget a sekrestyében, kiderül, hogy a pap ajánlotta Megnek Ellist és a terápiát, miután a nő férje meghalt. Miközben beszélgetnek, Myka egyszer csak maga elé mered és motyogni kezd az életében feltűnő férfiakról, akikről úgy érzi, elnyomják, megfojtják. A pap szólongatja, erre Myka magához tér, megköszöni a felvilágosítást és kimegy.

A seriff Pete-nek tart kiselőadást a kocsmában (ugye, hogy minden településen a krimó a valódi információs tér?): Ellis panaszt tett magukra, és nekem is kétségeim vannak, valódi ügynökök-e maguk, hapsikám. Myka lép be az ivóba, Pete diadalmasan mutatja neki a lefoglalt órát: idesüss, ez volt az oka mindennek, de most már vége van, Peti a király, ünnepelteti magát a baltaarcú. Seggfej vagy, jön a lakonikus válasz Mykától, és a nyomaték kedvéért kétszer orrbagyűri Lattimert. Aztán a közbelépni szándékozó seriffet is kiüti egy jobbcsapottal, te jó ég, te is elkaptad a fertőzést, rémüldözik Pete. De akkor mégsem az óra a keresett tárgy, merthogy Myka meg sem érintette, mégis begőzölt. Videóhívón tájékoztatják Artie-t, aki erőteljesen utasítja őket, hogy fokozott erőbedobással keressenek tovább, mert különben nemsokára emberhalál lesz. Közben a raktárban minden folyamatosan szikrázik, a hacker az elektromos hálózat bizergálásával próbál a raktár nyomára bukkanni, fejtegeti Artie szakszerű arccal Leenának.

Ügynökeink az utcán sétálgatva próbálják meg összeszedni, hogy mit tudtak meg eddig, és rájönnek, hogy a keresett tárgy a tudatalattira hat: Tommy tudat alatt utál hegedülni, Grace nővér meg akar szabadulni az egyházi kötöttségektől, Meg bosszút akar állni a kórházon, Ross meg tudat alatt féltékeny a hathónapos ikergyerekeire, akiket a felesége még szoptat. A kapcsolat köztük a templom, ahol Myka is járt már kétszer. Sietnek a sekrestyébe Braid atyához, ahol aztán rájönnek: a titkos kütyü a pap szobájában a vendégeknek fenntartott karosszék! Alig egy hete került az atyához, és korábban a pap egyik őséé volt, aki nem más, mint James Braid, a hipnoterápia felfedezője. A hosszú évek során a sok-sok páciens gondját-baját a szék rugói mintegy magukba szívták, és most a pap hangjának hatására a fémrugók aktiválódtak és egyfajta kisugárzás révén manipulálják a székben ülő emberek tudatát. Hirtelen a templomból sikoltozás hallatszik: McKenzie seriff fenyegetőzik ordítva, hogy majd ő rendet tesz, és pisztolyával lövöldözni kezd. Megsebesíti a papot is, aki elmondja az ügynököknek, hogy előző nap a seriff is járt nála és ült abban a székben. Nyomás a semlegesítő folyadékért, Pete már rohan is ki a kocsihoz.

Sietnie kell, mert a seriff ordibálás közben leveszi a kabátját, és alatta lyukacsos atlétát visel! Plusz egy tekercs robbanószert! Myka igyekszik az ilyenkor szokásos elterelő dumával lenyugtatni, eközben Pete berongyol a pap irodájába, leönti a fotelt a trutyival, majd diadalmasan siet vissza a templomba: Semlegesítettem a széket, most már vége az egésznek! Ahogy azt Móricka elképzeli! A seriff ugyanis tovább lövöldözik, nemde megmondta Artie még a pilotban, hogy a trutyi nem mindig működik?! Pete is erre gondolhat, mert újból elrohan, ezúttal a kötelező poroltó mellett található kötelező tűzoltóbárdért. Nekiáll szétverni vele a széket, eközben a seriff aktiválja magán a bombát. Egy percről indul a visszaszámlálás, Myka nekiugrik, birkózni kezdenek, az idő vészesen fogy. Pete végre szétcsapja széket, a rugókból nagy fényjelenséggel távoznak a negatív energiák. A seriff észhez tér és rádöbben, mit tett, viszont a bombát nem tuja hatástalanítani. Myka rángatja róla a hevedert, Pete is segít, még kilenc másodperc, Pete kirohan vele, nagy bumm, feszült másodpercek, aztán kedvenc baltaarcú ügynökünk széles mosollyal visszajön: sikerült!

A raktárban Artie saját készítésű sütivel köszönti a visszatérőket: na ugye hogy nem is volt olyan nehéz a feladat? Ja, hogyne, szinte vicc volt az egész, helyesel nem túl lelkesen Myka és Pete. De azért Artie, tartozunk egy vallomással, folytatják. Igazán klassz volt a kocsija, a GPS remek benne és a bőrülések is nagyon kényelmesek voltak. Voltak?, döbben meg a szakállas, mit tettek az autómmal, maguk huligánok?! Hát, tudja, valami zárt helyre kellett dobnom a bombát, hogy lehetőleg senkinek se okozzon sérülést, de azért a magnót sikerült megmentenünk. Artie magába roskadva áll, há-há, bevette, vihognak az ügynökök, jól visszavágtunk azért, hogy mindkettőnkkel elhitette, ő lesz a vezető, nem a túl érzékeny másik, majd egymás hátát csapkodva kimennek. Így azt már nem látják, hogy a raktártárban megint kialszanak fények, és az ellenőrző ledes panelen feltűnik egy felirat: Kopp-kopp! Artie rémülten motyogja maga elé: te jó ég, bejutott!

Címkék: warehouse 13
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.08.12. 20:48:24

Elnézést az olvasóktól, de a tegnapi részt becseréltem Helloween és Judas Priest koncertre a Szigeten :)

Hétfőre igyekszem pótolni a hogyvoltot.

W.Jack. 2014.04.05. 21:55:20

@Gabba: 2,5 év távlatából olvasva az mondom, hogy egye fene :)

Nálam ez a rész volt az, amikor már biztosan tudtam, hogy végig fogom nézni a teljes sorozatot (ugye valamikor a múlt télen álltam neki ) volt bennem némi bizonytalanság az első részeknél, de ezen a részen már sokat nevettem.
Köszönöm utólag is a hogyvoltot, az előző három is remekmű volt, de nem akarok mindenhova odakommentelni :)
"Myka erre felpattan és miheztartás végett Ross ujjait kezdi ropogtatni. Jaj, bocs, nem akartam rosszalkodni, " Ez ütős volt :)

"Sietnie kell, mert a seriff ordibálás közben leveszi a kabátját, és alatta lyukacsos atlétát visel! " Ezen hangosan felröhögtem :D

Pácsó Ármándó 2014.04.06. 10:27:37

@Gabba: Off: (ha egyszer hogyvoltíró lehetnék [nem leszek] akkor az ilyen kommentekért volna érdemes csinálni, amelyek 2,5 év távlatából is értékelik a munkámat. szerencsés ember vagy!)

Gabba 2014.04.07. 23:15:14

@nughop: @Pácsó Ármándó: tényleg ezért érdemes csinálni.
mindig meghatódom, amikor rég elfeledett posztjaimhoz beesik egy új komment, a múltkoriban A Tenkes kapitányához, de pl. a Kántort is még hónapokkal később is fel-felkeresték.
süti beállítások módosítása