Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x02 - Chuck és a csábítás

2011. július 28. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Seduction
 

Nos, amire talán nem emlékszünk az évadnyitóból, például, hogy a cipher, ami az Új Intersect agya és amelynek segítségével Chuck visszatérhetett volna nyugis, lúzer életéhez, valójában egy goni dolog, ami simán felrobbantotta az egész csapatot főnököstűl-mindenestűl és ezt még csak most tudja meg Chuck, pedig reggel munkába menet már enélkül is éppen hangosan és nagyon sajnálja magát, amiért úgy tűnik, a Buy More-ból fog nyugdíjba menni. Ahol nem mellesleg Chuck visszalépése miatt Lester lett a Kisfőnök és még a ciphernél is gonibb, de legalább nem robbantgat, az arca viszont akkora lett, hogy nem nagyon fér bele a … sehova. Nem is érdekes. Az viszont igen, hogy Sarah máris megjelenik csábos barátnő szerepben és elviszi Chuckot az Orange Orange… hűtőjébe. Najó, csak azon keresztül az alagsorba, ahol a CIA kialakította a Bartowski Hadművelet legújabb főhadiszállását, nevezzük ezután Erődnek. Noszóval, eset van, mégpedig az, hogy amit megszereztek Colttól, az valójában egy álcipher, az igazi egy Sasha Banacheck nevű nőnél van, aki véreskezű ex-KGB-s ügynök és éppenséggel egészen véletlenül itt, Los Angelesben van, mert el akarja adni a cuccost ééés egészen véletlenül keménycsaj és a hétéves bolgár börtön kínszenvedése sem kottyant meg neki, ezért a CIA titkosfegyvere, Roan Montgomery a megoldás, ő közel férkőzött már hozzá korábban.


Vendégszereplő: John Larroquette (Roan Montgomery)

Chuck köszöni szépen, de nem kér a kalandokból, kiszáll… -na, ha Sarah nem értene a nyelvén és rá nem beszélné a dologra, mondván, hogy minél előbb megtalálják a ciphert, annál előbb meglesz az Új Intersect, akkor Chuck szabad lesz, mint a madár és azt kaphat meg, amit csak akar. Ez hat, főleg, hogy pár perccel korábban még a lány éppen azzal utasította vissza Chuck új-randis tervét, hogy Bryce-szal összejöhetett, mert ő is ügynök volt, de Chuck valójában a munkája. Lényeg a lényeg, Chuck bevillantja, hol találják meg a szuperügynököt és indulnak begyűjtésre. Közben Casey jókat morog, mert kiderül, hogy korábban tanította őt ez a fazon és jól meg is buktatta. Kétszer. Sarah is ismerte, de szerinte a Csábítás Iskolája jobban feküdt neki, igazi régimódi James Bond-típus. A lakáshoz érve viszont azzal szembesülnek, hogy valaki megelőzhette őket, hisz' nyitva az ajtó, aztán ahogy mennek befelé, látnak is két lábat az ágy alól kikandikálni. Chuck már fordulna is vissza, hogy a kocsiban maradjon, de ekkor egy nőihölgyemény bukkan fel, éppen elköszönne – hoppá, szóval Miszter Hihetetlen Kém csak simán leitta magát a sárga földig. De legalábbis a parkettáig. Úgy tűnik, Chuck marad az Intersect. Örökre.

Másnap reggeli közben Ellie-re rászáll a rózsaszín köd és szóvá is teszi Devonnak, hogy nem voltak romantikus vacsin az eljegyzés óta és nem, a Meki nem számít. Sőt, tesójához fordul, mert látja, hogy akármikor néz Sarah-ra, mindig felcsillan a szeme, szóval elárulhatná, vajon mi a titok; Chuck szerint talán azért van, mert úgy tesznek, mintha nem is lennének egy pár és neki újra és újra és újra meg kell hódítania. Ez tetszik Ellie-nek, kikönyörög párjánál egy meglepi-hangulatos-randit. Devon később a Buy More-ban keresi sógorjelöltet ötletekért, de szerencsétlenségére Chuck helyett csak Morgan találja, aki viszont kapva kap az alkalmon, hiszen ki más is ismerhetné jobban Elenor Faye Bartowskit, mint Morgan Grimes, aki évek óta szerelmes belé.

Chuck pedig azért nincs a Buy More-ban, mert otthon van, mégpedig gyakorolni. Az úúúgy volt, hogy Roan nagy nehezen, illetve nagy sokára csak összekapta magát és a Sasha-ügy kapcsán felmerülő Casey-féle ötletet, miszerint csak simán kínozzák meg a nőt, félresöpri és előáll a nagy tervvel: a hölgyet el kell csábítani, de nem ám Casey-nek, akiről süt, hogy ügynök, hanem valaki olyannak, akiről az süt, hogy nem ügynök. Chuck. Akit fel kell készíteni, ki kell képezni, hogy ne önmaga legyen, hanem Mr Montgomery, a tökéletes martini-ivással, tökéletes csábítós nézéssel, tökéletes kacsintgatásokkal. Chucknak a 'börtönben-sem-mondtam-semmit-hiába-kínoztak' rész jut először eszébe, de Sarah megnyugtatja, hogy ott lesznek, fedezik, neki csak el kell érnie, hogy a nő felhívja magához a szobába és ott villanthat ezerrel. Szóval, lássuk Chuck, hogyan csábítanád el, mondjuk Sarah-t? Chuck hozza a lüke formáját, ugyanakkor önmagát adja és adná, Roan meg elájul, szerinte a srác még nem is csókolt meg senkit, tán még nem is látott olyat, aki már csinálta, de igazából Sarah-t is leteremti, mert bátorítja ezt a gyenge próbálkozást. Chuck megint köszöni szépen, de akkor ebből elég volt, már menne is tovább, amikor tanítóbácsi közli, hogy oké, akkor biztos rossz ügynökkel próbálkozott, megy Casey-ért. No, ez hat, Chuck fogja magát, jól magára rántja Sarah-t és szenvedélyes csókban forrnak össze ajkaik, amíg Chuck rá nem jön, hogy nem nagyon kellene beleélnie magát és hirtelen abbahagyja a manővert. Sarah rohan ki "rendbehozni a rúzsát", Roan meg újból elájul, hogy azért ez már valami, tuti nem először csinálják. Ádehogy, köztünk csak munkakapcsolat van; ahapersze, de nem baj, majd megtanítja Sarah elcsábítását is.

Este, miközben készülnek az akcióra, Sarah megnyugtatja Chuckot, ne is figyeljen Roanra, csak adja magát, végülis nála is bevált a dolog. *Chuck-mosoly* Sarah és Montgomery a kocsiból figyelnek, Chuck indul a szálloda halljába, miközben a fülesen keresztül hallja, hogy Roan szerint csoda, ha túléli az estét elkezdi okítani, mégpedig a híres négylépéses Montgomery támadásra: 1. lépés: uralja a szobát, ha belép (Casey, mint pincér fejjel biccentve mutatja meg, hol ül a célszemély). 2. lépés: érje el, hogy minden szem rászegeződjön (menet közben nekimegy két embernek is, majdnem fellöki őket), bárkivel elmehetne, de a nő majd őt választja (Sasha átnéz rajta) és le kell itatni három olivabogyós jéghideg martinivel (Sasha nem iszik). Ótejóég, Roan kétségbe zuhan, hogy' tudja Chuck pia nélkül elcsábítani ezt a nőt?! Sarah megkéri Chuckot, hogy ne essen pánikba, majd gyakorlatilag összevitáznak azon ott a kocsiban, hogy a rámenős pasi-figura kell (Roan), vagy a visszahúzódó srác-típus(Sarah), vagyis önmagát kellene adnia, hisz Chuck Bartowski egyedül is meg tud hódítani egy nőt. Chucknak mindez hízelgő, de haladni kellene a küldetéssel is.

3. lépés: ez a nő francia-őrült, St Tropeznek már csak az említésétől elolvad (majdnem, de legalább odafigyel). Bedobja az ellenőrző-kérdést a zongoristáról, aki –igen, szuper, ki nem hagynám– már évekkel ezelőtt meghalt. Chuck szeme belekerekedik a martinibe, Roan a kocsiban sajnálkozik, Sarah viszont egyből ugrik a géphez és leszedi az aktuális nevet, mellyel Chuck bevágódik (bravo, jó a páros) és együtt isznak a halott zongorista egészségére. Montgomery a kocsiban szintén.

Ezalatt otthon Ellie már nagyon várja a meglepi-romantikus estét, Devon elő is rukkol a kedvenc zenével. Ami nyolcadikos korában volt kedvenc. Aztán a régi kedvenc sütivel, meg a régi kedvenc filmmel. Ellie lekonyul, Devon zavarba jön és kiböki, hogy kitől van az ötlet, erre persze Ellie elvonul, mert hiszen reggel korán kell kelnie és ez nyilván Morgan estéje, nem az övé.

Vissza a küldetéshez. Chuckra már éppen rámozdul Sasha, eközben Roan kérdezgeti Sarah-t, hogy mióta vannak együtt, merthogy hiába is tagadja, látta ám azt a csókot. Chuck ezt hallva persze, hogy alig tud odafigyelni a 'munkájára', Sarah persze, hogy tagad, Roan meg persze, hogy addig mocorog, amíg rá nem önti a martinit a klaviaturára, a rendszer meg ettől persze, hogy feldobja a talpát, a többi néma csend; de legalábbis hangyák tánca a képernyőn, sistergéses aláfestő zenével. Chuck magára marad, be nem áll a szája, most épp egy magyar pék által feltalált péksütiről beszél, amit croissant néven ismerünk (ihaj), majd Sasha franciául súgdos a fülébe, melytől kissé lelassul, de improvizál valamit.

Sarah elég mérgesen próbálja működőképessé tenni a rendszert; miközben Miszter Csábító az italával van elfoglalva, zúdítja rá a magyarázatot, mi miatt is hiheti, hogy van köztük valami Chuckkal és miért is nincs mégsem, vagyis Chuck csak munka, nincsenek érzései iránta – ekkor visszaáll a rend, Chuck hallja az utolsó mondatot és rosszul is esik neki. Sasha közben elköszön, Chuck tanácstalan, mint a mitévő legyek, Sarah meg leordítja Roan haját, hogy most aztán tuti boldog, mert elszúrt mindent, hisz Chuck elemző, nem kém, majd kiszáll a kocsiból és elindul a szállodába.

Casey a 'fejedben-marad-a-sok-titok-ha-nem-teszel-valamit' kártyával jön elő, mire Chuck felszívja magát és a következő szintre lépne. Montgomery szerint ez veszélyes, nem áll rá készen, de a srác hajthatatlan. 4. lépés: legyen szemétláda. És lesz. Mr Carmichael előadja a nagy monológot (a fülesen kapott mondatokat ismételve), melynek hatására Sasha meg is invitálja őt a szobájába egy heves, vad szexre. Oké, a Montgomery Hadművelet még működik, Sasha a liftben már Chuck száján lóg, amely sikeres pillanatot az éppen odaérkező Sarah éppen elkap. Azóta is az állát keresi…

A szobában Sasha elvonul átöltözni, közben Chuck kétségbeesve kérdi őrangyalait, hogy merre járnak, azok meg alig bírják a lépcsőket (a fenének kellett ennyire gyorsnak lennie), de kapja az utasítást, hogy addig is próbáljon villantani. Elkezd kutakodni, megtalál egy kést, melyről bevillannak Sasha szörnyűségesen véres gonosztettei, mire bepánikol és rohanna ki az ajtón. Aholis két testőrbe botlik, új terv, köszi, hogy vigyáztok, ha gyanús hangokat hallani, akkor jól érezzük magunkat, ne zavarjon senki. Chuck még mindig SOS-jeleket sugároz a fejéből, mire újra játékba kerül Roan, aki egyre részegebb és "ne aggódj, Chuck, megmentelek" felkiáltással a thaiföldi kalandját kezdi mesélni, amikor a király lányával a palota tetején ragadt, szóval a menekülés útja az erkélyen keresztül vezet, ahonnan szépen leugrik, miután egy törölközőt/lepedőt/ilyesmit kötött a derekára. Chucknak nem tetszik az ötlet, de nincs idő folytatni, mert megjelenik Sasha egy szál kombinéban, Chuck felveszi a csábos pózt az erkélykorlátnál és miközben a nő közeledik felé, a nyakláncáról bevillantja, hogy az bizony a cipher.


Vendégszereplő: Melinda Clarke (Sasha Banacheck)

Sasha közeledik, Chuck távolodna, de nincs hova, már az öv is lekerül róla, miközben a nő egyre közelebb bújik hozzá, persze késsel a kezé(be)n, amivel hátulról simogatja Chuckot, majd fülébe súgja, hogy "Helló, Roan, miért egy kisfiút küldtél...?". Upsz, ez nem volt a tervben. Mindenesetre Roan felkiáltására Chuck fogja magát és visszahátrál, ki az erkélyre, bezárja az ajtót a visszaszerzett övvel miközben mondja a magáét a védelme érdekében. Sasha szerint nem kell könyörögnie az életéért, hiszen úgysem tud mit adni cserébe, Chuck viszont előáll az aduásszal: megmutatja a nyakláncot, amelyet sikeresen elcsaklizott és már mászik is az erkélyről. Közben kérdezgeti Roant, hogy' is volt a thaiföldi eset, de a férfi közben elhúz a kocsival, Chuck pedig a szomszéd erkélyre mászna át, ahol a romantikázó pár frászt kap és ijedtükben lerúgják őt. Nincs más hátra, mint zuhanni, de kinek legyen malaca, ha nem egy intersectnek, így szépen egy másik romantikázó pár közé esik a franciaágyra. Oké, lent van, fut ki az utcára és örömmel közli a többieknek, hogy ügyes voltam, megszereztem, menjünk haza, de a válaszra megint csak nem számít: Sasha gratulál és közli, ha nem kapja vissza a nyakláncot, Sarah és Casey bánják (nos igen, őrangyalok közben felértek a szobához, de az ottani őrökkel nem számoltak), úgyhogy legyen itt és itt holnap 10-kor. Egyedül. Ja nem, a cipherrel.

Buy More-os mellékszálban Lester bekeményít, ugyanis a többiek egyáltalán nem tisztelik és Big Mike tanácsára félelmetes lesz. Mármint olyat tesz, ami miatt majd félnek tőle. Szóval szerencsekerék, melyen van egy új szelet, a "ki vagy rúgva" és amit az első játékosnak, Morgannek sikerül is kipörgetnie. A szabály az szabály, Morgan repül. Anna viszont elkezdi a sort, miszerint, ha ő úgy, akkor én is így és szép lassan mindenki kivonul, Lester pedig ott marad egyedül. De akkor legalább most figyelnek rá?

Chuck maga alatt van, amikor hazaér és ezen nem segít a bokorban iszogató szuperügynök, főleg azzal, hogy szerinte Sasha tuti megöli a túszokat. Chuck előveszi beszélőkéjét és próbálja jobb belátásra bírni Montgomery, illetve életet önteni belé, hogy segítsen, merthogy végülis talán nem véletlenül lett legenda a szakmában. Roan a realitás talaján áll (bár elég labilisan) és nem érti miért lenne jó, ha nem két halott ügynök lenne, hanem 3, vagy 4; meg különben is, legalább életben van és nincs belezúgva egyikükbe sem. Chuck erre hárít, és felhozza, hogy végülis hallotta, mit mondott Sarah, de Roan, mint szakértő, látja ám, hogy az nem volt igaz, úgyhogy tegye fel magának a kérdést: érdemes lenne meghalni a lányért? Chuck nem sokat gondolkozik az 'igen'-en és otthagyja a férfit, hogy aztán próbáljon segítséget kérni Beckmantől, de telefonon senkit nem kapcsolnak.

Reggel Devont találja a kanapén, aki beszámol a félresikerült estéről és arról, hogy az aznapit már tényleg úgy tervezi, ahogy először kellett volna, rózsaszirmok és kandallótűz, ideje persze nem sok lesz, de a remény hal meg utoljára.

A Buy More-ban csend és hullaszag, Lester Chucktól kér segítséget, majd amikor újra bejön mindenki, szerencsekerekeznek megint, de most Lesernek kell pörgetnie és a szemét munkát elvégeznie és egyéb zsarolások röpködnek a levegőben.

A nap érdemi része viszont kétségkívül az, hogy Roan aludt egyet a legenda-részre és csatlakozik Chuckhoz, de csak, ha valami jó tervet eszelnek ki. Ami sikerül is: a találkozóra egy akárkit küldenek egy telefonnal, amely éppen a kézbesítéskor megszólal, de nem Morpheus szól bele, hanem Chuck és közli, hogy jöjjenek a Buy More-ba, itt szebb a környezet a cserére. Mikor megérkezik a csapat, Chuck a tévékre kivetítve köszön be, Sasha egyből küldi is egyik emberét, hogy keresse meg a srácot, így hamar vége lesz a bulinak. Chuck menekül a tetőre, onnan nem sok helyre mehet, így Sashának nincs szüksége a túszokra; le is lőné őket, de megjelenik Roan, így mindenki mindenkire fegyvert foghat, jöhet a hatásszünet, majd a verekedés.

A végkifejlet nem túl bíztató, mert Sasha elkapja Sarah-t és cipeli kifelé, Roan közben Charles-t keresi, aki a tetőről jelentkezik be. Ennek Roan megörül, mert eszébe jut Thaiföld, de a srác először nem kapcsol, inkább parázik és fentről nézi, ahogy alatta kiérnek a kocsihoz a többiek. Amikor aztán beugrik a sztori és rájön, mit akar Montgomery sugallni, még jobban beparázik és kizárt dolognak tartja, hogy leugorjon a tetőről, alkalmasint a Buy More-vezetőségről készített molinót használva kötél gyanánt. Pedig megteszi. Fegyver ide, vagy oda, Sarah elugrik az útból, így Chuck telibe trafálja Sashát, majd ő is landol, így már nyugodtan meg tudják beszélni Sarah-val, hogy mindketten jól vannak.

Másnap reggel Beckman megdicséri a csapatot és örül, hogy megvan a cipher, Casey és Sarah kiemeli Chuck fontos szerepvállalását az ügyben, Chuck pedig előáll egy kéréssel a további jó és sikeres együttműködés érdekében.
Devon és Ellie együtt érkeznek a munkából, miközben Csodálatos sűrű elnézések közepette próbál elnézést kérni, már nyitja az ajtót és ő maga is meglepődik a lakáson, mely tele van rózsákkal, rózsaszirmokkal, gyertyákkal, az asztalon süti, meg pezsgő, Ellie teljesen meghatódik, Devon még mindig csodálkozik – köszönjük, CIA.

Az udvaron gyülekeznek is a többiek, Sarah megköszöni Chucknak, hogy megmentette az életét és ne is szerénykedjen, nincs hozzá hasonló. Roan elköszön Casey-től és elárulja, hogy csak a társa miatt buktatta meg anno, aki túl csinos volt, majd elköszön Walkertől, annak távozása után Chucktól is, mégpedig egy jótanáccsal: ma este vegyen fel egy fehér zakót, fogjon egy jófajta üveg bort, egy szál vörös rózsát és így jelenjen meg a lánynál. Chuck megfogadja a tanácsot, készülődik, elindul, odaér, fülig ér a szája –de a mosoly csak addig tart, amíg a kopogásra kinyílik az ajtó, mert nem csak Sarah köszön rá, hanem … Bryce is. Hiányoztam?

 

ZENÉK

Richard Marx - Right Here Waiting
The Kooks - Love It All
Huey Lewis and the News - Do You Believe in Love

 

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása