Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x01 - Chuck és az első randi

2011. július 18. 09:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the First Date

Kezdődjön a folytatás: a második évad bővített főcímet kapott, meg sok neves vendégszereplőt a főbb karakterek mellé, mindjárt kezdésnek pedig egy remek epizódot.

Rögtön azzal kezdjük, hogy együtt lóghatunk kedvenc szuperkémünkkel. Szó szerint, ugyanis Chuck éppen fejjel lefelé lóg egy régi raktárház sokadik emeleti ablakából egy nagydarab kopasz fekete fickó jóvoltából és csak annyival tud védekezni, hogy nála van a cipher, ami kizárásos alapon, a kezében szorongatott kis dobozka lehet. Ezt akarja NagyBenga is, ezért visszahúzza Chuckot és még mindig félig kilógatva a magasban, rákérdez ki a fene is ő. Ez az a kérdés, amely segítségével Kedves Nézőt emlékeztetni lehet az előzményekre, úgymint email és szupertitkok az agyban, no meg Buy More álca, egyébként pedig CIA és NSA szabadidős tevékenység két őrangyallal – akik egyébként éppen most törnek rájuk. A sztori hiheteten ugye, de a két fegyveres* már nagyon is hihető módon fenyeget, NagyBenga inkább menekülőre fogja, az ablakon keresztül kötélre pattan, Chuck pedig bent landol, de legalább a cipher megvan, ugyebár, bármi is az, de mindenképp fontos lehet, ha ezek a zsoldosok csak emiatt törtek be az NSA-laborba.


Vendégszereplő: Michael Clarke Duncan (Colt)

Nos, Beckman és Graham később felvilágosítja a csapatot, hogy az bizony egy mesterséges agy, amely az utolsó darabja az Új Intersectnek, vagyis nemsokára vége a Bartowski hadműveletnek, vége Chuck kéméletének, szabad lesz, mint a madár. Casey fellélegzése elsöpri az egész környéket, de Chuck, annak ellenére, hogy örül, hirtelen azt sem tudja, mitévő legyen, a szokásos önbizalomhiányát ismerve, nem is mer nagyot álmodni, de Sarah rávilágít a lényegre, miszerint látta bombahatástalanítás közben, meg gyémántrablásnál, szóval tökös legény ő, bármit megkaphat, amit akar. Eközben Casey hazaér, ahol máris hívja őt Beckman és közli, nem hagyhatnak egy intersectet csak úgy mászkálni a városban. Casey felveti, hogy azért mégiscsak eredményes volt ez a srác, biztos van más megoldás (nohát!), de a tábornok hajthatatlan. Megkapta a parancsot, holnap este vonja ki a forgalomból Chuck Bartowskit.

Chuck másnap reggel vidáman ébred és érett felnőtt módjára… ugrál az ágyon és dalolva megy fogat mosni. Mivel kiderül, hogy Elliék is épp zuhanyoznak, Chuck kisebb sokkot kap*, még reggeli közben is csak gratulálni tud Devonnak, amiért mindenhol csodálatos. A lényeg persze, hogy ez az incidens is ráébreszti, ideje elköltöznie, meg különben is tervei vannak, ami nem a Buy More-hoz kapcsolódik, ez pedig Ellie-t büszkeséggel tölti el, majd' kiugrik a bőréből örömében.

Ma reggel még a munkahely is más fényben ragyog. Főleg, hogy Morgan rögtön le is támadja a Call of Duty egyik új szintjére kidolgozott tervével, melyet egyből részletez is: 23 gyalogos egység, 16 mesterlövész, 7 nehéz tüzérség, 4 robbantási szakértő és elég lőszer, hogy szétszedjük Schwarzeneggert. Chuck ismét nem jut szóhoz, de megdicséri barátját és már megy is Casey-hez, mert valami fontosat szeretne neki mondani.

Ez amolyan chuckos-dolog: megköszöni mogorva őrangyalának, hogy vigyázott rá és hogy megmentette az életét és hogy mindig elkapta, amikor zuhant… és hogy ez mennyire nyálasan hangzik! Casey morogva tovább is megy, Chuck pedig Big Mike kiabálására az irodában köt ki, merthogy főnöke meg neki akar valami fontosat mondani: felajánlja a helyettes vezetői posztot. Ez csak Chuckot lepi meg, a többieket nem, mert amikor kijön, már gratulálnak is. Viszont nincs miért, ugyanis Chuck nem vállalta el a megtiszteltetést, emiatt pedig büntiből neki kell kiválasztani, kié legyen az állás. Mindenki rohan felkészülni, Morgan pedig előhozakodik a Sarah-témával, vagyis, megérti, hogy miért a lányt választja inkább.

Noigen, a lány. Chuck át is ruccan a virslibárba. Amely egy kissé nagyon megváltozott: kolbászok helyett jégkrémek, Wienerlicious helyett Orange Orange. Chuck egy kis nosztalgia után nem cicózik, rögtön randira hívja Sarah-t. A lány emlékezteti, hogy még mindig CIA ügynök, de Chuck meg előáll az "önbizalomhiányos" érvvel: lehet, hogy holnap Jakartan kell kinyírnia a fél falut, ezért tuti sajnálná, hogy az utolsó kellemes estét nem vele töltötte. Oké, akkor legyen, ez lesz az első igazi randi. Najó, a második első randi. Este készülődnek is. Mindhárman. Chuck, ahogy a nők általában, bizonytalankodik és felpróbálja a teljes ruhatárát; Sarah, ahogy a pasik általában, pontosan tudja mit akar, rucit fel, sminket fel, már csak a pisztoly vár a kisszekrényen; John pedig, ahogy a Casey-k általában, a kandallóban kialakított házi lőpályán gyakorol a véletlenszerűen felbukkanó képeken: Bin Ladennek a szeme közé lő, Hitlert szemen találja, Reagan-re rákacsint, Bartowskit… elhibázza.

Csengetnek, az ajtóban egy futár, a kapucsengőben pedig egy komplett szkenner, amely kimutatja, hogy nincs fegyvere az illetőnek – ejha, nem semmi ez a lakás! Kiderül, hogy Beckman küldte a jóembert a csomagért; a jelszó rendben, Casey átadja a ciphert, cserébe egy kis gázt kap a szeme közé. A fickó telefonon jelenti, hogy feladat teljesítve, egyet kipipálhatnak, mire a vonal másik végén NagyBenga újabb két célpontra küldi, aki nem lehet más, mint…

Chuck és Sarah, akik az első randijukat élvezik egy kínai étteremben. A kaja jó, a hangulat még jobb, szépen körbeudvarolják egymást és szépen néznek egymásra*, majd viccesen megjegyzik, hogy ha Casey tudná, mit csinálnak, tuti belehalna.

Hát ha nem is abba, de a futár akciójába már majdnem sikerül. Egyre nehezebben veszi a levegőt, már csak kúszni tud* a kis asztalkához, melyről leveri a Reagan-képet, hogy a hátuljába elrejtett fecskendővel beadjon magának egy életmentő löketet, miközben a folyosó plafonjából előbújó zuhany mossa le róla a permetet.

Párocska tovább turbékol, közelednek az álláspontok, meg az állak (höhö) és már éppen csókig fajulna a helyzet, mikor Chucknak, a szeme sarkából látott szomszéd arcára beindul az intersect. Aztán körbenéz és gyakorlatilag az étterem összes vendégéről, személyzetéről bevillantja az arcokat, egészen pontosan mindenféle gyilkosságok véres képeit, szóval gáz van, körbevették őket. Előkerülnek a fegyverek, NagyBenga is megjelenik és Coltként mutatkozik be, mert udvarias, majd megkéri őket, hogy tartsanak vele. Chuck csodálkozik Sarah-n, hogy miért nem akciózik, dehátugye az ember lánya igazi randira nem visz magával fegyvert, úgyhogy időhúzás, Chuck megpróbál lyukat beszélni a hasakba, Sarah az evőpálcikával akar harcba szállni, de nem jár sikerrel, kész, vége, ütött az órájuk. Egészen pontosabb Chucké és nem üt, hanem csipog, a lényeg, hogy a jelzésre már lesnek is ki az ablakon, ahonnan egy Crown Victoria közeledik. Casey érkezik az étterem közepébe a ki-kért-házhozszállítást kérdéssel, válaszul NagyBenga pecsétgyűrűs kezét látja közeledni és a pofontól kissé megszédül, de gyorsan felveszi két társát és elhúznak. A kocsiban próbálnak megnyugodni és örülnek, hogy a cipher legalább megvan. Casey hümmög és csak annyit mond, hogy hátszóvalizé, még mindig csak egy intersect van és az Bartowski névre hallgat.

Chuck másnap letörten ébred és alig vonszolja magát, de legalább eltereli a figyelmét, hogy Morgan előáll az aznapi feladattal, ami a helyettesi posztra jelentkezők meghallgatása. Chuck kihagyná és egyből Morgant akarja, de Grimes nem vállalhatja, hiszen sok évi munkája van abban, hogy minél kevesebbet dolgozzon és ez ugyebár nem fér meg egy vezető pozícióval. Anna, Jeff és Lester a jelöltek, mindegyikük egyéni módon próbál Chuckra hatni, aki egyre nehezebben viseli a dolgot. Szerencsére kapóra jön Casey, illetve az arcán lévő sebhely, ugyanis bevillan róla NagyBenga, meg egy térkép – tudja, hol találhatják Coltot. Casey ráérősen beköti az arcát és közli, hogy oké, majd jelenti és majd megerősítésítik, aztán majd mozdul, mire Chuck kiborul, ő már nagyon unja a kéméletet, szeretné befejezni. Casey elrohan, Chuck utána, de még közben Morganre rábízza az állásinterjúk befejezését, válasszon a saját módszerével. Ezen még Morgan is gondolkodóba esik: van neki ilyenje?

Chuck a joghurt-bárba követi Casey-t, aki már jön is ki a hátsó ajtón (mi van ott?) nagy csomaggal és Sarah-val együtt indulnak elkapni Coltot és visszaszerezni az alkatrészt. Chuck kedvet kap, mégis menne velük, mint Charles Carlmichael, a szuperügynök, de lehűtik a lelkesedését, nincs semmilyen ügynök, csak egy kockafej van, aki a helyén marad és dolgozik. De hát Morganre bízta a munkát, aki uralja a helyzetet. Jah, úgy tűnik, barátunk megtalálta a saját módszerét, ami egy bungee jumpinggal ötvözött ketrecharc, Jeff és Lester már "beöltözött". Így viszont marad a rendes munka, sőt, jött is egy hívás helyszíni telepítésre, ahol kifejezetten Chuckot kérték.

A bevillant címre felvonul a fél hadsereg, berontanak és … csak a tök üres épületet találják. Ezalatt Chuck is megérkezik a megrendelőhöz, aki… igen, kitaláltuk, nem más, mint Colt. Oké, helyzet van, Sarah hívja Chuckot, nem válaszol, hívja Morgant, aki viszont alig hallja.

Colt emberei társaságában éppen lazít, nehogy megerőltesse magát, miközben kinyírja Chuckot, ugyanis az senkinek nem jó ómen, hogy látta az arcát. Chuck szeme egy pillanatra felcsillan, mert észreveszi a közelben a ciphert, de közben próbálja bizonygatni, hogy ő képes bármit bármikor gyorsan elfelejteni. Minden hiába, NagyBengát nem hatja meg, készüljön a halálra Chuck, vagy bárhogy is hívják. És ez a mondat szikrát gyújt az agyában, szinte látszik, ahogy forognak a fogaskerekek, "felveszi a karaktert" ééés eksön. Hangnemet vált és elkezdi a sztorit, miszerint ő valójában Charles Carlmichael különleges ügynök, ez az ő csapdája, az épületet körbevette 23 gyalogos egység, 16 mesterlövész, 7 nehéz tüzérség, 4 robbantási szakértő és elég lőszer van, hogy szétszedjék Schwarzeneggert, úgyhogy jobb, ha Mr Colt átadja a ciphert és megadja magát. Muhaha meg blöff-az-egész, nem látunk semmit. Nanáhogy nem, mert elbújtunk, de itt a bizonyíték – erre hívja Morgant, hogy ugyan mesélje már el a haditervük részleteit, mire a kihangosítón keresztül NagyBenga visszahallja, amit már Chuck is elsorolt. Akkor ennek a fele sem tréfa, ő is kinéz az ablakon, ám mire visszafordul, Chucknak és a ciphernek már hűlt helye.

Nosza, üldözés indul, közben Casey-ék is robognak a helyszínre. Chuck már azt hiszi megúszta, amikor Coltba botlik, aki el is kapja és ismét a lógatós módszerhez folyamodik, csak most a tető a helyszín. Chuck éppen javasolná, hogy változtathatnának a beszélgetés stílusán, amikoris Sarah feltűnik a háttérben, mire Colt közli, hogy ez nagyon nem éri meg és … ELENGEDI Chuckot. Casey éppen a tűzlépcsőn halad felfelé, így el tudja kapni Chuckot zuhanás közben, az alatta lévő lépcsőfordulóba ejti. Chuck hebeg-habog, gyakorlatilag szerelmet vall Caseynek, aki viszont leküldi a földszintre.
Sarah hatalmasat ordít, amikor látja eltűnni Chuckot, Colt mondja is, hogy a srácnak annyi, de ezzel be is kapcsolja Walker terminátor-énjét és alig tudja legyűrni a harcias amazont. Ezzel még nincs vége a dolognak, Sarah nem adja fel, kicselezi NagyBengát és így előnyt szerez. Casey közben felér, már épp letartóztatná az ellent, amikor viszont Colt emberei is megjelennek és körbeveszik őket. Még ezzel sincs vége, mert közben Chuck is megérkezik a fél hadsereggel és megadásra kényszeríti a rosszfiúkat, Casey viszi Coltot -aki meg is jegyzi neki, hogy a főnöke, ez a Carlmichael, nagyon jóóó-, Sarah rákérdez a cipherre, hogy ugye, megvan, mire Chuck közli, hogy naná, hisz' ismeri. Na, most van vége.

Este Casey éppen a bonsai fáját nyesegeti, amikor Beckman hívja (a pillanatot a bonsai fa egyik ága bánja). Jó hír, hogy az Új Intersect perceken belül készen lesz, a rossz hír pedig, hogy a korábbi parancs nem változott. Igen, rossz hír, Casey felveti, hogy Bartowski becsülettel szolgálta a hazáját, elemzőként még lehetne használni, de Graham is beszáll a beszélgetésbe és röviden-velősen-határozottan rávilágít a problémára: mivel nem tudja senki kivarázsolni Chuck fejéből az adatokat, nem garantálható, hogy ne fogják el, ne kínozzák meg, ne szedjék ki belőle a titkokat, így nincs más megoldás, mint hogy majd megsiratjuk a hőst, aki életét áldozta a hazájáért.

Chuck meg éppen az akárhanyadik randira készül, ez most egy otthoni vacsi, így Elliék elmennek mindegyhova. Az étel már készül, a terítésen dolgozik Chuck, miközben Casey beoson az ablakon keresztül és próbálja becserkészni áldozatát.

Ezalatt a titkoslaborban az Új Intersect készen áll a beüzemelésre, Graham felvonul a kiválasztott ügynökökkel, behelyezi a ciphert a gépbe, az elkezd pörögni, az ügynökök leveszik a szemüveget, beindulnak a képek a falon, egyszercsak megjelenik egy üzenet a képernyőn: a Fulcrum köszöni szépen. Graham 'itt-a-vége' arckifejezéssel olvassa, a következő pillanatban pedig már robban is az egész terem.

Casey megtalálta a megfelelő szöget, ujja a ravaszon, amikor csengetnek. Chuck lelkesen nyit ajtót, de egyből lehervad az arcáról a mosoly, amint meglátja Sarah szomorú képét. A hírt Casey is hallja a háttérből: le kell fújni a randit, mert az intersect elpusztult,a cipher egy vírus volt, mely felrobbantott mindent – Te vagy továbbra is az egyetlen.

Ágyő tervek, ágyő szabad élet, másnap várja a Buy More, ahol semmi nem változott. Vagyis de, úgy tűnik, Lester nyerte a ketrecharcot, mert szürke mellényben feszít és elkezdi szivatni Chuckot. Egyébként tök feleslegesen, mert Chuck maga alatt van, Morgannek elsírja a bánatát, de csak addig tart a letargia, amíg Grimes elő nem rukkol azzal, amiért eredetileg kereste Chuckot: Jeff fogadásból magába töm kitudjamennyi csokit, ezt látni kell. Casey-t is invitálják, jó móka lesz (nem érdekli), bár lehet, hogy Jeff nem is éli túl (már fut is utánuk).
 

* BÓNUSZ

Casey: Engedje el!
Sarah: Várjon! Ne az ablaknál.
Casey: Nem vagyunk válogatósak.
 

Chuck: Megvakultam! Megvakultam!
 

A szépség...
 

... és a szörnyeteg

 

ZENÉK

Huey Lewis - Hip To Be Square
The Thermals - Returning To The Fold
Flight Of The Conchords - Foux Du Fafa
Phantom Planet - Dropped
Huey Lewis - Power Of Love
Frightened Rabbit - The Twist

 

Címkék: chuck
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teardrops 2011.07.18. 09:31:02

Úgy tűnik, a nevekkel hadilábon állok, illetve előszeretettel nevezek át bárkit-bármit-bármikor, ehhh! Legújabb áldozatom Carmichael, az... - de legalább poszton belül következetes vagyok. ;-)

vargatom 2011.07.19. 01:35:50

Ejnye no, azért a Mad Max 3 utalást illet volna felismerni

www.youtube.com/watch?v=3hQC3nkftrk

T. Norbert 2011.07.19. 08:40:20

Na meg azt is megemlíteni, hogy az a bazi nagy néger nem más, mint Johnm Coffey a Halálsoron-ból.

teardrops 2011.07.19. 20:42:06

@T. Norbert: Az igaz, hogy a filmográfiát nem soroltam fel, de azért is emeltem ki külön a nevét (ezt még én is megjegyzem, pedig van, akit képtelen vagyok;-D), mert nem kispályás:-)

@vargatom: Tudom-tudom, vessetek a mókusok elé, de nem láttam a MM3-t.:-)
Mondjuk, gondoltam, hogy "nem pusztán Morgan ötlete", de így csak azt sajnálom, hogy ennél elmaradt nálam A Nagy Felismerés.;-D
Köszi az észrevételt (és a prezentációt), megy a gyűjteménybe a többi mellé.
süti beállítások módosítása