Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 6x15 – 20:00-21:00

2011. május 31. 09:00 - Milo Rambaldi

20 óra van. Siralmas epizódot zártunk, teljesen átmentünk dadaista abszurdba, Trágyapofa elnök atombombákat akar szórni arab országokra, mert Abu Fayed és Gredenkó atombombákat szór rájuk. Arra senki nem tudja a magyarázatot, hogy miért az arabokat szórjuk, amikor az oroszok támadnak, de ilyen apróságokkal nem kell törődni. Szemet szemért, atomot atomért. Én a mellettem üvöltő német turistákra szórnék valami brutális cuccot, de a szotyolahéjnál jelenleg nincs komolyabb fegyverem. A továbbiakban kiderült, hogy szegény Audrey Raines Jack után kutatva kinyúlt az ötízű csirke hazájában, illetőleg Arabicsa kémhatás vádja alá került. Leszereltünk egy repülő atombombát is, de csak részleg, egy friscoi iparvágányon tartózkodó rendőrosztag megfertőződött. Na csapjunk is bele az évad eddigi leggyengébb epizódjába.

A csalódott terroristák mindennapjaival nyitunk, ordibálás, fojtogatás, de a Fayed-Gredenkó meccs 1-1. Azért minden nem veszett oda (10 epizód van még vissza amúgy is) és még van két táskabombájuk a fiúknak. Dimitrij telefonoz is egy Mark nevű számítógépesnek, hogy fiam, csipkedd magad, vagy még egy fél órát beszélek ezzel a szar kiejtéssel, és abba tutira beledöglesz. CTU, Milo nézi könnyes szemekkel a bezárt Arabicsát, szerintem szerelmes. Pedig Bill szerint megy Guantanamóra. Holott nem is kellene neki, mert a kisrepülő vezérlőcsipjét szétkapva kiderül, hogy Arabicsa ártatlan. Kár, hogy ezt az információt Doyle-lal osztja meg a technikus, jövök neked eggyel, mondja, nesze a csip, mer' aztán te mész Kubába. Szemét állatok, szegény Arabicsa meg tanulhatja a börtönkombatot. Chloe eközben megtalálja Markot, és bár kódolt volt a telefonhívás, Gredenkó neve elhangzott. Miafasz? Ki ne ejtse senki Gredenkó nevét, mert ezek szerint kódolhatatlan. Jack indul is kitépni Mark szívét. Tikktakktikktakktikktakk...

Kórház a bunker szélén, Karen Hayes mond kortesbeszédet Sandra Palmernek, ébresszük fel Kismedvét, nincs még itt a tél (dehogynem baszod, itt a nukleáris tél mindjárt), és bár lehet, hogy örökre bekómál a lelkem, még így is jobb lesz nekünk, hidd el, lelkem. Sandra nyávog egy sort, majd megy beszélni a doktorral. Az arabok elleni bomba 40 perc múlva kilövésre kész, Trágyapofa elégedett vigyorral már a hullákat számlálná, mikor is titkárcsaj érkezik, kezében kis cetlivel, mosoly lelohad. Fenyegetőző, sziszegős telefon a dokinak, de már késő, Kismedvét lekapták a gépről, bármikor felébredhet, és a doki szarik Trágyapofára magasról.

Mark a Brady néven futó autista bátyját használja a kódtörésre (laza Rain Man utalás), akinek persze fingja sincsen róla, hogy mit csinál, és leginkább miért, de Jacknek ordítás nélkül is kinyögi, hogy egy atomerőmű reaktorvezérlőjébe akarnak bejutni, Gredenkónak az kell. Dimitrij, Dimitrij, van még két táskabombád, minek neked a reaktor? Mert kezd leülni az évad, és kell valami új szál? A szítíjúban Doyle és kis barátja, Johnson, elsütik a nagy hazugságot, sajnos semmi használható nem volt a kisrepülő merevlemezén. Tikktakktikktakktikktakk...

Jack győzködi Bradyt, segíts a hazán, fiam. Mark is mondja, itt az idő, hallgass Jackre, ő a kulcsok őrzője. Gyors telefon Gredenkónak, megvannak a kódok, de nincsenek, be kell mennem az irodába, a tesóm odaadja neked őket egy kihalt parkolóban, rendben? Hogyne, csak add a kódokat! Jack kezelésbe is veszi Bradyt, Mark balra el egy kórházi ágyon. CTU. Johnson megy Milohoz, Doyle-nál van Arabicsa ártatlanságának a bizonyítéka, és a rohadék letagadja! Milo Doyle torkának esik, szó szerint, de Doyle Morrisnak adta a csipet bevizsgálásra! Mégsem akkor köcsög ez a Doyle gyerek? Azért Johnsonnak beszól. Ennek most megint mi értelme volt? Kezdem feladni... Tikktakktikkktakktikktakk...

Úgy tűnik, az óra a Buchanan házaspár kortesbeszédei jegyében zajlik, most éppen Bill győzködi Arabicsát, szemetek voltunk veled, de maradj, nem nullázhatjuk le a legjobb embereinket csak úgy. Marad. Milo is bocsánatot akar kérni, de vita lesz belőle, te bennem nem bíztál, én nem akarok tőled semmit, szemét állat voltál, Milo nem szarozik sokat, lazán lesmárolja Arabicsát, aki csak pislog nagyokat.

Kórház. Az orvos szerint a medveébresztést le kell állítani, mert gond lehet. Sandra szerint ha egy kicsi esély is van arra, hogy nem lesz gond, akkor tovább kell menni. Ez mekkora hülyeség már megint!!! A mai epizód egy ilyen fordított 24, ahol mindenki a saját érdekei ellen cselekszik, faszságokat mond és csinál. Kismedve persze összeomlik ébredés előtt, ájtatos Karen és hülyepicsa Sandra meg csak nézik. Semmivel nem vagyunk előrébb, de legalább elment jó pár perc műsoridő.

Bradyt készíti elő Jack, kapsz ilyen szart a füledbe, ezen fogok hozzád beszélni, de el ne mondd Gredenkónak, hogy beszélek hozzád, te kis félnótás, mert aztán jól elszalad, és kapsz a seggedbe sörétet. Gredenkó érkezik a terroristák kedvenc autójával, egy SUV-val, Brady átadja a csipet, Dimitrij meg oroszul vakkant, Bradyt kinyírni, ha letöltöttem a letöltenivalót. A végén persze Brady Jack utasításai alapján a földre borul, Gredenkó kap egy kábítólövedéket, a sameszeket kilövik, ez túl könnyen ment. A forgatókönyvírók itt már a sztrájkon gondolkodhattak, mert ez nagyon szar volt megint. Tikktakktikktakktikktakk...

A szar jelenetek folytatódnak, Jack és Gredenkó beszélgetnek, egy gyors „tudom mit tettél tavaly nyáron” után Gredenkó mentességet kér Fayed búvóhelyének feladásáért cserébe. Eközben a bunkerban a helyzet tetőfokra hág, Trágyapofa kiadja a támadási parancsot Gredenkó elfogása ellenére, Tom őrjöng, de a marsall megnyomja a gombot. És semmi. Mert Kismedve persze felébred az utolsó pillanatban, és lefújja az akciót, Trágyapofát meg jól lecseszi, itt csak én lövöldözhetek, érted bazmeg? Értem, hogyne. Hívom is a legfőbb ügyészt, mert nem vagy te magadnál, alkalmatlan vagy elnöknek (mondtam én ezt már az első epizód után...), és majd jól kiiktatlak. Tikktakktikktakktikktakk... bimmbamm.

Címkék: 24
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.31. 09:18:53

A 6-os évad vacak volt, de a sorozat hiányzik, bármennyire abszurd is volt néha.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.05.31. 09:41:44

A nagyon jó kezdés után (az első négy epizód a király ötödik évad méltó folytatása volt) leült az egész, és a korábbi évadokban elsütött poénokat lövölödözik el újra, tök céltananul. Akkor azt hiszem nagy baj van, amikor az ember Kim és a puma után kíált, mert ennél még az is jobb volt.

Tarkin kormányzó 2011.05.31. 09:43:25

6 tényleg benga volt. az 5 brutál jó volt, a 8 meg frenetikus. külföldön láttam persze

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.05.31. 09:49:53

Azért itt is lesznek még jó pillanatok, még 2-3 rész és beindul az évad megint, és nekem a vége bejött. De a középső részek nagyon nyögve nyelősek.

Vince Larkin 2011.05.31. 11:33:16

én hétről hétre követem a párommal anélkül hogy tudnánk, mi lesz. Most tényleg leült egy kicsit nem jellemzően a sorozatra de remélem, felpörög. Ez a Trágyapofa alelnök elég tenéyrbemszó figura. Gredenko nyűglődése kicsit fárasztó.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.05.31. 13:07:36

@Vince Larkin: hősök vagytok, nem töltöttétek le előre az egészet :-) -- bár osztom Trágyapofát rendesen, Kismedvénél fényévekkel jobb ("egy atombomba nem akkor bűn, de a másodiknál, na akkor felébredünk majd"), Boothe Powers meg tök jól nyomja a hülye patrióta elnököt. Kár, hogy a geci alelnök szálat már ellőtték párszor.

Gabba 2011.05.31. 19:22:26

ezen a részen én is bealudtam, szerencsére felvettem és vissza tudtam nézni, de akkor is csak úgy, hogy fogpiszkálóval kitámasztottam a szemem.

Kéne valami meglepetés akció, pl. Jack beülne egy junior menüre, vagy dobna egy sárgát valami mezőn.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.06.01. 08:45:48

@Gabba: ha aludtam volna se maradtam volna le semmiről... na ezért volt ez a totális mélypont. A 24-ben egyébnként senki nem eszik, nem iszik, nem vizel, hányni szoktak néha a vallatás hatására.

Vince Larkin 2011.06.01. 17:44:18

@Rambaldi: Morris pár résszel ezelőtt kiment a bótba whikyér', de amúgy tényleg semmi. Nincs egy rendes pizza v gyorskajálda reklám a 24-ben :-)

Gabba 2011.06.01. 19:04:21

@Vince Larkin: ezért is jobb a Kaliforgia (nem csak azért, mert én hogyvoltozom ;)
ott aztán van evés, ivás, ürítés és minden más jó :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.06.04. 21:45:22

Konkretan nem emlekszem mi fog tortenni, olyan jo volt ez az evad. Az elso 4 jo volt, meg az utolso.

zsolyo 2011.06.05. 14:20:00

@mughuzu565: Kicsit megkésve:-))
Nem rossz film, van benne 1-2 kín poén, a kínait nem kellett volna visszahozni.
Inkább a színészi játék amin jókat lehet nevetni, az első rész jobb volt. Magasan.

zsolyo 2011.06.05. 14:21:32

Lehet a 24-et fikázni, nekem mindegyik évad tetszett. Természetesen az elsők nagyon ütősek voltak. Mindenesetre a mostani kínálat közül magasan a legjobb sorozat, nekem is hiányzik.

Gabba 2011.06.05. 20:40:37

@Rambaldi: az megvan, hogy az M1 mostantól napi darában nyomja végig a hátralevő részeket?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.06.05. 22:05:03

@Gabba: überfasza, most láttam én is... hogy mi a repedt heréért nyomnak vissza kettő padlógázt, szerintem ők sem tudják. Meglátjuk, nekem hogy lesz időm írni...
süti beállítások módosítása