Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x13 - Halott ügy

2010. június 10. 10:00 - leeann

Buffy még mindig Spike-ot használja testedzés gyanánt, de a kapcsolatuk definíciója nem megy túl a valami kifejezésen. Miközben Buffy és Spike hempereg a szőnyegen és alatta, a három idióta egy agymanipulátort gyárt, amibe valami démon mirigyét varázsolják bele, és így működő képes elméletileg. Warren csajok manipulálására használná a készüléket. Buffy még mindig a Duplahusiban dolgozik, és Tarától kér segítséget Spike-ügyben. Buffy elmondja Tarának, hogy Spike meg tudja őt támadni anélkül, hogy fájna neki, ami azt jelentheti, hogy rosszul jött vissza.

Tara szerint ennek semmi köze ahhoz a varázslathoz, amivel visszahozták őt, de utánanéz a dolognak. Később a három idióta elmegy csajra vadászni, és Warren meg is találja az áldoztát. A lány Katrina, a volt barátnő, aki a robot időszakban szakított Warrennel. Warren egy élő robotot csinált a lányból az agyzsugorítóval, de a hatás egy idő után megszűnik, a lány újra önmaga lesz, és kiosztja a barmokat rendesen. A manipulátor lemerül, és amikor a lány börtönnel fenyegetőzik, Warren megöli őt. A két másik hülye nagyon megijed, és nem igazán akarnak Buffy látó terébe kerülni.

Warrennek megint támadt egy remek ötlete, amivel a vadászt is kicselezhetik, és a lány holttestétől is megszabadulhatnak. Miközben a három gyagyás gyilkolt, a csapat felnőtt része a Bronze-ban bulizik, de Buffy nem érzi magát elemében. Hamarosan Spike szőke feje tűnik fel mellette, és ismét sikerül neki felizgatni a vadászt. Másnap Will a varázsbolt előtt összefut Tarával, aki Buffynak segít. A lányok némileg zavarban vannak egymás társaságában, de mindketten örülnek a találkozásnak.

Este Buffy úgy dönt, hogy nem megy Spike-hoz, mert neki a szexfüggőségétől kell megszabadulnia. Szerencsére női sikoltás hallatszik a közelből, ami eltereli némileg a vadász figyelmét. Buffy egy fura ugráló idő- vagy térburokba kerül, mert néha csak a levegőt csapkodja, néha démonokat, majd egyszer Spike-ot üti ki, egyszer meg az oldalán harcol a démonok ellen, és közben ott kavarog körülöttük a sikoltozó lány is. Buffy úgy érzékeli, hogy megüti a lányt, aki ott sincs, viszont a végeredmény mégis egy halott lány. Buffy teljesen kiakad, és azt hiszi, hogy ő ölte meg.

Spike azonnal próbálja menteni a menthetőt, és hazakíséri a vadászt. Buffy lefekszik aludni, de nagyon rosszat álmodik. Felkelti Dawnt, elmondja neki, hogy szereti, és azt is, hogy az éjjel megölt egy lányt az erdőben, és ennek az a következménye, hogy a rendőrségen be kell jelenteni. Spike még éppen utoléri a vadászt a rendőrőrs előtt, és közli, hogy elintézte a holttestet, de a rendőrök már indulnak is, mert megtalálták a lányt. Spike nem jól rejtette el, de Buffyt ez nem érdekli, mindenképpen feladja magát. Spike nem engedi és verekedni kezdenek.

Buffy szerint az a helyes, hogy vállalja a felelősséget a tettéért, Spike szerint viszont annyi életet megmentett már, hogy egy csaj nem oszt, nem szoroz. Buffynál ezzel betette a kulcsot és a vadász püfölni kezdi a vámpírt, aki hiába bizonygatja, hogy mennyire szerelmes. Spike közben visszaváltozik, és a péppé vert vámpír már nem tudja megállítani az akaratos vadászt. Buffy bemegy a rendőrségre, de nem foglalkoznak vele, viszont az áldozat nevét meghallja, ami gyanússá teszi a körülményeket, ha még eddig nem voltak azok. Buffy emlékszik arra, hogy ezzel a lánnyal járt Warren a robot incidens alatt.

Ebből az emlékből rájön, hogy más állhat a dolog mögött, mint amit először hitt, vagyis ebben a csapat, és nem a rendőrség lehet a segítségére. Anya elmondja, hogy az a démon, amit látott, időörvényt okozhat, és azért érzékelte Buffy azt, amit látott, pedig a lány már jó ideje halott lehetett, amikor Buffy belebotlott. Warren azt gondolja, megúszhatja, de azt még nem tudja, hogy Buffy már sejti a szerepét a lány halálában. Később Tara ugrik be és elmondja Buffynak, hogy a varázslat jól sikerült, nincs gond a visszajövetellel.

Az viszont elképzelhető, hogy Spike chipjének szenzora amiatt nem érzékeli őt, hogy Buffy molekuláris szerkezete megváltozott. Buffy teljesen kiborul, amikor megtudja, hogy nem hibás, és érez valamit egy fenevad iránt, aki ugyan szereti őt a maga módján, de nincs lelke, ami kizárja azt, hogy az emberek közé sorolható legyen. Tara persze nem fogja elárulni a vadász titkát, de sajnos megnyugtatni sem tudja a zokogó lányt. Buffy nem érti, hogy ha nincs benne hiba, akkor miért csak akkor érez valamit, ha a vámpírral van.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mariannnn 2010.06.10. 18:11:34

Megint király lett a HV! Köszi jó volt olvasni. :))))
süti beállítások módosítása