Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x11- Cold Dick

2010. január 30. 10:00 - missparker

A kissé trágár cím ellenére ez az epizód sajnos nem egy polgárpukkasztó, groteszk, vicces valami. Én is trágár leszek: ha Kaméleon-epizódot vártunk, ez annak szar. Már elnézést. Cserébe kaptok sok jó képet, hátha hisztek a szemeteknek, mert elsőre én sem :) Naszóval: Broots és Miss Jarodra várnak, egy Vegas-i motel rózsaszín falú, szívecskés ágyú szobájában.

Elkapták egy e-mail-jét, amiben az volt, hogy ide fog jönni. Örömködnek, hogy egyenesen a karjaikba sétál majd. Lyle és Sydney csak holnap érkeznek, hogy Jarod ne lássa a vendégkönyvben, hogy 3 férfi és egy nő érkezett. Mert akkor gyanút foghat. Ezért egy nő és egy férfi a nászutas lakosztályban nem feltűnő. Broots kapacitálja Misst, hogy ugyan játszanak már nászutasost. Miss nekiáll kivetkőzni a kosztümjéből, Broots szemei kocsányon lógnak, de Miss ránéz: 'Ne örülj, Rómeó.'

Aztán kényelembe helyezi magát az ágyon és némi whisky társaságában relaxál. Rómeó meg őrködik az ablak előtt. Reggel, ébredeznek, a ruháik szanaszét a földön, a whiskysüveg üres,. Ez megrázó élmény, azonnal felébrednek tőle.

Jelenetváltás, Jarod narrátorkodik, mesél nekünk arról, hogy Las Vegasban egy Kaméleon nagyot kaszálhat. Egy másik, mert ő épp nem ér rá. Egy hűtőkamrában fagyoskodik Argyle-lal. [váááá]

Jarod egy Dick Dickson nevű magánszimat irodájába volt hivatalos, ahol Argyle ugrott a nyakába. Mint a magánszimat társa, segítséget kért tőle, Jarod természetesen ki akart sétálni. Most sem sikerült. Jarod Raymond Chandlert idézi [ő nekem is nagy kedvencem], - 'ha már nincs ötleted a sztorihoz, lépjen be valaki az ajtón pisztollyal' - és belép valaki, igaz, egy tölcsér fagyival, de nekünk ez is jó lesz. A Fagyis Dicket keresi, Argyle bemutatja Jarodot, mint Dick Dicksont. Szegény Jarod szólni sem tud, a Fagyis azonnal orrba vágja, majd fegyvert ránt. Míg Jarod az arcát lapogatja, narrátorként folytatja a mesét: Argyle állása természetesen kamu, Dickson már tavaly lelépett a városból, adósságot hagyva maga után. Argyle takarítóként dolgozott nála, amikor egy Mona nevű nő Dicket kereste. Neki már Dick társaként mutatkozott be. A nőszemély elsírta, hogy táncos a Club Ali Bárban, és a főnöke, Piszkos Willy bajban van. Küldött tőle egy ibriknyi negyeddolláros érmét, Argyle megígérte, hogy átadja Dicknek. Aztán elkezdett nyomozni, először a bárban próbált rájönni, hová tűnt Piszkos Willy. Megtalálta.

A gyilkost nem látta, mert elfutott onnan. De a gyilkos lehet, hogy látta őt. Most értünk vissza a Fagyishoz a mesélgetésben. Ő Monát keresi, még mindig fegyvert rázva. Jarod kiakad, ő fegyveressel nem tárgyal, Argyle rászól a nagyfiúra, 'anyád mit szólna ehhez?' Brühühü, anyu meghalt, a Fagyis Mona bátyja. Lenyugtatják, ha bármi infó van, szólnak neki. Jarod ragaszkodik hozzá, hogy egyedül induljon helyretenni az ügyet, Argyle lenyom egy szpícset, hogy jaj, Jarod mennyire megváltoztatta őt, azóta rendes életet él, múlt héten még élete szerelmét is megismerte.

Mona a nagy Ő, akivel összesen 6 percet töltött. Addig könyörög, míg Jarod megengedi, hogy vele menjen. Hiba volt.

Miss szörnyülködik, hogy kerülhetett ebbe a rémálomba. Broots szerint Miss vágyott rá. Na olyan nincs, ahogyan a disznók sem repülnek, a pokol sem fagyott be, és Broots sem az utolsó férfi a Földön. Sydney telefoncsörög bele a kétségbeesésbe, 'hogy megy a megfigyelés?' A maga részéről holnap érkezik Szépfiúval és Raines-szel, telefon letesz, huh, ezt megúszták. Miss építi a védelmét, megmarkolja a fegyverét, 'Broots, ha erről bárkinek említést teszel, amputálom a fejed'. Fejéhez vág még egy adag sértést, hátha elmegy a kedve tőle.

De nem, Broots férfi akar lenni, előadja vágyálmát: Missnek igenis szerencséje lehetne egy olyan pojácával, mint ő, mert ő a szeretetével elmulasztaná minden fájdalmát. Jajnekünk. [Emberek, a 14. percnél jár a film, és még nem vágtam földhöz a monitort. Kéretik értékelni a kitartásomat.] Miss távolról zenét hall, 'repülnek a disznók', lesmárolja Brootst.

Jarod is szenved, még Argyle apját is meg kell látogatni, aki harmonikaszóval fárasztja, holnap az új istenének, Wayne-nek egy golfpálya közepén fogja előadni. Wayne miatt áttért a katolikus hitről. Ez volt az ő drága felesége utolsó kívánsága: hogy köszönetet mondjanak Wayne-nek. Argyle-apu letudva, Jarodék végre ügyet intézhetnek. Visszamennek a tett helyszínére, Argyle megmutatja, hol lógott Piszkos Willy, hol állt a gyilkos. A porondmester érkezik, kikéri magának, hogy utcai ruhában mászkálnak itt a művészek folyosóján. Jarod bemutatkozik, Dick Dicksonként, erre egy jobbhorog a válasz. A fazon utálja Dicket, lefektette a feleségét. Ööö, ezt hagyjuk, Mona merre van? A fazon tovább keménykedik, Jarod végre letérdelteti egyetlen mozdulattal. Erre megkapják az infót, amit a zsaruk is: Mona vett egy lakást városon kívül, a címét is megkapják. A lakás üres és feldúlt. De van benne egy fegyveres seriff, aki egyből igazoltatna. Jarodnál ez ugye gáz, de bemutatkozik Dick Dicksonként, hátha elér valamit. Elért. Megtudja, hogy megfektette a seriff egyik helyettesét, a szegény lány utána kilépett a zsaruktól. A seriff ugyan nem csapja le, de így is ciki. A helyzet viszont az, hogy Monát elrabolták.

Vissza Missékhez a motelba, Broots nyit ajtót Sydneynek, örömmel újságolja, hogy a jövőben másképp mennek majd a dolgok. Erre Miss kiszól a fürdőből, hogy a fejét tépi le rögvest, mert kipancsolta a melegvizet! Aztán ajtóstul ront ki a szobába, félrelöki Broots, ráparancsol Sydney-re, hogy váltsa le. Lyle később érkezik, és ők másik szállodába jelentkeztek be. Miss már a külön szobára pályázik. Broots duzzog, ő azt hitte, más lesz minden. Más is lett [de utálom ezt a részt]. Broots lead egy rapszámot, [bocs ezt a jelenetet kicsit megtekertem, ezt a képet azért megosztom veletek, ne egyedül szenvedjek]:

Jarod narrál tovább. Piszkos Willy a boncolási jegyzőkönyv szerint kihűlésbe halt bele. Jégcsákány nyomai a kezein, tehát megkínozták. Az első számú gyanúsítottja egy Falzone nevű behajtó. De mivel Willy 135 kiló volt, egyedül nem intézhette el. Az indíték: Willy nem tudott fizetni Falzone-nak. Akinek egy ikerpár dolgozik, Argyle nagyon tájékozott Falzone köreiben. Jarod a saját pályáján akar nekiesni Falzone-nak, golfpályán. Úgy véli, annyira nem lehet nehéz játék, csak geometria és fizika. Nekilát megtanulni golfozni, tévéből jegyzeteli ki a lényeget, és alaposan tanulmányozza a golflabdát.

Na jó, egy kicsit küzd a pályán is. 56 perc alatt fejtette meg a golfozás titkát. Kicsivel később az ikrek le vannak nyűgözve, Falzone kihívja egy játékra. Jarod Dick Dicksonként mutatkozik be, mire is az egyik iker pofánvágja, mielőtt a főnökéhez kísérné. Nős volt a szerencsétlen. Falzone-hoz érve nekiesnek, kérik vissza Monát, tudják, hogy megölette Willyt. Mivel Falzone lef@szozza Argyle-t, Jarod újabb feladata, hogy a mitugrász haverját ne hagyja Falzone-ra támadni. Falzone elmeséli, hogy Monától úgy tudja, a Hideg Fivérek szorongatták Willyt. De ő nem is tudja, kifenék ezek.

Broots ágybareggelit rendelt Missnek, pakolgatja az üvegkehelybe az orchideadíszt, de már késő, Miss Lyle és Raines társaságában tért vissza saját szerepéhez.

Rosszallják, hogy különnemű Központos dolgozók egy szobában laknak. Hoztak egy reptéri kameraképet, Jarod lelépett, mehetnek haza. Broots az e-mail miatt maradni akar, és képes ellentmond Lyle-nak. Bizonyám. Lyle furán néz, he? [Ne aggódj, Szépfiú, én is furán nézek]

Végül magukra hagyják nászutasainkat. Jarodék visszafelé tartanak Argyle-apuhoz, piros kabrióval, Vegas-i fényekben, jaj. Mindjárt hányok ettől a képi világtól.

Argyle-apu zabos, nem tudta előadni a számát Wayne-nek, de arra kéri Jarodot, hogy találja meg Monát. Elmeséli még, hogy Argyle nehezen jött össze, az ő szeretett Adellája azután fogant, hogy Wayne előadásán jártak. Adellát nagyon felizgatta Wayne. Vissza a bárba, falhozszorítja a porondmestert, merre van Mona? Emberünk követte néhányszor a lányt, hasznos infók birtokosa, Hideg Testvérekről nem hallott. E drámai percben fut be a seriff, ő még tartozott egy jobbhoroggal Dick Dicksonnak, most törlesztené Jarodon, nem jön be. A seriff azért is dühös, mert Jarod veszélyezteti Falzone lebuktatását. Viszont megtudják tőle, hogy a Hideg Testvérek a városon kívüli húsfeldolgozó hűtőraktárban leledznek. Irány oda, Mona a hűtőkamrában raboskodik, álarcosok hozták ide, Argyle-ba, mint megmentőjébe rögvest beleszeret. Jarod riasztana, húzzanak már el onnan, de Argyle és Mona tovább fecsegnek, cserébe kiderül, hogy Monának nincs is bátyja. Akkor kicsoda a Fagyis? Az egyik Hideg Testvér, egyben seriffhelyettes. A másik Hideg a már ismert seriff, aki szintén csak helyettes. Szóval a két seriffhelyettes ölte meg Willyt, de nem pénzért. Valami titka volt, Monából is megpróbálták kiszedni, és most Argyle és Jarod van soron. Ha nem mondják el Willy titkát (egyébként nem tudják), a Fagyis kiviszi Monát a sivatagba, és megöli. Ők meg itt fagynak meg. Mona utolsó mondata, mielőtt elrángatják Jarodéktól az, hogy 'ne adj nekik egy negyedet se'. Jarod gondolkodik, vajon miből? Argyle-nek eszébe jut az ibriknyi negyeddolláros. Abban az ibrikben van Willy titka. Jarodnak ötlete támad, kiordít a seriffnek. Az elrángatja őket az irodába, az asztalon még ott az ibrik. Győzelem, egy diktafon is van benne, a felvételen a Hideg Testvérek zsarolják Willyt. Jarod most tálal ki: ő nem is Dick Dickson, majd pofáncsapja a seriffet. A rosszarc az asztalhoz-székhez ragasztva ébred, Jarod kezében jégcsákány. [még hét perc, és vége]

Na öreg, hívd a tesódat, engedje el Monát. A rosszarcú hívja. Jarod meg az FBI-t, akik készen kapnak egy gyilkost, a terhelő bizonyítékokkal együtt. Hála Dick Dicksonnak. Jarodnak már csak egy feladata maradt.

Broots és Miss már lemondott Jarodról, Miss azt vizionálja, mit tesz velük a Központ, ha Jarod nélkül térnek vissza, majd újra a fürdőbe lejt. Broots az ablakon át látja megérkezni Jarodot, ajaj. Lévén Miss fürdőzik, egyedül intézkedik.

Miss komolyan meglepődik, mikor Broots bemutatja a zsákmányát.

Hálából újfent rámászik Brootsra, ezúttal piros alsóneműben. Jarod pont azt kérdezi, amit én: muszáj ezt néznem? Kénytelen, mint én. Miss rajongóinak íme itt a pirosnemű:

Ha lenne itthon valami jó cucc, most biztos szívnék belőle, lévén Raines nyikorog be, leopárdmintás fecskében. Broáf. Nem ússzátok meg:

Most ér véget az egész szar, Broots arra ébred, hogy Miss a képébe locsol egy adag vizet. De az orchidea a reggelizőtálcáról ott van mellette.

Jarodnak Argyle-apu álmát kell valóra váltania: összehozza Wayne-nel. Wayne emlékszik Adellára, Argyle-apu lejátssza a dalt, Wayne meghívja őket az estjére, Jarodnak négyszemközt bevallja, ez volt a legszörnyűbb dal, amit valaha hallott. Megköszöni Jarodnak az adományt, hogy is hívják magát? Jarod hibázik, elmondja, hogy Dick Dicksonként ismeri a város, így még egy jobbhorgot tapasztal meg. Véééégeeee!

Címkék: a kaméleon
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.01.30. 10:52:39

Ez a rész nagyon vicces és fel tünö volt nagyon röhögtem rajta.:)

Pissta 2010.01.30. 11:04:16

Szenzációs!
Egyetlen jó dolog van ebben az epizódban: Miss Parker! ;)
Most akkor megtörtént, vagy sem???
Mr. Raines igen szépen rendbe jött, ahhoz képest, hogy 1x22-ben "cseppet" megégett!

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.01.30. 13:00:49

Bár ez a rész egy "kissé" eltúlzott, én jól mulattam rajta. Köszi a hv-t.

Zsukka 2010.01.30. 17:35:18

Nekem tetszett! :D Jók a képek, ez egy emlékezetes rész volt, már ami Misst illeti. A Jarodos sztori kevésbé :D

FAbian 2010.01.30. 21:54:28

Sziasztok!

Először is bocsánat a reklámozásért!
Näsh La'Sallë vagyok. Előfordulhat hogy nem ismerős a nevem, ebben az esetben kérlek látogass el a myspace oldalamra (www.myspace.com/nashlasalle), ahol megtekintheted az eddig megjelent zenéimet, diszkográfiámat, s néhány dalba bele is hallgathatsz, de elöljáróban annyit, hogy remixeltem már Thomas Gold-nak, Chris Montana-nak, s olyan kiadóknál jelentek meg a zenéim, mint az S2G Productions, Zooland, Le Bien Et Le Mal, Avenue Recordings, stb.
Készítettem egy remixet a Grammy-díjas amerikai rapper, T-Pain remixversenyére, viszont ahhoz, hogy a győzelemre esélyem legyen, a Te segítségedre is szükségem van! Szavazni február 13.-áig, este 11 óráig lehet, s a szavazatzárást követően a szakmai zsűri választja ki az első 10 helyen végzett remixből a győztest. Ezért kérnélek, hogy segíts Te is azzal, hogy rám teszed a voksod, természetesen csak ha tetszik a remixem, minden egyes szavazat már nagy segítség lenne!
Ha kedveled a modern tánczenét, akkor mindenképpen tisztelj meg a szavazatoddal, mivel az élmezőnyben az én verzióm képviseli ezt a stílust.
A remixem itt tudod meghallgatni, s szavazni is itt tudsz rá:

www.indabamusic.com/submissions/show/11995

A szavazás a következőképpen zajlik:
-A "play" gomb alatt lévő "Vote for me" feliratra kell kattintani.
-A felugró ablakba írd be az e-mail címedet, s kattints a "Vote" gombra!
-Ezután kapsz az Indabamusic-tól egy visszaigazoló e-mailt, amiben meg kell erősítened a szavazatod. Ez annyit jelent gyakorlatban, hogy az üzenetben kapott szövegben a "hosszú" linkre kell kattintani.

...s máris egy szavazattal gazdagodtam, köszönöm szépen!!

Remélem, hogy minél többen a remixem mellé álltok, és megmutatjuk az amerikaiaknak, hogy a magyar klubzene a világ élvonalába tartozik!
Küldd tovább, postold ahova tudod, segítsd ezzel is a dolgomat!
Szavazz gyorsan,fut az idő!

Köszönettel:
Näsh La'Sallë
(Vojtek Milán)

Elloth 2010.01.31. 20:34:29

Ó TE JÓ ÉG!!! KIÉGETT A SZEMEM!!!
Én nem láttam ezt a részt, de a hv alapján nem is akarom, főleg nem Raines miatt. A képet is nehéz lesz feldolgozni.

missparker, minden tiszteletem a tiéd.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.01.31. 20:36:53

@Elloth: Akkor remélem mostmár mindenki érti, miért csúszott egy hetet ez a megjelenés. Igen, két hétig írtam... :))

Elloth 2010.01.31. 20:42:18

Nem csodálom. Mondjuk én is úgy olvastam, hogy közben szüneteket tartottam. :D

Castiel 2010.02.01. 05:58:21

missparker a hogyvolt jó a rész pedig a sorozat mélypontja és én nagyra értékelem hogy képes voltál írni erről a részről, mert nekem végignézni is csak harmadjára sikerült.
Nem tudom ki, hogy van vele de én személy szerint sajnálom, hogy Bridget nem ölte meg, mert az ő félbúkanása általában valami a Kaméleon-hoz méltatlan epizódot eredményez.

Castiel 2010.02.01. 06:02:00

Bocs a dupláért de az előbb kimaradt, a lényeg természetesen azt sajnálom, hogy annó Bridget nem ölte meg Argyle-t.

kekhalal21 2010.02.13. 07:26:42

:)Figyelem figyelem holnap 19:20kór lesz megint a film+-on a Kaméleon Renegát érdemes meg nézni:)

kekhalal21 2010.02.13. 16:52:10

:) Hol a következő rész már nagy várom vagy már megint vársz valamire hogy jó csattanjó legyen :)

kekhalal21 2010.02.17. 13:37:16

Tudom hogy nem szabad itt hírdetni de találtam egy oldalt ahová fel raktam a sorozat 12 részét ugy hogy aki meg akarja nézni akkor itt van:www.yv.hu/play_a_video.html?autostartvideoplaying=true&uploadedfileidhash=d032efbc071f0c691916c408934641a0
Kérlek szavaztok rá és írjatok rá véleményt folyamatosan rakom fel a többi részt.

Pissta 2010.02.27. 09:25:38

@missparker: Mi a helyzet? El vagy veszve.
Csak nem adtad tánn föl? /Nem hát!!!/

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.02.27. 10:34:50

@Pissta: Nem adtam fel, csak egy ideig nem volt rá időm. Most hétvégére már töltöttem fel, a szerkesztő majd élesíti és akkor megjelenik.

Pissta 2010.02.27. 11:07:16

@missparker: Nem számonkérés volt, csak érdeklődtem. :)

kekhalal21 2010.02.27. 19:04:38

Én is nagyon várom már hogy fent legyen a következő rész.

Elloth 2010.02.28. 13:02:46

Hol van már a hv? Nem úgy volt, hogy tegnapra lesz?

kekhalal21 2010.02.28. 15:15:36

Ha valakit érdekel akkor ma a film+ leadja a Kaméleon rejtelmek szigete című filmet 17:50 lesz rajta.
süti beállítások módosítása