Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x12 - Unsinkable

2009. július 18. 10:00 - missparker

A Központ repülője Delaware közelében repül, viharba került. Broots retteg, Sydney azt fejtegeti, hogy milyen furcsa, hogy Jarod nem hagyott maga után semmit Hawaii-on. Mintha csak el akarta volna tüntetni őket az útból. Mivel ezzel a fejtegetéssel nem jut semmire, pszichiátert játszik, Miss az alany. Aki teljesen kifordult magából: Broots-t megkéri(!) hogy nézzen utána annak, mikor szállhatnak le. Broots tiltakozik, ő nem akar felállni az ülésből. Miss törődik vele(!), nem tudta, hogy utál repülni. Broots legtutibb beszólása következik: repülni szeret, hányni nem szeret :) Missnek egyébként sürgős lenne leszállnia, de nem tombol. Sydney gúnyolódik, miért is sürgős? Találkozója van, még Jarod búvóhelyéről is ragyogva hívta fel az illetőt. Miss kikéri magának, ő nem szokott ragyogni!

Sydney nem hagyja békén, így bevallja: Thomasnak hívják, és épp a házát újítja fel.  Broots visszajön a pilótáktól, és közli, legalább 1-2 óra körözés lesz még, mire leszállhatnak. Miss morgolódik egy kicsit, 'Köszi Jarod, te meg eközben napozol valahol'

Ebben téved, Jarod éppen szorult helyzetben van Atlantic City-ben, a kikötőben. Basszus, hát hogy jutott ide?

Egy nagydarab a vasmacskával együtt bevágja a vízbe. Amíg a víz alatt küzd, narrátorként mesél nekünk. Világéletében különlegesnek tartották, sosem gondolta volna, hogy így végzi. Két nappal korábban egy kaszinóban volt jelenése, valaki feladott egy apróhirdetést, őt kereste. Biztos nem a Központ trükkje, de jobbnak látta, ha nem hagy nyomot Hawaii-on.

Mikor meglátta a hirdetések feladóját, azonnal el kellett volna tűnnie. Argyle. Neee. [Azt hiszem, szerénytelenség nélkül kérhetem, hogy aki itt kikapcsolta a tévét, legyen hálás nekem, hogy megírom ezt a hv-t, ez a szál engem is szenvedtet. Kezdem érteni, miről beszélt a Depeche Mode, mikor azt mondta: Suffer well!] Na mindegy, essünk túl rajta, talán Jarod elbeszélésében csak találunk benne valami élvezetet/értelmet.

Jarod dühödten kiszedte Argyle-ból, mit akar. Egy Faddis nevű uzsorásnak tartozott, megfenyegették, hogy kinyírják. Őszintén szólva nem tudnám sajnálni, de Jarod túl humánus volt, még egy ilyen férget sem hagyott a pácban. Élete legnehezebb átváltozása következett, Argyle barátjának kellett kiadnia magát.

Vissza a repülőre, Miss Sydneynek mesél Tommyról: régebben a Wall Street-en dolgozott, de megutálta a nyakkendős világot, azóta inkább kétkezi munkás, akkor szerette meg az építkezést, mikor a fősuli mellett dolgozott. Hm, egy gazdag, de szerény pasas. Miss szomszédjánál felújított, Missnél meg épp csőtörés volt, beázott egy fal, ezért meghívta magához. [A házába hívta, de a lelkében tesz csodát. Tényleg mester.]

Missnek fontos, mit gondol róla Tommy, így a fegyverét nagy óvatosan elrejtette a gardróbban. Az anyja képét is együtt nézték, mesélt a haláláról, arról, hogy mennyire fáj ez neki. Tommy is felbátorodott, ötletei támadtak [nem olyanok!], világosabb falszín, még több fény stb. Miss nem akart változást, csak helyreállítást - elvégre ezt Catherine találta ki így. Még egy kis flört, Tommy szerint Miss döntéshozó típus. Bizony ám, 'mindig megkapom, amit akarok'. Úgy tűnik, Tommy nem bánta volna, ha őt is akarná.

Jarod szerzett a Központ számlájáról 5000 dollárt, de mielőtt Faddishez értek, Argyle még egy állomást beiktatott. Argyle nagybeteg apjához mentek, aki megszállott rajongója a pápának, minden vágya, hogy találkozzon vele. Argyle miatta kérte kölcsön az 5 rongyot, miatta hurcolász magánál egy laminált fotót a pápáról. A pénzt elvesztette a kaszinóban. A visszafizetésnél természetesen Jarod védelmére szorult, mint kiderül a pénz kevés, még egy szívességgel is tartozott. Ebből már ki akarta hagyni Jarodot. Jarod vett két jegyet a Vatikánba, de ez inkább lehetett önzés, mint rendesség. Amíg Argyle a Vatikánban van, addig neki sincs vele dolga. Argyle nem fogadta el, ezt is maga akarta, könnyes búcsú a parton, de Jarod meggondolta magát, nem hagyta ott ezt a szerencsétlen flótást, az nem az ő stílusa.

Argyle feladata az volt hogy, lenyúljon egy adag kaszinópénzt. A pénz nem Faddisé, hanem az ellenfeléé, a Kubai el is kapta őket. Nem gond, Jarod feltörölte vele a flasztert, de megint menekülniük kellett. Ráadásul a táskában nem pénz volt, hanem újságpapír. Viszont valahogy egy kulcs került Argyle zsebébe.

Sydney Misst kérdezi, Tommy tudja-e, hol dolgozik. Hááát, hablatyolt neki valamit a kockázatkezelésről a közös vacsora közben, de Tommy meglátta a fegyverét. Volt magyarázkodás is, ez az előírás a cégnél.

Jarod lenyomozta a Kubait, ő is uzsorás. A kulccsal még nem tudott mit kezdeni, a felirat rajta 'Orlani', ez sem segített. Elment Faddishez, beígérte, hogy húszezerért eladja neki Argyle-t. Orlani egy étterem és szivarraktár, Faddis-é. De Argyle apukája is elindult az étterem felé, természetesen lebukott, mikor betörősdit játszott. Jarod megmentette az öreget is.

Misséknek még van fél órájuk a repülőn, már nem is érdekli, odaér-e Tommyhoz. Az utolsó találkozásuk óta nem. Mi történt? Visszaemlékezés: Tommy a beázott fal mögött talált egy szobát. Ki akarta bontani, mert ott egy műterem van, csodás tetőablakokkal, mennyi fény lesz ezáltal! Nagy örömmel közölte mindezt, Misst a sírás fojtogatta. Tudott a szobáról, az anyjáé volt. Ő húzatta fel a falat, hogy eltüntesse. Miss hisztizett, egy óra múlva indult Hawaii-ra, és egy idegennek nem akarta kiönteni a lelkét. Idegennek? Erre Tommy megsértődött, azt remélte, minimum ismerősként kezeli, a közös dobozból evett kínai vacsora után [tényleg csak vacsora volt]. Miss hagyta elmenni.

A kulcsot nála hagyta, arra kérte, hogy a távollétében csinálja meg a falat, a pénzt megkapja, ha visszaér. Hát ez sem volt hosszú románc. Sydney tovább elemez: miért idegen neked mindenki, Miss?

Mivel Argyle apja elintézte, hogy mindhárman bajban legyenek, Jarod dolga volt, hogy kihúzzon mindenkit a csávából. Tisztázott mindent: Argyle a vatikáni utazás miatt keveredett zűrös ügyekbe, apu meg nem haldoklik. Apa és fia egymásra talált, Argyle anyja ugyan meghalt 3 éve, de az ő emléke miatt összetartanak. Jarod bevallása szerint az ilyen pillanatokért volt értelme elhagyni a Központot. [Ő tudja.] Az ügyet tovább kutatva rájött, hogy Faddis megölte a Kubai szállítóit, ellopta a pénzét, és az egészet Argyle-ra akarta kenni. A móló alatt meg is találta a két szállító hulláját. Argyle meg a cuccai közt kutatott, Jarod ennél jobban semmit sem utál, de most megbocsátó. Argyle Jarod-anyu képéről is csinált egy laminált másolatot. Jarod szerint ez a legkedvesebb dolog, amit valaha valaki tett érte.

Argyle-t innentől a barátjának tekinti [jaj], a móló felé vették az irányt, hogy rendbe tegyék dolgaikat. Sajnos, Argyle-t követték Faddis emberei. Ő el tudott futni, Jarodot elkapták.

Missék gépe leszáll, Sydney búcsúzóul vigasztalja Misst, ne aggódjon, majd kialakulnak a dolgok Tommyval. Broots is biztatja, mondja el Tommynak, hogy érez iránta. Ez már sok, de Miss nem hajtja el, csak cinikusan megköszöni a tippet.

Jarodnál visszaérkeztünk a kezdőképhez, a rosszarc behajítja a vízbe, küzd a láncaival. De valójában számított erre. Ahogy a rosszarcok követték Argyle-t, egy kamera vett mindent. Igaz, a tolvajkulcs elejtését nem tervezte, de szerencsére Argyle a kutyájával megtalálja, és utánadobja, kiszabadulhat a bilincsekből. Faddis a Kubait is meghívta, hogy végignézze Jarod halálát, indulnak az Orlaniba vacsorázni. Ekkor találkoznak szembe a csöpögő, de eleven Jaroddal, aki kezében egy stukkerrel elmeséli a Kubainak, mit tett Faddis. Hívás a rendőrségre, elmondja melyik mólón, melyik autóban találják a két gengsztert és a videokazettát.

Miss hazaért, az építkezés fóliái még ott vannak. Tommy is! Megvárta, a többórás késés ellenére! A falba egy ajtót épített be, megadva Missnek a döntés lehetőségét. Vagy belép rajta, vagy nem. De ha nem kell, grátisz eltünteti. Miss nem tiltakozik, megírja a csekket, átadja.

Ahogy ránéz, abból Tommy tudja, hogy érdemes maradnia. Hagyja Misst, hogy 'vallomást tegyen'. Az anyja haláláról, a szörnyű gyerekkoráról. Fura, hogy valahányszor Missnek fontos közlendője van, Tommynak nincs lehetősége a szemébe nézni. Miss nem hagyja. Így megvan az illuzió, hogy nem látja senki az érzéseit. A szeretetét, vagy a fájdalmát. Bezzeg, ha veszekedni kellett, simán szembefordult vele.

Miss Catherine halála óta nem járt abban a szobában. Pedig azelőtt estéket beszélgettek ott át, a holdfényben [hát ezért jött be a teliholdas séta a múltkor]. Tommy ért mindent: amikor elfalaztatta azt a szobát, magából is elfalazta azt a részt, amit Catherine adott. Miss majdnem sír, egyedül nem tud oda bemenni. Tommy kézenfogja, bekíséri.

Argyle és apja a Vatikánban találkozik a pápával, Jarod püspökként szintén ott van [ez is de rossz]. Végre vége. Hogyan is értékeljem ezt az idétlen epizódot? Miss és Tommy kapcsolatát nagyon szépen vitték végig. Ötös. Argyle alapból egyes. Ez átlagban hármas.

Címkék: a kaméleon
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2009.07.18. 10:40:26

OFF

Az Oz-2x04 nincs kint a főoldalon, így sokan lehet, nem is tudják, hogy elkészült!

bree-gee 2009.07.18. 10:41:22

@derelye vágó: Igen, elég sokszor maszkot építenek rá, pedig ha nincs rajta, sokkal jobban néz ki.

missparker: Egyetértek a pontozással, bár én a kutya miatt adtam még egy plusz pontot :)

bree-gee 2009.07.18. 10:44:31

@T. Norbert: OFF szerintem többre mész, ha írsz sixx-nek egy emailt.

kekhalal21 2009.07.18. 11:29:00

Ez is nagyon jó volt de sajnos ez volt az utolsó rész amit a tv-be n adtak innentől más nekem is újdonság lesz a sorozat.
Miss nem lehet egy nagy kérésem van egy oldal www.moovie.hu oda nem tudnád valahogyan fel rakni a sorozatot mert ott nem kell letölteni.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.07.19. 20:07:26

@derelye vágó: Nincs több vakolat rajta, mint máskor, csak épp egy villámcsapás világítja meg az arcát. Szerintem a kép maga nagyon szép, Miss meg nagyon szoborszerű rajta (pont amilyen szeret lenni a szerepe szerint).

Jó kontraszt mellette a veszekedős kép, ott igencsak megzuhant.

kekhalal21 2009.07.20. 16:58:58

@missparker: Miss nem lehet egy nagy kérésem van egy oldal www.moovie.hu oda nem tudnád valahogyan fel rakni a sorozatot mert ott nem kell letölteni.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.07.21. 06:59:24

@kekhalal21: hétvégén regisztrálok, megtekintem a lehetőségeit.

Pissta 2009.09.18. 21:26:57

Nem a legjobb rész,de ilyen is kell! :)
süti beállítások módosítása