Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x15 - Kiméra

2009. november 09. 11:00 - the black ball

Daniel az egyetemen (?) tanulmányoz egy egyiptomi amulettet, és éppen ritka nagy baromságokat mond diktafonra, amikor megjelenik Sarah Gardner, és csípőből elmagyarázza, hogy mire is szolgálhatott az amulett. Mi meg nagyot nézünk, hogy mi a franc, Daniel nyírd már ki a csajt, de megbocsátjuk a tétlenségét, amikor kiderül, hogy mindezt csak álmodta. Persze Ozirisz ott ül az ágya mellett, és az emlékizével befolyásolja Daniel álmát. Ez akkora sokkhatással bírt, hogy azonnal benyomják a főcímet. Evezzünk kellemesebb vizekre. Carter a reggeli kávéját fogyasztja egy vendéglátóegységben, amikor egy fickó az asztalához ül.

Sam szerint még egy rakás másik szabad hely van, de a fickó szerint csak ennél ül egy szőke bombázó. Aztán ráhajt, mert szerinte Carter egyedülálló, mivel nincs gyűrű az ujján, és korán reggel egyedül kávézik. Zsaru a fickó, mindezt azért sikerült leszűrnie. Erre Carter közli, hogy döglenek utána a férfiak, mármint szó szerint, de a zsaru hajthatatlan, és elhívja vacsorázni a motelszobájába. Éppen egy ügy miatt jött ide Denverből, szóval igyanak ki egy hordó bort, a többi meg jön magától. Meglepetésünkre Sam nem dobja ki az ablakon, sőt. Helyette utazást tesznek egymás szájában.

Kiderül, hogy Carter titokban barátra tett szert Pete Shanahan személyében, aki mellesleg Sam bátyjának a haverja. Carter inkognitója az, hogy telemetriás méréseket végez a légierőnek, és emiatt nem tudnak elmenni az állatkertbe. Meg mert nincs is állatkert a városban (amúgy van, csak Carter hegyben lakik). A bázison Sam Danielnek magyarázza, hogy egy univerzális kukactechzavaró valamin ügyködik, amit Daniel egy bigott nagy ásítással nyugtáz. Eztán Carter a liftben összetalálkozik Jackkel, ahol elkezd dúdolni. Jack megkérdi, hogy hívják a fickót, Carter válaszol, de kiköti, hogy nem komoly a dolog. O’Neill szerint úgy tűnik, mégis megéri a dúdolást, persze mi köze hozzá, sőt örül, hogy végre nem csak a kvarkok teszik boldoggá Cartert. Nagyszerű.

Éjjel Ozirisz megint meglátogatja Danielt. Az álmában Sarah annyit bókol neki, hogy a végén már engedélyt kap a tegeződésre, mi meg lefordultunk a székről, és magzatpózban fetrengve próbáljuk eltekerni a jelenetet. Miután Ozirisz végzett, egy asgard sugárral elhagyja a Földet. Másnap Sam és Pete romantikus vígjátékot próbál kreálni a sorozatból, folyik a szirup üzemi sebességgel, és annyi lesz a lényeg, hogy Pete itt marad még két hétig, hiába lett vége az ügyének. Daniel ismét álmodik. Sarah hoz neki egy ősül íródott kőtáblát, ami a vizsgálatok szerint több mint 10.000 éves. Daniel szerint az lehetetlen, de aztán ránéz, és eszébe jut, hogy hát ő ismeri ezt a nyelvet valahonnan. Elkezd fordítani, Ozirisz meg vigyorog, hogy ő mekkora király.

Másnap Daniel az ebédlőt használja hálószobának. Teal’c szerint az álmok fel akarnak fedni valamit Daniel előtt, ráadásul nem is akármit: az elveszett város helyét. Ezzel mindenki egyetért, úgy látszik, a bázist önjelölt Freudok hada lepte el. Megállapodnak, hogy álmában befejezi a fordítást. Csinálná is, de Sarah most romantikusan akar vele táplálkozni gyertyafénynél. Szerencsére Daniel munkamániás, így gyorsan rájön, hogy a kövön egy térkép van, ami az elveszett városhoz vezet. Pete elviszi Samet vacsorázni, amiért a lány úgy kicsípte magát, hogy Pete rossz tüdőbe kezd lélegezni. Vacsora után elviszi még egy nyugdíjas foglalkozásra is, ahol ropnak egyet a sok öreg között. Az estét meg kufircolással zárják.

Reggel Pete elárul egy-két dolgot a múltjáról: házas volt, de a munkája szétszedte, bűnözőből lett zsaru, stb. Aztán elmondja, hogy szerinte Sam nem bízik még mindig benne, mert egészen biztos, hogy nem telemetriával foglalkozik. Carter közli, hogy nem mondhat többet, mire Pete besértődik, és felhívja egy FBI-os haverját, hogy nyomozza le Cartert. A bázison Daniel elmondja, hogy az álmában lévő Sarah egyáltalán nem olyan, mint amilyen a valódi volt. Ő is munkamániás, holott az igazi nem volt az, és mindenáron meg akarja találni a várost. Olyan az egész, mintha nem is Daniel irányítaná a történéseket. Teal’c kapcsol: a kukacok képesek manipulálni az emlékeket. Megyünk is Hammondhoz.

Szerintünk Ozirisz Daniel tudatalattijában kutat az város után, és asgard sugárral közlekedik, hogy észrevétlen maradjon. Azért nem rabolja el Jacksont, mert Anubisz tüskés cucca nem képes a tudatalatti lemásolásához. Teal’c szerint a kukacok tuti, hogy átültették a sugártechnológiát a sajátjukba, ezért Carter univerzális zavaró berendezése képes lesz megakadályozni Oziriszt a menekülésben. Igen, csapdát állítunk. De csak akkor fogjuk el, miután Daniel megtalálta a várost álmában. Az FBI-os felhívja Pete-t, és elmondja, hogy Carternek valószínűleg titkos műveletekhez lehet köze, mert mindenhol zsákutcába futott. Pete meg jó zsaru módjára csak azért is elkezdi követni szerelmét.

A bázison felkészülünk a csapdára: Daniel otthon kameráztatja be a házát, Teal’c fánkokat válogat a megfigyelésre, Carter meg beszerelte a zavaró szerkezetet egy furgonba. Aztán kiönti Jacknek a lelkét, hogy hosszú idő óta Pete az egyetlen olyan fiúja, akinek el merné mondani az igazságot a munkájáról. Ugrunk, már este van, Daniel házát megcsodáljuk, ami mellesleg a kanadai Burnabyben található, az Edinburgh utcában, és Google a barátom volt, így megtaláltam műholdról is. Mi megfigyeljük Danielt, minket meg Pete figyel meg, akit nehéz lerázni. Jack figyelmesen megkérdi nyolcszor Danieltől, hogy alszik-e már, Teal’c meg az újonnan szerzett fánkjaival próbál bevágódni.

Megérkezik Ozirisz, Carter benyomja a zavarást, Jack és Teal’c meg bemegy és vár Danielre. Reggelig tart a vacakolás, Daniel még mindig fordít, és a tudatalattija arra a következtetésre jut, hogy sosem ismerte az elveszett város helyét. Ekkor Ozirisz bepöccen, Jackék bevonulnak, de Ozirisz ellöki őket, aztán előkerül a tenyérlézer is, amikor nem sikerül teleportálnia. Kivonul a furgonhoz, Carter kimászik belőle, de ekkor, a legjobb pillanatban odafut Pete, hogy szevasz drágám, mit is dolgozol. Lövöldöznek egy szépet egymásra, Pete hanyatt esik az ámulattól, amikor Ozirisz szeme felizzik, úgy látszik a lézer és a pajzs már nem kelti fel a figyelmet.

A kukac nagy nehezen rájön, hogy a furgont kéne felrobbantani, sikerül is neki, de ekkor már kapja is a kábítókat a hátába. Pete-t eltalálja egy repesz a robbanásból, ezért Carter megígéri, hogy mindent elmond, csak élje túl. A bázison a tok’rák kiszedték Sarah-ból Oziriszt, megy is az ölelkezés Daniellel. Carter ad egy fényképet Pete-nek magukról, mert meggyógyult, aztán elkezdi felvázolni neki a Csillagkapu-projektet, ééés hepiend.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserfes csermely 2009.11.09. 21:50:42

Már hiányzott az SG adagom:)

Borisz 2009.11.09. 23:40:46

régen láttam, de sam nem az sg főcímdalát dudorássza a liftben?
süti beállítások módosítása