Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 5x2- Francia

2009. október 01. 16:00 - zenoli

Mick-et látjuk, aki egy bárban üldögél búbánatosan, előtte egy még érintetlen pohár ital, láthatóan vár valakit. Ez a valaki Tommy lesz, aki futva érkezik, és kérdezi is egyből a lényegre térve, minek is vannak ők egy kocsmában. A válasz adott, a pohár pia láttán már Tommy-nak is az, Mick bizony inni készül. Jön is a magyarázat az érintett szájából, igen itt alkoholizálás lesz hamarosan folyamatban, csak most azzal a különbséggel, hogy a dolog kézben lesz tartva. Na persze, mert a piával csak úgy megy. Tommy sem igen hisz ebben, próbálja meggyőzni Mick-et, hogy ez úgy hülyeség, ahogy van, de a rokon hajthatatlan, és ráadásként még azt is kisüti, hogy Tommy igyon vele, mert ha nem, ő bizony a sárga földig meg nem áll, és ennek csak és kizárólag Tommy lesz az oka. Nincs mit tenni, a jó cél érdekében cselekedni kell, és lőn, jön a pohár whiskey, Tommy emeli is a szájához nagy levegőt véve, mert azért kicsit izgul a nagy találkozás miatt, hiszen régen érintette már ajka az édes nedűt, ekkor azonban kap egy akkora maflást, hogy fal adja a másikat. Kiderül, hogy ez az egész egy teszt akart lenni, amin ő csúfosan megbukott, mert az ital nevezetű szörnyeteget semmi körülmények között nem szabad elfogadni, mégha a kissé labilis idegzetű rokon lelki üdve is a tét. Tommy tanult a leckéből, de azért búcsúzóul kap még egy pofont, csak a miheztartás végett. Főcím.

Laktanya, Fekete Shawn-t látjuk, amint rágja a körmét, nem nehéz kitalálni, hogy stresszel valamin, méghozzá még mindig azon, hogy Colleen az ő mátkája, és Tommy-nak is illene megtudni ezt az örömteli hírt. Needles jön, és látja az aggódó srácot, persze egyből vágja, mi a pálya, Fekete Shawn meg még idegesebb lesz attól, hogy lassan már az egész őrs tud az ő kis afférjáról a Gavin lánnyal. Needles szerint ezen nincs mit csodálkozni, hiszen ha elvesszük a felszerelést és a tesztoszteront, egy lánykollégium marad, magyarán a szaftos pletyka itt is gyorsan jár szájról-szájra. Mire Tommy befut, Fekete Shawn-nak már inába is száll a bátorsága, és inkább megy műdolgozni valamin, csak ne kelljen őszintének lenni apóssal.

Konyhában vagyunk, a mai téma is elég jellemző, kinek mennyi volt az egy nap alatt végrehajtott legtöbb kézimunka. Eddig Franco vezet, akinek hét a rekord, Sean néggyel a második, Lou hármat mondd, bár hozzáteszi, hogy még csak reggel fél kilenc van, szóval hosszú még a nap. Erre az eszmecserére fut be Tommy, aki nem hajlandó megosztani a számot, de azt igen, hogy ismert valakit, aki tizenhét alkalommal vitte sikerre az ügyet, ráadásul iskolanap, bár a végén már csak levegő jött ki a bot végén, az is igaz. Sean-nak ez nagyon megtetszik, és az ismereteiből összerakja, hogy akkor ez a tevékenyég minden bizonnyal belefér a pöcspukizás kategóriába. Mikey is befut, és örömmel újságolja, hogy megvette a bárt. Franco és Sean kissé mérges lesz a hír hallatán, mivel az ő beleegyezésük nélkül döntött a kiskoma a vásárlásról. Erre lép be a főnök, és jelenti be, hogy jött hozzájuk egy francia tyúk, aki a 9/11 évfordulójára készül könyvet írni, és szeretne pár érintett tűzoltót is meginterjúvolni a témában, jobb helyen nem is járhatna. A hölgyike, aki mellesleg Genevieve, lenn vár a kocsik között, lesz is nagy bemutatkozás, Tommy azonban kimarad a bemutatandók közül persze, majd a végén a főnök azért csak odaböki, hogy ja ő egy Nyolcas Szekciós személy, már nem lesz itt sokáig. Na persze. A kedélyes csevelyt a riasztó zavarja meg, dolog van a tűzzel.

Mentés után vagyunk, most kihagytak minket az akcióból, Sean biceg kicsit, Tommy kérdezi is, mi a bajság, kiderül, már hetek óta fáj a háta. Majd Fekete Shawn próbál kapcsolatot keresni a leendő apóssal, beszél neki az őszinteségről, a felelősségről, majd mivel azt látja, hogy Tommy egy kukkot sem ért az egészből, inkább elpályázik. Tommy Lou-tól kérdezi, mi baja a gyereknek, aki hamis mosollyal az arcán csak annyit válaszol, hogy mézédes a probléma, de úgy ám. Vége a küldetésnek, érkeznek vissza a fiúk a laktanyába, ahová pont akkor érkezik meg Sheila is, és egy fekete lánykával van. Kiderül, hogy a pszichodramaturgja szerint túl sok benne a szeretet, és mivel Damien is a suliban van, kell valaki, akinek adhat belőle. Ez lett ez a leányzó, aki egy cseppet sincs meghatva attól, hogy láthat pár igazi new york-i tűzoltót, inkább már menne a francba innen.

A francia nő végre munkához látott, Franco az áldozat, akit nem nagyon kell noszogatni, csak úgy ömlik belőle a szó. Nem szeretnék senkit untatni a politikai részletekkel, de a monológ lényege az volt, hogy 9/11 belsős meló volt abból a célból, hogy ezt rákenhessék más népekre, hogy aztán jól meg lehessen őket támadni, így megszerezvén a keleten lévő olajat ésatöbbi. A nő okosan néz, és jegyzetel. Majd miután Franco befejezte a politizálást, azért előbújik belőle a férfi is, mert rákérdez, van-e remény egy randira. A hölgyike nem igazán készült fel erre a hirtelen témaváltásra, nem is tud mit válaszolni.

Végre mi is megláthatjuk Mikey bárját, ami elég lepukkant, de nem reménytelen. Mikey már azt is kitalálta, hogy a hely a Fanyűvő névre fog hallgatni, és olyan erdészes stílusban akarja berendezni, műmedve, műkandalló, műfűrész mindenfele. Tommy szerint hagyja meg ilyen lepukkant szarfészeknek, és nevezze el Lepukkant Szarfészeknek a helyet, azzal időt spórolnának. Az is kiderül, hogy a hely volt már régen leszbi bár is, de ellenpontként nőgyógyászati rendelő is, ez pedig elgondolkodtatásra kényszeríti Sean-t, hogy vajon melyik volt tovább. Mert ugye leszbik nem kellenek, azoknak sok haszna nincs párosodási szempontból, de ha volt nőkurkászat is, az lehetőség arra, hogy a dologból pozitívan jöjjenek ki. Lou szerint ez már lassan a punci feng shui kategóriába esik, nem is hallgatja tovább a bölcseletet, távozik a tett színhelyéről, randija van, de nagyon titokzatos, így nem derül ki, ki a szerencsés hölgy. Közben Tommy-t telefonon hívja az ügyvéd testvér(?), aki arról a családi drámáról számol be, hogy Teddy nagyon odavan, el kéne hozzá menni egy kis lelkitámasznak.

Lou titkos randevújára is fény derül, a francia nővel vacsorázik, és természetesen nyomulna is rá egyből, de a nő nyomatékosan előveszi a diktafont, ma itt csak munkáról lehet szó. Fel is teszi a nagy kérdést, amire a választ várja Lou-tól: mi volt a legmegrázóbb emlék számára, amit kiemelni érdemes 9/11-ből. A válasz nem késik sokat, Lou beszámol róla, hogy Tommy unokatesójából csak egy ujjat találtak meg, de az ember mégsem sétálhat el a hordágyon egyetlen ujjal, így körberakták sisakokkal, fadarabbal, maradványokkal, mert így kevésbé volt a család számára sokkoló a látvány. Azt is elmeséli, hogy úgy érzi, ő az összes érzelmeit elhasználta a tornyoknál, nem maradt benne semmi, és néha bele kell pillantania a tükörbe, hogy megbizonyosodjon róla, hogy ő igenis él, nem csak pár sisak, meg fadarab. Aztán sírni kezd, ami Lou-t ismervén akár nőcsőbehúzás is lehetne, de ezúttal a témából kifolyólag őszinte, így nem nézünk rá ferde szemmel.

Tommy és ügyvéd testvér(?) elvitték Teddy-t egy sztriptízbárba, amitől minden valamirevaló férfi fel is vidulna, nem úgy Teddy, aki továbbra is szomorúan mered maga elé, mit neki öltánc, csöcsök, ez ma valahogy nem megy. Tommy próbálja vigasztalni, hogy öreg Gavin már 82 éves volt, élt eleget, ez az élet rendje, de Teddy-t ez a szónoklat inkább felhergeli, így inkább behúzza a nyakát és hallgat. Közben Lou is felszárította a könnyeit, már a vacsora után vannak, sétálnak az utcán, ő pedig pironkodik az érzékenysége miatt, mert mint mondja, ezzel meg szokta várni a második randit, annak is a végét, hátha a könnyek hozzásegítik egy kis szexhez. Persze erről most szó sincs, jön a taxi, lesz nagy búcsúzás, puszi-puszi, valamint egy kis női megjegyzés Genevieve-től, hogy nem igazán szereti a szőrös pasikat, na mi lesz ebből.

Másnap van, Tommy éppen távozik valamerre, és kiderül, hogy mindjárt itt a Nyolcas Szekciós meghallgatása is, lehet izgulni. Needles már előre könnyes búcsút vesz tőle, aki nem örül ennek a határtalan bizalomnak. Lou érkezik, aki levágatta a bajszát, hogy kellőképpen szőrtelen legyen Genevieve-nek, de a többiek csak azt érzékelik, hogy valami változott rajta, de hogy mi, azt nem sejtik. Közben befut Mick is, egy koma van vele, aki szintén AA-s, és szeretné, ha Tommy lenne a támogatója. A vágy nem kölcsönös, de Mick meggyőző, szerinte ez mindkettejüknek jót tesz. Közben Fekete Shawn is Tommy-t akarja, ismét elkezd beszélni az egyenességről és őszinteségről, de mivel Tommy nem igazán érti még mindig, hogy miről szól ez az egész, neki meg nehezére esik kibökni, inkább megint megfutamodik. Nem telik el negyven perc a támogatandó pasival való találkozás óta, aki mellesleg Derek, már hívja is Tommy-t, hogy most sétált el egy bár előtt, mit tegyen. Tommy röviden és velősen elveszi a kedvét az italozástól, jó támogató lesz, már látom, nem szarozik sokat. Végül, de nem utolsó sorban Genevieve is Tommy-t akarja, kérdezné 9/11-ről, de Tommy nem akar nyilatkozni, bár azt jó három percig teszi. Szerinte az egész izléstelen és szenzációhajhász, mert nem érti miért kell könyv. Másnak ez a nap egy dátum, de aki átélte, azt örökre megváltoztatta, és nincs kedve senkivel megosztani a legbensőbb érzéseit.

Tommy Janet-et látogat, aki éppen a zuhany alatt tisztul, jó látni, hogy kijött az előző évados mosdatlan sztájlból. Dwight a kanapén ül szokás szerint, üdvözölné Tommy-t, aki azonban már a múltkor is felháborodott azon, hogy mi az hogy ő ballag oda egy idegenhez, így most nem teszi. Janet érkezik végszóra, mert a két pasi már megint majdnem egymás torkának esik, Dwight kéri Janet-et, hogy hozza a széket, mert bunyó lesz, Tommy meg erre egy nagy könyvet kezd keresni, mertha Dwight egy székkel támad, ő sem aprózza el. Kiderül azonban, hogy a szék igazából tolószék, mivel Dwight nem tud járni. Na így már nincs kedve Tommy-nak a verekedéshez, Janet terelgeti is kifelé, és jelenti ki, hogy többet telefonálás nélkül nehogy megjelenjen az ajtóban, mert most is majdnem szex közben kapta rajta őket. Tommy-nak ki is kerekednek a szemei egyből, főleg mikor megtudja, hogy mivel Dwight-nak csak néha áll fel véletlenszerűen, és nincs teljes érzete, így az aktus baromi hosszú ideig is eltarthat. Dwight eközben csak lezúgott a kanapéról a nagy igyekezetben, hogy laposra veri Tommy-t, és a merevedése is előállt, lehet kezdeni a dolgot újra, le a köntössel Janet.

Elkészült a bár, az utolsó műmedve is a helyére került, ülnek körben a srácok, hogy isznak a nagy napra, Tommy azonban bojkottálja a dolgot, mivel megy a Nyolcas Szekciós meghallgatásra, és beszélnivalója van mindenkivel. Aztán elkezd arról beszélni, hogy lehet soha nem jön vissza, meg jó volt együtt a munka, mindig biztonságban érezte magát velük. A többiek nagyhangúan helyeselnek, és álszerénykednek, ahogy illik, de most jön a fekete leves, Tommy lenyelte az őszinteség gyógyszerét, és szépen sorban kioszt mindenkit. Először Sean-t, aki az ő meglátása szerint egy idióta, amit már a Megs-el való házassággal bőségesen bebizonyított. Mikey meg az idióták császára jelzőt kapja, lohad is le az arcáról az addig ott virító mosoly. Franco röhög rajtuk, de ő sem lesz megkímélve, Tommy szerint ha egy kis időt a puncikon kívül mással is töltene, már régen nem lennének háborúk, sem ózonlyuk. Fekete Shawn viszonylag könnyen megússza, mivel róla nem tud véleményt alkotni Tommy, de valószínűsíti, hogy ő is csak egy fasztarisznya. Végére hagyja Lou-t, aki szerinte egy trehány alak, aki balfasz a nőkkel, és egy igazi szeszkazán. Miután mindenkivel így megosztotta az érzéseit, távozik, ott hagyva öt darab megütközött embert a kocsma közepén.



Sheila és az újonnan szerzett barátnője ül egymással szemben, és valami gond lehet a paradicsomban, mert ott a lány anyja is. Ki is derül a találkozás oka, Sheila a csajt gyanúsítja, hogy az ellopta a telefonját, és ez milyen már, amikor ő csak szeretet adott, semmi mást, a kis hálátlan dög. Lesz nagy kiabálás, veszekedés, amikoris megszólal a telefon, és persze nem a gyanúsított tulajdonította el, hanem csak becsúszott a kanapé párnái közé. Sheila ég, mint egy állat, ebből sem lett tartós barátság.

Tommy sétál az utcán a Nyolcas Szekciós találkára, amikor elszáguld mellette egy kocsi, és a patkán felszaladva egy propánpalackon áll meg, mi máson. Tommy fut oda, húzza ki a nőt, rángatja odébb, a cucc robban is fel kisvártatva, a potyaleső népek örömére, akik fotóznak, meg örülnek, hogy végre van egy kis izgalom. Már a megbeszélésen vagyunk, kb. 4 másodperces kommunikáció után az ott ülő koma kijelenti, hogy Tommy mehet vissza dolgozni, úgyis felhígult a szakma, örülni kell az ilyen veteránoknak, mint amilyenből csak alig pár maradt úgyis. Tommy csak néz nagy szemekkel, most rajta van a sor, hogy megdöbbenjen. Az irodás faszi zárójelben azt is közli, hogy amúgy az is közrejátszott a döntésében, hogy ismeri a főnöküket, akivel anno együtt szolgált, és az a köcsög rávágta a kezére a kocsi ajtaját, miatta kötött ki az asztal mögött. Vagyis ez egyfajta bosszú, ha úgy nézzük, amivel mindenki jól jár.

Visszatérvén a bárba örömmel újságolja mi történt, bár senki nem akar nagyon szóbaállni vele, kissé berágtak a történteken, hiába jön a vetítés, hogy én azt nem is úgy gondoltam, meg csak baljós előérzetem volt, ez senkit nem hat meg. Fekete Shawn pedig ezt az alkalmat választja arra, hogy benyögje, ő és Colleen együtt vannak. Ugrik a kép, már este van. Tommy és Valerie éppen akcióközeli állapotban, de a beteljesülés még várat magára, mivel Tommy kívánságára előbb egy kis francia akcentussal kevert előjáték kellene, mert az jó, vajon kire is gondolhat közben? Legvégül Franco-t látjuk, aki Mikey-t hívja azzal, hogy egy bárban van, és jó lenne találkozni. Mikey oda is ér hamarosan, és hát ahogy körbenézünk azt látjuk, hogy ez a bár pont úgy néz ki, mint az ővék. Kiderül, hogy anno Mikey már járt erre, de jó, hogy lesz két egyforma a környéken.

Címkék: ments meg
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása