Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 4x13 - Yaz ( ÉVADZÁRÓ)

2009. augusztus 20. 11:00 - zenoli

Elérkeztünk a vidám tűzoltók negyedik évének utolsó momentumaihoz, lassan könnyes búcsút veszünk tőlük, de előtte lássuk, mit tartogatnak nekünk mára. Zenei betéttel nyitunk, Tommy-t látjuk, amint egy bárban múlatja az időt nők és pia társaságában. Közben bevágják azokat a jeleneteket is, amik során veszteség érte őt, így újra élhetjük 9/11-t és Jimmy elvesztését, Johnny halálát, Connor balesetét. Aztán belecsöppenünk a valóságba, ami tényleg egy bárban zajlik, csak whiskey helyett víz, nők helyett pedig öreg Gavin a társaság, elég kiábrándító, én eret vágnék. Gavin papa szenved a nem italozás lehetséges minden mellékhatásától, de erős és kitart, közben meg baseball meccsre vágyik, és ezt meg is osztja a gyerekkel, titkon remélve, hogy az majd harap az ötleten, és beszervezi valahová. És lőn, Tommy megígéri, hogy rendben, megkapod, ha az kell.

Laktanya raktárában vagyunk, Tommy ott csövezik a ló nagyságú eb társaságában, és hogy a tökvakaráson kivül mással is elüsse valahogy az időt, az AA-s könyvekből olvas okosságokat. Majd megjelenik neki újra az arctalan idegen- valahogy ehhez a könyvhöz kötődik a szentem- és mond pár bölcsességet, amit Tommy sem tud hova rakni, aztán ahogy jön, úgy távozik is. Tommy lopakodik utána, mert kíváncsi fajta, de ő ugye most csak inkognitóban lehet jelen az őrsön, ezért diszkréten a fal mellett kúszik. Azonban nem elég ügyes, rajtakapják a nagy bujkálásban, ez nem jött össze, lesz nemulass. Főcím.

AA gyűlésen vagyunk, de most csak a sima mezei fajtán, egy Derek nevű koma szólal fel, hogy megossza mindenkivel a hetét. Elmondja, hogy 20 éve leszámolt a piával, drogokkal, mindenféle földi jóval, de múlt éjszaka valami történt. Egy bárban dolgozik, ahol egy nő az asztalon hagyott egy teli kokós zacsit, és ő, ahelyett, hogy visszaszolgáltatta volna az árut, mint minden másik éjjel tette volna, inkább fogta, és felszippantotta, majd ráivott pár vodkát is a teljes hatás kedvéért. A következő amire emlékszik, az az, hogy döngeti a nőt, akié a cucc volt. Tommy mindezt nagyon figyelmesen hallgatja, és olyan érzékletesen festi le a srác a történteket, hogy egyszer csak azt látjuk, hogy nem is ő, hanem Tommy döngeti a csajt a bár mosdójában, és Sheila valamint Janet néz rá lesajnálóan. Aztán ugrik a kép, csaj eltűnik, csak Tommy és a piája marad. Kissé zavaros a dolog, de nem számít, újra a való világban vagyunk, srác miután ezt jól megosztotta mindenkivel, kap egy diszkrét tapsot, jóvan fiam, leülhetsz.

Mentés után vagyunk, szállnak ki a piás tűzoltók a kocsiból, jön a főnök, és jelenti, hogy van pizza a konyhába, lehet menni vályúhoz. A fiúk lelkesen így is tesznek, de Lou kegyetlen, és nem engedi, hogy jól essen a napi betevő, szóba hozza Jimmy Keefe szellemét, amit mint kiderül, mindenki látta már rajta kívül. Kiderül, hogy a piás fiúk már nem is isznak három napja, mióta látták, amit láttak, szóval ez sem lehet ok. Közben Mikey és egy nóném tűzoltó a főnöknek is visznek egy szelet pizzát, és éppen raknák le az asztalára, amikor a folyosón elsuhan a Keefe zubbonyos valaki. Mindketten megrettennek kicsinyég, pizza a földön landol, amibe az öreg természetesen bele is lép, csak hogy teljes legyen a kép. Mikey és a másik újságolják el az ebédlőben maradt többinek, mit láttak, több sem kell, mennek nyomozni együttes erővel. Lopakodnak libasorban a folyosón, de nem találnak semmit, csak a főnököt, aki kijelenti, hogy mind hülyék vagytok, és ha így folytatjátok, le lesztek szerelve, mehettek a gumiszobába. A srácok bűnbánóan néznek, de meggyőzve nincsenek, hiszen mindnyájan találkoztak ezzel a természetfeletti lénnyel.

Franco és Rich délutáni szabadprogramon vannak a parkban, és miközben Rich egy élő szobrot próbál inzultálni, azért beszélgetésre is van idő. Kiderül, hogy nincs ám munka Chicago-ban, ahová ugye Natalie utazott, hanem ott lakik az új kan, és ment felmérni a helyzetet, érdemes-e odaköltözni. Mindezt úgy adja elő, hogy közben a szobor komát nézi meredten, aki kissé zavarban is lesz a túl sok információtól. Franco letörik, mint a bili füle, dehát nincs mit tenni, a szerelemnek múlnia kell.

Colleen és az orrpirszinges éppen a szétcuccolós időszakban vannak, a lány nagyvonalú, mert két pólót odaad azért a srácnak, hogy nesze, ezeket hoztad ebbe a kapcsolatba, mégis egy 5000 dolcsis gyűrűvel szállsz ki, ne akarj többet. A fiú azonban bűntudatot érez, és a maga nyakatekert módján elmondja, hogy ő a gyűrűt Colleen-nak szánta, csak hát Tommy ne lenne, túl durva lett volna apósnak. Tommy mit sem sejtve, hogy róla folyik a csevely, Sheila-nál van, a babát hozta éppen, úgy látszik szegény gyereknek nincs egy fix pont az életében, állandóan cipelni kell ide-oda. De ez van, ebbe a családba született, meg kell szoknia időben, hogy a dolgok itt nem a normális mederben folynak.

A laktanyában vagyunk, a főnök irogat valamit az irodájában, amikoris kaparászást hall az ajtón, megy ki, de nem lát semmi. Indul el a folyosón, eljut a raktárig, ahova természetesen valami isteni sugallattól vezérelve betéved, néz körül, de semmi. Aztán egyszer csak a szeme sarkából megpillantja a Keefe egyenruhát, és világosodik meg, hogy itt bizony nincs szellem, csak egy lelkes sztahanovista elvtárs.

Tommy az utcán sétál, telefonoz éppen, Valerie-val beszél, aki lelkiéletet akar élni, és kijelenti, hogy neki most csak arra van szüksége, hogy legyen egy férfi rabszolgája, aki ugrik, amikor kell, nem akar semmi egyebet. Tommy azonban megvilágosult újabban, és közli, hogy neki meg egy olyan nőre van szüksége, aki vár rá otthon, kap tőle szeretetet meg vacsorát, szóval nem ez kell, ami most van, az már biztos. Miután ezt jól megbeszélték, kölcsönösen szakítanak, hiszen mindenki másra vágyik, ez van. Már kezdtem örülni, hogy elkerülöm a Janet-es részeket, de nem, itt van ő, a nő, nála vagyunk éppen, Tommy vitte vissza a gyereket hozzá, most már biztos, hogy ide-oda cipeli szegénykét. Janet majd kicsattan, jön hozzá az új pasija vacsorára, Tommy azonban láthatóan ennek nem örül, akarja elcsábítani Janet-et, aki egy ringyó, mert hagyná is magát. Azonban Tommy okos és erős, inkább meghátrál, és távozik a veszélyes zónából, mi ennek örülünk.

AA gyűlésen vagyunk, Meggie-t látjuk, amint nagy lelkesen ül az első sorban, és hallgatja a szomorúbbnál szomorúbb történeteket. Aztán tőle jobbra megpillant egy srácot, aki megtetszik neki, kezdene kacérkodni, amikor egyszer csak Sean feje tűnik fel a srác mögül. Egyből lohad le Megs mosolya, áll fel, és hívja ki aptyukat, itt biztos, hogy véres leszámolás lesz. De nem, mert miután Sean elmeséli, hogy képzeld, most már tuti alkoholista lettem, mert múlt éjjel is egy ronda nővel keféltem, midurva már nem? Azonban  Megs pozitív személyiség lett mosolyog rá, és örül, hogy legalább továbblépett. A szakítás itt is véglegesnek tűnik, ma egy ilyen rész van, mindenki mindenkivel.

Lou és az unokatestvére kocsmáznak, de a békés iszogatás nem tartható állapot, ugyanis Lou ezt az idilli pillanatot választja arra, hogy megvallja, ő bizony megszexelte a fekete csodát, Latrina-t. Mike-ot nem rázza meg a dolog, és kiderül, pont azért szervezte be az asszonyságot, mert sejtette, hogy ez lesz a vége. Harag tehát nem lenne a dologból, ám kiderül, hogy a csábítás eszközei finomabbnál finomabb falatok voltak, na ez viszont nem esik túl jól Mike-nak, ő biztos nem kapott egy száraz kenyérmorzsát sem.

Tommy érkezik a laktanyába, éppen öltözne át, amikor hátulról megtámadják. A támadó nem más, mint Sheila, aki hallott róla, hogy egy Keefe álruhás szellem ólálkodik a környéken, és ez annyira kiborította, hogy csak Tommy ütlegelésében talál vigaszt. Miután nagyjából megnyugodott, Tommy szeretné vele megosztani a nagy titkot, miszerint ő a titokzatos alak, de megszólal a riasztás, menni kell menteni. Sheila pár csontot vesz észre a földön, megy is megkeresni azok gazdáját, Tommy meg értetlen arccal néz, nem veszi észre, miben mesterkedik.

A mentés színhelyére sietünk, egy lift ragadt be a tizenötödik és tizenhatodik emelet között, nem tűnik nehéz ügynek. Bontanak egy kis falat, majd Lou és Tommy mászik a lift tetejére, nyitja fel, és szedi ki a két bennszorult párát. Majd miután ezzel megvolnának, a lift először zuhanni kezd, majd emelkedni baromi gyorsan, és ez a tény azzal fenyegeti a két rajtmaradt tűzoltót, hogy a legfelső emelethez fognak kenődni. De nem, szerencséjük van, és pár centire pont megállnak a kritikus ponttól. Megnyugodni azonban nem lehet véglegesen, mert most meg zuhanni kezdenek észvesztő gyorsasággal, jobb ez, mint a vidámpark és még fizetnek is érte.

Fekete Shawn-t most a laktanyában hagyták, ott szerelget lelkesen, amikoris Colleen jelenik meg az apját keresve. Tommy ugye nincs elérhető közelségben, mert vidámparkosat játszik éppen, azonban így alkalom adódik végre arra, hogy a két gerlice megismerhesse egymást. Fekete Shawn teljes extázisban néz a lány után, ez egy szerelem kezdete, semmi kétség. Este van, Tommy jelenik meg Valerie-nál, aki igazából a reggeli szakítás után nem várta, de nem téma, Tommy igazából nem reagál arra, hogy esetleg nem kellene ott lennie, ahol. Megy fel a hálóba szó nélkül, és szórja szét a nő fehérneműit mindaddig, amíg meg nem találja azt a darabot, ami láthatóan elnyerte a tetszését. Megkéri Val-t, hogy ezt vegye fel, majd menjen utána a konyhába. Odalenn addig ő egy szatyorból előszed egy kis nyers húst, bort, és egy szál vörös rózsát. Amikor a nő kissé elkerekedett szemekkel megérkezik egy szál csöcsben, ellentmondást nem tűrve jelenti ki, hogy itt a kaja, kezdj el asszony főzni, utána talán meg is duglak. Valerie-nak mosolyogni kezd a szeme, tetszik neki a dolog, talán mégsem hamvában holt ez a kapcsolat.

Baseball pályán vagyunk, Tommy ígéretéhez híven szerzett jegyet egy amatőr ligás meccsre apunak, nagy az öröm. Pár potyaleső is csatlakozott hozzájuk, úgy mint Teddy, Lou és Sean. Megy a vita, ki hova üljön, végül úgy szól a megállapodás, hogy Tommy és az apja ülnek a jó helyre előre, a többiek hátra a kevésbé drága, de annál kényelmetlenebb székekre. Az öreg örül, tiszta harmóniában vannak kivételesen egymással Tommy-val, ez most a béke szigete kettejük között. Hátul Lou filozofál, párhuzamot von az élet és a baseball között, szerinte a kettő egy és ugyanaz. Az élet ugyanúgy áll hosszabb, unalmasabb periódusokból, amikor csak hencsereg az ember, aztán történik valami jelentőségteljes, mint a baseball-ban, amikor ütőt ér a labda, felpattan a szem, hogy valami jelentőségteljeset lásson, de már késő, mert sajna átaludta. Ahogy ezt így vázolja, látjuk ám, hogy Sean is bedobta a szunyát, és hogy a gyakorlatban is lássuk Lou mondanivalójának lényegét, pont akkor riad fel, amikor ütés van.



Franco Natalie-val beszélget, aki még mindig Chicago-ban leledzik, de nem bírt a lelkiismeretével, mert úgy dönt, bevallja, hogy ő bizony nem munka ügyben van a városban. Újat ezzel nem mond, mert Franco ugye már értesült Rich-től a fejleményekről, és most ő is lovagias tettre szánja magát, közli Natalie-val, hogy csak nyugodtan gondolkodjon, mi legyen kettejükkel, ő meg fogja várni a döntését, és tiszteletben is tartja azt. Natalie teljesen elalél ettől az új, jobb kivitelű Franco-tól, és ígéri, gyors és fájdalommentesen a végére jár a dolgoknak.

És elérkezett az évad utolsó jelenete, ami zenei aláfestéssel van megspékelve a hatás kedvéért. Először Sheila-t látjuk, amint megtalálja a kutyát a raktárban, és fekszik le mellé, hátha neki is megjelenik Jimmy szelleme. Ez nem történik meg, viszont megtalálja a Keefe kabátot, és egyből világos lesz számára, hogy ki a titokzatos szellem. Ettől sírni támad kedve, valahol érthető. Aztán Fekete Shawn látjuk, ahogy egy romantikus pikniket készít elő a szíve hölgyének a parkban, aki nem más, mint Colleen, nem tartott sokáig a nagy magány. Majd Janet is képbe kerül, már miért ne, aki éppen randevún van, és vele van a baba is. Egyszer csak azt látja, hogy a gyerek füle ki van lyukasztva. Vajon ki tehette? Mi persze tudjuk a választ, konfliktusforrás meg lesz a következő évadban is. Rich is elvette élete szerelmét, hogy legyen valami hepiend is itt a végén, Franco volt a tanú, fülig érő szájak, miegymás. Aztán a főnökre ugrik a kép, aki éppen egy nyomtatványt tölt ki Gavin névre, és kéri elmebeli kivizsgálását, mifene. Legvégül ismét a baseball pályát látjuk, ahol még mindig megy a mérkőzés, Tommy beszélget apuval, de egyszer csak nem érkezik válasz. Kiderül, hogy az öreg meghalt két ütés között, legalább szépen távozott az élők sorából. Tommy először szólni akar a többieknek, de látja, hogy mennyire vígan vannak hátul, így inkább vár a hírrel, csak átöleli, és így együtt nézik végig a játékot.

Címkék: ments meg
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.08.20. 20:26:17

Köszi!Köszi!Köszi!Pont lemaradtam erről a részről,bár sokat nem vesztettem vele.
Hát nem ez volt a legjobb évad:Sőt!
Mindegy,én azért köszönöm a hogyvoltokat!

zenoli 2009.08.20. 23:08:16

Szívesen, az 5. évad jobb lesz, ígérem:)

KiWiSaGe 2009.08.21. 18:14:09

Én is nagyon köszi a rendszeres hv-okat.
süti beállítások módosítása