Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x04 - Who’s your Daddy

2009. június 13. 10:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából: Matt Tammy Taylornak meséli egy napját, nagyi suli, edzés meló.Vudu vonul be a pályára, mint egy isten. Tyra dobja Timet, Jason határozottan hazaküldi Lylát aki az esőben előbb üvöltözik, majd csókolózik Timmel.

 

Buli a Párducoknak, ilyenkor szép hagyomány hogy az ellenfél kabaláját, jelen esetben egy tigrisbábút égetnek a srácok. Mindenki itt van, Tim és Lyla messziről szemeznek, Matt megint próbálkozik Julienál, de az edző lánya épp dühösen távozóban, mert egy részeg falember, Pudnick, új cipőjét lehányta. Aztán bevonul a nagy Vudu. Mindjárt megmutatja ki is itt a főkutya, se szó se beszéd, lecseréli a zenét amire eddig ropták, valami istentelen ganxta-rappre. Smash az akinek eddig a kedvenc száma ment, így mindjárt kis szájkarate indul ki a keményebb csávó. Vudu nem szarozik, megmondja a kisvárosi niggereknek hogy sehol sincsenek hozzá képest, verekedés nem lesz, csak sötét pillantások. Éjszaka pár álarcos feltöri a Párducok öltözőjét, és festékkel összekeni belülről. Ez meg az ősellenség Arnett Meade-i Tigrisek szép focis hagyománya.

Taylortól reggel kérdi felesége, pénteken mikor is végez? Eric szórakozottan a meccs utánra ígéri magát, mint mindig. Julie erre sértődötten távozik, anyja fedi fel a titkot. Most pénteken nincs meccs kedves férjem, ezért erre szerveznek a suliban minden mást, például táncelőadást, amin a lányunk is szerepel. Hát ez kínos, szívja is fogát hősünk, bocs, persze hogy elmegyek….Jaynek a rehabon egy nagydarab ápoló, Phil segít egyenesen ülni. Begurul a szobába egy vörös hajú srác, (az egyik legnagyobb figura a sorozatban szerintem) és egyből rákezd valami kemény non-PC buzizós szövegre. Phil ezen megsértődik, érinti a dolog. A vörös hajú odaköszön Jaynek is majd kiviharzik. Ő Herc, a szobatárs.

Matt a suliban webkamerán átbeszélget apjával. Saracen őrmester (indián ősöket is sejtető kiálló pofacsontok és szemek ) gratulál a kezdő irányítói státushoz, majd amikor megtudja, hogy a következő meccsen már Vudu irányít, tesz egy olyan megjegyzést, hogy akkor most jó ha kevesebb lesz rajtad a teher ? Nyilván nem rosszindulatból mondta, de Matt kicsit elgondolkodik. Aztán a sulifolyosón bóklászik, beles a tánccsapat edzésére, főként Juliere.

Az öltözőben feldúlva minden, Taylor óva inti a csapatot, a pályán vágjatok vissza, szavai persze falra hányt borsó lesznek, ez már borítékolható. Edzésen nincs itt Vudu ezért Mattel kezdenek. Aztán mégis befut a srác, Eric számon kéri rajta a kését, de egy ’bocs edző’-t sem kap. A játékban viszont nagyon jó, sőt kurvajó. Határozottan kiáltja a játékot, villámgyorsan cselez, gyorsan fut a labdával az EndZoneba. Csak egy a hiba, a játékterv nem ezt írta neki elő, mindenki csak les, Buddy tapsol egyedül… A rehabon Jay nem akarja kezét használni, enni, most van a legmélyebb depresszióban, hiába erőlteti Philip, majd Lyla. Begurulnak a szobába Herc és bizonyos Corey a Törpe. Utóbbi srácnak térdből-könyékből hiányzik mind a négy végtagja, de tényleg! (A többiek még eljátszhatják a rokkantat, de ez a srác nem…) amúgy nem szívbajosak, jól végigstírölik Lylát, beleesznek Jay kajájába, majd elszáguldanak valahova egy óriási labdával. 

Sammy Meade rádióműsorában nyilatkozik Vudu, milyen is volt tavaly (2005)ben amikor a new orleansi- stadionban vészelte át a Katrina-hurrikánt. Buddy is itt van boldogan dicséri önmagát és segíteni akarását. Eric hallgatni sem bírja az interjút. De a megpróbáltatásoknak nincs vége, ugyanis felesége Julie lányától tudja meg hogy férje most csütörtökre sok fős partit rendez a csapatnak és „pár embernek még”. Hagyomány része ez a Vezetőedzőtől, csak szólni kellet volna a Vezetőedzőnének is… Mindegy, még időben, Tammy nem hisztizik, csak úgy néz férjére hogy az nagyon sokszor kér bocsánatot, de hát a hagyomány….Matt a nagyival vitázik, az idős hölgy nem akarja bevenni gyógyszereit, de a fociban kioktatja Mattet.. Sebaj, szeretik egymást…  Lyla és Tim beszélnek, a lány közli hogy a csókolózás a múltkor csak a Jason iránt érzettekből jött (na ezt vajon ki érti?) és ennyi, nincs több.

Az edzésen Matt kap esélyt de sokat bénázik. Talán, azért mert Julie éppen most megy végig a pálya mellet? Vudu mindenestre jól kiröhögi. Hogy a Hetes égése még nagyobb legyen Eric épp akkor inti magához és szidja le, mikor lánya is, Matt álmainak szereplője ott ál…Edzés után tanácsot azért ad Eric. Görcsösen játszol, felejtsd el Vudut, vidd el a barátnődet, vagy aki tetszik randira, a kocsid hátsó ülésére, és holnap laza leszel, érted?- ajánlja épp Julie apja Mattnek…   Mattet randi helyett üres ház várja otthon, a nagyi elkószált és egy másik házba tért be, rendőrök hozták haza. Reggel megy egy telefon Apának Irakba, de csak annyit bír mondani Matt hogy a nagyi kicsit fura, de jól van. Tammy és Julie vásárolnak, három bevásárlókocsit raknak meg hússal meg egyébbel, fizetéskor derül ki egy ismerőstől, hogy a szülők is hivatalosak ilyenkor, lesznek 200an, szóval fordulhatnak még három kocsiért….

Az edzői partin mindenki boldog, mindenki eszik, kivéve Tammyt aki sört takarít fel a szőnyegről, és Taylort akit mindenki azzal zaklat ki lesz a kezdő irányító?. Este Smash, Tim, Pudnick, és Reyes átrándulnak Arnett Meade-be, egy kis akcióra. Matt is velük, bár nem akarózik neki. A terv, a Tigrisek irányítójának piros autóját jól szétverni basebal ütőkkel. Hagyomány…  Matt is belead apait anyait sok benne a feszültség, kicsit túl sokat is időzik, a kirohanó másik irányító-srác másodpercekig bámulhat az arcába, felismerte mielőtt a dilloniak elhajtanak ezerrel.

A suliban Taylor még egyszer bocsánatot kér feleségétől, ez van, nehéz az ő munkája, a parti része ennek. Tammy meg elmagyarázza, hogy az ő munkája a nehezebb, mert ő nem üvölthet rá a gyerekekre, hogy igymegúgy, itt megértőnek kell lenni. Úgy tűnik ez a munka-téma érzékeny pont nála. Jayt meglepetésére Tyra Colette látogatja meg. Nem álszenteskedik, azt utálja, nyíltan mondja, Tim helyett jött bocsánatot kérni, de Jason jobb, ha tudja, a barátja csak fél bejönni, nem leszarja.  Ezután Herc dumát kezdeményezne Jayyel a barátnőkről, de a srác leinti, nem tudsz semmit az életemről, hallgass. Ohó, debizony igen, Herc nagyon is sokat tud erről, lehúzott már pár évet a Székben. Fel is vázolja Jason jövőjét. A mostani nagy nyüzsgés, kb hat hét múlva véget ér, elunják a népek. A barátnője három hónap múlva közli hogy Jay nagyon más ember lett gondolják át, ezt külön-külön. Aztán – folytatja a vörös kegyetlenül – a szülei közlik vele, hogy a baleset okozta feszültség miatt szakadék támadt közöttük és elvállnak…-- Jay ezen a ponton használni kezdi a kezét, egy poharat vágna Herc felé. Nem talált ugyan de Herc elégedett az eredménnyel, mintha pont ezt várta volna…

A kocsiverést persze megtudja Eric is, nevek nélkül, és büntetésből a csapatot végigfuttatja a lelátón sokszor. Mindenkinek földig lóg már a nyelve a 40 fokban de neveket nem mondanak. Hagyomány… Meló után este Matt szemetet viszi ki, ekkor körbeállja pár Tigris. Őt felismerték de kik voltak a többiek? Matt bizonyítja hogy kemény fickó, „egyedül voltam”, kiröhögi őket, és beviszi az első ütést. Ők meg megverik egy kicsit.... Taylor menne a táncelőadásra, ekkor hívják a kórházból, kellene egy felnőtt kezes Mattnek hogy kiengedjék. Nincs nagy baja, csak az arca más színű több helyen. Eric nem tudván ezzel mit cselekszik, a kórházból egyből a táncestre viszi a srácot, aki közli hogy ő lebukott de neveket nem mond. És hogy kezdjen nyugodtan Tatummal a mester, az egész város ezt akarja, még a saját apja is. Eric megnyugtatja, azért tudsz te, kitartó vagy. A táncest tinilányok amatőr ugrálása meghatott szülőkkel, akiknek ez a legnagyobb művészet, de Matt is boldogan szemléli az előadást. Utána kis parti, Matt itt is próbálkozik, hogy Julie táncáról valami modern festő jutott eszébe, akit nagyon kedvel. A szöszi arca felragyog, nézd mán, egy focista és mégis, festményekről lehet vele beszélgetni? Nyomban folytatják is a kis művészlelkek az eszmecserét. Eric meglátja őket messzebbről, és a hírtelen felismeréstől a fejét fogja, eszébe jutva mit is tanácsolt a srácnak…

Este Sammy Meade műsorában ad hálát az Úrnak hogy véget ért Texasban ez a rémes péntek, mellyen nem volt focimeccs. Tim pedig, hogy-hogynem bemászott Lyla szobájába, megvárta a lányt. Miután rémülten nézik egymást egy darabig, heves szex lesz a vége… 

Címkék: fnl
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nelly44 2009.06.15. 18:19:01

Haha... ez az utolsó kép nagyon állat:D ... Itt röhögök már vagy félórája rajta:D
süti beállítások módosítása