Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x15 - May the Best Man Win (Évadzáró)

2009. május 15. 16:00 - Sigismundus

Pünkösdista templom, nagy tömeg,. A tömegben Tim és Bill Riggs, utóbbi nem érti mit keresnek itt míg ki nem derül, Lyla szedi itt a kegyes adományokat, és Billnek van pénze…

Leghatalmasabb Tér Egyháza fekete baptista templomában, Brian a szertartásról is képes kimenni és telefonálni ezerrel, az összes olyan edzőnek és egyetemnek, akiket eddig elutasított. Hátha visszahívja valamelyik. Jay nincs jóban balesete óta az Úrral, inkább melózik, megjelenik nála, az egyéjszakás kalandja, Erin a pincérlány, és közli terhes…

Tammy vásárolgat Gracie-vel, mikor összefut egy régi sulikori ismerősével. Egy Mo nevű fickó, Eric előtt ő volt a fiúja, de azért örülnek egymásnak. Mo nagypénzű ingatlanos lett, itt Dillonban is befektet, valami jótékonysági estre meg is hívja Tammyt és Texasi Bajnokedző férjét. Eric örülni szokott az ilyesminek… Nagyon a sorozat lecsúszásának jele, ha csak annyit bírtak az írók kiizzadni, hogy Párducaink kezében labda, igaz csak kosárlabda. Kidobósoznak ezerrel, a South Parki Gulya lesz az ellenfél nyilván, cél a Pekingi Nagy Kidobósolimpia. Brian ebben sem vehet részt, csak a szélen meséli Ericnek, jól állnak a dolgai, semmi gáz, sok emberrel vette fel a kapcsolatot, sínen van.

Herc lakása, Jay megtárgyalja mesterével a terhesség-dolgot. Vörös üvöltözik kicsit Jayyel, hogy lehet kétszer hülye hogy védekezés nélkül szexelt, majd kézséggel elhiszi hogy ő volt a lánynak az egyetlen? Jason szerint viszont ez egy csoda, hiszen mindenki azt mondta neki, nem lehet gyermeke. Lylát a Keresztény Rádióban kicsit ledöbbenti hogy Timet találja a mikrofonnál. Chris szerint egy sportműsor jól jönne, és nem lát semmi problémát, vágjanak jó képet hozzá.

Tim még a suliban is Lyla körül nyüzsög, próbálkozik. Hiába. A lány gratulál műsorához, és közli, Chris meghívta ebédre családi farmjukra, ami nagyszerű, de főleg azért mert Tim oda már nem követheti őket. … Smash utolsó esélyét próbálja kijátszani, az Alabama főedzője a környéken megfigyel, hát személyesen fordul hozzá. Előadja a problémáját, tudja hogy nemet mondott már egyszer, de most igent mondana. Texasban nem találnak nála jobb futót és elkapót. De hiába minden. A helyet már betöltötték, és az Alabama edző a végén hozzáteszi, azért az nem úgy megy, ha valakit TMU elutasít, majd jó lesz még az LSU-ba. Smashel fordul egyet a világ….

Matt és Landry dumálnak, Pulykatojás nagyon el van szállva, Carlottával húzza haverját és arról áradozik, milyen jó is Tyrával az ágyban. Matt idejét látja leállítani, megjegyzi, egy év Tim Rigginsel nyilván jó sok gyakorlatot eredményezett. Landry végre leáll…. Szex a téma máshol is, Jay keresi fel Erint, munkahelyén, és meglepő témával áll elő. Tartsák meg a gyereket, mert ami Jayyel történt, az internet szerint orvosi csoda, egy a millióból. A lány nem kicsit döbben le, de kijelenti, nem akar semmiféle kísérleti alany lenni, abortusz lesz, ö már döntött. …

Smash már ott tart hogy az Aréna-futballba való belépést fontolgatja. ( az USÁban ez a bajnokság amolyan teremfoci, kis létszámú csapatokkal, általában a lecsúszott, eltiltott, szerződést nem kapott focisták utolsó mentsvára.). A jótékonysági est pont úgy alakul ahogy Eric remélte. Mo McArnold egy egész helikoptert ajándékoz a kórháznak, elbűvöl mindenkit bőkezűségével és stílusával, és ötgallonos Stetson kalapját még WC sem veszi le. Kicsit eldumálgat Taylorékkal, bókol Tammynak, Ericet megdicséri hogy vitte ő is valamire, grat, haver. Majd látványosan helikopterre pattan, mert siet, de péntekre a meccsre visszajön, ígéri. Tammy le van nyűgözve, Eric - bár tudja hogy felesége az övé továbbra is - nem.

Másnap Jason Streetel van találkozója aki megkéri mesterét, segítsen meggyőzni Erint, a baba megtartásáról. Hát, szokatlan egy helyzet, annyi szent, általában az ellenkezőjével szokták Edzőjüket megkeresni játékosai, Eric most sem igazán tudja mit mondjon. Őneki, aki középiskolás szerelmét vette feleségül, minden nőkről való tudása elfér egy pohárban. Csak annyit tud tanácsolni, jól gondolják meg a dolgot, mert ez lesz a legeslegfontosabb döntés életükben.

Tim a Keresztény Rádióban, betelefonálós műsort vezet. Chrisnek meg a szerkesztőnek bejön a stílusa, bár Timet igen unalmas kérdésekkel keresik, nagyon alap foci-kérdések, meg hívő lányok ártatlan randira hívnák, mert hosszú hajával hasonlít Jézusra. Aztán bejön végre egy érdekesebb is, megkérdik, mit gondol arról hogy Smash megütött egyszerre három embert? Riggs, kifejti, hogy abban a helyzetben amiben Brian volt, sokkal rosszabbat tett volna. Szóval igen, egyetért abban hogy időnként meg kell ütni valakit. Szép őszinte válasz, de alighanem ezzel vége is médiabeli karrierjének, ebben a rádióban nem ilyen válaszokat látnak helyesnek.

Eric idejét látja egy másik játékosa rendbetételének is. Behívatja Smasht és közli, szombaton mennek ketten Whitmore-ba. Ez az a fekete főiskola ami tanulási és fociösztöndíjat is ajánlott, és még most is nyitva a kapujuk. Smash nem lelkesedik továbbra sem, az a hely mintha Szibériában lenne, a Nevesincs Konferenciában játszanak… (eleve hátránnyal indul az NFLben az a főiskolás játékos aki egy gyenge csapatban játszott és hasonlóan gyenge ellenfelekkel szemben szerzett csak tapasztalatot) És végre Péntek Este ! A sok lelki nyüglődés után, ismét egy jó kis meccs. a Párducok úgy gázolnak át a South Pines-en ahogy csak akarnak, negyedik negyed közepére 31-0 az állás.

Taylor ekkor beküld pár újoncot, had edződjenek egy már megnyert meccsen. Landry is köztük, Matt pedig, hogy kedvezzen a havernak, olyan játékot hív, melyben 85-ös kapja a labdát. És játék, Matt nagyon jobbra kifut, a védelem utána, széthúzták nagyon magukat, így egy szép dobással a baloldalt előrerohanó Landry kezében a labda, és be is rohan vele az Endzone-ba. Apa és anya extázisban, Tyra is örül, meg egész Dillon.

45-0, az utolsó támadás a South Pines-é, a jószívű Eric Taylor utasítja Santiagót, húzza szét a védelmet, és az ellenfél ennek köszönhetően, be is tud vinni egy TD-t megvan mentve a becsület, 45-6. Eric is örülhetne, de nem teszi. Mo ugyanis végig Tammy mellett állva szurkolt, ő tartotta Gracie-t, és végül kioktatta Ericet, nullán kellett volna hagynia a meccset…. Smash és Eric a Whitmore-on. Deeks edző magyaráz, hogy ők már régebben kidolgozták a Nyugati-támadás formációt, mint az azzal híressé vált másik edző. Még néhány ilyen szerény megjegyzés elhangzik annak a csapatnak a vezetőjétől, amelyikből 10 éve draftoltak utoljára játékost, és tavaly csak kettőt nyertek. Majd a lényeg, Smash illene nagyon a csapatba, már vagy hat éve kinézték maguknak. Brian csodálkozik, de kiderül hogy Taylor és Deeks már jó régen ismerik egymást és beszéltek róla, hogyan lehetne ide jutatni. Végül Brian –mit van mit tennie -, hivatalosan is közli, belépne a Whitmore csapatába.

Lyla Chris családjánál, jól fogadják, csupa bájcsevegés, és mosoly az este, mindenki nagyon együtt érző a másikkal, sosem fogynak ki a nagyon vicces családi sztorikból. Mint egy gonosz paródia, olyanok ezek az üdvözülten vigyorgó tökfejekkel. Aztán késő este Lyla a szobájában csókolózik Chrissel egyet, csak finoman és hát semmi egyéb akció nem követi. A srác udvariasan elköszön, nem él a felajánlott lehetőséggel egyenlőre, Lyla pedig magára marad, nem túl boldogan.

Tammy, Eric és Mo egy felkapott olasz vendéglőben. Már a végénél járnak, Mo agyon dicséri mindkettőjüket, szerencsések. Tammy boldogan köszöni, Eric pedig hallgat, várja a folytatást. Megint neki lesz igaza, amikor felesége a számlát kérné, Mo még egy üveg whiskey-t kér, és ő kéri a számlát. Megindul a huzavona, ki fizessen, majd megjön az ital is, és megkezdődik a Kanok Uszulása. Eric és Mo egy-egy pohárkával hajtanak fel minden mondatnál, az ingatlanos bedurvul. Elkezdi sorolni, ki mennyi csapattól lopott szerinte Eric Taylor ötleteket, középiskoláktól kezdve a Green Bay-ig. Eric csak bólogat, aztán Mo kijelenti, hogy Tammyt is ellopta, hamisan vádolta őt a középsuliban. Tammy tiltakozik, Eric bólint, eljött hát az ideje annak amire várt. A két férfi, mint két hülye középiskolás nekiáll egymást gyepálni az előkelő étteremben, vetélkedésük tárgya feldúltan otthagyja őket..

Williams lak, Mama sok rokon gratulációját veszi át, Brian könnyek közt ül, és hallgatja. Jay és Erin vacsoráznak, a srác győzködi a lányt, az aki most a hasában növöget, kaphatna egy esélyt. Ő lehet a következő Bill Gates. Vagy az ellenkező véglet, Britney Spears. És ha az Esély mellet dönt a lány, tudja, hogy Jay végig ott lesz vele…

Hát ez volt a második évad. Egy csomó kérdést hagytak nyitva, akkor amikor még nem lehetett tudni, lesz-e harmadik. Nos, lett harmadik, és jó lett, és hamarosan folytatódik itt a hogyvolt-on, úgyhogy maradjanak Velünk!

 

 

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása