Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x02 – A Stone of the Heart

2009. február 27. 12:00 - Sonrisa

Börtön, Ice Cream narrál: Sean, Jimmy, Kevin, Tommy – a négy Donnelly-tesó, akik körül mindig bűzlik valami. Ha valami balhé van, tuti az egyik Donnelly-gyerek járt a környéken, nagy valószínűséggel Jimmy. Emlékezzünk meg róla, hogy Kevin kártyaadóssága miatt Jimmyvel elraboltak egy olaszt, erre az itáliaiak péppé verték Seant, így Jimmy kinyírta az olasz csókát. Tommy először békés úton próbálta meg eltusolni az ügyet Hueyval, az ír bandavezérrel, de nem jött össze, így lecsukatta a bátyját, majd saját kezűleg végzett Sallel, az olasz kiskirállyal és Hueyval.

Joey az ügyvédjével tárgyal, ő ártatlan (mint mindenki más a börtönben, bla-bla). Folytassuk a történetet onnan, ahol legutóbb abbahagytuk, Tommy és Kevin, mint aki jól végezte a dolgát, elégedetten sétál el az éjszakába a bűntény helyszínéről. Kevin azon sír, hogy valaki biztosan meglátta őket, nem lehet az, hogy ők most itt elkövették a tökéletes gyilkosságot. Tommy nyugodt, senki nem látta őket, senki nem tudja, mi történt. Csak ők ketten. Ha köztük marad, el is lehet felejteni ezt az incidenst. De a titok csak akkor titok két ember között, ha (legalább az) egyikük halott. Tommy profikat megszégyenítő módon tünteti el a bizonyítékot: bedobja a fegyvert az utcai csatornába. Zseniális. Főcím.

A kórházban mindenki aggódva várja a fejleményeket, Kevinék is visszatérnek, az alibisztori szerint csak kávézni voltak. Tommy arra kéri Seant, hogy ha bárki kérdezi, mi történt vele, mondja azt, hogy egyszerűen "csak" kirabolták. Jennyt azonban nem lehet félrevezetni, egy vérfoltról rögtön levágja, hogy komoly dolog történt. Kérdőre vonja Tommyt, aki zavartan bámul maga elé, elcsattan az első (?) csók köztük. Jimmy eközben a cseppet sem nyugodt körülményeket élvezi az őrsön. Az orvosok szerint Sean számára a következő 24 óra kritikus, Tommynak bevillanak azok a képek, amikor kiskorukban Jimmy feküdt bent a törött lába miatt. Akkor döntötte el, hogy mindent megtesz a testvéréért, ha újra lábra tud állni. S mint tudjuk, ez utóbbi teljesült.

Tommy magabiztosan utasítja Kevint, irány az áruház, új ruhákat kell venniük, mert a mostaniakon nagy valószínűséggel vérnyomokat találna az avatott szem. Viszont pár dollárból nem nagyon fognak tudni felöltözni, így láthatunk egy trükköt, hogyan is csempészd ki a ma oly divatos lopásgátló csipogókkal ellátott cuccokat az üzletből. Fizika óra, a megoldás az alufólia. A rendőrség nagyban helyszínel a gyilkosság(ok) helyszínén, Nicky is ott szimatol, hátha sikerül megtudnia valamit. Nem sikerül. Eközben Dokey, Huey tesója bosszút kiált.

Tommyék ruhát cserélnek, égetnek, Kevin még mindig azon agyal, hogy le fognak bukni (nem mellesleg az új ruhára ráveszi a régit, csak azért, mert szereti azt a rongyot. IQ-light). Újabb akadály gördül a 2 tesó elé, Jimmynél a „szabadulj meg a hullától” egyenlő azzal, hogy "dobd ki  a legközelebbi kukába". Jenny apja aggódik, hogy kislánykája rossz társaságban keveredik. Most már Tommy is tiszta ideg, egy rohadó tetem van a szemetesben a kocsmájuk mellett, ez azonnali közbeavatkozást igényel. Kevin csak ontja magából a hülyeségeket, de azért akad egy épkézláb ötlete.

Jimmy már tűkön ül, arról nem volt szó, hogy ennyi ideig lesz sitten. Maradj csak kussban tesó, először el kell takarítani a mocskot, amit magad után hagytál. Kevin talál néhány köteg bizonytalan eredetű bankót a pult alatt, majd ő leteszi az óvadékot. Tommy észreveszi a leleményt, kiderül, ez a váltságdíj, amit kaptak. Közjáték – Joey mindennek a szemtanúja volt, a kocsmapultnál üldögélt.

Tommyék elkötnek egy furgont, a csomagtérbe bedobják a hullát, irány a tuti biztos hely New Jerseyben. Újabb probléma üti fel a fejét: az elhagyatott mocsár helyén forgalmas áruház áll. Hehe. Nyomás a kikötő, megpróbálják egy üres hordóba gyömöszölni a testet. Nem jön össze, vesznek egy kalapácsot, majd azzal. A kreativitás azért megvan. Mindent a családért.

Jenny vérnyomokat pillant meg a tesók kocsmájában, nem kell sok ész neki, összerakja szépen a kirakó darabkáit. Tommynak nem áll szándékában egyhamar kihozni Jimmyt a börtönből, Kevin meg másra sem tud gondolni. Eltérő elképzeléseik vannak a segítségnyújtásról. Tommy vissza akarja adni a pénz az olaszoknak, ne adjanak nekik eggyel több okot a gyilkolásra. Az érvelése is helytálló, Louie halott, de ezt csak Sal és Huey tudta, de ők is halottak. Különben is, L. csak egy kis hal volt a tengerben, senkit nem érdekel. Akit meg érdekelt, azok egy hullazsákban vannak. A tesók összeverekszenek, előkerül egy fegyver (Jimmy gyűjteményéből), szerencsére Kevin túl gyáva ahhoz, hogy meghúzza a ravaszt.

Jenny a kocsmapincében szó nélkül nekiáll takarítani a nyomokat. Tommy kirakja Kevint az egyik utcasarkon, menjen haza aludni, hosszú nap(ok) áll(nak) mögötte(ük). Majd továbbhajt, kihalássza a csatornából a tegnap este bedobott pisztolyt, a lopott furgont felgyújtja egy elhagyott területen. Minden bizonyítékot eltűntet, amit lehet. Jenny Donnelly-anyukától kérdezősködik, tud-e róla, hogy a fiai mit művelnek. A válasz meglepi, a vér kötelez, kiállnak egymásért, így ő szemet huny, csak legyenek életben és tartsanak össze.

Tommy tesz egy látogatást Nickynél, Kevin is ott lebzsel/sörözik. Tommy előad egy kis történetet arról, hogy sajnálja, ami Sallel történt, Louiet elengedte, Jimmyt bevágta a rehabra, mert drogproblémái vannak, és visszahozta a pénzt is, amit váltságdíjként adtak. Mindenki boldog lehet. Lehetne, de Nicky elkezd arról papolni, hogy L. neki milyen sok pénzt hozott a konyhára, így amíg L. nem jelentkezik, heti 1000 $-t kell fizetnie Tommyéknak neki. Így lesz mindenki boldog. Tommy is.

Joey mindenről azért tud, mert itt is ott volt, mint egy fekete árnyék. A sztorihoz hozzátartozik, hogy anno Jimmynek nagyon sok időbe telt, mire újra lábra tudott állni. Ez rengeteg elmormolt fohászt jelentett a kórház lépcsőjén. Tommy Jennynél köt ki, gyorsan komolyabb dolgokra terelődik a beszélgetés, ami az ágyban végződik. Az éjszakai együttlét után reggel Jenny bűnbánó szemekkel közli, hogy neki ez az egész nem fog menni, s nem lehet együtt Tommyval. Isten megkérte az árát, amiért Jimmy újra járni tudott.

De ilyen az élet, amikor bezárul egy ajtó, kinyílik egy ablak. Csak sokszor olyan sokáig bámuljuk a becsukott ajtót, hogy nem vesszük észre a kínálkozó lehetőséget. Tommy mellett Dokey lassít le a kocsijával, a testvére után érdeklődik. A bosszú hajtja, ám szerencsére nem Tommyt gyanúsítja. Legalábbis ezt nem közli vele. De jobb lesz vigyázni Dokeyval. Még gondot jelenthet.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2009.02.28. 13:39:36

Szerintem ez egy nagyon jó sorozat nem főműsoridőbe való, de jó sorozat.
A hogyvolt hatására le is húztam az 1 évadot nekem bejön.
Viszont Olívia most már nem csak a housban idegesít, hanem itt is szóval mindegy kit játszik az agyamra megy.

Sonrisa 2009.02.28. 14:28:29

örömmel tölt el a tudat, hogy van aki az írományom miatt legalább ad neki egy esélyt :)
Na igen, szerintem is eléggé rétegsorozat, ha főműsoridőben menne, meg is kéne vágniuk egy kicsit. Múlt héten a nézettségi adatok szerint 326ezren nézték.
süti beállítások módosítása