Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x10 - Indy Show

2009. január 24. 10:00 - missparker

Sydney rémálmodik, álmában a Központ folyosóján fut össze a válaszokat követelő felnőtt Jaroddal, gyerek Jaroddal, majd Jacobbal. Jacob sietteti, nincs sok ideje, majd megszólal a telefon, Sydney felébred. Broots egy játékgéppel szórakozik a Központ laborjában, Jarod küldte. A szállító játékterem tulaja szerint Jarod egyetlen érmével képes volt 24 órát játszani folyamatosan, Miss fanyalog, milyen lenyűgöző. Sydney viszont nem jött be dolgozni, egy e-mailt hagyott, 'haldokló barátunk ébren van', Broots ezt nem érti, nem baj.

Jarod Jones közben remek köröket megy egy versenypályán, az első irigye, RJ már méltatlankodik is. A csapat egy összetartó családnak tűnik, a csapatvezető két fia RJ és Jimmy viszont folyton rivalizálnak. Jarodot bemutatják Nigel Brinkmannak, az első számú pilótának. Jarod Jimmy helyett áll rajthoz, Jimmy balesetet szenvedett. RJ autójával akart menni egy kört, de rosszul végződött. Megismeri Jimmy feleségét is, Annát. Elég kényelmetlen szitu, de nem neheztel Jarodra. 'Ilyen a versenyzés' - itt ez a szállóige. Anna felelős a papírmunkákért, háttérinfókat kér Jarodról, a média és a szponzorok tudni akarják, ki az új pilóta.

Miss pörög a Központban, Broots szerint Sydney a horgásztanyájára ment, Miss rohan is utána. Sydney is kórházban van, Jacobnál egy vírusfertőzés eredményeképp hirtelen javulás állt be, de ez egyben haldoklás is: magához tért, de összevissza beszél, csaponganak a gondolatai. Raines is megkapja a hírt, lehallgatták Sydney telefonját, mostmár biztos lehet benne, hogy Jacob még él, pedig anno jól eljátszották neki a halálát. A Rém kiadja a parancsot a gólemének, Jacobról 'gondoskodni kell'.

Jarod megint kórházat látogat, ezúttal RJ-vel megy be Jimmyhez, mert a piros füzet most róla szól. Jimmy esküdözik, ő bizony fékezett, pedig az adatok szerint nyitva volt a gázadagoló az ütközéskor. RJ keze gyanúsan remeg, most egy poharat ejt el, Jarod már másodszor figyel fel erre az apróságra. Sydney összecsomagolta Jacobot, vinné a horgásztanyájára, tudja, hogy a kórház nem biztonságos. A gólemek meg is érkeztek, Sydney Jacobbal épp elmenekül.

A csapatfőnök eligazítást tart, dobogós hely kell, mindent meg kell azért kell tenni, hogy az egyes autó, azaz Nigel az élre kerüljön. RJ reklamál, mi lesz így vele, kuss, ez csapatmunka. Jarod óvatosan jelzi, hogy ez szabálytalan, az öreget ez sem érdekli. Hawkes, a vezető szerelő beszól RJ-nek, ügyesebb legyél, mint a kisöcséd, RJ erre a falhoz vágja, Jarod szedi szét őket. Jarod egyelőre megfigyel, még nem tudja, ki lehet a bűnös.

Miss megjött a horgásztanyára, Sydney tiszta hülye, fegyverrel fogadja, azt hiszi elárulta Rainesnek, üvöltözik, Miss nem győzi lehűteni.

Meggyőző érv, hogy Raines úgy tudja, Jacobot Miss ölte meg, Missnek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság.

Jarod a baleset felvételét nézi, Jimmy tényleg fékezett, de a motor tovább pörgött. Anna mesél a testvérekről, az apjuk mindig versenyeztette őket. Gyerekként, fagyban favágásban kellett bizonyítaniuk, a győztes egy márkás kéziszerszámot kapott. RJ nyerte, mert elkötött egy traktort, vett egy adag fát a közeli fűrészmalomban. Valójában az apja elismerését akarta megnyerni, és ezért bármire képes volt.

Miss másnap reggel kettesben találja magát Jacobbal, Sydney nincs a közelben. Jacob tudja, hogy nem Catherine-t látja, hiszen a szokásos szöveggel kezdi, 'pont úgy nézel ki, mint ő'. Többet nem nagyon tud mondani, az a vírus, ami felébresztette, meg is fogja ölni. Sydney-t Miss próbálja vigasztalni, ezt sem hittük volna.

Jarod kutat, Jimmy roncsának gázbowdenét lobogtatja Hawkesnak, aki meglepődik, mi van, már autószerelő is vagy, Jarod? Furcsa karcolások vannak rajta, Hawkes csinálta a vizsgálatot, szerinte nincs itt semmi furcsa. Márpedig ezeket a karcokat csípőfogóval okozták. Hawkes feldühödik, Jarod, te nem vagy autószerelő, majd otthagyja. Broots megérkezett a horgásztanyára a Sydney által kért cuccokkal, pár személyes fénykép, videó, hogy segítsen Jacobnak emlékezni. Broots-t gyorsan ki akarják dobni, de véletlenül felfedezi Jacobot. Na mindegy, húzzon vissza, és fedezze Sydney-éket.

Jarod próbálgatja a fogókat, a márkás nyereményszerszám hagy olyan nyomot, ami a bowdenen van. RJ meg akarta ölni a testvérét, meghajlította a bowdent, így az nem zárt vissza, tovább pörgött a motort. Másnap, miután Jarod összeszedte az összes fellelhető fogót, már csak eggyel dolgozhat Nigel. Igen, nála van a szerszám, egy éve nyerte el RJ-től. RJ időeredményeit tekintve, egyre inkább fenyegette Nigelt a veszély, hogy elveszti az első számú autót.

Sydney Jacobbal közös filmeket néz, majd Jarod fényképét mutogatja neki. Leginkább azt akarja megtudni, Jacob honnan vitte a Központba Jarodot, és mi volt az igazi neve. Még azt is bevallja, hogy ő lőtte le Raines-t, hogy Jarodot megvédje. Ezt Miss is meghallja, rá is csodálkozik. Őszintén szólva én is, Misst tippeltem volna a lövésznek.

Jarod nem játszadozik tovább, elkapja Hawkes-t. Újjáépítette Jimmy motorját, és hiába nem autószerelő, azért a sérüléseket is azonosította a bowdenen. A baleset előtti napról van egy biztonsági felvétel is a pálya garázsából, Hawkes beengedte Nigel-t a kettes kocsi garázsába. RJ volt a célpont. Hawkes állása veszélyben volt, RJ le akarta cseréltetni, már gyűjtötte az önéletrajzokat. Hawkes kiakad, egyáltalán mit keresett Jimmy a kettes autóban. RJ-nek falazott. RJ keze egyre rosszabb állapotban van, a baleset napján már alig tudta tartani a kormányt, így átadta az autót Jimmynek. Jarod RJ-t vigasztalja, látott már ilyet, gyógyítható (nem bír egy kicsit nem orvos lenni).

Broots visszaért a Központba, jelent telefonon Missnek, de megszakad a vonal, és megérkezik Raines két gólemmel. Ajaj. Broots még kitart, tagad szegény, de beijesztették rendesen.

Jarod szervezi az akcióját, Annát kéri, hogy másnap Jimmyt vigye ki a pályára, forrasztgat valamit, és játszik a távirányítós autójával. Egy telefon Nigelnek, Hawkes új beállításokat talált, holnap tesztelni kéne. A közvetítőkocsiba is besétál, nem foglalkoznak vele, ott a csatlakozó hátul, ha használni akarja. Nigel hozta a nagyarcát a tesztre, szépen beültetik az autóba, Jarod rádión kérdezgeti, közben megy a nyilvános csatornára az adás. Jarod beül a saját kocsijába, Nigel után ered.

Jimmy és RJ a boxutcából figyelik az eseményeket. Jarod hajtja Nigelt, aki egyre inkább tapossa a gázt, közben Jarod már Jimmy balesetéről kérdezgeti. Jarod remek távirányítós autót buherált Nigel kocsijából, már ő irányítja, Nigel csak utas a saját autójában. A fal is egyre közelebb jön, a gumik is kopnak, üzemanyag van bőven, nincs menekvés. Nigel könyörgőre fogja, végül bevall mindent, rendőrök viszik el.

Sydney utolsó vallomása Jacobnak, tudja, hogy közösen sokmindent követtek el, és dolgozik rajta, hogy egyszer Jarod is megbocsásson. Jacob mond egy nevet, 'Gene', le is írja egy fecnire, többre már nincs ideje. Másnap reggel beront egy gólem Raines-szel, Sydney és Miss békésen kártyáznak a nappaliban, ignorálják a vén vadbarmot, a gólem nem találja Jacobot. Sydney végül berág, kiosztja Raines-t: értse meg végre, a testvére meghalt. Miss folytatja az okítást, ő nem szórakozna Sydney-vel, egy ilyen heves ember megfelelő lövésztudással veszélyes lehet. A gólemet félresöpri, ezután már csak Sydney-t látjuk Jacob sírjánál. Váratlanul Jarod is megjelenik, ez azért merész húzás még tőle is, de hallotta Broots-tól, hogy Sydney hol van.

Sydney nem ellenséges, elkapni meg végképp nem akarja most Jarodot. Leginkább arra kíváncsi, mennyire nehéz egyedül a nagyvilágban. Átadja a fecnit, de ő sem tudja mit jelent, ennyit tehetett. Vége.

Címkék: a kaméleon
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Delffy 2009.01.24. 12:37:09

Szia Miss Parker!

Gratulálok és (nem csak a magam nevében) de köszönöm a Kaméleon kommenteket. Egyszerűen fantasztikus! Már alig vártam a 10. részt... :) Iszonyatosan jók. Hála neked!

Elloth 2009.01.24. 19:29:34

A hogyvolt ismét tökéletes, mint mindig.

Miss arca megfizethetetlen volt, amikor megtudta, hogy Sydney lőtt Rainesre. :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.01.25. 10:56:55

Köszönöm!

@Elloth: igen, tudtam, hogy azt a képet muszáj berakni :))

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.01.25. 21:09:46

A csapatfőnök eligazítást tart, dobogós hely kell, mindent meg kell azért kell tenni, hogy az egyes autó, azaz Nigel az élre kerüljön.

ezt a mondatod azert javithatod ;)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.01.26. 07:01:07

pingwin:
Igaz. Az első vessző helyére pontosvessző illene.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.01.31. 13:54:50

miss, lehet, hogy ott is hiba van, de erre gondoltam:

mindent meg kell azért kell tenni

kicsit sok benne a kell :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.01.31. 18:26:42

Ja, hogy! Ez fel sem tűnt, de tényleg :) Utólag már nagyon nehéz belejavítani, és sajna hiába olvasom el ezerszer mielőtt feltöltöm, néha benne marad az ilyen :(
süti beállítások módosítása