Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x16 - Under the Reds

2008. október 04. 10:00 - missparker

A gyerek Jarodot egy szimulált bányaomlásba eresztik le, meg kell mentenie a bennrekedt embert. Nem sikerült, Sydney hamarabb felemeltette, minthogy az áldozatot elérné. Mottó: nem menthetsz meg mindenkit Jarod, akármekkora zseni is vagy. Ez nem kicsit baljós beharangozó, most rácáfol erre, vagy igazolja a való világ?

Jelenkor. Jarod egereken kísérletezik, nagy várakozással bámulja őket. Az egyik végre magához tér, nagy az öröm.

Miss és Sydney is megérkeztek Jarod hűlt helyét megtekinteni, a labort egy egyetemtől bérelte, Pezt evett és bámulta a döglött, eszméletlen egereket. Egy feléledt, azt elnevezte Jacobnak, és magával vitte mindenhová. Jacobnak? Erre Sydney felkapja a fejét. Piros füzet is van, benne egy szer leírása, és Sydney most tudja, hogy ez neki szól. Miss nem érti a helyzetet, Jarod talán unatkozik? Itt most nem mentett meg senkit. Vagy mégis?

Ezt a képet muszáj volt betennem, jó kontrasztja a Jarod és az egér című képnek :)

Atlantában Jarod Randolph mentőorvosként egy nőt próbál újraéleszteni, szirénázva száguld a mentő. Jarod hibázik, beérnek a kórházba, és nem tudja elengedni a beteget, a társától, Rennerttől meg is kapja a fejmosást: itt a vége a munkának, innentől a kórházé. Ha ezt nem érti meg, akkor ki fog készülni, pedig még csak néhány hete mentőzik (ez jó hosszú küldetés, szemben a 72 órásokkal!) A kórházi vezető, Dr. Fletcher meg az adminisztrációt kéri számon Rennerten, Jarod kioszt egy gonosz nézést, ebből tudhatjuk, hogy nem hobbiból van itt.

Központ, Sydney nem jött be dolgozni, 4 ikerpárt is parlagon hagyott. Eltűnt még némi drog a szertárból, és Broots látta Sydney-t kiosonni onnan. Nézzünk csak utána: idegstimulátorok, antidepresszánsok, hm.

Jarod a mentőállomáson idétlenkedik, 'miért van egy állat levágott lába felakasztva a visszapillantóra?' Az egy nyúlláb, és szerencsét hoz. De nem a 3 lábú nyúlnak. Egy kolléganőhöz, Thortonhoz már boldogan megy a tudással, most felvételizett, szerencsére van szüksége, próbálja ki a nyúllábat.

Riadó, jön Vargas az állami vizsgálóbizottságtól, igazi aktakukac. Íííí, Jarod erre nem számított, azt hitte a következő ellenőrzés csak két hét múlva lesz. Vargas csak az iránt érdeklődik, hogy miért hiányos Jarod személyi aktája, és hogy milyen érzés mocskosul gazdagnak lenni (ha tudnád, Vargas, milyen 5 millió dollárból tengődni), mert adópapírok híján még nem utaltak neki fizetést, és láthatólag nem is hiányolja. Vargas kap egy ígéretet, holnap reggelre meglesz, ezzel sikerül lerázni.

Mount Pleasant Home, itt már jártunk, Sydney kómában fekvő ikertestvérét gondozzák itt. Sydney nem sokat gondolkodik, a kísérleti szert rögvest ki is próbálja Jacobon, Jarod zseniálisan oldotta meg az üzenet átadását. Egy másik kómában fekvő betegünk is van, Steven, őt egy piros füzetből ismerjük meg. Egy végzős diák, birkózó baleset. A szülei mindig mellette vannak, regényeket olvasnak neki.

Újabb mentős nap, újabb beteg, ötvenes bróker agyrázkódással. Jarod háborog, nem ez a kórház lett volna a legjobb, a másikba 8 perccel hamarabb került volna orvoskézre.

Broots és Miss Sydney cuccait kutatják. Na végre egy nyom, éves adományozás a Mount Pleasant Home-nak. Jó lehet a főnök lányának lenni, asztalra tett lábbal is lehet dolgozni.

Jarod próbálja a múltkori hibáját feledtetni, csábos mosolyát veti be Dr. Corey-nál a kórházban. A képessége árnyoldaláról beszél, maga is érzi, min mennek át a betegek. Dr. Corey ugyanígy nem tudta elengedni Stevent, témánál vagyunk. Corey már az áthelyezésén gondolkodik emiatt.

Vargas nehezet kérdez, Jarod személyazonosságát firtatja. Újabb ígéretet kap.

Sydney tovább kísérletezik Jacobon, képtelenségnek tűnik, hogy ennyire vakon megbízzon Jarodban, márpedig ezt teszi. Visszaemlékezés: Sydney vezetett, vitázott Jacobbal, már 3 napja falazott neki, nem járt be, Raines kereste. Jacobnak etikai problémái voltak a munkájával kapcsolatban, Sydney a struccpolitikát tartotta célravezetőnek. Jacobot a gyerekek (több gyerek!) érdekelték, Sydney-t a karrierje. Ébredés, Jarod hívja, hogy hat a kezelés? Majd egy jóféle jarodos beszólás a miértre: azért, mert az orvosi hivatás a szenvedés enyhítéséről szól, emlékszel-e Sydney? Telefon lecsap, Jarod elég haragtartó tud lenni, valahol igaza van.

Nyomozás, a sürgősségi osztály irattára, Jarod már rutinszerűen tör be bárhová. Az otthoni asztala is egyre szebb, Pez cukor, nyúlláb, és Jacob is ott futkos, ehhez vitte haza az aktákat.

Coreytól érdeklődik a bróker hogyléte felől, lehetett volna jobb kórházat is találni neki a sérülése alapján, ez pedig Rennert rossz döntése volt. Corey 3 nap múlva lelép, megjött az áthelyezése, Jarod még próbálná lebeszélni, kell ide a lelkiismeretes hozzáállása. És lám, Rennert megint befutott egy beteggel, majd átvesz egy borítékot Fletchertől.

Miss eljött a Mount Pleasant-be, egyedül, már ismeri Jarod meglepetéseit. Sydney kilökdösi a szobából, így nem látja meg ki a beteg. Jó kis harc, Miss arrogáns és válaszokat akar, Sydney a falhoz vágja (he?), itt nemkívánatos vagy, Miss.

Sydney egy gólemcsapat emlegetésére szeppen meg, legyen inkább alku, 'bemutatja' őt a bátyjának. Miss ritkán vág bamba fejet, most összejön ez is.

Vargas hisztizik, eltűnt néhány akta, többek közt Jarodé is. Jarod kemény, ő mégegyszer ennyit nem körmöl, keresse meg. Már nem is kell, Vargas vizuális memóriával van megáldva, emlékszik az adatokra, majd jól utánanéz emlékezetből Jarodnak. (Affranc, sietni kell!) Akkor kerítsünk bizonyítékokat: A sportközponttól Fletcher kórházáig útközben van két másik kórház is, Steven mégis Fletcherhez került. Rennert 5 év alatt 30 beteget vitt Fletcherhez, akiknek nem ott lett volna a helyük. Biztosítási csalás.

Brootsra is szép feladat vár, falaznia kell Missnek és Sydneynek Raines előtt. Nem megy ez neki, a kislánya emlegetésére ki is nyögi az igazat.

Sydney folytatja a visszaemlékezést a balesetről, mostmár Missnek. Váratlan kanyar, eső, éjszaka, Sydney megúszta, Jacob nem. Sydney később lejátszatta a balesetet Jaroddal, eszerint neki kéne ott feküdni. Jeleznek a műszerek, Jacob felébredt!

Steven állapota nem változik, a szülők feladták, a legújabb terápia sem segített. Jarod erőszakoskodik mégegy próbával, a saját technikáját ajánlja. A szülők úgy döntöttek, Steven szívét egy másik fiú kapja. Jarod nem nyugszik bele, rohan haza a saját szeréért, van még néhány kémcsőnyi. De vége, az ő Jacobja is feladta.

Jarod összeomlik. Vargas a nyomában, Rennert és Fletcher nincs elkapva, Corey elmegy, Steven meghal, Jacob nem ébred fel. Semmi sem sikerült.

Most ugrik be neki is a kezdeti videó tanulsága, nem menthetsz meg mindenkit. Gyerekként dacos, de legalább meg kell próbálni. Telefon Sydney-nek, a hatás átmeneti. Jacob tollat és papírt kér, beszélni még nem tud. SL-27, ennyit írt le, mit jelenthet? Miss telefonál Rainesnek, miért nem szóltak neki Jacobról? Parancs, Jacobot el kell hallgattatni, megy egy gólemcsapat, hogy ellenőrizzék a végrehajtást.

Vargas négyszemközt akar beszélni Jaroddal, ajaj. Egy tucat referenciatelefon igazolja Jarodot, de a nyilvántartás szerinti egyetlen Jarod Randolph 130 kilós és néger. Nyúlláb a kukába, eddig tartott Jarod szerencséje. A meggyőzőereje talán csak működik még, Vargas egy okot kér, hogy miért ne hívja a zsarukat.

Akció: Jarod hívja a Mesélőt az egyetemről, ad neki egy új bicajt és egy Rolexet. A régebbi biciklit Jarod sk. veri szét nagykalapáccsal. Rennert nem sejt semmit, mikor Jarod szól, hogy lesz egy kis változás az egységen belül. Riadó, biciklist ütöttek el. Rennert ki is szúrja a Rolexet, gazdag fickó, magas biztosítási összeg.

A Mount Pleasantben kivégzés van, egy gólem Misst figyeli. Gumikesztyű fel, párnát szorít Jacob arcára, amíg Jacob még lélegzik. Végeztek, elmehetnek. Sydney felkel a párna alól, hálásan néz Missre az ablakból, lett egy közös titkuk. Miss hihetetlen fejet vág, most fogta fel mi az, embert ölni.

Sydney rohan Jacobhoz, de már késő, újra kómában van. Egyetlen rövid üzenetet hagyott, 'nem a te hibád'.

Thorton egy rádióval és egy marék aktával jelenik meg Coreynál, hallgatják Jarod és Rennert vitáját, persze a 'beteget' megint Fletcherhez kell vinni, mert Rennert így döntött. Corey fogadja a 'beteget', Rennert megy a borítékért, Jarod rájuk nyit, majd jön Corey, Thorton és a rendőrök. Végezetül Jarod még hozzávág egy nyúllábat Rennerthez, legyen szerencséd, te szemét. Vargas megnyugodott, Steven szülei befejezték az utolsó regényt. Jarod és Corey együtt sírnak a szülőkkel. Corey ennek hatására mégis marad, Jarod indul a donorszállítókkal a másik beteghez.

Ez az élmény annyira megrázta, hogy hívja Sydney-t vigaszért. A szer végülis segített, Jacob két fontos dolgot közölt, de ebből még csak az egyiket értjük.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.10.08. 15:53:27

Na végre bepótoltam az elmaradt kaméleon hogyvolt adagomat:)))
Köszi!

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.10.08. 20:09:21

Én meg előre kellett, hogy dolgozzak, mert vizsgaidőszakom van. De hogyvolt nélkül nem hagyom a közönséget, főleg, hogy a Keys c. epizód következik. Legalább olyan ütős, mint a Ranger Jarod :)
süti beállítások módosítása