Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x04 - Exposed

2008. december 13. 10:00 - missparker

Jarod fel-alá sétálgat egy motelszobában, láthatóan ideges. Leül videózni: gyerekként Sydneytől azt követelte, hogy kapcsolják ki a kamerákat, mert utálja, hogy felveszik minden lélegzetét. Sydney mentegetőzött, hogy nem tehet semmit, Jarod székre állva próbált meg a kamerától megszabadulni, nem látjuk, sikerült-e. Váltás napjainkra, Sydney és Miss egy Manhattan-i gyerekfényképész műtermében találtak Jarod hűlt helyére. Hagyott csomagot, de Mesélő csak pénzért hajlandó átadni. Sydney fizet, mielőtt Miss fegyverrel könyörögne tovább a fotósnak.

A csomagban egy üres dianéző és egy rakat divatmagazin van. Miss leginkább az apja miatt ideges, de Jarodot meg kell találni. Ez a nyom sem segít semmit. Jarod eközben már egy menő divatfotó-stúdióban dolgozik, láthatólag nagy-nagy élvezettel.

Jarod fejlődése is jól látszik, a szerepéhez már külsőre is egyre inkább alkalmazkodik, mondjuk ezt a halovány körszakállt én személy szerint nehezen bocsátom meg :)

A műteremben a hisztis főnökember, Darrin a kész fotókat kritizálja az egyik kollégájának, Brian-nek, majd Jarod is előkerül, őt nagy örömmel fogadja. Máris komoly feladatot kap, az új lány, Cindy albumát kell elkészítenie. Cindy-nek a balesetben meghalt modell, Kimberly helyébe kell majd lépnie. Kimberly tragédiáját az okozta, hogy valaki figyelte, üldözte, a civil életéről készült fényképekkel bombázta, így menekülésképp a folyóba hajtott az autójával. Nem találták meg a holttestét, de a zaklatót sem.

A Központba Missnek egy másik, ezúttal mozgó csomagja érkezett Jarodtól. Egy homár, ollói közt egy fecni 'hol van apu' felirattal, illetve a dianéző tárcsája. Miss végignézi a képeket: Jarod vigyorog rajtuk egy Rock Cove nevű helyen.

Cindy első fotózása nehezen indul, aztán Jarod beveti a gyerekfotózáson tanultakat. Cindy önfeledten kacarászik, remek fotók készülnek. De a függöny mögül is fényképez valaki, Jarod kiszúrja, követi. Egy dadogós képfeldolgozó srác a hátsó szobából, Jarod megnézi a műveit, a srác letagadja, hogy fényképezett volna. Pedig ott a gép a fiókjában, és egy album Cindyről. A veszély nem múlt el, Jarod hiába kíséri haza Cindyt, a lesifotós folyamatosan dolgozik.

A paparazzo meglehetősen beteg alak lehet, egy csomó fotója van Cindyről, mindegyiken savval égette ki a szemeit. Miss megérkezett Rock Cove-ba, Jarod épp most hívja. Valamiért fontosnak tartja elmondani, hogy a homár nagyszerű háziállat, Miss egyetért, tényleg szépen sikított, mikor a forró vízbe dobta. Jarod üzletet ajánl: Miss derítse ki, hol vannak a szülei, cserébe megadja Miss apjának tartózkodási helyét.

Missnek nincs választása, végig kell csinálnia Jarod játékát. A diatárcsa első képe Gladys régiségboltja, az idős hölgy egyből nevén szólítja. Jarod egy zenedobozt hagyott itt, amiből hiányoznak a figurák, Miss kiakad, ezzel mi a fenét kezdjen? Gladys vigasztalja, az a férfi, akivel holnap ebédel, segíteni fog, Miss úgyis tudja, hol van. Áááá! A diatárcsa következő képe, Chuck Homár Bárja.

Jarod átérzi az áldozat helyzetét, de nem érti a zaklatót. A bőrébe kell bújnia, megteszi. Követ egy nőt, aki egyre idegesebb lesz, egyre inkább fél, a végére kétségbeesik. Aztán Jarod megnyugtatja, és fizet neki megállapodás szerint a szolgálataiért, a szimulációért. De a megfejtés csak most jön: a lány félúton arra gondolt, szól egy rendőrnek, amitől Jarod is megijedt egy pillanatra.

Broots Sydney-nek, mint pszichiáternek mesélget, Miss Parkerről álmodozik. Szépfiú rájuk ront, Misst keresi. Jarod összefut a dadogóssal a stúdió folyosóján, szétszóródnak a képei. Dadogós igazán tehetséges fényképész lenne. Jarod erre biztatja, a srác elviharzik. Sikítás Cindy öltözőjéből, egy kiégetett képet talált az asztalán. Jarod aggódva néz, még nem tudja a megoldást.

Misst a Homár Bárban is névről ismerik, kezd elege lenni. A lefoglalt asztalnál Ben Miller várja. Előkerül a doboz, Parker-anyué volt. Ben meghozta bele az egyik figurát, a kis balerinát. A másikra is szükség van, hogy újra működjön. Catherine táncos volt, akkor hagyta abba, mikor Parkerhez hozzáment. Missnek ez is új infó.

A tudósítások felvételei Kimberly ügyéről egy új szereplőt hoznak, Kim testvére, Erika kerül képbe.

Jarodnak végre van kiindulási alapja, Erika telefonhívásait átvizsgálva egy floridai szám feltűnik neki. A floridai tengerparton pedig egy magányos nő sétálgat. Kimberly. Folytatja a videót is. Sydney-re ráhozta az infarktust, mikor a földön fekve talált rá. Azt hitte, ha halottnak tetteti magát, békén hagyják.

Jarod visszamegy Erikához, meg kell győznie Kimberly-t, hogy bízzon benne. Ezt a gyerekkori videóval teszi, együtt nézik meg a befejezést. Sydney leszerelte a kamerát, Jarod tegye, amit akar, nem veszi fel senki, de csak néhány percet kap. Jarod az irodai forgószékkel játszott egy keveset, mielőtt kiszúrta volna a másik, elrejtett kamerát.

Kim a halála megrendezésével egyik csapdából a másikba került. A menekülésre azért volt szükség, mert a zaklató megjelent nála símaszkban, és le akarta önteni savval. A zaklatónak bejárása lehet az ügynökségre, elvégre Cindy-t még nem ismeri a közönség, de ő már vadászik rá.

Ben tovább mesél Catherine-ről, csak egy évet élt boldog házasságban, utána Ben már az oázist jelentette a sivár életében, minden áprilisban megjelent nála. Majd megszületett Miss, és újra boldog volt. Miss őszinte mosolya megér egy képet, ilyet úgysem látunk gyakran:

A következő pillanatban viszont már sír, az nem lehet, hogy csak pár év boldogság jutott anyunak.

Jarod megkéri Dadogóst, hogy a stúdiófotózás alatt minden jelenlévőt kapjon lencsevégre. Kimberly-nek ki kellene választania a támadót a szeme alapján, de nem megy. Az egyik képen egy árnyék látszik a függönyön keresztül. Nagyítás, ő Brian. Akció indul, Jarod követi, fotózza, kiégeti a képeket. Brian hamarosan kap egy borítékot, ami benne van, attól kitör rajta a pánik.

A galériáról lenézve megpillantja Kimberly-t, utánarohan, de addigra már egy másik nő rejtőzik a kalap alatt. Még jobban belesüllyed az őrületébe. A stúdióra sötétség borul, az ajtók zárva. Vakuk villognak a szemébe, ő nem lát semmit, kiáltozik. Jarod és a lányok hangját hallja, 'nem láthatsz bennünket, csapdába estél'. Jarod hozott némi savat is, erre Brian bevall mindent. Gyáva alak, mit sírsz egy kis szódavíztől? Jarodnak még Dadogóson is segíteni kell, Darrinhez kíséri a portfoliójával. A következő katalógusfotózás már az övé. Miss irodájában csörög a telefon, Jarod kérdezi, szól-e a zene. Miss postán megkapta a másik figurát is, boldog szülinapot! 'Az januárban van' 'Ez a lényeg'. Már együtt táncol a két balerina, és a doboz titkos rekesze kinyílik, benne egy fénykép. Ben és Catherine az újszülött Miss-szel. Nos Miss, Jarod megmondta, hogy tudja, hol az apád, nem?

Miután Jarod összetört mindent Missben, ami még stabil volt, kegyelemdöfésként besétál az irodájába Parker-apu, mintha mi sem történt volna. Felmarkolja a nyuszis levélnehezéket az asztalról, majd hívja a lányát, hogy Mr. Lyle és Mr. Raines találkozni akar velük.

Címkék: a kaméleon
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pissta 2009.04.06. 10:45:49

Miss őszinte mosolya, tényleg megér egy képet! ;)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.06. 12:28:35

Hát igen, évadonként 2-3 másodperc is van ilyen :)
süti beállítások módosítása