Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 1x00 - Watch your back!

2008. július 26. 18:30 - the black ball

Beüzemelés előtt körülnézünk egy kicsit Ozban. Sok helyszín nincs, van egy kajálda, konyha, irodák, könyvtár, tornaterem és persze a cellablokkok. A legnagyobb Em City lesz, itt nem rácsos cellák, hanem üvegkalitkák vannak, mindenki lát mindent. A többi szektor majd szép lassan előjön. Hogyvoltilag az első két rész olyan lesz, amilyen, aztán majd meglátjuk. Mivel majdnem egy órásak a részek, jelenet meg rohadt sok van, ritkán lesz esély zanzásításra, ergo nem lesz rövid.

Na de nézzük a bandákat. Kezdjük az egyik legnagyobbal, a négerek drogos tömörülésével: ők a Homeboys. Simon „Mr. Eko” Adebisi, Jefferson Keane és Poet itt a góré. Van az Árja Testvériség, érthetően nácikból, rasszistákból, kukluxosokból áll. A góré Vern Schillinger.

Aztán ott van az olasz maffia: Nino Schibetta és a jobb keze, Dino Ortolani. A latínók közül csak Miguel Alvarez tűnik fel. Ott vannak akkor még a muszlimok, itt Kareem Said lesz a góré, egyik legerősebb karakter. Ryan O’Reily révén majd az írek is feltörnek.

Aztán ott vannak a „többiek”, akik lényegében sehová sem tartoznak: Augustus Hill, Tobias Beecher, Bob Rebadow, Donald Groves. Van még pár kisebb banda: a motorosok, a buzik, stb.

Végül jöjjenek az alkalmazottak: Leo Glynn igazgató, Tim McManus, Mukada atya, Nathan doki, Peter Marie alias börtönapáca, Diane Wittlesey fegyőr és pluszban a főgeci Devlin kormányzó.

Nagyjából mindenki megvan, aki az elején feltűnik, akikről nincs kép, azokról majd a hogyvoltban. Na, szájbarágásnak vége. Watch your back!

Címkék: oz
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitrep 2008.07.26. 18:46:48

Lehet egyértelmű, de egyszer el lehet mondani azt is, hogy azért Oz, mert Oswald State Penitentiary a börtön neve.
S innen következett logikusan az elitebb szekciónak az Emerald "Em" City név, azaz Smaragdváros.
És persze tessék nézni! :)

T. Norbert 2008.07.26. 19:16:36

Szerintem azt nem árt elmondani, hogy emberhullós sorozatról beszélünk. Vannak ugyan fő karakterek, akik az elejétől egész az utolsó epizódig szerepelnek (ott ki megmurdél, ki túléli a sorozatot), de a nézőnek vigyáznia kell, hogy kit kedvel meg és kit talál érdekesnek.

the black ball 2008.07.26. 19:42:10

Sitrep: a hogyvoltban benne lesznek majd, ez a post csak a szereplők miatt van, hogy arc is társuljon a nevekhez.

T.Norbert: jaja, mondjuk én Beechert tettem meg "főhősnek", elvégre vele "kezdünk". Na de nem akarok nekiállni spoilerezni már az első részről.
Tessék várni holnapig!

s3v3n 2008.07.26. 22:46:13

köszönöm norbert a figyelmeztetést, mostantól vigyázni fogok, nehogy véletlenűl dráma érjen egy drámasorozat nézése közben.

T. Norbert 2008.07.27. 06:06:02

Gondolom, ez most irónia akar lenni. De egy átlagos drámában nem übermennyiségű emberhullás van, mint ahogy itt. Vagyis ez nem átlagos. Pláne, hogy olyanok történnek...

Dirky 2008.07.27. 12:01:55

Szép társaság... Valami azt súgja, itt nem húzná sokáig egy bizonyos tetkós építész.

T. Norbert 2008.07.27. 12:07:33

Egy párszor elveszítené hátulról. Viszont egy bizonyos alabamai pedofil sem húzná túl sokáig. :D

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.07.27. 15:37:03

kösz, épp most akartam elkezdeni nézni, de most már alig bírom halogatni! :D

Prophet 2008.07.27. 19:04:35

Viszont jópár arc feltűnik benne, akit majd a Dexterben is viszontlátunk. Itt van máris Dr. Nathan!
süti beállítások módosítása