Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x08 - Csak egy villanás

2007. december 05. 13:07 - sixx

A harmadik évad számos hűbazmeg pillanattal fog minket gazdagítani - a múlt heti epizód tulajdonképpen egy nagy ilyen volt, csak éppen normális hogyvoltot nem lehet róla írni, de mi megpróbáljuk. Ott hagytuk abba, hogy Szójerék eveznek, Dzsekk műtött, Juliet elárult (kétszeresen is), a parton meg ki tudja mi van, lehet gruppenszex Kiele Sanchez vezetésével. Az epizód elején szokásos hogyvoltból világosan kiderül, hogy ez Dez napja lesz.


A skóttal nyitunk, illetve a hobbittal meg Hörlivel, akik Szójer cuccát szedik szét, mint bolond a hógolyót, különös figyelmet szentelve a pornóújságoknak. Fog neki örülni Dzsémsz, az tuti. Nem sokáig megy a szabadrablás, mert jön Dez, és kinyilatkoztat: gyertek velem, de tüstént. Ilyet sokat fog majd még mondani, tessék hozzászokni. Mennek. A meseerdőbe, ahol egy iraki exkínzómester és egy kopasz dobozgyári manager várja őket. MiszterEkkónak annyi, csak szólunk, mondják, és nagyon komolyan néznek hozzá. A sziget vitte el, nem a nátha.

Dezmond leszarja ezeket a dolgokat, a prekog szupererőnek köszönhetően tán még unja is valahol, inkább elrohan, egészen a partig, aztán beugrik a vízbe, aha! El akar menekülni! Nemis, mert megy embert menteni, mégpedig Klert, aki ezek szerint éppen fullad. Eddig ez rendben is van, de honnan tudta, hogy bajban van a nő? He? Hörli teljesen odáig van, és mondja is a hobbitnak, hogy ez a faszi jövőbe lát. Főcím.


Dez a parton nézegeti a csaja fotóját, Kler jön köszönetet mondani, és összehord mindenfélét, de megjön a hobbit, és féltékenykedik. Először Lokkbácsira, most meg Dezre, hülye ez. Tervet forral mellesleg, leitatja a skótot, és akkor majd jól megtudjuk mi is történt vele, és eleve, hogy nem a Hősökben van ezzel a képességgel? Sokkal királyabb, mint Nikkié, a Kettéhasadt Agyú Nőé. Dez nem akar inni, de amikor meglátja, hogy milyen whiskyt hoztak neki, inkább bevállalja. Majd kiderül, nyugi.


Este van, a hangulat tetőfokán, jöhet a Mondj El Mindent hadművelet, de szép szóval nem megy a dolog, a skót dalolni hajlandó, másra nem, és amikor a hobbit baszogatja egy kicsit, hogy milyen gyáva alak, akkor eszelős lesz a tekintete, és furcsa hangok kíséretében visszamegyünk odáig, hogy a kulcsot fordítja éppen a bunker alatt, miközben odafent Lokkbácsi okoskodik, hogy ez így jó lesz.


Mikor magához tér, a múltban van, egészen pontosan a lakásában, a csajával, de mindenre emlékszik, ami a szigeten történt. Na, erre tessék gombot varrni. Nem nagyon tudja mi a fene van, mi sem, de visszamentünk az időben, az tuti, mert a haja is rendezett, és szakálla sincs. Éppen összeköltözés előtt állnak, festés/pakolás van terítéken, de Dez fején látszik, hogy tudja: valami nem stimmel.


Innentől kezdve az egész epizód Dez múltjáról szól, illetve arról, hogyan jutott el a szigetre (na jó, nem mindent mondanak el, lesz még flessbekkje). A csaja faterja egy pöcs, nagyon drága whiskeyt iszik, olyat, mint amilyet a hobbit szervált Szójer sátrából. A flesbekk tele van mindenféle apró kis utalással a szigetre vonatkozóan, számok, pittyegés, satöbbi, a készítők kitettek magukért, még a hobbittal is összefut. és Szájid csajával is, hoppácsak.


A fater csípőből megsérti, nem vagy te jó a lányomnak, még katona sem voltál. Ja, és egy világkörüli vitorlásversenyt szponzorál, helyére kerültek a kockák. Dez tulajdonképpen egy újabb esélyt kapott arra, hogy az életét rendbetegye, ki tudja ki adta ezt az esélyt, a sziget talán (Isten)? Nem is ez a lényeg, úgy néz ki, hogy Dez első körben a faterrel folytatott beszélgetés után sutba dobta Penelope nőül vételére vonatkozó terveit, és inkább benevezett a versenyre, mert majd akkor faszán megmutatja neki.


Most sem fog öszejönni neki, habár eltökélt szándéka, hogy így legyen, mert amikor elmegy gyűrűt venni (miután egy haverjával az időutazásról polemizál kicsinyég) egy nagyon idegesítő öregasszony közli vele, hogy ne vegyen gyűrűt, mert neki az a sorsa, hogy felszálljon a hajóra, elmenjen a szigetre, és nyomogassa a kurva gombokat. Dez leszarja, mit tudsz te, öregasszony (Isten?), de a mami megmutatja neki hogy hiába mentünk meg valakit a biztos haláltól, az univerzum (Isten?) korrigálja ezeket a baklövéseket, nem kell emberkedni.


Dez így nem tehet mást, mint elhajtja a csaját a francba, és elkezdi hosszú útját vissza a szigetre, mert ennek így kell lennie. Megkímélendő minket attól, hogy ezt végignézzük/éljük, a készítők egy kocsmai verekedéssel, illetve egy baseballütővel a fejre mért ütéssel visszarepítik a szigetre, ahol a fűben ébred, tökpucéron, és mindenféle jövőbeli villanásai vannak. A kommentekben tessenek vitatkozni az eleve elrendeltetésről, meg hasonlókról.


A végén meg jön a csattanó: amikor a jövőbelát, akkor nem Kler halálnemeit vizslatja, hanem a hobbitét, mert ő az, akire az Univerzum (Isten?) feni a fogát, és ő, testvér, bármit is tesz, a hobbit meg fog halni. Úgy legyen. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: lost
31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Consuela 2007.12.05. 13:18:01

Gondolom néha Isten is rájön, hogy
menetközben kissé elbaltázta a dolgokat
és a gólyának észvesztve kellett volna
menekülniék Charliék háza tájáról.
Akkor jön egy kis korreksön és Charlie
megy a levesbe. Mármint erősen remélem.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.05. 13:25:13

Már az is gyanús volt, ahogy a Gyűrűk Urában minden szart túlélt, arról nem is beszélve, hogy Katinkát dugta évekig ez a kis pöcs.
A hobbitnak mennie kell.

f3 2007.12.05. 13:52:19

Én jobban örülnék, ha Kler is vele halna...

Lényeg, hogy nagyjából jó lett a hogyvolt. De azért az apró utalásokat bővebben is le lehetett volna írni. A mikrósütő pittyegése oszkárt érdemel :D

f3 2007.12.05. 13:53:19

Ja és maximálisan faszák a képek! És jók a feliratok.

sélli 2007.12.05. 14:09:39

Ha a Liverpool kikap én is sírok :)
Ez az egyik legjobb flashback-es rész volt. Nem volt Jack, affranc!

EasyFriend 2007.12.05. 14:15:15

Köszi, végre van hogyvolt, és megírhatom, milyen érzéseim vannak a Losttal kapcsolatban. Szóval már majdnem abbahagytam az előző szezon vége felé, mert tele volt a hócipőm vele teljesen. És most a 3. szezon teljes pálfordulás! Szuper fordulatok, remek új regular és guest sztárok, lassan kinyírják az összes olyan karaktert, akiket rühelltem - döbbenetes módon azon kapom magam, hogy az utálatom rajongásba vált át.
Sonya Walger az egyetlen csajszi, akit meg mernék kérni Alan Dale-től. :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.05. 14:36:37

Erről, a "Ha nem így, akkor úgy, de mindenképp kinyúlsz" dologról nekem rögtön a Wells-féle időgép ugrott be, ott van ez szépen levezetve, csak ott még az időpont is fix, a hősszerelmes akárhányszor megy vissza az időben megmenteni a csaját, az adott nap adott órájának adott percében az mindenképp meghal, akárhol is van (ha nem rabló lövi le, akkor elüti egy kocsi, stb.)

bjork 2007.12.05. 14:50:29

mocsok macsók! :)))
az is milyen jó kis sorozat volt.

akyyy 2007.12.05. 14:56:09

Azt látam én is fasza volt, főleg a holdrobbantás.:D

Amugy benn volt ebben az epizódban sharon? mint said csaja mer nem az volt? én nem vettem észre:(

Winkie 2007.12.05. 15:13:52

nem Shannon volt benne, hanem Nadja, a régi nője (így hívják?)...

sztem a mostani szövegbuborékok szarok, múlt héten jobb volt

Lost 3x08 for President

yzzy 2007.12.05. 15:19:31

Én nézem a Lostot, de ez a rész kissé érthetetlen volt. Mármint a jelenlegi lostos tudásommal. A múltban miért vélte ismerősnek a szigeten (azaz a múlthoz képesti jövőben) megismert embereket??? Hogy került a szigetre PONT olyan viszki, mint a múltja egyik meghatározó eleme? Stb. Eddig csak szimplán nyúlós, de azért követhető volt, most egy kicsit zagyva lett.

Consuela 2007.12.05. 15:22:35

jólfésültDez nagyon emlékeztetett
Dustin Hoffmann-ra a Diploma előttből.
Ez csak eszembe jutott.
Meg van egy kis déja vu-m Mátrixilag.
Nem olyan volt az ősz gyűrűárus mint
az Orákulum?

Consuela 2007.12.05. 15:27:11

yzzi, szerintem eddig is versenyben volt
zagyvalék tekintetében a Twin Peaks-szel. Pont az whisky zavart meg?
Én már a misztikus számsor folyamatos
előfordulásánál elborultam, aztán beletörődtem. Fő, hogy jó pasik flangálnak félmeztelenül és néha szúrósan néznek.
(Hörli nem jó pasi és csak bambán tud
nézni)

EasyFriend 2007.12.05. 15:45:27

Azon kell túljutni a Lostnál és a hasonlóknál szerintem, hogy megpróbálod megérteni. :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.12.05. 16:20:38

Azon gondolkodtam, hogy honnan ismerős ez a "God is white? Yes, she is!" beszólás, és azt hiszem beugrott: Kevin Smith, Dogma?

sélli 2007.12.05. 16:31:46

yzzy: 'Eddig csak szimplán nyúlós, de azért követhető volt, most egy kicsit zagyva lett.' Bocs, de akkor minek nézed? Ha nem szereted az ilyen típusú filmeket/sorozatokat, javallom nézd a Barátok Közt-öt. Bár az is nyúlik, de legalább érteni fogod.

kla 2007.12.05. 16:41:15

Szájid csaja nem is volt benne, az majd később lesz. Egyébként nagyon jó rész ez, és a flashback ebben a részben meg az előzőben kárpótol a következő részben elkövetett rettenetért.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2007.12.05. 19:18:27

A rész jó volt a bubik meg nem :-( (Érdekes a Grace klinikánál még meg volt az ihlet?:-S)
Juj a következő rész az tényleg rémes... :-(

candyperfumegirl 2007.12.06. 00:12:58

Nadia szerintem csak egy másik karakter flessbekkjében szerepel egy későbbi epizódban, nem tudom spoilermentesebben körülírni, de szerintem érted. Viszont ha én tudom rosszul, és ebben is benne van, mondjátok meg, hogy hol, érdekel!

Llew 2007.12.06. 10:33:45

"a hobbit meg fog halni."
Ámen.
Kler maradhat, csak ne szereplejen sokat:)
Geci faterből biztos kitőrt az NCIS-es rutin azért kédezte a hadsereget Dez-től. Egy ilyen nő miatt, mint Dez-é még a végzetel/Istennel/univerzummal is érdemes lett volna szembe szálni.
A PONT olyan whiskey annyira nem nagy ügy a bárban is volt, a gépen is lehetett az első osztályos fejeknek.

Gabba 2007.12.06. 12:07:33

Penelope apja genyó. Milyen már, hogy két poharat vesz elő a viszkihez, és csak magának tölt, azzal a dumával, hogy ebből egy pohár drágább, mint Dez egy havi (?) keresete.

Dark Wolf 2007.12.06. 19:51:21

Ne utáljátok ennyire Charlie-t, jobb arcát is fogja még mutatni! (Jó, OK, eddig nem.)

EasyFriend 2007.12.07. 01:43:10

Én pl. nem utálom, nem tudom, mi a baj vele. Engem csak Eko és Ana-Lucia idegesített, hehehe (gonosz vigyor). Haragom lesújtott rájuk.
Van még egy-két karakter, aki kicsit uncsi nekem, de őket elviselem.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2007.12.08. 12:26:50

Pedig messze Eko volt a legdurvább arc az egész Lostban. Később sajnálták is a készítők, hogy leépítették.

Paladin73 2007.12.10. 09:18:30

Jaja, Eko ász volt, kár, hogy az utolsó epizdjában a karaktert is elrontották kicsit.

Viszont ezt a hogyvoltot olvasgatva egyfolytában az az érzésem volt, hogy Sixx nem emlékezett a korábbi Desmondos részre.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.12.10. 09:32:51

paladin: miért is? oké, elkúrtam a szajidnője cuccot, az majd lesz később, de mi más még?

Paladin73 2007.12.10. 11:10:46

Nem kötekedésből. :) Biztos a megfogalmazásban volt valami... Többször úgy hangzott (de lehet, hogy csak nekem tűnt úgy), mintha most kapnánk először infót Des múltjáról.

kade 2007.12.11. 12:11:08

most néztem újra a második évadot, illetve kimaradt pár rész, gondoltam jobb, ha egyben darálom. feltűnt két dolog, ami eddig nem, segítsen valaki!!! Mi lesz ezzel a vonallal???
- Libby két szigetes arccal is találkozott korábban, ezen nem tudok túllépni, hiszen meghalt... (Hörlivel a diliházban,és ő adta Desmondnak a hajót!!!)

Dark Wolf 2007.12.11. 12:59:54

Ha már szóba került: miért építették le Eko-t?

EasyFriend 2007.12.11. 17:19:07

Ha sixxnek nem is, nekem tutira kimaradt az a korábbi Desmondos rész.
süti beállítások módosítása