Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 4x07 - Echoes

2007. november 17. 12:20 - sixx

Syd az epizód eleján már kurvajól van, sehol a zombivírus, amiért a múltkor még úgy aggódtunk - ehelyett otthon reggeliznek KicsiSyddel, pizsiben, a téma Weiss és Vaughn, szex, szerelem, romantika. Telefon, menni kell az APO-ba, ahol természetesen Weiss és Vaughn ugyanarról dumál, szex, csajok satöbbi. Vicces. Befutnak a csajok, már négyen beszélgetnek, aztán jön KémFater és Arvinbácsi, és eligazitunk. KémFater lesz a főnök a következő küldetés alatt, mert Arvinbácsi annak idején úgy vállalta el az APO vezetését, hogy bizonyos korábbi kapcsolatai feltűnése vagy kényesebb ügyek felmerülése esetén (időlegesen) kiszáll a buliból.


Most pont egy ilyen helyzet lép fel, mert előkerült Anna Espinosa, Syd Nemezise, amire csak anyit mond Kémbarbie, hogy aszittem halott. Így vannak ezzel még sokan, mondja KémFater, röhögünk, belső vicc. Espinosa ismert terrorcsoportokkal kokettál, Marshall nagy rajongója, felsorol mindent ami lényeges, ráadásul az is kiderül, hogy a gonosznő a Rambaldi-hívőkkel is kapcsolatban van, amitől KicsiSyd kiborul, és kivonul a teremből. Ja igen, az apja emiatt tömte egy neonzöld színű folyadékkal annak idején, még jó, hogy ki van akadva. A feladat ettől függetlenül az, hogy meg kell tudni Espinosa terveit, kivel találkozik, mit eszik vacsorára, és hogy az istenben maradt életben?

A tesók egy kávéházban idézik fel a régi szép napokat, amikor Espinosa még jelentős faktor volt, KicsiSyd pedig Rambaldiról dumál, annak idején nagyon szar dolgokat láttam, nővérkém,  amikor be voltam szakadva a zöld cucctól, például lelőttelek, szó nélkül, te meg tudtál róla. Syd nagyon buta képet vág, és rádöbben, hogy van valami, amit nem nagyon mesélt még el a hugicának, de ekkor telefonon keresik, na vajon ki az, Espinosa, aki KicsiSyd mellet ül, és mosolyog. Yeah, baby. És akar tőlük valamit.


Syd KémFaterig rohan, jaj, jaj, elvitték az én (fél)húgomat, gonosz ez a kubai emigráns. És tudta, hogy mi Brüsszelben akarjuk megfigyelni, hát idejött szart kavarni. Végre van valaki, aki legalább annyira tud MINDENT előle, mint az APO. Go Anna! Arvinbácsi sejti, hogy valami nem stimmel, de nem tehet semmi. 18 óra alatt a következőt kell végrehajtani: Syd Esponosaának álcázza magát (vastag ajkak, kurvás smink, pornósztár napszemüveg) és elmegy Brüsszelbe erre a találkozóra valami terroristával, majd leszállítja a csomagot egy Beverly Hills-i butikba, mert különben KicsiSyd is dead.


Brüsszel, a találkozót KémFater parancsára megfigyelik, műhold, metserlövészek, Dixon és Vaugh furgonban. A kapcsolat egy hatvanas faszi, akivel Syd oroszos/kubai akcentussal cserél kódmondatokat, de mást egyelőre nem, mert a csomagnak ára van : ki kell nyírni egy csávót, aki éppen 17 éves skótviszkit szlopál valahol. Geciség, hadd igya már meg! Ráadásul Espinosa egy szadista álat, így az ő szokásait felvéve bizonyítékot is kell hozni, jobb kéz mutatóujját, nem elég egy fake halált rittyenteni fotóval, stb.


A célpont egy rosszember, körözik mindenütt, és imádja a kurvákat. Syd azonnal felveszi a prosti-jelmezt, miniruha, csöcs kitéve, haj hártranyalva, ajkak vörösen, hejj. A faszi tényleg vedel a bárban, ahogy a manus mondta, és megdöbbentően hasonlít Gordon Ramsay káromkodós sztárszakácsra. Syd becserkészi a a vadat, töri az angolt, és a bizalmába is sikerül beférkőzni, de ezt hagyjuk. A dugás helyett Dix és Vaughn várja a feljazott embert, levágjuk a mutatóujjadat, hallod?


KicsiSyd és merev arckifejezése Espinosa kisasszonnyal egy szobába zárva, kamaradráma egy felvonásban, Syd meg van átkozva, mondja a kubai. Hehe. Vissza Brüsszelbe, ahol a műtét előkészületei jól haladnak, sőt, már túl is vagyunk rajta, nem is fájt, igaz? Bazmeg, kajakra levágták az ujját a faszinak, majd fejsebet csinálnak neki, fotózzák, és elzavarják a halál faszára, húzd meg magad, ne kurvázz! A terv bevált, Syd megkapja a csomagot, ami egy minta, radásul az utolsó - hogy miből, a jóég tudja. Espinosa közben meg akarja billogozni KicsiSydet, mi paraszt dolog ez már? Ráadásul Rambaldi-jellel, még ha egy Liverbird lenne. Hé, meg is billogozza. Asztakurva. A cucc, amit Syd visszahozott, nagyon veszélyes idegméreg izé, a Dante-vegyület, és pont van egy olyan ex-Covenant szervezet, ami erre vadászik egy éve. Marshall ettől totál be van szarva, mert minden bizonnyal vegyibombát akarnak készíteni.


Az igazi vegyület nem kerülhet Espinosa kezébe, Marshallnak félórája van egy másolatot összehozni, aminek Syd nem örül, mert ha kiderül a csalás, akkor KicsiSydnek annyi - pedig ebbe még az apja is belemenne, hoppácsak. A haza mindenek előtt, hadd haljon a kölyök! Sdy ideges, Vaughn még jobban,  mert neki jutott a CRF (a szervezet, ami akarja ezt az izét) egyik kapcsolatának kihallgatása - Sark az, ki más lenne. Arvinbácsi Rambaldi-hoppáréja is visszatér, és nagyban befolyásolja az akciót. Syd megy a butikba, tiszta Pretty Woman feeling a bunkó eladók nélkül. Csomag átadva, Syd azért még emberkedik egyet a kubaival, csajbalhé rulez. A végén Syd megkapja a KicsiSydet rejtő kocsi távkapcsolóját. A tesó a csomagtartóban, megbillogozva, Espinosa pofán lesz vágva még.


Vaughn Sark cellájában, aki azzal fogadja, hogy jó volt dugni az exnejed. Kedves alak, eddig is kedveltük, így még jobban. Először ő kérdez: azért nyírtad ki Fogtündért, mert kém volt, vagy mert megcsalt? Vaughn szájbavágja, 1-0 Sark. Miért keres téged Esponosa meg a CRF? Sark motivációja a válaszra: ha nem köp, magánzárkába kerül örökre. Nyomós ok, de nem mond semit. Vagy nagyon kemény, vagy terve van, vagy nem tud semmit. Weiss könnyek között fogadja KicsiSydet, Arvin is meg van rendülve egy kicsit, a doki annyira nem, láttam már ilyen billogot, kieszedem hamar. KicsiSyd elmeséli, hogy Anna miket mondott neki Sydről, jóslatok, próféciák, erőltetett Rambaldi-miszticizmus. Syd vesz egy nagy levegőt, és elmeséli a tesónak, hogy a Rambaldi-jel tulajdonképpen két lányt ábrázol és egy tárgyat ami miatt majd küzdenek. Eh. (És mióta vanak Apple gépek az Aliasban? Eddig nem Dell volt a szponzor?) Rambaldi azt is mondta, hogy a csatát csak egy csaj éli túl, hajaj.


Sarknak elég nehéz éjszakáka van, KémFater Gestapos módszerekkel akarja kiszedni belőle a infót, gázálarcos alakok riogatják (Marshall is köztük van), illetve a nyakába injektálnak egy nyomkövetőt, mert persze az a sokszor elsütött terv jön, hogy az áthelyezést közzéteszik, a CRF majd jól (ál)kiszabadítja, ők meg lekövetik - emelje fel a kezét az, aki emlékszik EGY sikeres ilyen akcióra is az Aliasban. Na, ugye. A beadott nyomkövető egyben bomba is, majd jól felrobbantják, ha valami nem úgy sül el, mint kellene.


Sark kiszabadul, legalábbis úgy tűnik, de megredezett az egész jelenet, muhaha, ezzel nem szopatják meg Sarkot. KémFater közben Espinosa után küldi a tesókat, de csak megfigyelni, nem emberkedni, sok sikert hozzá. Sark kap egy motort, irány a CRF főhadiszállása, KémFater kurva elégedett, mert minden nagyon jól megy. Tévedés, meg lesztek szívatva. Arvinbácsi Syddel beszélget, de nem kellett volna, mert a Rambaldi-dolog megint előjön, csak egyikőtök tér vissza erről a küldetésről, mondja neki. Syd leszarja.


Mit mondtam, máris elvesztették Sarkot, de aztán csak meglett Johannesburgban. Sydék közben Észtországban, travel with APO, we mean business. Dixék Dél-Afrikában azt hiszik, hogy rátaláltak a CRF főhadiszállására, így egy rakás kommandóssal mennek rendet tenni, de hiába, Sark jól elhozta őket a picsába, és lesz egy kérése, hogy tényleg segítsen nekik. Ez mennyire felesleges szál volt, hihetetlen. Sydék Észtországban, várják a kubai rémet, aki meg is jön, kinyír valami random oroszt, és menekül, de Syd szeme vérben forg, sürgős verekednivalója akad vele. KicsiSyd egy samesszel küzd ezerrel, nem verekszik olyan jól, mint a nővérke, de így is kinyírja - mondjuk a fazon még a halál előtt elsuttogja neki a Nagy Titkot. Ja, mi sem tudjuk még. Espinosa hátbalövi KicsiSydet! Csak úgy! Ez meg milyen cliffhanger már!

Címkék: alias
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2007.11.17. 15:04:42

Egy fő poén kimaradt: ujjlevágás előtt még aszongyák az embernek: Nem kell megköszönni!

sélli 2007.11.19. 10:14:30

VÉGRE egy jó rész! Sark is back! Rambaldi is félig back! És ismét értékelhető k.nagy cliffhanger - mint a régi szép időkben :)

Gabba 2007.11.19. 11:30:06

Az jó, hogy amúgy mindig városneveket írnak ki helyszínnek, Észtország esetében viszont magát az országot.

Faby 2007.11.19. 14:41:32

Csak az első fényképet láttam meg, hirtelen azt hittem zavar támadt az időben(erőben) és Hősök 2. évad hogyvoltot látok.
Greg Grunberg rulez!

Gabba 2007.11.20. 12:43:56

Jajmilesz, ma este rágyógyulok a tévére, mert nagyon izgat KicsiSyd állapota!
süti beállítások módosítása