Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x13 - Gyilkos csapdák

2007. április 04. 23:59 - sixx

In medias res kezdünk, Chamonix-ban vagyunk, Syd és Vaughn hegyet másznak, és egy bazi nagy kőbe rejtett kamerát helyeznek el egy sziklafalon, ami arra kell, hogy a völgyben lévő házat megfigyelhessék. A házikó a Társaság tulajdonában van, az előző részben átállt ember mondta, mi hiszünk neki. Ja, és ez a ház azért nagyon fontos, mert van bent valahol egy lemez, amin mindenféle érdekes és fontos infó van, csak azt nem értem, hogy a dezertőr miért nem hozta magával? A házba bejutni nem egyszerű, viszont nehéz, de megvan a tervezője, valami csaj, akiből majd kiszedik az infót, és mindenki boldog lesz.

KémFater és Arvin bácsi találkozik Zürichben, ami fentről pont úgy néz ki, mint Budapest, és megbeszélik, hogy nem kell bűntudatot érezni amiatt, hogy KémFater kész volt fejbelőni Sloane-t, mert hát Sydért lett volna, meg minden, és akkor lehet. Én lelőném most, oszt jónapot. Syd a Szökés geci elnökasszonyához jár kiönteni a lelkét, na bravó, a szeme sem áll jól. Vaughn ugyanezt elintézi egy sörrel és Weiss ügynökkel, hiába no, a férfiak egyszerűbben működnek.

Vaughnné éppen ruhát próbál, amikor rátör Sark, és közli vele, hogy egy csapatban játszanak (és dughatnának is, jó, ezt nem mondja, de gondolja), de éppen ez a baj: a Társaság parancsait nem kéne csak úgy követni, hanem inkább kinyírni egy pár fazont, és továbvinni a céget más, sokkal jobb néven, mondjuk legyen Evil Conspirators Inc. Ehhez ki kell nyírni a Társaság hat vezetőjét, elvenni az órájukat, mert abban van valami kulcs, és ennyi, máris jobb lesz a világ. Ha a főgeci meg ezután sem tér jobb belátásra, akkor irány a CIA.

Sydék mennek Athénba, mert ott lesz az a biztonsági szakértő, akit keresnek, és majd belőle kiszedik, hogyan kell hatástalanítani a rendszert Chamonix-ban. Az akciót Syd kérésére (na persze KémFater sugallta ezt is) Vaughn kihagyja, Weiss in action, baby! Sarkék mindeközben nekilátnak kinyírni az említett vezetőket, Vaughnné dugást szimulál az egyikkel, és közben kést vág bele, nem egy életbiztosítás ezzel a nővel hálni, na. Egy óra meg is van, és máris indulnak Párizsba, a következő fejes után.

Sydék közben Athénban, álruhában, és a szokásos klubban - valaki igazán elmagyarázhatná nekem, hogy miért folytatna BÁRKI is illegális tevékenységet egy tömött diszkóban vagy bárban, ahol kurva szar zene szól, és mindenki az agyára megy? De most komolyan, eben a sorozatban a gazok csak és kizárólag ilyen helyen tevékenykednek. Ebben az epizódban Vivica Fox alakítja a szakembert, jócsaj, kösz JJ. Miután Syd megbizonyosodik afelől, hogy valóban ő tervezte a ház védelmi rendszerét, kivágja elé a CIA törzskártyáját, és inkább így szedik ki belőle az infót. A rossz hír, hogy nem lehet kicselezni a rendszert, mert olyan fasza. Marshall azonban kitalál valamit, naná, de most nem írjuk le, mert kit érdekel, a lényeg, hogy megvan a bejutás módja.

Snitt, és Arvin bácsi jön, aki valami zöld folyadékkal szúrja magát, jó az anyag, mi? Biztos valami Rambaldi cucc ez, ahogy ismerem, de a biztonság kedvéért KémFateren keresztül leszervez egy randit Syd pszichológusával. Sarkék gyilkosságai felkavarják az állóvizet, Sydék rohamléptekben indulnak Chamonix-be, Marshall pedig valami kütyüvel bizgerál még hat órát, de mindenki tudja, hogy időben készen lesz, mert ő már csak ilyen. Az epizód legkirályabb jelenetére pont ekkor kerül sor: Vaughn és Vaughnné telefonon beszélget, miközben Sark a szoba másik végében nyír ki egy illetőt, király ez a csaj.

A csudaházhoz érve jöhet az eksönparádé, izgis kis jelenetek egész sora, James Bondot megszégyenítő kütyük sorakoznak sorban, olyan az egész, mint egy videójáték, de a jobbik fajtából, öt perc van a bejutásra, még jó, hogy sikerül, de csak éppenhogy. Marshall barátnője ezt a pillanatot választja a szülésre és a házasulásra, úgy pörögnek az események, hogy azt sem tudjuk hová nézzünk. A házból nagy nehezen sikerül kijutni, és megvan a lemez is, Marshall mehet a kórházba a gyerekéhez.

Az epizód végefelé Sark és Vaughnné smárolnak, csak idő kérdése volt ez is, Sark elindul Szentpétervárra, hogy a Társaság fejének beszóljon, Vaughnné meg haza, hogy vacsit főzzön. Arvin bácsi lelket önt Zürichben, és kiderül, hogy valami baszott nagy titka van, ami Syddel és KémFaterrel kapcsolatos, de nem mondhatja el. Ez mekkora hernyóság!

Sark az oroszoknál Quentin Tarantinóval találkozik, aki ugyan nem a Társaság feje, de a második embere, és így alkudozhat a főnök nevében. Szerintem a nagyfőnök Syd anyja lesz, de ezt csak halkan mondom.  Tarantino a zsebéből előkap hat órát, olyat, amilyet Vaughnné szedett le a halottakról, helló, a csaj átbaszott téged is, Sark! Nem lesz dugás, mi? Nem hát, mert a szőkecsaj Quentin nője. Ettől függetlenül a legvégén még beszól egyet Sydnek, hogy szálljon le Vaughnról. Majd jól pofán fogják vágni, ha így folytatja.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2007.04.05. 07:43:48

Vaughnné mongyonle!

Gabba 2007.04.05. 09:33:17

De milyen egy vérgőzös vadállat lett a Vónné! Azér' ez már komoly jellemfejlődés! Amúgy nyilván taktikai hiba volt ilyen protkóval femme fatale-t játszatni vele...

Zooey Glass 2007.04.05. 13:16:23

Vónné egy perverz ribi - de mindez valóban jobban működne a nyilvánvalóan elhibázott protkó nélkül.
Quentin ellenben vérfagyasztóan jó volt.

Gabba 2007.04.05. 15:43:46

Az meg tényleg érdekes kaland, hogyan lett a pályaelhagyó cihológusnőből korrupt
alelnök a Szökésben...

Gabba 2007.04.06. 09:53:56

Azért adva lett a vihogásnak is: a végefelé Marshall párbeszéde újdonsült nejével milyen volt?

- Szeretlek, Mrs. Flinkman!
- A nevem marad! – szól vissza két tolófájás között a zasszony….

süti beállítások módosítása