Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x11 - City of Angles?

2018. június 20. 11:00 - Szencsike

A mai részben visszatekintünk azokra a napokra, amikor Lucifer L.A.-be költözött. Lucifer emberi időszámítás szerint 2011-ben döntött úgy, hogy szabadságra megy, és a Pokolból egyenesen Los Angelesben kötött ki. A hófehér öltönye a 70-es éveket idézi, de az biztos, hogy a csajok most is ragadnak rá. A szárnyai is megvannak, egy szegény hajléktalant sikerült megijesztenie velük. Egy csinos fiatal futó lánynak nagyon megtetszik az öltönye, még a nagyapja hordta, és Lucifer válaszából kiderül, hogy nem először vett ki szabadságot, legutóbb még ez volt itt a divat. Most is szórakozni jött vissza, és ehhez L. A. a legjobb hely. Később Lucifer már összeszedett magának egy kis füvet, egyéb drogokat, piát és néhány nagyon könnyen kapható hölgyet és urat, a parti beindult! Hamarosan azonban lelassul az idő, és Isten leghűségesebb angyala érkezik meg, hogy újból hazavigye Lucifert. Amenadiel a régi karótnyelt önmaga, veszélyes az isteni lényeknek az emberek közé vegyülni, ha kell, erővel cipeli vissza Lucifert. Lucifer benne van a bunyóba is, még sose verekedett a tesóval, de mikor Ámenka a drága Apjukkal fenyegeti őt, már nem is olyan nagy a hangja a lázadónak. Luci kér még pár percet, el akar búcsúzni a hölgyektől.

1.png

Ámenka az épület előtt várja meg a tesót, egy lelkes futó pasas megdicséri a kabátját, ami egy palást, Ámenka szívéhez ezzel sem lehet közelebb jutni. Pár pillanattal később lövéseket hallani, majd egy álarcos férfi Ámenka irányába fut. Mivel Ámenka tanú, kap két lövést ő is, és a lövöldözős tag ellopja a nyakláncát az eszméletlen angyal nyakából. Néhány pillanattal később Ámenka felébred, eltűnt a nyaklánca… És ugye mi tudjuk, hogy ez az a bizonyos nyaklánc, amit Isten a kedvenc fiára bízott...  Lucifer még mindig nem búcsúzott el a hölgyektől, és nem is fog, mert beront Ámenka, azonnal vetkőzni kezd, nagy a baj! Szerencsére Lucifer társaságában van egy pasas is, az ő cuccait kapkodja magára, és Lucifernek kiadja a maradsz! parancsot, ugyanis sürgős dolgot kell elintéznie. Ámenka elment a rendőrségre, hogy jelentse a rablást, és a pult mögött egy bizonyos Chloe Decker közrendőr áll. Igyekszik segíteni ezen a fura alakon, aki még egy rögtönzött fantomképet is hozott neki, sajnos a fej kb. egy töklámpásra hasonlít. Sajnos Chloe poénra veszi az egészet, biztos a kollégák viccelődnek vele, de Ámenka nem hazudik! Közben jön egy hívás, Dan jelentkezik, ekkor a páros még házas, Dant egy ügyhöz hívták ki, így a kicsi Trixie Chloe-ra marad. Épp kedd van, hát taco lesz a vacsi, ezentúl pedig a keddek Taco keddek lesznek. Micsoda véletlen, de a hulla pont ott van, ahol a fura fazont is kirabolták. Sajnos mire Chloe jobban kikérdezhetné a fura alakot, az addigra már elment.

Ámenka később egy rettentő másnapos Lucifernek meséli el, mi történt vele, így hát meghozta a legnehezebb döntést: segítséget kér Lucifertől. Legyen hát, de Ámenkának követnie kell őt, mindenben. Chloe közben kiment Ámenka kirablásának a helyszínére, ott egy véres kulcstartót talál. Egy kicsivel arrébb Dan és a csapata helyszínel, Chloe miatt előbukkan belőle a férj, de munkaidőben nincs romantika. Chloe megmutatja a talált kulcstartót, majd megnézi ő is a hullát, aki a futó pasas volt. Viszont a hulla és a kirabolt pasas jókora darab emberek, nehezen lehetne őket kirabolni. A rablónál viszont fegyver volt, így könnyen elbánhatott bárkivel, ám Chloe szerint a két eset nem lehet véletlen. Dan szkeptikusabb, de beleegyezik, ha már a kis felesége nyomozó akar lenni, kutasson ő is egy kicsit. Lucifer és Ámenka egy tengerparti szórakozóhelyre mentek először, Lucifer a zongorajátékra figyel fel, ez hiányzik neki, a Pokolban valami Biebert nyomnak, ha kínozni kell valakit. Ámenkát elküldi egy kis italért, lazuljon egyet, addig Lucifer elküldi a zongoristát egy jókora borravalóért cserébe, hadd zongorázzon most ő. Ámenka persze rögtön ugrik, nem is akar segíteni neki, egyszerűen csak húzza az időt! Ez csak egy nyaklánc, és ezzel akar segíteni, hogy Ámenka tudomásul vegye a keserű valóságot, a lánc elveszett, örökre. Közben a bár tévéjén Ámenka meglátja, hogy a futó srác meghalt. Aiden Scottnak hívták, ketrecharcos volt, aki őt megölte, az lopta el a láncot is. A tévés fotón látszik még egy hölgy dekoltázsa is, Lucifernek máris támadt egy ötlete, hol folytassák a nyomozást, ha Ámenka beleegyezik egy alkuba. A nyomozósdi nem ingyenes, Lucifer kér egy biankó csekket, vagyis később megmondja, mi is akar jutalomként. Ámenka kénytelen beleegyezni ebbe.

A páros elsőként kocsit szerez, egy garázsban jobbnál jobb járgányok állnak, és a sorban ott van a híres a fekete Corvette is. Lucifernek még kulcs se kell, hogy beindítsa, hát így került a csodajárgány Luciferhez, igaz meg kell tanulnia vezetni. Később egy tengerparti villába mennek, ahol épp egy forgatás zajlik nagyon sok lengén öltözött hölgy részvételével. A tesók bizony egy pornóforgatáson járnak, még Ámenka is ismeri ezt a művészeti ágat. Lucifer a cicik miatt jött ide, a híradóban egy hölgy dekoltázsa látszott, és ez csakis Misty Canyonshoz tartozhat! A hölgy Aiden szeretője volt, ha ki akarják deríteni, ki lopta el a láncot, Aiden után is kutatni kell! Lucifer figyelme gyorsan terelődik, ahogy a hírességeket meglátja, de hiába feltételezi Ámenka, a Pokolban egy pornósztár sincs, talán azért, mert annyi jót cselekedtek itt a Földön. Lucifer Mistyhez sétál, Ámenkát pedig elragadja egy asszisztens, ha már azt mondta Mistyvel van találkája… Lucifer fanboykodik egy kicsit, végre találkozhat a kedvenc pornószínésznőjével, aki egész jó arc, igazi lázadó típus, és hol máshol lehet a legjobban lázadni, mint Los Angelesben. Ez bizony elveti a magokat Lucifer fejecskéjében! Közben Ámenkát beöltöztették ablakmosó fiúnak, és hamarosan a kamerák előtt találja magát Mistyvel. Ámenka családi ékszerei nem kerülnek elő, hiszen azt kell előbb megbeszélniük, hova tűnt el a nyaklánca és ki ölhette meg Aident. Ezt viszont Misty nem tudja, vége is az el sem kezdett felvételnek.

Misty mesél Aidenről, ketrecharcos létére igazán rendes fickó, de sajnos valaki arra kérte, hogy szándékosan veszítsen, persze jó pénzért. Aiden viszont tisztességes akart maradni, és lehet a gyilkosa dühös volt rá, amiért ezt megtagadta és megölte, majd Ámenka láncát is ellopta. Ma este is lett volna egy meccse a Rico’s nevű helyen, talán ott valaki tudni fogja, ki akarta megvesztegetni. Közben Chloe eljutott az edzőterembe, ahonnan a kulcstartó származik, ott a teremfőnökkel beszélhet, Aiden jó gyerek volt, nem is érti miért ölték meg… Egy ötlete van, hogy Aiden kivel volt rosszban, egy Tio Sorrento nevű promóter lógott neki és másoknak is a meccspénzzel. Pár hete Aiden összeveszett ezen Tio egyik munkatársával, egy tetovált pasassal. Irány a Rico’s, ami a mi Lux bárunk elődje, a tánctér közepén most egy ketrec van, ott megy estéről estére a bunyó. Lucifernek máris tetszik a hely, viszont pár méterre mellette, ott áll a mi Chloénk, és Lucifer mintha érezne valamit… Ámenka a tervet kérdezi, Lucifert ezzel mintha kihúzta volna a furcsa merengésből, így perpillanat Lucifer csak inni szeretne, hogy tudjon gondolkodni. Közben feltűnt a tetovált alak is, Chloe elkezdi üldözni, ebből Luciferék a bárpultnál semmit se vesznek észre. Luci kér egy pohár whiskeyt, illetve a pasas nevét, aki a meccseket szervezi, így eljutnak Tio Sorrentohoz. Tio azt hiszi, hogy Lucifer nevezné Ámenkát, és hát miért is ne, isteni harcos, de mivel Tio sose hallott még róluk, nincs meccs. Még egy testőrét is odahívja, tüntesse el őket, de Ámenka jól veszi a pofont, és jól is osztja, a tag métereket repül hátra. Így már más a leányzó fekvése, Tio részéről mehet a menet.

9.png

Itt az idő a felkészülésre, Ámenka és Luci az edzőteremben kezdi a napot, de hogy jutnak  közelebb a lánchoz? Világos, hogy Aiden gyilkosa berágott, mert nem jutott pénzhez a bundameccsekből, és el kell érniük, hogy az illető felfigyeljen Ámenkára is. Hülye ötlet, de sajnos Ámenkának sem jut eszébe bármi jobb, így edzeni kell. Mivel  a tesó túlságosan is erős, kisujjal emelgeti a száz kilónyi súlyokat, vissza kellene valahogy gyengülnie, hát Lucifer beveti a nagyágyút, kapjon el egy csirkét. Na, ez végre kifog rajta, és innentől már csak imitálják a nehéz edzésmunkát. Lucifer csirkét falatozik a ring mellett, biztos az edzős csirkét. Tio is megdicséri Ámenkát, hát igen, Lucifer nagyot akar kaszálni rajta. Győztesen vagy vesztesen, Tio nem szégyelli feltenni a kérdést, ha Ámenka hajlandó veszíteni, az is szép pénzt hozna. Legyen hát, ha már szegény Aiden Scottnak is felajánlottak egy ilyen üzletet. Tio lesz ő embere, viszont Tio jutalma egy jókora pofon, Lucifertől. Chloe behozta a rendőrségre a tetovált pasast, aki Tio embere, viszont Tio és ő is egy sokkal nagyobb halnak, a Sarkisian családi bűnbandának dolgoznak, az ő nevükben adják-veszik a meccseket. Chloénál Tio az első számú gyanúsított, meg akarta bundázni Aiden meccsét, a sportember nem ment bele az alkuba, így Tio megölette. Ha beszélhetne Tio ügyvédjével, egy alkut összetudna hozni. Dan szkeptikusabb, nincs elég bizonyíték, nem jönne össze Chloe terve.

10.png

Lucifer az apartmanjában épp a Gimis Jakuzzi című filmet nézi, a főszereplő Chloe Decker, Lucifer pedig saját magával is eljátszadozna, ha tehetné, ám még a főcím se ment le, mikor Ámenka bosszankodva leül a fotelba. Semmit se tudott meg, átengedi Lucifernek a terepet, jöhet a kínzás, igaz, ezt ő is úgy mondta, mintha őt is kínoznák. Lucifer odalent a főnök, megteheti, hogy kiszervezi a melót a szakértőknek, hát most is segítséget hívott, a Mazikeen nevű démonharcos jött. A démon besétál az ágyhoz kötözött Tio-hoz, korrektem bemutatkozik neki, ő bizony meg fogja Tiót kínozni, de közben Mézi is felfedez valamit. Elképesztően beindult és rámászik Tióra. Később Mézi jelent, senkit sem ölt meg, és semmit sem tud a nyakláncról. Kihallatszik Tio sírása, Mézi szerint ezek csak örömkönnyek, sőt semmivel se kellett megkínoznia! A Pokolban a bűntudatot használják fel a kínzásra, itt viszont gyakorlatilag bármit meg lehet tenni, ő pedig annyira beindult ettől, hogy egyszerűen csak lefeküdt vele, a pasas meg dalolt mint a kismadár… Ámenka hallani sem akarja a mocskos részleteket, szerinte Tio hazudott, de nem, Mézinek nem hazudik senki. Valaki egy komolyabb összeget tett fel arra, hogy Aiden veszít, de nem tudja, ki az illető, ha kommunikáltak is, névtelenül tették, eldobható mobillal. Vagyis így se tudnak semmit, pedig ő lenne az újabb gyanúsított. Mézi haszontalan munkát végzett, de erre a démonka ugrik, Lucifer pedig élvezi az előadást. De nem lesz balhé, ha meg akarják találni azt a rejtélyes valakit, el kell intézni, hogy Ámenka meccsére is fogadjon, amit szándékosan el fog veszíteni, és csak meg kell várni a pénz átadását, hogy megtudják ki is az illető. Mézit megbízzák, hogy intézze el a bundameccset Tioval, a démonka lelkesen várja az új munkát.

11.png

Chloe eljutott Tio ügyvédjéhez, Charlotte Richardshoz, aki ugye 2011-ben még javában a rosszfiúkat védte. Elmondja, hogy Aiden-Tio-Sarkisian maffiózócsalád miatt jött, de Charlotte elég rutinos ahhoz, hogy tudja, ez még nem elég. Sőt, ő az igazi nagyágyúkat képviseli, mint a Szokolov család, akik „állítólag” maffiózók, szóval Chloénak nagyon bele kell húznia, hogy érdekelje a kis ügye. Chloe nem riad meg, ha Charlotte valóban védi a Szokolov családot, illetve a Sarkisianokat is, pont a két ellenséges családot, akkor Charlotte két vasat tart a tűzben. Úgy tűnik az ügyvédnőt ez meggyőzte, Chloe maradhat. Elérkezett a meccs ideje, Ámenka megtett mindent, hogy visszagyengüljön, de ugyan már, egy embert még így is fél kézzel el fog intézne, de most veszítenie kell. Megköszöni Lucifernek a segítséget, hiszen ő pontosan olyan gonosz tervet eszelt ki, ami egy igazi gonosztól elvárható. Na, Lucifer lelkének csak ennyi kellett, nagyon bepöccen a tesójára, de még nem mond semmit. Lucifernél a tettek beszélnek, Ámenka azt hiszi, hogy emberrel kell megküzdenie, de a ringben Luciferrel találja magát szembe, ha az Ördögöt akarta, hát megkapta. Ámenka nem akar harcolni, felesleges, de Lucifer két legyet üt egy csapásra. Segít Ámenkának veszíteni és végre eldönthetik, ki is a legerősebb. A szájkarate is döntetlen, meg a harc is döntetlen, az emberek csak annyit látnak ebből, hogy a két harcos pépesre veri egymást. Ámenka a józanabb, ő nem akarja folytatni a harcot, mert nem akar Lucifer erkölcsi szintjére süllyedni. Lucifer viszont folytatja, egy szorítással próbálkozik, Ámenka viszont a megadás egyezményes jelét használja, a bíró Lucifert hirdeti ki győztesnek, igaz, az ellenfele feladta a küzdelmet.

Később Chloe és Dan a megfigyelőkocsiban várakoznak, Tióra. Bejött a Charlotte-terv, a pasas Charlotte előtt is bevallotta, hogy semmi köze sincs a gyilkossághoz, de segít kideríteni ki a gyilkos, így hozza a bundameccsért járó győzelmi pénzt, vagyis ezzel Luciferék terve is összejött. Dan kételkedik a terv sikerében, viszont Chloe úgy hiszi, sikerülhet. És lám, a megbeszélt helyen feltűnik Tio, beteszi a pénzt a csomagmegőrzőbe. Ugyanitt, de nem sokkal messzebb Danéktől, a még mindig zabos Luci és Ámenka várakoznak. Az angyal haza akar menni, túl sokáig voltak már a Földön. A megőrzőnél feltűnik az edzőterem tulaja, Gil, vele beszélt Chloe korábban.  Ő viszi el a táskát, őt kellene letartóztatni, viszont a pasas menekül, de szárnysuhogás hallatszik, a táska ott marad, Gil nincs sehol. Az Angyal és az Ördög elrabolta Gilt, a fazon alig bírja feldolgozni a rázúduló számonkéréseket. Viszont legalább beismeri, hogy ő ölte meg Aident, de a nyaklánc elrablása nem volt része a tervének. Adna egy másikat, ugyan miért fontos, Ámenka rákiabál, azt az Apjától kapta. Aiden megölése se pont úgy zajlott ahogy tervezte, a srácra a fiaként tekintett. Sajnos pénzügyi gondjai vannak, egy bundameccsel szerezhetett volna pénzt, de Aiden nem akart belemenni. Csak meg akarta fenyegetni, de Aiden ellenállt, ő bepánikolt és lelőtte, megpróbálta rablásnak álcázni a gyilkosságot...  Ámenkát a nyaklánca érdekli, ott van az edzőterem széfjében, irány oda, de Lucifer még elszámol az öreggel. Aident a fiaként szerette, mégis megölte, ez színtiszta gonoszság, ő már csak tudja, mert a gonoszság királya, és felbukkan az ördögi arc. Gil sírva tér vissza a partra, ahol Chloe és Dan értetlenkedik az eltűnésén, de a pasas mindent beismer és Chloénak is jár a dicséret az ügyes munkáért.

Este, Lucifer az üres Rico’s bárban várja Ámenkát, nem fognak hazamenni, legalábbis Lucifer biztosan nem. Sok mindenre rájött, ő már régóta nem angyal, minek szerezzen örömet az Apjának. Évezredeket töltött kárhozatra ítélve a Pokolban, és még mindig az Ő jóváhagyását várja. Ő elhagyta, hát Lucifer is elhagyja őt, és ha már mindenki lázadóként gondol rá, az is lesz, itt L.A.-ben a legjobb lázadni. Ámenka a szabályok szerint játszik, de Lucifer emlékezteti Ámenkát az alkujára, itt az idő beváltani a biankót: nem fog hazamenni jó hosszú ideig, hagyja őt békén és menjen Ámenka haza. Egy angyal nem mehet szembe ezzel, Ámenka kénytelen belenyugodni a vereségbe, az Apjuk dühös lesz. Ha így is van, most már tudja hol keresse. Ámenka el, Lucifer pedig egy zongorát fog szerezni a bárba. Később, még mindig este, a parton Lucifer meghozta a legfontosabb döntését, levágja a szárnyait. Mézit kérte meg erre, a démonkának is megvannak a határai, ugyan nem teszi szóvá, de látszik rajta, hogy a szárnylevágás számára is túl sok. Lucifer pedig rettentően gúnyos vigyorral néz fel az égre, na erre mit mond az Apja… Zenelista.

Címkék: lucifer
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.21. 04:19:00

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása