Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 4x01 - Guten Morgan

2018. április 17. 09:00 - Chat Géza

Végre visszatért a testvérsorozat, ami menőbb lett a bátyjánál! Egy kis személyes észrevételt hadd engedjek meg itten. Mindenhol azzal a felütéssel jöttek le kritikák, hogy új nézőként, most érdemes beszállni, mert az első két rész páros lábbal száll bele az ember bindzswatchingoló agyába. Nos, nem láttam a második részt, lehet, hogy majd abban lesznek a közönséget berántó fordulatok, de az első rész, ami egy egész estéts Morgan spinoff, inkább a meglévő rajongóknak, a tősgyökeres TWD és FTWD pompomcsapatoknak szólt.

Alacsony hőfokon pislákoló tábortűznél egy cowboy valami 300 forintos szerelmes regényt olvas, közben cukorkát szopogat. Még mielőtt letolna egy 1/1-es Brokeback Mountaint, megreccsen egy ág, mire felpattan és elkezdi halálra untatni dumájával azt, aki a rét közelébe tévedt. Egy éve nem szólalt meg, mint a Brian életében a vén fószer a gödörben, akinek a lábára ráugrott Názáreti Brian, és ha már kinyitotta a száját, akkor bizony nem csukja be. Random árul el magáról teljesen lényegtelen információkat, amiből lejön, hogy a cowboy külső csak egy gyerekkori vágyálom megvalósulása lehet így a minden mindegy zombiapokalipszis idején. Hirtelen felerősödik a zombihörgés, mire csípőből tüzelve a westernpisztolyával cirka 50 méterről 10 pontos találatot visz be a zombi fejébe, ami mellett ott áll a kihegyezett sétabotjával Morgan is.

Szevasz, meghívlak egy vacsira, van nálam bab konzerv és bab konzerv. De szunyálhatsz is s furgonban, illetve a csöpögős romantikus regényeken is megosztozom véled. - mondja a cowboy, John. Morgan köszöni szépen nem kér egyikből sem, ellenben megtudjuk, hogy mégis hogy jutott el idáig, bárhol is legyen éppen. Szóval a nagy háború után a roncstelepen depressziózott kicsit. Meghallgatta Jézus, Carol és Rick marasztaló kortesbeszédét, majd fogta a cuccát és elhúzott. Aztán csak ment, hol kocsival, hol gyalog, mindig igyekezve elkerülni az embereket és a zombikat, aztán belebotlott ebbe az emberbe. Hogy mennyi idő telt el, azt nem tudni, de Morgan cipője eléggé elkopott a Mordor felé baktató hobbitokat is megszégyenítő menetelésben.

Szóval Morgan nem kér a csávó társaságából, aki ezt annyira nem akarja meghallani. Finoman, de ráakaszkodik, csendben követi. Amikor pár tuskó fegyverrel ébresztgeti, akkor még majdnem sikerül is megmentenie, de inkább magát is becsapdázza. Egy pisztolyhős cowboy és egy bottal hadonászó karate kölyök. Mi ez, valami rossz vicc? Lehet. Még mielőtt megkezdődne a leszámolás, megérkezik az Elrabolvából a csaj, akit most már nem kell Liam Neesonnek megmentenie, mivel beújított egy olyan katonai járgányt, aminek az oldalából dzsojsztikkel irányítható gépágyúk állnak ki. És hogy, hogy nem, látja, hogy a cowboy és a karate kölyök jó emberek, plusz újak, így megmenti őket.

Morgannek még mindig nem fekszik a dolog, hogy nincs tök egyedül, így amikor egy lakóparkban, na persze nem ilyen Duna melletti puccos izében, hanem egy lakókocsis parkolóban rájuk támadnak a két snittel korábbi rossz arcok, majd sikeresen likvidálják őket a teátrálisan megmutogatott harci arzenállal, akkor, illetve pár mérföld furikázás után úgy dönt, hogy inkább szólóban nyomja tovább.

Egyedül, lesántulva poroszkál, tovább koptatja a csukáját, mikor meglátja az autót, amiben korábban még egy élő ember feküdt, akinek szendvicset és vizet adott volna, de az nem kért, mert minek. Morgan meglát a horizonton egy hozzá hasonlóan sántikáló embert, úgyhogy fogja magát és utána ered, hogy lemeózza, nem-e ő az-e, aki korábban itt feküdt-e. A csoszogás és a sétapálca hangja felkelti az árokban uzsonnázó két darab zombi figyelmét, akik egyből rá is cuppannának Morgan arcára, de John megmenti.

Morgan eltemeti másik zombit, aki egyedül halt meg, majd végül nagy kegyesen megengedi az elrabolvás lánynak meg a cowboynak, hogy elfurikázzák a seggét egy darabig, amíg meg nem gyógyul a lába. A nagy uatzás nem tart sokáig, mert egy kietlen vidéken az út közepén hisztériázó lányt találnak, aki össze-vissza beszél, majd kiderül, hogy ez csak Alicia, majd előugrik a bokorból a Fear family, Nick és Strand is.

Na, akkor innen folyt. köv.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása