Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 1x05 – Megelőző csapás

2017. december 18. 09:00 - szde

Julien lakásán járunk, ami szerintem tök ugyanolyan, mint az összes eddig bemutatott lakás, kivéve a nagyfőnöké, meztelenül énekelget, kicsit szív is, nagyon jól elvan, én már kevésbé, amikor a kamera felé fordul premier plánban, majd kap egy sms-t, és magába roskad.

berlin01_2.png

Immár felöltözve találkozik Hectorral, akitől az üzenetet kapta. A hídon ők is az öngyilkosságról beszélget: véletlenül lezuhansz vagy szándékosan ugrasz. Majd Hector pendrive-ot ad Juliennek, hogy adja tovább Ingridnek, most a kínai dezertőrünk van terítéken, aki ugye atomtitkokat adott ki. Julien kicsit aggódik, hogy lesznek következmények, Hector lenyugtatja, azt akarja, hogy mindenki féljen tőle.

A következő jelentben Ingrid megkapja a pendrive-ot, telefon valakinek, gondolom, a szerkesztőjének az új sztoriról.

berlin02_4.png

Daniel meglátogatja a nagyfőnököt a lakásán, aki illedelmesen megkínálja kávéval, de főhősünk nem (!!!) kér, helyette elmondja, hogy újabb szivárgás fog jönni. A nagyfőnök nem hiszi, ha ez kiderül, mindennek lőttek, hacsak nem hiteltelenítik az infót. Daniel még vizsgálná a Julien-aktát, de most a kínai fontosabb.

Hector, mint helyettes kulturális attasé (ez tiszta menőn hangzik) a Zeitung oldalát nézegeti, miközben a nagyfőnök közli a német nagyfőnökkel, hogy mi fog történni. Diszkrét redukció, nincsen más alternatíva.

berlin03_3.png

Robert ideges, a nagyfőnök érdeklik, minden rendben Izraellel, Valerie tájékoztatót tart, gyere te is.

Hector Claire-rel egy elhagyott lőtérszerűségen vannak, gyakorolnak, béna flörtölés, csók.

A német titkosszolgálatnál a nagyfőnök közli Estherrel, hogy újabb szivárgás jön, a mai nap kihívása elvinni a kínait Lengyelországba Daniellel, ahol minden el van rendezve a dezertőrt illetően.

berlin04_3.png

Daniel bicajjal közlekedik, majd beszáll Esther kocsijába, mennek a kínaiért. Itt is flörtölgetés van, főhősünknek olyan rendes feje van, szerintem neki tényleg tetszik a nő, de a német már tuti csak dolgozgat Danielen.

A tájékoztatón Valerie egy videót mutat három éneklő lányról, ők azok, akikből egy már nincsen az országban, kettő meg még nem indult el Isztambulba. Elmondja ugyanazt a két férfinek, mint amit Claire-nek mondott az előző rész végén, és kéri Robertet, hogy most még ne keverjenek bele senkit ebbe az ügybe. Robertnek nem tetszik a dolog, itt lesz vele valami.

berlin05_4.png

Robert egy zsinagógában találkozik a leveses nővel. Mit akarsz? Téged, mert te vagy a legjobb amerikai tiszt Európában, nagy nyereség lennél Tel Avivnak. De Robert lojalitása még nem eladó.

Daniel és Esther megérkeznek a kínai lakására, ahol őrült kupi van, a pasas nem is akar menni. Sajnos, nincsen választása.

berlin06_3.png

Valerie Borával találkozik, aki átadott 20 ezer eurót a terroristának, mire a besúgó: ha két európai között pénz cserél gazdát, az tranzakció, ellenkező esetben terrorizmus. Valerie felvilágosítja, hogy nem menekülteknek megy a pénz, hanem lányokat csempésznek, embere jól meg is lepődik.

Claire egy fehérneműüzletben eladónak álcázza magát, odamegy a két videón szereplő lányhoz.

A kínai dezertőr vs Daniel és Esther kihívás 1. felvonás.

berlin07_4.png

Valerie a parkolóban várja Clarie-t, aki beszámol a kapcsolatteremtésről a lányokkal, mini pszichológiai profil-építés, amúgy Hector szerelmes belém. És te szereted?, kérdez vissza Valerie döbbenten. Hát persze, mondja Claire, de ez az idősebb nőnek nem tetszik.

Robert otthon a fiával akar beszélni Skype-on keresztül, de ő elment sátorozni, az ex-feleségével veszekszik helyette.

berlin08_3.png

A kínai dezertőr vs Daniel és Esther kihívás 2. felvonás.

Claire egy kocsiból figyeli, ahogy az arab terrorista felesége találkozik a két lánnyal.

A kínai dezertőr vs Daniel és Esther kihívás 3. felvonás.

berlin09_5.png

Este lesz, Hector sms-t ír, majd a válsz-címre érkezik, ahol – minő meglepő – belefut Patriciába, Daniel unokatestvérébe. A férfi csatlakozik hozzá, ez annyira cuki, én komolyan drukkolnék nekik, ha nem lenne még elég erős kétségem Hector nemi identitásáról meg a Claire-ügyről.

Robert a nagyfőnökkel és Valerie-vel veszekszik az ügyükről, Robert nagyon meg van sértődve, minden sértettség előtör belőle. Hopp-hoppá, máris eladó a lojalitás?!

Hector borozgat Patriciával, flörtölés. Daniel figyelmeztetett, hogy bajt hozol rám, de azért egy apró csók-féle elcsattan a végén, Hectorunk szerelmes fejjel mered maga elé. Íme a jelenet:

berlin10_4.png

berlin11_4.png

Danielék a reptérre érnek, ahol kiderül, mégsem az USA-ba, hanem vissza Pekingbe megy a kínai, aki (megint) fel van háborodva, én meg már lecsapnám, jó is, hogy eltűnik innen, ezen a véleményen vannak amúgy a kémek is, akik elmennek meginni egy italt. Útban odafelé Esther egy megható sztoriról mesél Danielnek (egyszer mentem külföldre, de csak egy hetet maradtam, mert apa beteg lett, majd amikor visszajöttem, nem láthattam, és apa meghalt másnap), de főhősünk a rózsaszín ködön átlát, és rákérdez, hogy mennyi volt ebből igazság. Csak egy része. (Amúgy Danielt se kell félteni, ő rákosnak mondta az anyukáját, amikor visszament az USA-ban. Én sem szívesen mondanám el, hogy anyu felrobbant, mert épp ment volna a szeretőjéhez.) Megérkeznek Esther lakására, volt egy nagyon szép Pillanat, amit sikeresen elmulasztottak, majd Daniel a csaj után lépett, csók, szex, a női rajongók látták főhősünket meztelenül, a férfi nézők meg egy elég szexis fekete melltartót.

Eközben a berlini reptéren rendőrök szólítják le a két kislányt, egy biztonsági ellenőrzésen még át kell esniük, Valerie és Claire hallgatják ki őket.

berlin12_2.png

Daniel és Esther szex utáni csevejként a kínairól beszélgetnek (elég lehangoló), ma már nem számít mi a helyes, mondja főhősünk, a rendszer el van szarva. Lassan úgy beszélsz, mint Shaw, reagál Esther.

A reptéren folytatódik a kihallgatás, Robertnél pedig egy örömlány van, aki szintén nem kér kávét a munka után. (Ebben a részben senki sem akar kávézni.)

Daniel és Esther nézik a híreket, a kínai végig Pekingben volt, mondja a bemondó, Ingrid szerint nem szabad elhamarkodottan következtetni. Mindenki hibázhat, adhat rossz tippet, még Shaw is.

berlin14_2.png

A reptéren nem tarthatják tovább a lányokat, csak szerelmes üzenetek vannak, nem terrorizmus, de Claire nem adja fel.

Valerie találkozik Borával, ahol szembesíti, mire ment el a pénze.

A zsinagógában Robert jön, Tel Aviv meg fogja kapni a támogatását, de nem pénz kell neki az információkért, majd jelentkezik.

berlin16_1.png

Eshter elviszi valahova Danielt, kiderült, arra a helyre, ahol Daniel-anyu meghalt, főhősünk bedühödik a nőre, eléggé átlátszó a nő, csak meg akarta dolgozni. Nem bízol bennem, konstatálja a nő, Daniel pedig elmegy.

Hectorhoz látogató érkezik, a transzvesztita barátja, akivel megígérteti, hogy soha többet ne történjen meg, hogy véresen érkezik meg hozzá. Miután Hector lemossa róla a sminket, kiderül, hogy a transzvesztita és Julien egy és ugyanazon személy. 

Egy közelebbi kép, hogy tényleg egyeznek:

berlin17_2.png

Erzsi, a cica: Nem véleményezem Daniel hozzáállását a kisállat-tartásról.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2017.12.19. 15:26:33

Látom most értél el oda, hogy kezdesz fáradni a sok faxságtól - jönnek a tömbösítések, rövidítések, tőmondatok :) Rá se ránts, lesz ez még izgibb is. Állítólag - ezt kommentelték a sori rajongói. Nemtom amúgy, mert innen már nem láttam, és én eddig is untam. Ugye.
A ruhátlan Armitage mentette a sztorit, de persze makka most sincs. Lehet a bejárónő eteti? Vagy fényevő lett közben. Esetleg úgy járt mint a cigány lova: már majdnem sikeresen leszokott a kajáról, mikor éhen döglött :)

szde 2017.12.19. 17:25:59

@AaannnaaA: Hát igyekszem, eddig mindegyik hogyvolt fokozatosan rövidebb lett az előzőnél (miután az elsőt túl hosszúnak ítéltétek), de tényleg ez volt az egyik legunalmasabb rész (az imdb szerint is). (Szintén imdb értékelés alapján a második évad részei végig 8 pont felett vannak, kíváncsi vagyok, az milyen lesz.) Innentől tényleg izgisebb lesz :)
Szerintem a cicát a rendezőasszisztens eteti :))
süti beállítások módosítása