Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x01 - Abby

2017. augusztus 14. 09:00 - AaannnaaA

Aki botorul azt gondolta, négy évad után a Ray Donovan c. sorozat neki nem tud újat mondani, az az évadnyitó láttán nyugodtan revideálhatja a nézeteit; én magam is olyan döbbenten pislogtam, mint az ideiglenesen rám bízott blöki, aki tegnap hajnalban a fülembe ugatás után hirtelen a küszöbön találta magát. Kívül.

Na de nézzük sorban az eseményeket, először az előző évad történéseit ismétlik át a készítők zanzásítva, mielőtt a lovak közé csapunk.

1.jpg

Donovanapuval indítunk, virágot jött vásárolni, lévén egyik fia holnap házasodik (?). Vesz egy csokrot, melyet a temetőbe visz ki – hát, hagyott pár vezéráldozatot maga mögött az életben, így most nincs tippem kihez hozhatta.

Ray ezalatt kezelésre várakozik, mert bíróság kötelezte dühterápiára. Nem igazán együttműködő, szeretne gyorsan, agyturkászás nélkül távozni, ám a terapeuta nem hagyja. Beszélgetésükből megtudjunk, hogy családi bunyó miatt van itt; rövid flessben látjuk, ahogy apját gyepálja kőkeményen, meg talán Daryllt is, de ebben nem vagyok biztos, túl gyors a jelenet. Közben Bridget sikítozik ijedten, és kéri, hogy hagyja abba. A jelenben annyit tesz hozzá a sztorihoz, hogy igen, részeg volt, de mindannyian azok voltak, hiszen egy bárban tartózkodtak. Többet nem tudunk meg, hősünk ukázt kap, hogy töltsön ki egy tesztet, aztán jelenjen meg két nap múlva újra lelkizni.

2.jpg

Terry ezalatt öltönyt próbál, nyilván az ő esküvője lesz, eszerint elveszi a rendőrnénit. Szuper! Istápoltja, Damon segít neki a műveletben – kifejezetten örülök, hogy a csávó nem merült el újra a piti bűnözők között. Mikor az eladó felszólítja Terryt, hogy vegye le a sapkáját, láthatóvá válik két heg a homlokán, melyet takarni akart vele: megműtötték ugyanis a buksiját, hogy ne remegjen a keze a parkinsontól. Valamiféle elektromos stimuláló került be, aminek a működését demonstrálják is – Damon felhívására, hogy kicsit menőzzön az eladónőnek –; amint kikapcsolja a kütyüt visszatér a kézremegése.

Rövid pillantást vetünk pillantást Bunchy hétköznapjára is: úgy nézem időközben felcsapott pankrátornak Koncsítával együtt, épp a koreográfiát gyakorolják, hogy bekerüljenek egy csapatba, mellyel aztán felléphetnek. Teresa látszólag maga mögött hagyta a depressziót, Bunchy viszont nem az esetlenségét: most sem megy neki hibátlanul a próba, hiába gyakorolták számtalanszor.

3_1.jpg

3_2.jpg

Az előző évad vége óta a család nyitott egy „Abbys” nevű bárt – Mickey épp itt tanyázik, hősünk pedig ide érkezik találkozóra Harriettel (emlékszünk, ő intézi Ray pénzügyeit). Az öreglány letolja, amiért ezt a veszteséges helyet üzemeltetni, de a férfi hallani sem akar a bezárásáról. Rövid időre kiiktatja a külvilágot maga körül, végig nullázza a kérdőívet, majd olajra lép. Könyvelője jobb híján átül Mickeyhez, aki azzal dicsekszik, hogy épp forgatókönyvet ír. Aha.

Bridget is bárba érkezik, de nem a családiba, hanem egy idegen sráchoz, Smittyhez. Még a kórházból (?) ismeri, kiderítette a címét, hogy beszélgessenek kicsit. A fiú rákérdez, hogy van az édesanyja, mire Bridg elsírja magát, Smitty pedig részvétet nyilvánít. Mi a büdös fasz??? A kiscsaj akar így bevágódni a srácnál, vagy anyu tényleg meghalt?? Baszki, remélem az előbbi! A fiú meghívja magához a pityergő lányt, mi pedig helyszínt váltunk, egyelőre annyiban hagyva a sztorit.

4_1.jpg

4_2.jpg

Az irodában is változott némileg a felállás, Avi nincs (most nem is tudjuk meg hol van), helyette Lena és Daryll viszik a bizniszt hősünkkel, na meg Bunchy, bár ő inkább csak a sereghajtó. Ezt hangosan nehezményezi, plusz mivel Lena verbálisan vegzálja, közli az épp belépő bátyussal, hogy ha összejön a pankrátori meló, turnéra megy a társulattal, a családi biznisz meg le van szarva. Ray nem érti a kiakadását, de nincs ideje agyalni rajta, mert a tárgyalóban leendő ügyfelek várják, akiket épp Daryll próbál lenyűgözni.

Potenciális megbízója Jay White, kb. ZS-kategóriás színész, és japán tanítómestere, akiktől az öccse hanyatt vágta magát, hősünknek viszont mindössze egy bágyadt homlokráncolásra telik. Az ügyfelek távoznak, Ray pedig hívást kap, miszerint azonnal szükség van rá, illetve a munkájára.

5.jpg

Előbb azonban Bridgethez váltunk, aki épp szorgalmasan beszív újdonsült/régi ismerősével. Közben beszélgetnek, így tudjuk meg, hogy Smitty műtétre várt (szerintem valamely szervre), de nem jött össze a dolog, mert a műtét előtt fertőzést kapott. Ha viszont hamarosan nem kerül kés alá, nem számíthat hosszú földi regnálásra.

Az őrsre, ahol Terry nője dolgozik, a vőlegény már simán bejáratos, minden nap ő hozza neki a hamit. Most is így történik, aminek menyasszonya nagyon örül, annak társa viszont kevésbé. Mikor Maureent a főnöke hívatja, a két férfi kettesben marad, és rögtön megkezdődik a faszméregetés. Kíváncsi lennék, a nő társa szimplán kolléganőjét félti egy korábbi bűnözőtől, vagy inkább lyuksógora szeretne lenni. Az indok nem derül ki, mindenesetre olyasmit bányászott elő Terry múltjából, amit az nem osztott meg menyasszonyával, és amitől eléggé elkenődik.

6_1.jpg

6_2.jpg

Hősünk filmstúdióba (Pacific Pictures) érkezett, itt kell problémát megoldania, melyről a helyi megmondóember, Doug Landry tájékoztatja. A górénak – akit Samantha Winslownak hívnak – két (most már csak ex) asszisztense iratokat lopott a nagyasszonytól, kényes infókat tartalmazó iratokat, melyekkel pénzt akarnak kicsikarni, ha tőle nem, hát újságíróktól. Hősünktől várják, hogy intézze el, szíveskedjenek azokat visszaadni, plusz ezentúl távol tartani magukat a stúdiótól és annak dolgozóitól, akkor szép summát kapnak – most, és évente mindig, míg Winslow a főnök.

Az iránymutatás után találkozik is a két egykori dolgozóval, akik azzal indítanak, hogy részvétet nyilvánítanak a felesége halála miatt. WTF? Baszki, Abby tényleg meghalt! Ne már!! Mi az Istenke történt?? A csere megtörténik, iratokat pénzért, miközben a két egykori stúdiódolgozó figyelmezteti hősünket, hogy ne nagyon közösködjön a nagyasszonnyal, mert az nem egészséges dolog. Távozásuk után fut be Deb hívása, miszerint ideális vevőjelölteket talált. Miután a nő ingatlandíler, úgy gondolom hősünk a családi otthontól akar megválni.

7.jpg

8.jpg

Útközben az autójából Conort hívja, fia új suliban van a korábbiakhoz képest. A hely annyira pedáns, hogy nekem rögtön az ugrik be, talán katonai suliba jár, vagy csak a kollégiumi szobájában követelnek az átlagnál is nagyobb rendet. Majd kiderül. Apja felajánlja, hogy elmegy a meccsére (ő nem bokszol, mint a család többi tagja, hanem birkózik), de a gyerek nem kér a dologból, rövid úton lerázza hősünket.

Ray a házhoz ér, aholis Deb letolja, amiért nem javított ki egy lyukat a falon, ezért kimegy a garázsba a cuccaiért a helyrepofozáshoz. Abby autója ott áll, amit meglátva mélázásba kezd, ahogy látom emlékeiben az előző évadot záró buli után tartanak hazafelé, és beszélgetnek. A nosztalgiázást hívás szakítja meg, Bridget csak annyit mond a telefonba, hogy „találkozott A sráccal”, aztán leteszi a telefont. Hm.

9.jpg

Hősünk visszatér a házba, és közli Debbel, hogy most nem áll készen a ház megmutatására, mire a nő veszi a lapot, és másfelé tereli az ígéretes vevőjelölteket. Közben Landry hívja, hogy szíveskedjék a visszakapott iratokat Winslow lakására hozni, így elkerülhetetlen a találkozó a nagyasszonnyal. A címre hajt, ahonnan épp zakkant fiatal pali távozik. Hozzászokott már a hasonló alakokhoz, a szeme sem rebben, inkább közli az érkező Landryval, hogy a kocsijában vannak az iratok, aztán a lakásba lép.

Ott már várja a nagyasszony, aki itallal kínálja és példabeszédet tart egy vadászról, ám hősünk erre most nem vevő, udvariasan kortyol a piából és távozik. Winslow előtte még megkéri, hogy vigye be a városba a mostohafiát – igen, a zizzent (vagy inkább csak piás) hülyegyereket, akivel az előbb találkozott.

10.jpg

Míg a tagot szállítja, Terry keresi telefonon, aki meglehetősen kiborult – nyilván a rendőrtárs fenyegetésétől – és alaposan leitta magát. Ígéri, hogy a fuvar végeztével meglátogatja. Miközben a srác a hátsó ülésen hülyeségeket zagyvál, ő ismét a korábbi emlékét veszi elő, mikor Abbyvel autóztak.

A nő felveti, hogy most, amikor a gyerekek hamarosan kiköltöznek, talán befogadhatnák Mickeyt. Na persze! Ray próbál komoly lenni, és kérdi a nő mit csinálna szívesen, ha már maguk maradnak. Abby bárt szeretne nyitni, amin hősünk eléggé meglepődik, hiszen anno Bostonban is azt csinálta, és nem szerette. Mielőtt jobban belemerülnének a témába, fiatal, mindössze fehérneműt viselő lány sasszézik a kocsi elé, mire hősünk ijedtében félre rántja a kormányt. Egyenesen egy kisebb szakadékba, melynek az alján egy fa állítja meg őket. Az autó összetörik, a légzsákok kinyílnak, de végül egészben másznak ki az autóból azt leszámítva, hogy Abby csúnyán beütötte a buksiját. Ha tippelnem kellene ez lesz a halál oka (pontosabban ennek figyelmen kívül hagyása), pont úgy mint szegény Natasha Richardsonnál. Aztán majd meglátjuk. Miután kikászálódnak az autóból, döbbenten bámulnak egymásra a fehérneműs lánnyal, aki szó nélkül továbbáll.

11.jpg

A jelenben az fuvarozás után a terembe megy, ahol ismét az asszonyt haluzza a buli estéjén, de mielőtt újra emlékeibe merülne, Terrybe botlik. Tesója még cudarabb állapotban van, mint amikor hívta. Úgy véli nem lesz holnap esküvő amiatt, amire Maureen társa rájött. Visszaadja hát az ékszert, amit egykor Abby viselt, mert már nincs, akinek továbbadja.

Ahogy az sajnos várható volt, Bunchy elszúrta a pankrátor felvételit, az eset után Teresa próbálja vigasztalni – valahogy meglesznek ezután is. Férje viszont kijelenti, hogy inkább menjen el a turnéra egyedül, ő otthon marad a lányukkal.

12_1.jpg

12_2.jpg

Késő este Mickey Abby kutyájának adja elő forgatókönyve részleteit (bezony!), amikor hirtelen ráeszmél, hogy Ray figyeli a ténykedését. Fia szó nélkül piát vesz magához, és a szobájába indul, miközben ismét emlékei kínozzák.

Anno ugyanígy lépdelt az emeletre, közben meghallotta, hogy Bridget keservesen zokog. Mikor felért, a gyerek szólni sem tudott, ő pedig ijedten lépett a szobába – hogy mit látott a közös ágyon, most nem tudjuk meg; én a halott, vagy legalábbis eszméletlen Abbyre tippelek (csak egy adalék: Bridg ugyanazt a ruhát viselte itt, mint mikor Ray meggyepálta apját és testvérét, így tippre őket okolta felesége haláláért, és ezt ököllel ki is mutatta, míg a rendőrök közbe nem léptek). A jelenben persze csak az üres szobát találja, és a lánya sincs itt. Az érzelmei azonban végre legyűrik, és halk, de annál szívszorítóbb zokogásba kezd.

13_1.jpg

13_2.jpg

Miután Mick végzett a sztori kutyának való elmesélésével, felbattyog az emeletre, ahol fia már beverte a szunyát, ruhástól, a piás üveget szorongatva. Kiveszi a kezéből az üveget, aztán hagyja pihenni. Kemény menet volt ez (és lesz is), én mondom...

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Ray Donovan
83 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.14. 17:33:18

Remélem a második részt már nem flesselik tele anyuval, oké meghalt, tovább léphetünk :)
Kicsit untam ezt a részt :(

Annácskah látod már a Viszonyt is szinkronnal lehet nézni :)

AaannnaaA 2017.08.14. 18:34:38

@szociál: Valóban nem volt egy szokásos tempójú rész, de engem például szíven ütött.

A Viszonyt szíveskedjél nem emlegetni, volt szavazás a kedvedért, többször is. Jöttél? Nem jöttél. Ugyeugye?!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.14. 19:13:13

@AaannnaaA:

:)
Nem volt elég időm hogyvoltozni :simi
De majd bepótolom.
Remélem a Réjdonovennél nívósabb sorozatot is fogsz írkálni, kövi Fargo jó volna pl ;)

AaannnaaA 2017.08.14. 19:17:01

@szociál:
A) A Fargo-t kolléganő hogyvótozta, ott kell reklamálni.
B) Én csak és kizárólag minőségi sorozatokat hogyvoltozok!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.14. 21:00:11

@AaannnaaA:

Most morci vagyol ? :)

Gondolom itt nem lesz szavazás :))
Csak azért se :P

AaannnaaA 2017.08.14. 21:15:10

@szociál: Vagyol :)
Tessék szépen az Affairt végigszavazni, aztán majd lesz itt is. Már ha lesz értelmes indoka :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.14. 21:30:48

@AaannnaaA:

Csak 3 résznél volt szavazás, elég hamar feladtad :)
Most szavaztam utólag.

szavazás :
Kit néznél meg pankrátor ruciban Báncsin és Koncsitán kívül ? ;)

tinipuma 2017.08.15. 08:32:23

Emésztgettem pár napig a látottakat, nagyon komor rész volt, nekem jól jött volna pár humoros pont, hogy oldja kicsit a feszültséget (kivétel Bunch a lóherés cuccban :))
Összességében asszem nem tetszett. Oké, hogy Abby távozása várható és indokolt is volt, itt a hogyvoltok alatt is elhangzott többször, hogy nem nagyon tudnak vele mit kezdeni, de hogy ilyen kurtán-furcsán elintézték, az nekem nem jött be.
Susan Sarandonnak örülök :)

@szociál: A Fargot én írtam eddig, a magyar adásokhoz igazítva, terveim szerint marad is így, remélem lesz rá időm.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.15. 08:54:46

@tinipuma:

Abby távozása tényleg elég gyors volt, lehet kapott másik szerepet egy sorozatban, bár még nem tűnt fel egyben sem.
Én Jessica Langnak jobban örültem volna, most együtt játszanak is valamiben, hát nem valami jó :(
Tudom hogy te írtad a Fargot pumácskah :)
De nálam ez a Donovan már eléggé a B kategóriára hajaz, Naomi Watts is bevállalta a Gipsyt, kár volt, hihetetlenül gyenge.

AaannnaaA 2017.08.15. 09:26:04

@szociál: Mentél, szavaztál az Affairnál? Köszi, az nekem is megy :) Kommentelni, kommunikálni nem tudok saját magammal, itt jön képbe a lelkes olvasó :)

Ha most a Ray évadnyitónál ott lenne az általad javasolt szavazás, én Mickeyre szavaznék.

@tinipuma: Nem tetszett? Ezt sajnálattal hallom! Nekem bejött, nem hittem, hogy meg merik húzni, főleg mikor végre egyenesbe kerültek. Mondjuk így nagyobban ütött. Jót tett Raynek, hogy a padlóra került, innen lesz szép munka felállni. Már ha sikerül. Ha nem, akkor totális mélyrepülés. Baromi kíváncsi vagyok. Liev Schreiberre pont ráfér, hogy ne csak a kőarcot hozza, hanem kibukjanak az érzelmei (mint anno a 3. évad zárójában). Olyankor igazán remekel. Nekem most is bejön az alakítása.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.15. 10:13:59

@AaannnaaA:

Akad lelkes olvasód nyugi, meg van a kis táborod mint pumának, sőt szerintem az összetétel ugyan az :)
Mickey is jól nézne ki abban a hancúrban :)))))
De Terry a kis morci fejével cukibb lenne :))

Nekem annyira nem jön be Liev, ütősebb lett volna Clive Owen Ray szerepére, de ő szerintem nem vállalná el.
Gerard Butler éppen ez a kategória, őt se csippantom annyira, pedig a spílerben nem volt rossz.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.15. 14:13:45

Ajánlom a Goliath-ot Annácska, újra porondon az öreg Billy Bob.

tinipuma 2017.08.15. 18:45:05

@AaannnaaA: Nagyon billeg a mérleg, de inkább a nem felé sajnos. Másképp fogalmazva kevésbé tetszett, mint amennyire jó volt. De ütött, az biztos.
Abby távozása nem csak Rayt érinti, a többiek is kötődtek így vagy úgy az egyetlen értelmezhető női karakterhez. Most kell egy új, bízom benne, hogy jól csinálják majd, azaz a karakter és a színésznő is jó lesz.
De nem állíthatnak egy random megfektethető jónőt, azokat Ray eddig is megdugta, ide egy valós női szerep kell, méghozzá jó színésznővel.
Ja, amúgy nagyon szeretem Paula Malcomsont. Akkor is, ha nincs értelme. Nekem hiányozni fog.

@szociál: Gerard Butler erre a szerepre nekem nem tetszene, de Clive Owen se. Liev tökéletes :)

tinipuma 2017.08.15. 18:45:27

@AaannnaaA: Nagyon billeg a mérleg, de inkább a nem felé sajnos. Másképp fogalmazva kevésbé tetszett, mint amennyire jó volt. De ütött, az biztos.
Abby távozása nem csak Rayt érinti, a többiek is kötődtek így vagy úgy az egyetlen értelmezhető női karakterhez. Most kell egy új, bízom benne, hogy jól csinálják majd, azaz a karakter és a színésznő is jó lesz.
De nem állíthatnak egy random megfektethető jónőt, azokat Ray eddig is megdugta, ide egy valós női szerep kell, méghozzá jó színésznővel.
Ja, amúgy nagyon szeretem Paula Malcomsont. Akkor is, ha nincs értelme. Nekem hiányozni fog.

@szociál: Gerard Butler erre a szerepre nekem nem tetszene, de Clive Owen se. Liev tökéletes :)

tinipuma 2017.08.15. 18:46:50

Bocs, a duplázásról nem tehetek...

AaannnaaA 2017.08.15. 19:19:37

@tinipuma: Én nem vennék rá mérget, hogy lesz másik nő Abby helyett. Aztán lehet...
@szociál: Gerard csak mentse meg előbb az elnök seggét harmadszor is.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.15. 20:18:04

@tinipuma:

Jó, akkor Ray Liotta ?
Őt eltudnám képzelni, hozza a pszihopatát simán.

@AaannnaaA:
Mentse a kis pocok fejével :)

AaannnaaA 2017.08.15. 20:26:18

@szociál: Ray Liotta? Max. 10-15 évvel ezelőtt, amikor még nem volt ilyen szétesett arca. Ez Gerardra is érvényes, totál pocok lett az elmúlt 5 évben.
Még mielőtt: Liev is pocok, de ő alapból is az, szóval maradhat :)

2017.08.15. 21:07:25

'Aki botorul azt gondolta, négy évad után a Ray Donovan c. sorozat neki nem tud újat mondani, az az évadnyitó láttán nyugodtan revideálhatja a nézeteit' hmmm hát jó, igyekszem.
Viszont Abby távozását max csak Ray miatt sajnálom, képtelen voltam megkedvelni a csajt, ahogy Bridzs karakterét sem. Bocsika.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.15. 21:14:44

@AaannnaaA:

Az idő és a drogok vas foga meglátszik Liottán, a plasztika se sikerült valami jól, de egy fokkal szebb mint Rurk Miki :)

@Biriksz_Krokiksz!:

Abbyt és a kiscsajt én se nagyon bírtam, de az öccsét is megdorgáltam volna párszor.
De ebben a családban senki se volt százas, ilyen múlttal.

2017.08.15. 21:32:53

@szociál: fegyelmezetlen hálátlan kis dögök. jó persze nem, igazából törődni kellett volna velük, ahelyett, h kitömik őket dollárokkal, de nálam abby mint anya, el is hasalt a feladaton. és persze, lehet dumálni, h csóri gyerekeknek van apjok is, aki hol volt mindeközben, mikor csimótát kell szeretgetve nevelni, hát dolgozott, meg a saját tesóit felügyelte, meg hát ott van saját apukája aki szintén 0-24 felügyeletet igényel, és hát még zseton is kellett, mert hát anyagi igények azok persze vannak mindenki részéről. és nem ennek a kizsigerelt szerencsétlen Raynek, nyilvan...uhhhh de sokszor felhúztam magam nagy nézésbe'.

AaannnaaA 2017.08.15. 21:45:02

@Biriksz_Krokiksz!: Én is Ray miatt sajnálom a karakter távozását, mert most teljesen padlót fogott. Viszont szerintem a karakternek jót tesz, hogy innen egyedül kell boldogulnia.
Bridget nekem sem a kedvencem, elég könnyű lábrázást kapni tőle, de ez sajnos elmondható a sorozatok döntő többségének gyerek-karaktereire. Ld. még: Homeland.

2017.08.15. 21:54:53

@AaannnaaA: amúgy ez mindig elképeszt, ahogy a kamaszokat ábrázolják a sorik nagy többségében, legutoljára a big little lies-ban. (homeland az nálam továbbra is kimaradt, és sztem már így is maradok, ne utálj)

AaannnaaA 2017.08.15. 21:57:50

@Biriksz_Krokiksz!: Hm, a BLL-ben nem is idegesítettek annyira. Talán mert csak pár rész volt :) De ott van pl. az Americans (nemtom azt nézed-e), az is anyám borogass! kategória. Homeland miatt nem utállak, de nemtod mit vesztesz. Amúgy miért marad ki???

2017.08.15. 22:11:52

@AaannnaaA: a 24 az oka mindennek xD sztem éretlenül kezdtem nézni, és emiatt nagyon nem jött be, sztem ebből fakad azóta is tartó ellenérzésem minden politikai jellegű sori iránt, doktornő, az Americanshez már hozzá se kezdtem. a The man in the high castle viszont tetszik, jut eszembe, bár más kategória, az is igaz.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.15. 22:35:16

@Biriksz_Krokiksz!:

Pedig a Homeland agyon veri a 24-et. végre Klert leszoktatták a sírásról, mert iszonyat képet tudott vágni mikor rájött a bömbölhetnék :jajj
Americans is faszányos, inkább mint bármelyik ncis helyszínelős sorozat.
Természetesen a Narcos ezeket veri, de az se való mindenkinek ;)

AaannnaaA 2017.08.15. 22:39:24

@Biriksz_Krokiksz!: Nos, a politika ott is stimmel, még ha lényegében fiktív is. Szóval a gyógyulás felé egész jó kezdő lépés :)

2017.08.15. 22:42:16

@szociál: jaj a narcos-szal még jövök neked!

jovvan nekiugrom majd a homelandnek is. (puszi aaannaaa)

...csak beugrottam egyet abbyzni meg bridzsezni, és erre telecsináltátok a kevés szabadidőmet!!!

AaannnaaA 2017.08.15. 23:04:15

@Biriksz_Krokiksz!: Azért ne menjen a RD 5. évad kárára :)
@szociál: A Narcossal én is szemezek egy ideje, előbb-utóbb bekerül a táncrendembe. De hát első a hogyvótírás, ugye...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 07:53:36

@Biriksz_Krokiksz!:

A Narcosban az a jó hogy nem fikció, minden egyes dolog megtörtént az életben is, most lesz egy Tomkrúz film a moziban az is éppen az Escobár kokainját repülővel beszállító palinak a történetéről szól.
Egyébként a karakterek is nagyon jók, szerencsére mindegyik no name színész, ez mindig jót tesz a sorinak.

@AaannnaaA:
Nekem is vannak lemaradásaim, most kezdem befejezni a Jessica Jonest, eddig nem érdekelt de mondom adok neki egy esélyt, ezt a nőt még egy háziasszony is letudja verni ha nem túl körültekintő, dinamikája nulla, most már befejezem de a második évadjának ha lesz nem állok neki.
Luke Cage is leszedve, ez a marveles karakter játszik Jessicában, a kinyírhatatlan négus, meglátjuk xar e.
Hand of god 2. évadjának is lassan neki ugrok, első évad rohadt lassú volt, de még nézhető.
Goliath rohadt jó, szépen pakolgatják rá a feliratokat.
Szóval van mit nézni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 12:58:32

Mr.Mercedest is szedjétek, kemény ahogy indul :O

2017.08.16. 17:18:34

@szociál: azt pont a napokban kezdtem el olvazsni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 18:07:41

@Biriksz_Krokiksz!:

Baszki lehet hogy beszerzem én is, a Molyon 5 csillagokat szórnak rája.

Ha már ennyire könyvizé vagy, olvad el a Tirzát Grunbergtől, szerintem elég jó lett.
Utána meg a Betegség nélküli embert, ami majdnem olyan jó ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 18:13:03

Fent van az enkóron, le is gyütt.
Meglássuk mennyire roncsa a szemet a monitor fénye :P

2017.08.16. 18:16:23

@szociál: oks, beszerzem, úgyis jönnek a hosszú téli esték. (remélem azért eret vágni majd nem akarok magamon)
xD

2017.08.16. 18:20:33

@szociál: (mindent telóra pakolok, azt hurcibászolhatom magammal mindenhova, és a szemem sem bántja) ;)

2017.08.16. 18:28:20

@AaannnaaA:
"Liev Schreiberre pont ráfér, hogy ne csak a kőarcot hozza, hanem kibukjanak az érzelmei" juj nálam pont hogy nem, egyszeűen akarom és elvárom, h mindig kőarc és kőkemény legyen, rosszul esik látni, mikor megzuhan, de nyilván ez abby elvesztése miatt természetes (jó, a gyászmunka idejére felmentem), és az lenne wattafakk, ha nem tenné.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 18:29:44

@Biriksz_Krokiksz!:

Azért lesznek benne érdekességek mindegyikben, mert Grumbi nem szarozik, de túléled, megrázod magad és tovább lépsz :))
Nyugi annyira nem perverz mint ebben a Mr.Mercedesben King.
Spoiler
Nem is értettem a szitut mikor a szittyós anyja kikezdett a hülyegyerekkel, az meg visszakozott, de amint lement a pincébe reccsentett egy gyorsat.
Hát akkor miért nem húzta meg már ? :))
Remélem ez a könyv eleje, mert az első részben eldurrantották ezt a beteg viszonyt.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 18:30:54

@Biriksz_Krokiksz!:

Lievet egy Dumb és Dumberben látnám igazán, amiben retardáltat alakít :))
Jajj de geczi vagyok :)

2017.08.16. 18:38:55

@szociál: elolvastam közben a Betegség nélküli ember ajánlóját, sztem én azzal fogom kezdeni, nem is a Tirzával.
(lazán kapcsolódik, de jut eszembe, a Tyrant c. sorit nem néztem véletlenül?)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 18:49:01

@Biriksz_Krokiksz!:

Tyrantot inkább nem erőltetném :)
Szegényember Homeland-je ? :)

Igen a Betegség nélküli ember érdekes, közelkeletes, szopóágraverődős és a könyv végén csattanós ;)

A Tirza legyen a csemege, a hab a tortán ;)

2017.08.16. 19:08:43

@szociál: annyiban igen, h mindkét sorozatot Howard Gordon jegyzi executive producerként (a készítő pedig a Homeland eredetijét író Gideon Raff), de nincs összehasonlítási alapom, h melyik a jobb, a T. tetszett, szóval nekidurálom magam a Homelandnek, nincs mese.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 19:13:54

@Biriksz_Krokiksz!:

Ha Tyrant tetszett, akkor a Homelandőt lemész hídba.
8-ast adnék rá imdb-n.

AaannnaaA 2017.08.16. 19:15:23

@Biriksz_Krokiksz!: Ennyi ígérgetés után kénytelen leszel! :D

2017.08.16. 19:23:13

@AaannnaaA: de am' viccen kívül, eléggé határozottan meggyőzőek vagytok, tényleg szakítani fogok rá időt, eskü.

AaannnaaA 2017.08.16. 19:26:42

@Biriksz_Krokiksz!: Tudom, mert úgyis jössz és referálsz. Mindig vissza szoktál jelezni :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 19:27:21

@Biriksz_Krokiksz!:

Szó szerint szakítanod kell rá időt mert 6 évad lejött és évadonként 12 epizód :))
Még enni se lesz időd .
Szerintem a Narcost az életbe nem nézed meg, kellett it homlendezni :))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 19:30:23

@AaannnaaA:

Hát igen, a te kezed munkája a Homeland is :)
Volt azon is szavazás ugye ? :)

2017.08.16. 19:35:10

@AaannnaaA: majd beleértetlenkedek a régi hv posztok alá :)))))))) meg biztos lesz olyan szereplő, akit megpéklapátoznék, amit majd naggggyon szívesen szóvá is fogok tenni! (csak tartsak mán ott)
@szociál: utána a narcos jön!

2017.08.16. 19:42:41

@szociál: azért egyben darálva 6x12 rész még a hardcore rajongókat is kiütné, muszáj lesz kiszuszogni magam időnként mondjuk a....VÁMPÍRNAPLÓKKAL!!!! :))))))))))) (el ne hidd, annak már vége)
(viszont kezd az Inhumans is, kihalok!)

AaannnaaA 2017.08.16. 19:43:40

@Biriksz_Krokiksz!: A gyerekekhez kell egy nagy levegővétel, de nyugodtan péklapátozhacc!
@szociál: Persze, hogy volt szavazás, amikor igény(ed) volt rá :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 19:50:58

@Biriksz_Krokiksz!:

Nem lesz annyi jó "pasi" benne mint a vámpírnaplósban, de izginek izgis lesz :)

@AaannnaaA:

Na megjött a szavazós...mikor meglátod az első kommentemet :))

2017.08.16. 19:51:03

@AaannnaaA: nnna, itt is lesznek öntudatos tinédzserek, már jó, miért nem ezzel kezdted, imádok puffogni rajtuk-miattuk. xD

2017.08.16. 19:58:36

@szociál: mondd, hogy a narcosban nem lesznek öntudatos 'nekem mindent szabad és minden jár' csimóták!

(most már meg kell néznem, milyen szavazásról beszéltek)
néztem az affairt anno én is, de semleges volt, a 2. évadnál szünetre küldtem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 20:11:26

@Biriksz_Krokiksz!:

Az egyik epizódban lesz egy, de azt kinyiffantják amikor már úgy érzed hogy lekevernél neki egy nagy fülest, szóval élvezni fogod :)

2017.08.16. 20:15:46

@szociál: hüje szpojlerező! xDDD

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.16. 20:19:26

@Biriksz_Krokiksz!:

:))
Nyugi megérdemli, mert előtte kinyír egy szobalányt :))
De többet nem árulok el ;)

2017.08.16. 20:36:24

@szociál: de én akartam kinyírni magamban, és most ezzel elrontottad a játékomat! brühü

2017.08.16. 21:16:00

@szociál: alap! mindig szoktam gondolni arra, aki bmi sorit felrak a térképemre ;)
általában pozitívan, nyugi. ;)

Pácsó Ármándó 2017.08.17. 08:53:14

XDDDD
(Bocs, hogy belevigyorogtam a romantikába!)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.17. 09:16:34

@Pácsó Ármándó:

Lassan embert faragunk belőle :)

De az is lehet hogy a fogaimat fogom kiköpdösni, mert a medve nem játék :))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.17. 09:17:45

90 % off, ennek biztos örül Annácska :P

Pácsó Ármándó 2017.08.17. 09:54:03

@szociál: Ó nem, téLLeg nem akartam megtörni a pillanat varázsát, csak ráprüszköltem hirtelen a reggeli meleg tejecskémet a monitorra, mikor olvastalak! :-)
Annácska miatt ne aggódj, ő nagyon rugalmas! (Mármint most nem anatómiai szempontból értem ezt, hanem természeténél fogva. Vagyis izé, biztos úgy is rugalmas, csak .... mindegy, most már beletekeredtem a mondandómba!)

AaannnaaA 2017.08.17. 10:34:20

@Pácsó Ármándó: @szociál: A rugalmassága addig terjed, míg érdemi hozzászólások is jönnek olyanoktól, akik nézik is a sorozatot. Úh. lassan a csősz kizavar mindenkit az erdőből.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.17. 13:23:47

@Pácsó Ármándó: @AaannnaaA:

Twitten csiripelik hogy lezúgott a lépcsőről , szóval nem annyira rugalmas anatómiai szempontból sem :)
Majd lesz érdemi is.
Pár napja fent van a Doni 2. része, még nem néztem meg, mikor lesz hogyvoltja Annácskah ?

AaannnaaA 2017.08.17. 13:42:18

@szociál: A hogyvoltok hétfőnként jönnek, de mint emlékszel (ugye?) a részleteket nem tőlem kell kérdezni, hanem a kolléganőtől, akivel párban viszem a sorozat hogyvoltjait, évadok óta.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.17. 16:09:05

@AaannnaaA:

Hétfőig várok, és meglássuk hogy volt :)

2017.08.17. 16:49:01

@AaannnaaA: megjavulok, becsszó! ;)

2017.08.17. 18:44:11

Most vissza-visszaolvasgattam a 4. évad hogyvoltjait, h kicsit felfrissítsem az emlékeimet, és szembejött velem ls kommertárs tűpontos jellemzése, amiért jár is neki a taps:
"Mickey tényleg hihetetlen... Persze, sajnálja is az ember, de tényleg akkor balfasz, hogy tárlaton kellene mutogatni." Epik!

Amúgy visszatérve Abbyre egy pillanatra, valahogy én sem tudom a jövőben Rayt elképzelni új és komoly kapcsolatban.

(Avi meg azóta is ki tudja hol kolbászol, nyugdíjazta magát, mély bánatomra????!)

AaannnaaA 2017.08.17. 18:55:40

@Biriksz_Krokiksz!: Avi szerintem a laposra verése utáni pihenőjét tölti, amit az idős anyukájának az aggodalma indokolatlanul meghosszabbít.

2017.08.17. 19:14:40

@AaannnaaA: persze, vágom én, csak sír a szám, mert hiányzik, igazán gondolhatna a rajongóira is! ;)
(este kezdem az 5. évadot, amiatt is olvastam át a posztokat, h újra képbe rakjam magam)
((a vasárnapi morcsós időre pedig már beélesítettem a Homelandet, kedves dokinéni))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.17. 22:50:28

@Biriksz_Krokiksz!:

Könyvön teljesen más a Mr.Mercedes.
Mr.Mercedes alias Mr.Robot, kis hekker kölök lett a sorozat változatban, a kajálda is teljesen más mint a könyvben ahova a nyomozó jár, a sorozat verza jobban bejön mint a könyves, de ettől még elolvasom.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.17. 22:51:27

Jó az a Ramones szám, gondolom Kingnek akartak örömet okozni :)

2017.08.17. 23:04:25

@szociál: én abból indultam ki, h a megakedvenc Setét torony könyvfolyamból készült film elég rossz kritikákat kapott (nézéséhez még nem jutottam hozzá), a Mercinél már maradtam inkább az elolvasásnál.
de ne offoljunk, mert nyekk lesz nekünk!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.18. 07:15:42

@Biriksz_Krokiksz!:

Tudomásom szerint a Setét torony főszereplője a könyvben fehér pacák, a filmmel ellentétben ,amiben Idris Elba alakítja, aki nem éppen egy svéd szőke herceg :)
De ha Merkel anyánk kiadja , akkor kiadja parancsba, én már hányok ezektől.
Svédeknél kendős muzulmán nő mondja az időjárást a tv-ben, persze svédül, nagyon túl tolták.
Anna baba rugalmas :)
offnak vége ;)

AaannnaaA 2017.08.18. 08:30:19

@szociál: A rugalmasságának most van vége!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.18. 09:09:41

@AaannnaaA:

Kicsit túlpörögtem Annácska, sorry :simi

Is 2017.10.26. 09:24:29

@AaannnaaA: Ez a flesbekkelés (szépen, magyarul, fonetikusan, ahogy kell ;) ) halál idegesítő volt, (és már láttuk a második részt is), ha ez így megy végig az évadon, akkor a párommal együtt tökön szúrjuk magunkat. Pláne, hogy Abby-t, ezt az idegesítő picsát próbálják szentté avatni, és egy olyan ideális Abby-Ray kapcsolatot vetítenek elénk, ami soha nem volt korábban. Értem én, nagy közös megmenekülés a ruszkiktól meg minden, de ugyan, hagyjuk már ezt.
Ráadásul történhetne is végre valami.

Is 2017.10.26. 09:25:37

@Biriksz_Krokiksz!: Köszönöm a dicséretet! :)
süti beállítások módosítása