Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x15 - Deceptive Little Parasite

2017. július 07. 11:00 - Szencsike

Anyus szerint Azrael kardja maga a Lángoló Kard, egy olyan erős eszköz, amivel néhány mozdulattal rátörhetik a kapukat Ezüst Város lakóira. Ámenkát is be kell avatni ebbe a tervbe, és jó lenne, ha Lucifer is elhozná végre a csodakardot. Oké, nem kell türelmetlenkedni, jól elrejtette, a lakása egyik falába, cseles, nem is volt szem előtt, nehogy ismét halandóknál kössön ki, igaz Anyu… Ámenka azt hitte a Lángoló kardot Apu elpusztította, de valójában nem, csak kicserélte Azrael tesó kardjára. Nevével ellentétben most nem lángol, sőt, semmit sem csinál, de Anyus máris tudja a megoldást. Legutóbb azért indult be a kard, mert Lucifer dühöngött, vagyis most is gondoljon az Apjára, és lobogjon az a tűz. Nem, semmi sem történt, a kard nem reagált Luciferre és Apu iránti haragjára. Pedig kellene, csakis a Fényhozónak engedelmeskedik! Ámenka is megpróbálná, de Anyus kizárólag Lucifert akarja, aki nem kér a kísérleti nyúl szerepéből, ez nem egy szimpla kard, ezzel védelmezték az Édenkertet is! Ámenka közben jól pofán vágja Lucit, hátha dühös lesz, de semmi. Akkor legyen nála a kard, ha a tesó ezt akarja, Luci szépen tökön rúgja, de Anyus még idejében szétszedi a civakodókat. Ámenka szerint a hazajutásuk csakis attól függ, hogy Lucifer képes-e irányítani az érzelmeit, ami semmiképp sem biztató.

1.png

Luci később már Doktor Lindának meséli el a hazajutási tervet, aki a külsőségeken ragadt le: valódi kapu, felhők, pongyolás öreg urak várják vajon az érkezőket? Luci apja meg Morgan Freeman, ugyan már, inkább segítsen kontrollálni az érzelmeit! Nem, egy terapeutának abban kell segítenie, hogy a beteg megértse az érzelmeit, ugyanis azokat nem lehet kontrollálni. Sőt, lehetséges, hogy Lucifer kifejezetten el akar nyomni bizonyos érzelmeket, talán ezért is házasodott meg. Nem kicsi a célzás, de Luci inkább azon dolgozna, hogyan indítsa be a kardot, neki érzelmek kellenek! Nem, mert túl nagy falat emelt maga köré és nyilvánvalóan köztük is épülget egy fal, de ezeket le kell bontani, anélkül a Dokinéni nem segíthet. Chloe-Mézi lak, a démonka az elmaradt reggelije miatt reklamál, amit mindig pedáns lakótársa most elfelejtett. Meg is kérdi tőle, hogy minden ok-e vele, de igazából csak egy csúnya betegségre gondolt, nem Chloe lelkifurkájára. A drága nyomozónk persze kiönti a lelkét, Lucifer miatt őrlődik, de Mézi visszarakta a fülhallgatóját és a hangos zene elnyomja Chloe „mit érzek pontosan Lucifer iránt” szövegelését. Mézi üres bólogatásai nem kerülik el a figyelmét, kiskutyákat hozna haza, akik Mézinél fognak aludni, Mézi erre is csak bólint, mire Chloe kihúzza a fülest. Mézinek üres a gyomra, nincs türelme ilyenkor az érzelmekhez, de Chloe nem is várt mást tőle.

2.png

Akkor lássuk a mai ügyet, Lucifer újra lelkes a közös munka miatt, hozott kávét, elsütött egy gyenge poént, ám Chloe szerint az uncsi ügy miatti rinyálás még elmaradt. A halottunk neve Debbie Lang, otthon ölték meg, egy nagyon elit általános iskola ügyintézője volt. Lucifer csodálkozik is a nő gazdagságán, de a privát sulik sok pénzt hozhatnak a konyhára. Ella szerint hátba szúrták egy jókora késsel, Dan nem talált rablógyilkosságra utaló nyomokat, Debbie minden értéke megvan, lehet ismerte is a gyilkost. Luci felfedezi Debbie pszichológusi diplomáját, le is vonja a következtetését, az emberi érzelmek szakértője most bizony csúnyán elbukott. Chloe ezt egy jelnek tekinti, kezd visszatérni a régi Lucifer. Ellának is van hozzászólása, ő is pszichológushoz jár, az életvidámsága csak a látszat, sok sötét gondolat van a fejében. Chloe talál egy fotót, mellette kéne lennie egy ollónak is, olyasfajtának, amivel a ceremóniákon a szalagokat vágják át, vagyis ez az eltűnt gyilkos fegyver. A sulival kezdik a nyomozást, talán onnan ölte meg valaki.

Chloét és Lucit a Starford Akadémia igazgatója vezeti körbe, csupa szépet és jót mond Debbie-ről,  az iskola lelke volt, szörnyű ami vele történt… Luci közben előveszi a mobilját, de az igazgató elteteti, ez rossz üzenetet küld a diákok felé. Kész, Luci máris utálja a sulit, de az igazgató tovább mesél. A programjuk lényege az érzelmi önkontroll, na, erre Lucifer is felfigyel, alig várja, hogy hallja a részleteket is! Neki pontosan meg kell ismernie az önkontrollt, hisz egy szakértő azt mondta, lehetetlen kontrollálni az érzelmeket. Az igazgató szerint a szülők is elismerik ezt a módszert, már a próbaórák is erről szólnak. Chloe visszatereli a szót Debbie-re, az igazgató szerint még a tantestületen belül is hasonló a konfliktuskezelés, mint az ifjúságnál, megajándékozzák egymást bocsánatkérés gyanánt, ám Debbi asztalán nincsenek ilyen bocsi-ajándékok, őt mindenki szerette. És mi van a szülőkkel? Debbie a felvételit felügyelte, lehet volt néhány túlságosan is elkeseredett szülő, nem? A tagadó válasz túl hamar érkezik, de végül kénytelen beismerni az igazgató úr, hogy volt egy csúnya eset, Lucifer reményeivel ellentétben pusztán szavakkal inzultálták Debbie-t a mérges szülők, így már nem is érdekli a dolog, de legalább talált egy gyerekeknek szól könyvet az érzelmekről. Pont jó lesz ez neki is. Ugrás a kihallgató szobába, a szülők, pontosabban két apuka meséli el, hogyan fenyegették meg halálosan Debbie-t, mert elutasította a fiúk jelentkezését. A Starford a Borostyán-ligás egyetemekre készíti fel a srácokat (kész versenyistálló lehet a hely), és az apukák nem akarják elszúrni a gyerekük jövőjét. Debbie egy nagyobbacska adományt javasolt, hátha azzal megsegítik a felvételit. Hiába utalták át a pénzt, amit valaki felvett ugyan, ám Debbie szerint az iskola meg se kapta a pénzt. Az apukák szerint azért, mert ellopták tőlük! A két apuka viszont bajban van, Dan behozza a házkutatás eredményét, a gyilkos ollót megtalálták náluk.

5.png

Este a Luxban javában folyik a parti, Lucifer a bárpultnál olvasgatja a fejlesztő könyvecskét, mikor egy szőke hölgy szólítja le. Rendőr és le akarja tartóztatni Lucifert, de ez persze nem fog megtörténni. A hölgy hívja a másik két társát, érdekes, mindhárman feltűnően hasonlítanak Chloéra, Lucifer pedig rájön, hogy ez csak átverés. Anyusért kiállt, aki figyelte az eseményeket, és hát igen, ő küldte az ál-Chloékat Lucira, ha már dühöt nem érez, érezzen mást, de ez már Lucinak is sok. Nem lesz édesnégyes, ha Anyus a szervezője, a csajok meg mehetnek is. Luci tovább tanul az érzelmekről, van idejük bőven, nem kell sietni, de Anyus a rég nem látott gyerekeit akarja végre látni. Gyerek, ez az! Lucifernek kell egy gyerek! A könyvet átadja Anyunak, okosodjon ő is, ő pedig elmegy végrehajtani a tervét. Reggel, Chloe készülődik a konyhában, Luci váratlan megjelenésére megijed, legközelebb kap egy csengőt a nyakába. Lucinak még tetszik is az ötlet, Chloe az ügyről mesél, Ella legfrissebb jelentése szerint az ollón csak Debbie vére van, ujjlenyomatot nem talált. Lehet a gyilkos helyezte el az apukák házában a fegyvert, hogy ne derüljön fény a valódi gyilkos kilétére. A hiányzó pénz a fontos, valaki tényleg felvette azt, Debbie pedig rájött, hogy egy sikkasztó dolgozik a suliban és számonkérte rajta a tettet, mire a sikkasztó megölte a nőt, tehát a suli könyvelését is át kell nézni. Chloe összerakta Trixie cuccait, indulhatnak az iskolába, de a kislányt végül Lucifer viszi a suliba, Chloe csak intézze a könyvelősdit.

Trixie a reggelt a Starfordon kezdi, alkut kötöttek Luciferrel, kíváncsi leszek, mit kap a gyerkőc. A párost Mr. Taylor fogadja, a kis Trixie Morningstar és apukája vele járják körbe a sulit. Mint kiderült, egy kis konyha is van itt, mindenféle bioételből készíthetik a diákok az egészséges ebédjüket. Apa és lánya kézen fogva sétálnak, de Luci nem akar hozzáérni a kölyökhöz póráz hiányában, viszont Trixie tudja, hogy kézfogás kell ahhoz, hogy elhiggyék, kik is ők. Luci inkább Taylort kérdi, hol tanulják a srácok az önkontrollt, Taylor zavartan lapozgatja a papírjait, ő csak egy beugrós, Debbie szokta a bemutatkozó körbevezetéseket csinálni. Ő amúgy a mozgáskultúra- és wellness tanár, milyen felvágós, Luci szabad fordításában ő a tesitanár. Trixie közben besétál egy üres terembe, ez a meditációs szoba, ilyen kéne a magyar iskolákba, de azt dühöngőnek hívnák. Luci továbbra is a kontrollgyakorlatokra kíváncsi, Taylor aggódik, biztos érzelmileg megborul néha a kislány, igaz? Luci bólogat, hogy fejlesztik tovább az érzelmeket, vajon fegyvert lehet csinálni belőlük? Taylor felderül, tud is egy osztályt erre. Közben Dan és Chloe a zavart igazgatótól a könyvelés után érdeklődik, aki hirtelen elsírja magát. Az apukák valóban befizették a csekket, de ő volt az, aki felvette a pénzt. Tartozásai vannak, a Starfordon pedig egy bizonyos szint alá nem lehet lemenni, drága ruhák, ilyesmik kellenek, hogy megmaradjon a bizalom. De nem, nem ő ölte meg Debbie-t. Debbie megmondta az apukáknak, hogy a pénzt nem kapták meg, akik erre bedühödtek és megölték a kedves kolleginát. Dan megsúgja, hogy az apukák még nem gyanúsítottak, erre az igazgató krokodilkönnyei is elapadnak, és azt kéri a párostól, hogy ne beszéljenek erről a kis titokról. Közben benyit Taylor is, sírást hallott, de semmi gond, Chloe bemutatkozik neki, Taylor felvidul, megismerheti a nagyszerű Trixie anyukáját. Chloe köpni-nyelni nem tud, mikor megtudja, hogy az „apja” hozta be a kislányt. Dan csak forgatja a szemeit, Chloe megy is a kislánya után.

Trixie és Lucifer egy olyan csoportnál vendégeskednek, ahol a kedves tanárnő szerint a gyerekek megtanulják a rossz érzéseket jó érzésekké átalakítani. Ide jár az ő kisfia is, őt hozza fel példának, de a gyermek épp az orrát túrja, elit, nagyon elit. Gyorsan meg is kérdezi a csoportot, ki szeretne beszélni, Luci fel is rakja a kezét, de a feladat a gyerekeknek szól, akik eléggé passzívak, így Luci felrántja Trixie kezét. Mialatt Trixie elmeséli, hogy mennyire megijedt, amikor az édesanyja majdnem meghalt egy csúnya ügy miatt, besétál Chloe. Az ő lelkét is megrázzák a kislánya szavai, hisz neki erről nem is volt tudomása. Trixie úgy tesz, mintha minden rendben lenne, annyi mindenért kell az anyjának aggódnia, legalább miatta ne izguljon. Luci megérti, a szülők ilyenek, nincs más hátra, mint tanulni ebből, hogyan tovább? A tanárnő javaslata szerint a kreatív dolgokra fordítsa az energiáit, például írjon verset. Ugyan már, még Luci is felhördül, nem Dr. Seuss akar lenni, és ha még rajzolgatni akarna, akkor egy aktmodellt keresne. Mindez a szomszéd kissrácról jutott eszébe, aki rajzolt valamit, meg is mutatja képet: az anyukája, amint leszúrja Debbie-t. Erre Chloe is közbelép, Luci érzi a bajt, mielőtt Chloe lecseszné a gyerekrablás miatt, nézze a pozitívumot, megoldotta az ügyet! Dan és Chloe megbeszélik az új infókat, a rajzos kisfiú anyukáját, Joy-t fogják kihallgatni, Dan keresse meg, Chloe rendezi a sorait a lányával. Közben kiér Luci és Trixie, Luci máris magyarázkodik, de Chloét most csak Trixie érdekli, bármi is nyomja a szívét, neki elmondhat bármit. Bármit? Bármit. Szeretne Luciferrel autózni és most tényleg a saját sulijába fognak menni. Chloe szívéről egy kisebb görgeteg zúdul le, menjen, ha szeretne, Trixie elszáguld a kocsiig és magabiztosan beül a kormány mögé. Lucifernek pedig mázlija van, hogy a gyerek kedveli és lehet Luci szíve is megenyhült, mert kezdi tisztelni a kis vérszívót. Ő pedig teljesíti a kötelességét, a kocsikulcsot Trixie-nek dobja, de Trixie nem most fog vezetni, amíg Chloe látja őket.

12.png

Később Luci hazatért, megviselte az idegeit ez a kirándulás. A garázsban meg felbukkan egy maszkos alak és jól megveri Lucifert. A maszkos valójában Anyu, ám veréssel járó halálfélelem sem hozott eredményt. Nagyon sürgős neki ez a hazajutás, de amilyen dühös az istennőnk, szerintem neki kéne használnia a kardot. A rendőrségen Dan jelenti, hogy Joy már a kihallgatóban várakozik, ám Chloe gondolatai az iskola körül járnak. Kapott egy szép levelet, Trixie nagyot alakított ma, a suli szívesen felvenné őt. Lehet csak Lucifer bankszámlája nyűgözte le őket, vélekedik Dan, ám Chloe reménykedik. A lányuk érzelmileg megnyílt, úgy, ahogy eddig sose, lehet érdemes tenni egy próbát. Csak előbb rendezzék le az ügyet és utána foglalkozhatnak a tanulással is. A kihallgatóban megmutatják Joynak a fia rajzát, ezek szerint a fia komolyan vehette a szavait. Ő csak annyit mondott, hogy legszívesebben megölné Debbie-t, hisz a hölgy állandóan érezteti vele, hogy nem elég „elit” az iskola számára. Elvált, állandóan melózik, hogy legyen a drága tandíjra pénze, nem vegyült eléggé a szülői közösségben sem, és Debbie szerint ettől ő rossz anya. A gyilkosság idejére bombabiztos alibije van, a kedves tesitanárunkkal töltötte az idejét, és úgy tűnik a szavai alapján, hogy nem csak ő az egyedüli anyuka, akinek Taylor tart privát edzést. Nem egy észlény a pali, de állóképessége az van. Debbie-vel kapcsolatban pedig szinte az összes szülőt fel tudná sorolni, akik utálhatták őt, hisz állandóan éreztette a szülőkkel, hogyha ő nem lenne, a gyerekük sem járhatna a város legjobb iskolájába. A sok mosoly mögött csupa színjáték rejtőzik ebben a suliban. Ha további bizonyíték kell, mennyien utálták, ott lesz a megemlékezés.

13.png

Este Chloe készülődik a megemlékezésre, még Mézi is észrevette, hogy mennyire kikente magát. Csak úgy, mint a többi szülő az iskolából, de mit érdekli ez Mézit?! A démonka próbál javítani, most tényleg érdekli, mit mond Chloe. Trixie-nek van esélye bejutni a suliba, de ez egy képmutató hely, nem biztos, hogy jót tenne neki. Mézi nem aggódik, egy ilyen kígyófészekben Trixie alapos felfordulást okoz, lerendezi majd őket, és ha Mézi is megtanítja a pengékkel bánni, még jobb lesz, ő így képzelte el a gyerek jövőjét. Chloe értékeli a segítő szándékot, de jobb, ha ebből Mézi kimarad. A suliban Chloe a regisztrációnál kezd, igen, csak egyedül jött, a mögötte álló szülők gúnyosan összenéznek, könnyen elbánnak majd az új hússal. A kedves hölgy sajnálkozik, de hamar felvidul, megjelenik Mézi, ő Chloe „párja”, vagyis a kedves kis Trixie-nek két anyukája van, milyen édes! Bizony, Mézi bólogat, Trixie-nek két erős női kézre van szüksége, és egy finom puszit nyom Chloe ajkaira. Mézi anyuka elmondja Chloénak, hogy az érzelmekhez ugyan nem ért, de a barátnőjét nem hagyja egyedül ellenséges területen, ez kedves és jó taktika. Meglátják Taylort, pár lelkes anyukával beszélget, majd őket is leszólítja egy lelkes SzMK-s anyuka. Örül, hogy a Starford kis családja velük bővül, lelkes önkénteseket várnak például a jóga órákra. Chloe köszöni, de erre nincs ideje, bizony kemény gyilkossági nyomozó, fegyverrel, mindennel, keménykedik egyet Mézi is. SzMK-nak persze nincs ideje dolgozni, hisz „különleges” a gyereke (a férje pénztárcája meg vastag), fáradt is eléggé (a pénzköltésében), majd búcsúzik is (ennyi infót nem tud feldolgozni az üresjáratra tett agya). Chloe hüledezik, az ő fejében ez teljes képtelenségként állt össze. Mézi világosítja fel, hogy most lépjen túl a saját árnyékán, ezek az emberek képmutatóak, egymás szemébe mosolyognak, de a hátuk mögött a másik bukásáról álmodoznak, ha tehetnék, szét is szednék egymást. Mézit az otthonára emlékezteti, és Chloe igazat is ad neki. Ha pletykálni akarnak a kedves szülők, adhatnak nekik témát.

14.png

Lucifer-lak, Ámenka próbálkozik életre kelteni a kardot, rázogatja is, amiről a hazatérő Lucifer azt hiszi, hogy a tesóka magával játszik. A tesó megmutatja a kardot, és csalódott, egyedül csak Lucifer kezében működik. Ámenka azt se felejtse el, hogy bukott angyal, a képességei már nem működnek, mintha ő maga nem tudná… Jön a "bezzeg Lucifer" szövegelés, amire Luci a "jajj de rossz nekem" válasszal jön, de inkább figyelni kellene Anyusra, egyre követelőzőbb a tervei miatt. Lehet, de akár tetszik Lucinak, akár nem, mégis ő az egyedüli, aki beindíthatja a kardot, szóval tegyen ez ügyben valamit. Vissza a suliba, Mézi elindítja a pletykát, egy gyanútlan apukának elmondja, persze szigorúan titokban, hogy a „feleségének” már megvan a döntő bizonyítéka Debbie ügyében, a kocsijukban van a gyilkos fegyver is.  A gyilkos itt van a partin, az este végén valaki dutyiba megy. Apuka persze tud titkot tartani, de ahogy visszatér a feleségéhez, adja is tovább az infót, és szép lassan körbe megy a társaságon, a párosunk elégedetten figyeli az eseményeket. Most csak arra kell várni, ki megy ki a kocsihoz. Nézzük a kocsit, ott van az a kedves tanárnő, akinek az orrtúrós fiacskája van. Kétségbeesetten próbálja feltörni az ajtót, majd egy kővel próbálkozna, de megjelenik Lucifer. Az aggodalmát felváltja egy bűbájos mosoly és hallgatja Lucit. A derék ördögünk többet akar tudni az érzelmei felhasználásáról, lehetőleg úgy, hogy mennyei tűz legyen a vége, de feltűnik, hogy a tanárnő állandóan Chloe kocsija felé nézeget. Chloe kérte, hogy hozzon el valamit a kocsiból, de nem tudja kinyitni, Luci előkap egy pótkulcsot, ne mondja el a nyomozónak, hogy van másolata, mert kiakadna, a tanárnő meg lázasan keresgél az utastérben. Érkezik Chloe is, csodálkozik, hogy itt van Lucifer, de az még jobban megdöbbenti, hogy a tanárnő a gyilkos, aki sajnos megtalálta Chloe fegyverét.

A tanárnő teljesen kétségbeesett, kétszer a levegőbe lő, hogy figyelmeztesse a párost, hogy komolyan gondolja a támadást is. A lövések után kirohannak a szülők is, majd a tanárnő Taylorra kiabál. Ő is Taylor szeretői között volt annak idején. Chloénak ideje átváltani túsztárgyalóvá, és Taylor is közbekotyog, ők csak évekkel ezelőtt feküdtek le. Chloe kapcsolt, a tanárnő fiának Taylor az igazi apja. Igen, és Debbie erre rájött és kész lett volna elmondania a férjének is, mindent tönkretett volna. Chloe megérti, a tanárnő csak a fiát akarta megvédeni, és meg is érti, hisz ő maga is anya. Szerencsére addig beszél a tanárnőhöz, hogy az végre valahára észbe kap és rájön, hogy nagyot hibázott. Annyira elöntötte őt a düh, hogy képtelen volt uralkodni magán. Lucifer jól felháborodik, akkor ez az egész csak egy kamu, és a tanárnő is elismeri, hogy az érzelmeinket lehetetlen uralni. Majd ekkor lecsap Mézi, és a földre dönti a sírós nőt. Az érzelmek nem az ő asztala, de Chloénak bármit. Lucifer lelép, de még odaveti Taylornak, hogy vegye ki a fiát az iskolából, szörnyű hely, Taylornak meg leesik, hogy van egy gyereke.

Később, Chloe és Trixie is rendezheti a sorait, megbeszélik, hogy a képmutatás nem mindig vezet jóra, és ami a legfontosabb, Trixie-nek nem kell ebbe a hülye suliba járni, jó lesz a normális is. Lucifer Doktor Lindánál ad egy második esélyt az érzelmei rendezéséhez, és most végre hajlandó együttműködni. Valóban az a terve, hogy a karddal széthasítja a bejáratot, de ő maga nem lépi át a küszöböt. Az Anyját viszont belöki az ajtón és bezárja mögötte azt. Az Anyja és az Apja meg tépjék szét egymást, megérdemlik ezt a büntetést. Az Apja készítette neki a csapdát, az Anyja meg elérte, hogy belesétáljon, és olyan dolgokat érezzen, amit nem akart érezni. Doktor Linda számára világos, Lucifer az ezzel kapcsolatos fájdalmát nyomja el, hisz az Anyja a bolondját járatta vele és emiatt elvesztette Chloét is. Nehéz lesz, de érezze át a fájdalmat és akkor túljuthat rajta. Otthon Lucifer újra próbálkozik a karddal, Ámenka biztosra akar menni, Anyus meg türelmetlen, Luci meg ideges, mert mindkettejüktől már a falra mászik. Kézbe veszi a kardot és hagyja, hogy a fájdalom, amit az Anyjával és Chloéval kapcsolatban érez, átjárja, a kard pedig lángra kap, Lucifer szemei pedig könnyesek. Ámenkát ez jobban megdöbbenti, mint a kard működése. Lucifer újra bezárkózik, Anyu üvölt, hogy ő sokkal többet akar, de Ámenka leállítja, most ennyi is elég. Lucifer szerint lehet a kard rossz, Ámenka vele van, igen, megjavítják, van idejük. Anyus megdicséri Ámenkát, végre ő is kapott a csontból, ám Lucifer elhúzódik az anyai kéz elől. Anyus lelép, a liftajtó becsukódik mögötte, hiába, a van idő relatív fogalom számára, ugyanis meg vannak számlálva a napjai. Van egy kis seb a bőrén, leszedi a ragtapaszt és alóla árad ki a fény. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása