Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x13 – Heart Shaped Box

2017. március 09. 09:00 - A_Rézi

Klaus éppen a városi rendőrfőnökkel „konzultál” – úgy, hogy a nyakánál fogva lógatja le a körfolyosóról, miközben számon kéri rajta, hogy miért is nem sikerült még Aurora nyomára bukkanni. Freya már meg sem lepődik a jeleneten, Elijah viszont arra kéri öccsét, hogy engedje el a fickót – és mivel gonosz tesó rossz kedvében van, szó szerint veszi a kívánságot… Egy perccel később Klaus Marcelbe köt bele, noha a főni ráállította a Strixet és a kovent is a keresésre. Marcel egyértelműen az ősit hibáztatja a felfordulásért, ám amikor Freya az öccse védelmére kelne azzal, hogy Cami, illetve az áruló boszi volt itt a hunyó, Klaus őt is lehurrogja: nővérke inkább törődjön a keresőbűbájjal! A boszi non-stop ezen melózik, de esélyes, hogy Aurorát bűbájjal rejtették el. Hát, akkor ideje tovább próbálkozni! Erre Freya sértődötten megjegyzi, hogy Klaus a másik lánytesójával tuti nem ilyen hangon beszél… azzal kiviharzik a szobából. Elijah az áruló boszira tereli a szót, de elég homályos a sztori, és gőzük sincs, Aurora miként férkőzhetett a csaj közelébe – ez a válasz okod ad Klausnak egy újabb kör szurkálódásra, de bátyja leállítja azzal, hogy a dühét tartogassa inkább az exének! Ott a pont!

vlcsnap-2017-03-04-13h36m44s120.png

A harangtoronyban Freya kábé kilencezredszerre, de újra nekifog a keresésnek – hasonló végeredménnyel, mint korábban. Találat nincs, ellenben a térkép felgyullad. Aztán a „keresőinga” hirtelen életre kel, és némi pörgés után beleáll a falon egy képeslapba, ami éppen a katedrálist ábrázolja. Tehát a keresett személy helyben van. És már be is libben Aurora, széles mosollyal az arcán…vlcsnap-2017-03-04-13h37m44s216.png

A Strix főhadiszállásán Davina Esther kötővarázslatát tanulmányozza, amikor Aya jön, és kérdi, hogy miért nem dolgozik együtt a többiekkel. Hát, mert lelassítják, és ő amúgy is jobban érti ősi Anyu gondolkodását, mint bármelyik boszi itt. Ami azt illeti, már csak azt kell kitalálnia, mi volt a kötőanyag, és Esther varázslatait ismerve elég spéci dologról lehet szó – minden azon alapszik, ahogy anno az első vámpírokat teremtette. Davinának ötlete sincs, éppen ezért szüksége lenne valakire, aki pontosabban ismeri Esther módszereit, pl. Kol. Aya átlát a szitán, szerinte sokat akar a szarka, a boszi viszont nem hátrál meg: segítsenek feltámasztani Kolt, és akkor megkapják a hiányzó hozzávalót, becsszó! Aya elgondolkodik, odalép egy ládához, és kivesz belőle egy… véres kezet, ami gyertyát tart (?) Davina rögtön felismeri a Dicsőség Kezét – amit, ha égetnek, képes ablakot nyitni akár a túlvilágra is… Ezzel a vámpír megfordítja az alkut: legyen meg a szükséges infó, és akkor tényleg segítenek Kolt visszahozni.

vlcsnap-2017-03-04-13h50m20s29.png

Hayley a város nyüzsgésétől távol ücsörög egy padon. Kiderül, hogy ez igazából Jackson egy másfajta búcsúztatója: a lány egy facsemete alá temette a szívét, hogy legyen egy hely, ahol Hope meg tudja majd látogatni őt. Nem akarja, hogy a kicsi elfelejtse, Jack mennyire szerette őt. Klaus részvétet nyilvánít, és bedobja azt a közhelyet, hogy az idő minden sebet begyógyít – noha ez nem a saját tapasztalata. De talán, ha lefoglalják az embert, az eltereli a figyelmet a gyászról. És már ötlete is van erre vonatkozóan: Aurora egyszer már felhasználta Camit, újra megteheti, ezért kellene a csaposlánynak némi védelem… (Amit Klaustól valószínűleg nem fogadna el, de Hayley-től talán igen)

vlcsnap-2017-03-04-13h53m28s191.png

Elijah telefonon hívja Klaust azzal, hogy immár nem kell az őrült exet keresni, mert ő találta meg Freyát és el is vitte. Útjelzőként pedig hagyott egy rímbe szedett versikét, hogy biztosan rájuk találjanak. Eszerint egy fenyőerdőben vannak, és a tesók jobb lesz, ha sietnek, mert különben Freya egy dobozban eltemetve fog elrohadni… Amikor már Klaus is a harangtoronyban van, a verset látva ismét nyugtázza, hogy Aurora zakkant. Ráadásul Freyának volt egy látomása arról, hogy élve eltemetik (még Alexistől kapta, sok szeretettel) – tehát a grófkisasszony mindent megtesz, hogy beteljesítse a jóslatot. Hát, akkor ideje megállítani!

vlcsnap-2017-03-04-13h57m23s161.png

Marcel jön Davinához, és biztosítja a lányt, hogy az ő oldalán áll. A boszi pedig kap az alkalmon, és bedobja, hogy a főni meggyőzhetné Ayát, hogy hagyja Kolt feltámasztani. Marcel viszont prioritásokról beszél: Kol halott, és nem gáz, ha egy kicsit még az marad, ellenben ő bármikor meghalhat, hála Aurorának és a köteléknek. De azt azért elmondja, hogy abszolút nem bízik Ayában, meg az adott szavában, éppen ezért legalább nekik össze kell tartaniuk! És ha majd ez a kötelékesdi lemegy a gondról, akkor segíteni fog feltámasztani Davina idegesítő fiúját…

vlcsnap-2017-03-04-13h59m02s192.png

Freya tényleg egy fenyőerdő közepén ébred, egy faházban, elég kábán – Aurora rögtön tudatja vele, hogy kapott egy adaggal abból a koktélból, amivel Tristan szokta őt leszedálni. Freya megpróbál varázsolni, de fogvatartója pontosan tudja, hogy a beadott cucc miatt a boszi nem tud fókuszálni. Márpedig a varázsláshoz tiszta fej kell. Ennek ellenére a fogoly bizakodó, tudja, hogy a tesók el fognak jönni érte – na, ja, Aurora éppen erre számít, kérdés, hogy Freya vajon életben lesz-e még akkor… azzal beleereszt egy golyót.

vlcsnap-2017-03-04-14h04m25s120.png

Hayley meglátogatja odahaza Camit, aki első blikkre nincs túl virágos kedvében, mindenesetre körülvette magát sötét tárgyakkal. A hibrid rákérdez, hogy megérte-e kockáztatni kábé mindenki életét, köztük azokét is, akikkel ő törődik. Cami vállat von: nemrég kockára tette azt a kevés életét, ami volt, Hayley-ért, szóval bizonyított – most csak némi térre lenne szüksége, hogy végre megbirkózhasson ezzel az egész vámpírléttel. Hayley rábólint, hogy oké, nem kioktatni jött a csaposlányt, de ha tetszik, ha nem, tanítani fog neki valamit. Indulás!

vlcsnap-2017-03-04-14h06m54s68.png

Az ősi tesók az iránytű segítségével megtalálják az erdei házat. Klaus érzi, hogy Freya itt volt, de a vérszag egészen más irányba vezetné… Úgyhogy a fiúk szétválnak: Klaus megy a szag után, Elijah csekkolja a házat – de előbb még szavát veszi öccsének, hogy bármi történjék, Aurora ma meg fog halni.

vlcsnap-2017-03-04-14h11m17s121.png

A ház üresnek tűnik, az öltönyös rajzokat talál, melyek alapján a fafigurából golyók készültek; Klaus pedig egy friss sírra bukkan, rajta egy lila virággal (verbéna?). Freya valóban egy ládában van, egyelőre még eszméleténél és a nyaklánca az egyedüli fényforrása. Vérzik, de próbál nem pánikba esni. A házba belép Aurora, fegyvert fog az öltönyösre, és vigyorogva közli, hogy nővérke valahol odakint van, hacsak nem halt már meg. Eközben Klaus szerzett valahonnan egy ásót, és kihantolta a sírt – ám a benne levő doboz üres, és mintegy fricskaként az van ráírva belülre, hogy „tippelj újra!”. Az ősi döbbenten veszi észre, hogy vagy egy tucat sír van körös-körül – de vajon melyikben fekszik Freya? Aki egyre rosszabbul van, úgyhogy Finn segítségét kéri, még most az egyszer… Szerencsére a nyaklánc szelleme jó kedvében van: Freya vére felfelé kezd folyni, át a doboz résein, fel a síron található virágra. Öccse azonnal észreveszi. A házban Aurora még mindig nem lőtt, és kiderül, Klaus érkezésére vár, hogy bebizonyíthassa, semmi sem tart #örökkön-örökké, és hogy az exe a saját szemével lássa Elijah-t meghalni.

vlcsnap-2017-03-04-14h09m33s114.png

Hayley a Szent Annába viszi Camit, egy kis önvédelmi oktatásra – nagy csata jön, ha minden igaz, és Caminek nem sok haszna lesz, ha majd csak ácsorog a sötét tárgyaival… A kisvámpír ekkor előhúz a táskájából egy dobozkát, ami elvileg képes megbénítani a támadókat. Tökjó! És mi lesz azután? Jó kérdés, de Cami nem tágít: kellenek a sötét tárgyak, mert bébivámpírként még Josh is feltörölné vele a padlót… Hayley más irányból közelít, és arra hegyezi ki a történetet, hogy ha a lány nem fogadja el, hogy amellett, hogy pszichológus és csapos, immár vámpír is, akkor holtan fogja végezni. Úgy fest, Caminek tetszik a logika, és megfogadja a tanácsot – irány a ketrec, ahol majd megpróbálja megütni Hayley-t…

vlcsnap-2017-03-04-14h16m18s57.png

Davina beveti a Dicsőség Kezét. Amint meggyullad a gyertya, a varázskörben feltűnik Kol, aki nagyon örül, hogy itt van, és nagyon reméli, hogy D nem csatlakozott a Strix-kovenhez. Aya lép be, hogy elrontsa a pillanatot, élcelődik egy sort Kollal, és végül bedobja, hogy szívesen feltámasztják, ha hasznosnak bizonyul. Davina biztos benne, hogy közel van a megoldáshoz, hiszen Esther anno azt akarta, hogy Kol ölje meg őt, de minimum rondítson bele a kötelék-megszüntető bűbájába (2. évad eleje). És arra is mérget venne, hogy Kol tudja, mi a hiányzó elem. Hát, ha így is van, csak a lánnyal beszél róla; Ayának fel is út, le is út.

vlcsnap-2017-03-04-14h18m47s30.png

Elijah szóval tartja Aurorát és csak az alkalomra vár: beszél a lány őrületéről, majd megpendíti, hogy Klaus számára a „szerelmük” csak egy fellángolás volt, semmi több – aztán egy hirtelen mozdulattal megszerez a pisztolyt, de nem sikerül. Aurora azzal vág vissza, hogy a szerelem csapda, csak a család iránti szeretet törhetetlen, és ez az egyetlen dolog, amiért érdemes küzdeni. Ezért akarja megölni Elijah-t – hogy vele együtt Tristan is meghaljon, és ne szenvedjen tovább a tenger fenekén. A bónusz pedig az lesz, hogy Klaus mindezt végignézi… Nevezett ősi végszóra, nővérét támogatva jelenik meg. Elijah óva inti öccsét a töltényekkel kapcsolatban, aki úgy dönt, beszél az exe fejével. Ám még mielőtt belemelegedhetne, Aurora meghúzza a ravaszt – szerencsére Freya azzal a kis erővel, ami még maradt neki, el tudja téríteni a golyót, aztán eldől, mint egy zsák.

vlcsnap-2017-03-04-14h20m20s136.png

Kol Anyuról mesél: tehetséges boszi volt, és túlvédelmező anya. Éppen ezért ez a vérkötelék-bűbáj az egyik legerősebb, amit valaha alkotott, lehetetlen megtörni. Davina kamuszagot érez, és nem érti, a fiú miért habozik, amikor az infóért cserébe újra élhetne. Hát, mert a válasz tutira nem fog tetszeni! Remek, legalább már az kiderült, hogy van válasz. Persze a háttérben Aya sem várja ölbe tett kézzel a fejleményeket, a boszik segítségével kihallgatja a gerlepár beszélgetését. Marcel megemlíti, hogy megérdemel-nének némi magánszférát, de ez senkit sem érdekel. Davina hangosan gondolkodik: a vámpírrá váláshoz vámpírvérrel a szervezetben kell meghalni, majd pedig vérrel táplálkozni. Tehát a kulcs a vér. Kell lennie kiskapunak! Kol szerint inkább ne bolygassák a dolgot, mert valaki bele fog halni. D viszont nem áll le, azt fejtegeti, hogy nemcsak vér kell, egyenesen egy szív, egy különleges szív… valakié, aki… kívül esik a vérvonalakon? És akkor rájön: egy kötelék nélküli vámpír szíve kell. De hát ilyen ezer éve nem volt, egészen… Hayley-ig. Bakker! Amint Aya is összerakja a képet, parancsba adja a hibrid begyűjtését – és mielőtt Marcel tiltakozhatna, kitörik a nyakát.

vlcsnap-2017-03-04-14h23m25s245.png

Klaus követi Aurorát az erdőbe, beígérve neki egy elég ronda és fájdalmas halált (már éppen ideje lenne!), amikor a csaj egyszercsak felbukkan, és vállon lövi. Miközben az ősi vergődik, Aurora a sakkfigura kidolgozottságáról értekezik, és oda lyukad ki, hogy királynő üti a királyt! Ám mielőtt megadná a kegyelemlövést, Klaus hozzávág egy jelzőtáblát, és elszelel.

Hayley elég durva edzést tart Caminek, aki többszöri sikertelen próbálkozás után végre meg tudja ütni a hibridet. Fog ez menni, csajszi! Girl power rulez! Cami megköszöni a segítséget, Hayley viszont inkább egy sört kérne ellenszolgáltatásként, ha már egy csapossal van dolga. Áll az alku. Davina csörög telefonon, hogy a Strixes boszik Hayley-re utaznak, de a Nővérek már meg is érkeznek – és rögtön megröptetik Anyucit. Cami a táskájához rohan, beüzemeli a bénító cuccot, és bunyóba kezd az egyik boszival. A túlerő azonban győz. A kisvámpír eszméletlen, Hayley-t pedig térdre kényszerítik, és megpróbálják varázslattal kikapni a szívét…

vlcsnap-2017-03-04-14h27m18s7.png

Aurora feltartott pisztollyal keresi Klaust, aki viszont sikeresen mögé kerül, és kiüti a lány kezéből a fegyvert. Az ősié lesz a stukker, de elsütni már nem tudja – túl sokáig habozik, Aurora pedig ezt kihasználja. Kisebb bunyó kerekedik, aminek végén Klaus földre kerül, a pisztoly meg vissza a grófkisasszony kezébe… A golyót azonban a hirtelen felbukkanó Elijah kapja, a mellkasa kellős közepébe…

Hayley küzdeni próbál, de a boszik túlságosan erősek. Davina épp indulni készül, hogy segítsen rajta, de Kol rámutat, hogy nem fog időben odaérni, szóval próbálkozzanak máshogy. A lány elvileg a kovenhez van kötve, tehát, ha ő elájul, akkor a többiek is padlót fognak. Na, de hogyan? Kol a gyertya erejét akarja felhasználni, mivel amúgy nem képes varázsolni. Egy kis hókuszpókusszal sikerül kiütnie Davinát, és vele együtt a boszikat is. Hayley fellélegezhet.

vlcsnap-2017-03-04-14h31m01s179.png

Nem úgy az ősi tesók. Klaus próbálja kiszedni a golyót, csakhogy az minden egyes szívdobbanással közelebb kerül Elijah szívéhez. Bátyja inkább Aurora után küldené őt, de Klaus nem tágít, marad – és, hogy megállítsa a tesó szívét, kitöri az ellenkező Elijah nyakát. Pár pillanattal később a fatöltény már Klaus véres kezében van, a veszély – átmenetileg – elhárult.

vlcsnap-2017-03-04-14h34m17s80.png

Aya is megérkezik a Szent Annába, úgyhogy Hayley-re újabb menet vár – a vámpír közli, hogy nincs baja Hayley-vel, csak éppen a saját életét többre becsüli, mint az övét. Összeverekednek, és mivel Aya sokkal öregebb, és persze kevésbé elgyötört, simán győz. Ám, amikor kitépné Hayley szívét, jön Marcel, és eltérítéssel próbálkozik, hiszen, ha a lány meghal, háború lesz! De minden józan érvelés és időnyerési kísérlet feleslegesnek tűnik, Aya még a főnin is hajlandó átgázolni. Marcel ekkor tudatosítja, hogy ő is el akarja vágni a köteléket, csakhogy a helyes utat kell ehhez választaniuk… Aya végül rááll a dologra, éjfélig ad időt – ha addig nincs megoldás, kikapja Marcel szívét. Pont mielőtt Hayley-ét tépné ki…

vlcsnap-2017-03-04-14h36m56s149.png

Cami az ágyában ébred, egy karton sörrel az éjjeli szekrényén, plusz egy üdvözlő üzenettel Hayley-től. Aki közben már az ősiekkel beszéli meg a történéseket: a Strixnek megvan az igézet, és az ő szíve a kulcs. Klaus már átkozza is Marcelt, de Hayley elmondja, hogy a főni mentette meg az életét, szóval hátrébb az agarakkal. Ám a lány ettől függetlenül még veszélyben van – hacsak nincs más módszer… És ahogy fejtegetik a témát, arra a következtetésre jutnak, hogy anno az egyesítő szertartás alkalmával Jackson és Hayley szíve eggyé vált… tehát akár a férfi szívével is működhet a bűbáj. Biztos, ami ziher ki kellene ásni mielőbb! És az ellenérzéseket most felülírja a szükség: kell a kötelék, mert ha Aurora visszatér, jobb lenne, ha a vámpírok mindent megtennének az ősiek védelmében.

vlcsnap-2017-03-04-14h41m55s57.png

Davina magához tér, már csak néhány pillanatuk maradt Kollal, akit tökéletesen boldoggá tett, hogy az alvó lányt nézhette. Nem hiszi, hogy Aya betartaná a szavát, úgyhogy ideje, hogy D elengedje őt – aki viszont hajthatatlan és szerelmes, szerinte ketten együtt bármire képesek. Búcsúcsók jön, és ahogy a gyertya ellobban, Kol eltűnik.

vlcsnap-2017-03-04-14h43m25s204.png

Az ősieket beelőzték: valaki már kiásta Jackson szívét. Hayley kiakad, mert csak ez az egy darab maradt neki a férjéből, de a tesók megígérik, hogy megtalálják a tettest, és „viszonozzák” a szívességet. Nevezett tettes, mint kiderül, Marcel volt, aki egy dobozt nyújt át Ayának – a nő először lefitymálja a megoldást, de aztán a főni felvilágosítja arról, hogy Jackson szíve miért is ugyanolyan jó, mint Hayley-é. Aya belátja, hogy Marcel bizonyított: kreatív és jó vezető, mire amaz megfenyegeti a nőt, hogy ha még egyszer az útjába áll, ugyanilyen kreatívan talál arra is módot, hogy megölje. Ámen!

vlcsnap-2017-03-04-15h32m36s16.png

Klaus farag – sakkfigurát, mert az ő gyereke azokat szereti. Cuki! Na ja, Freya szerint is tele van meglepetésekkel. De végül az ősi mondja ki, hogy nővérét meglepte, hogy érte ment, és megmentette… Leszögezi, hogy Freya a testvére, a családhoz tartozik, #örökkön-örökké. Elijah jön, tölt egy pohárral, és mellékesen megjegyzi, hogy tökéletesen egyetért az öccsével. A tesók előre tekintenek: jönni fog Aurora, no meg egy csomó ellenség is. Elég hosszú a lista, szóval: öljük meg mindet!

vlcsnap-2017-03-04-14h52m09s71.png

És mi van akkor, ha ezek az ellenségek szövetkeznek is? A várostól távol, egy félreeső helyen Aya és Aurora találkozik. Aya azért követte a grófkisasszonyt, hogy felajánlja neki a segítségét a terveihez. Egy erős szövetséges sosem árt – majdcsak találnak közös nevezőt…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása