Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x07 - My Little Monkey

2017. február 20. 13:00 - Szencsike

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy John Decker nevű rendőr. Kedves, jófej, olyan, akire lehet számítani. Megismerjük végre Chloe édesapját egy flashbackben, egy büfés haverjánál vásárol kaját, aki cserébe kap két jegyet a Hot Tube High School filmre. Nem kell elmenni a cicimutogatós filmre, ha nem akar, elég, ha később meggyőzően állítja, hogy ügyes volt az ifjú színésznő. Decker apu mindenesetre büszke a lányára. Közben a kis büfébe bejön egy fegyveres alak, az arcát nem látni, Decker apu próbálkozik lebeszélni őt arról, akármire is készül. Ám a fegyveres szó nélkül lelövi őt, majd kirabolja a büfést. Ugorjunk a jelenbe, nagy a baj, Chloe ideges, egy börtönigazgatónak tiltakozik a telefonon keresztül az ellen, hogy kiengedik az apja gyilkosát, de hasztalan, mérgesen rakja le a telefont. Chloe teljesen elmerül a saját világába, ám a bajait még Lucifer is fokozza. Az ő hibája, hogy Doktor Linda lemondta a kezelését! Chloe biztatta, hogy nyíljon meg neki, és hát… elijesztette. Szó szerint ugye, de erről Chloénak nem kell tudnia, de akkoris minden az ő hibája! Lucifer lucifersége most túlságosan is sok Chloénak, aki meg a saját fejébe van bezárva, így Lucifer ezt is átgondolja. Ha túlságosan is önmaga, az a baj. Vagyis át kellene alakulni valami jobbá, mégis unalmassá. Dan kedvesen hoz Chloénak egy kávét, a lány vele is hűvös, és a kávéjával együtt már megy is. Dan tudja, hogy valami zavarja őt. Lucifer észre sem vette, de azt igen, hogy Dan észrevette.

1.png

Chloe a börtönnél tiltakozik, immár személyesen az igazgatónak mondja el az összes ellenvetését, de a férfi hajthatatlan. A Joe Fields nevű rabot egy rövid eltávra kiengedik, jó magaviselet miatt jutalomként megnézheti az unokája keresztelőjét. Chloe édesapja bezzeg nem látta a saját unokája keresztelőjét, nincs igazság a földön! Az igazgató csak sajnálkozik, közben hozzák Joe Fields-et, aki gúnyosan Chloéra mosolyog. Chloe a parkolóból figyeli, ahogy Fields-et berakják a rabszállítóba, közben Lucifer telefonál. Rájött arra, hogy új szemszögből kell megismernie a világot, vagyis megtanulja a fafejséget. Chloe nem is figyel arra, amit magyaráz, így gyakorlatilag beleegyezik abba, hogy Lucifer Dan nyomába szegődjön. Fields-et már viszik is, Chloe lerakja a telefont, és követi a rabomobilt, Lucifer pedig elmerülhet Dan világában.  Mi megyünk Chloéval, a rabszállítót egy mellékutcáig követi, ugyanis ott a kocsi megállt. Chloe megnézi mi a helyzet, de csak hullákat talál ott: a két őrét és Fields-ét.

Később a rendőrség már kivonult a helyszínre, Dan és nyomában Lucifer is érkezik. Dan nem igazán örül a kéretlen árnyékának, hisz múltkor bemosott neki, de Lucifer nem tágít. Dant kedvelik az emberek, és Lucifer meg akarja tanulni, hogy miért. Ella ismerteti az érkezőknek a helyzetet, kivégzés, Fields-et két lövéssel terítették le. Dan felismeri a nevet, igen, az a bizonyos apagyilkos Fields.  Lucifer nem vágja a helyzetet, szerinte pont jól alakult, megkapta a büntetését, Chloe boldog lehetne! Senki se értékeli a megjegyzését, de a helyzetet nehezíti, hogy Chloe volt az, aki jelentette ezt a gyilkosságot. A rendőrségen Chloe beszélhet a kihallgatóban, de szegény igazából csak egy teljesen összezavarodott gyermek, aki még mindig nem tette túl magát az apja halálán. Maga se tudta, hogy miért követte a kocsit, de mindennek a tetejébe Fields még a képébe is nevetett! Dan megnyugtatja őt, hogy senki nem hiszi, hogy ő tette, de a helyzet elég kellemetlen, kivizsgálják. Chloe kimarad a nyomozásból, összeférhetetlenség a köbön, így Lucifer is biztosítja őt, megoldják az ügyet, hisz egy kiváló, bár egész unalmas nyomozó végzi majd a munkát, ez pedig Dan. És ő is segít neki, hisz most ő is „Dan”. A kényszerű mentor persze a háta közepére kívánja Lucifert, de Chloe értékelné, ha ők végeznék a nyomozást. Ella ezekre a parázs pillanatokra érkezik be, visszajöhet később is, ha nyugi lesz, de Chloe legyint, mondja csak. Talált ujjlenyomatokat, az őrökét, Fields-ét, és még valakiét. Rodney Lam nevű volt rabét, aki micsoda véletlen, Fields rabtársa volt. A két Dan máris ugrik, Ella pedig gratulál Lucifernek az új „szerepéhez”.

4.png

Chloe-Mézi-lak, Chloe immár otthon igyekszik elfoglalni magát Trixie-vel, Mézi pedig interjúra készül. A kissé kurvás ruhája még a legjobb jóindulattal sem való az interjúra, sőt a megpályázott helyre sem: óvodába menne dolgozni. Dolgozott már sikoltozó, neveletlen emberekkel, most csak annyi a különbség, hogy ők kicsik. A két lakótársa mindenesetre biztatja, Trixie adja a legfontosabb tanácsot, csak legyen önmaga. Mézi el, Chloe pedig nosztalgiázni kezd az édesapjáról, ritkán beszél róla, ez még Trixienek is feltűnt, de ha még élne, tuti imádná az unokáját. Valaki kopog, Chloe elküldi leckét írni a lánykát, majd kinyitja az ajtót. Egy Chloe korabeli hölgy az, aki előhúz egy pisztolyt és azt akarja, hogy Chloe megbánja, amit tett. Ő Tina, Joe Fields lánya, és Chloét hibáztatja az apja haláláért, aki csak az unokáját akarta volna látni, erre brutálisan meggyilkolta őt, fizessen meg érte! Trixie kiszól a szobájából, Tina mintha elbizonytalanodna, Chloe ezt kihasználja és megszerzi a fegyverét. Trixie kijön, Chloe visszaküldi őt, Tina pedig elsírja magát, nagyon dühös volt. Sosem hitte, hogy az apja megölt egy rendőrt, főleg a videó után… Miféle videó, miről beszél? Fields ügyvédei küldtek egy videót neki, azzal a kikötéssel, hogy csak akkor kaphatja meg, ha az apja meghal. És most halott.

5.png

Lucifer a Fafejizmus tanulmányozásában új szintet lépett, átöltözött (dzseki, farmer, póló, sportcipő) és még a haját is úgy fésüli, mint a mentora, még az elválasztás is pont ott húzódik Lucinál, ahol Dané is. A páros egy utcai büfésnél várja Rodney feltűnését, Lucifer próbáljon meg nem feltűnősködni. Ő mindezt úgy értékeli, hogy Dan uncsi stílusa az álcázás része, hogy váratlanul lecsaphasson, és ezek után senki sem fog emlékezni, hogy ott járt. Dan inkább Rodney erőszakosságára figyelmezteti Lucifert, de szerinte elég ártalmatlan, ha ott majszolja pár méterrel mellettük a kajáját. Dan meglepően könnyedén tartóztatja le a faszit, nincs semmi ellenállás. Újból Chloe, lássuk a videót, tipikusan a „látod ezt a felvételt én már halott vagyok és sajnálom” anyag. De a lényeg, hogy Joe nem ölte meg a rendőrt. Chloe elhiszi, hogy Fields szerette a lányát, de ez még nem elég. Tina kitart, az ügyvédek 16 évig őrizték ezt a felvételt, és minek? A semmiért? Az apja ártatlan! Chloe gondolkodik, a felvétel adatai szerint aznap készült, amikor Decker apu meghalt, sőt, még pontosabban 3 perccel a megölése előtt. Tina szerint ez a felvétel a régi lakásukon, Venicben készült, viszont Decker aput L.A. koreai negyedében ölték meg. Vagyis Fields valóban ártatlan, és az igazi gyilkos még szabadlábon van.

A rendőrségen Rodney teljes lelki nyugalommal vallja be, hogy ő ölte meg Joe Fields-et, arra hivatkozva, hogy bunkó volt vele a börtönben. Lucifer a maga részéről le is zárta az ügyet, egyszerűen nagyszerűek voltak, de Dan dörzsöltebb ennél. Szándékosan összezavarja Rodneyt a kérdéseivel, aki túlságosan nyugodtan bólint mindegyikre. Nem ismerheti a körülményeket, mégis bevallott mindent, tehát hazudik. Lucifer dicséri a mentora eszét, ő se csinálhatta volna jobban, de Dan feladja és menni akar. Lucifer még nem fejezné be, ez így túl könnyű, így ő is beveti magát, mit akar elérni? Rodney a családjáról akar gondoskodni. És ehhez bevall egy gyilkosságot, amit el sem követett, miért? Mert fizettek neki, veszi át a szót Dan.  Rodney kint egy senki, aki nem tud a családjáról gondoskodni és csak a börtönéletet ismeri. Így inkább visszamegy a börtönbe egy olyan bűnért, amit el sem követett, és ezért cserébe kap egy rakás pénzt. Hamis tanúzásért is börtönbe mehet, akár életfogytig is, hangzik a Danek véleménye, úgyhogy Rodney vall. Dan hátradől és kocogtatja az ujját az asztalon, Luci hátradől és kocogtatja az ujját az asztalon, Rodney pedig elmondja, hogy elhíresztelte kint, hogy pénz kellene és valaki megkereste őt egy ajánlattal.

8.png

Lássuk Mézit, a barinőjét látogatja meg, hogy ajánlólevelet írjon neki, de Doktor Linda szó szerint bezárkózott előle. A Dokinéni nagy megkönnyebbülésére úgy tűnik, hogy Mézi elment, de nem. Mikor az asztala felé fordul, Mézi ott üldögél, bemászott az ablakon. A démonkának nem kell sok, hogy összerakja a rémült viselkedés jeleit, Lucifer megmutatta az igazi arcát. Bizony, és a Dokinéni egyre csak hátrál tőle, hisz ő egy valódi démon. Pedig ő még egész jól viseli, de Mézi innen már nem javíthat. Doktor Linda sír, amikor elküldi, és Mézi szó nélkül távozik. Rendőrség, Chloe jön a hírrel Joe Fieldsről, csak magára vállalta a gyilkosságot, nem ő volt! Megvan a pénz is, amit a hamis vallomásáért kapott, Fields sosem nyúlt hozzá. A Danek elmondják, hogy Rodneyt is ugyanígy beszervezték, és micsoda véletlen, mindkettőnek ugyanarról a bankszámláról utalták át a pénzüket is. A valódi gyilkos még szabadon van, viszont Chloe már nem csak egy rémült gyerek. Flashback, Chloe legelső napja a rendőrségen, ami máris egy letolással kezdődik, egy kolléga szerint elkésett, hát hogy merészeli?! Szerencsére kiderül, hogy csak a szokásos szívatás, Dan menti ki a lányt, ekkor még ő is csak egyszerű közrendőr, és beavatja Chloét a helyi titkokba. A lány elérzékenyülten áll meg az emlékfalnál, az édesapja neve is ott szerepel. Dannek most esik le, hogy kinek a lánya Chloe, nem ismerte ugyan John Deckert, de csupa jót hallott róla és elhívja Chloét enni.

9.png

A jelenben Chloe a régi aktákat böngészi, mikor befutnak a Danek, Lucifer még közös nevet is kitalált maguknak (eredetiben Luci-Dan és a Douch-ifer hangzik el), Chloénak is feltűnik a hasonlóság, de Dan 1. inkább az ügyről beszélne. A bankszámla a helyi orosz maffiához kötődik, pontosabban egy általuk üzemeltetett fürdőházig=pénzmosodáig, vagyis a gyilkos is hozzájuk kapcsolódik. Az első számú gyanúsított Boris Sokolov, ő a fürdő tulaja, akit eddig nem sikerült sose letartóztatni. Még nem, Dan 2. optimista, megoldják. Danek a fürdőbe mentek, a hölgy nézők örömére megmutatják szépre kigyúrt izmaikat is.  Luci még mindig danizmusokban beszél, de Dan már kezdi ezt unni, vegye végre komolyan a helyzetet! A terv az, hogy Lucifer pontosan olyan, akivel Boris üzletelni szokott, hát üzleteljen vele, mondja, hogy kell neki valaki, aki helyette megy a börtönbe. Luci hozza a formáját, jó hangosan keresi Borist, és a ruszki testőrei már ugranak is, de legalább megvan a tag, Lucifer pedig Danként mutatkozik be. A rendőrségen a börtönigazgató hozza el Fields cuccait Chloénak és szívesen segít később is. Ő távozik, Ella viszont érkezik, segíteni szeretne Chloénak, megoldani az első számú ügyet, vagyis kideríteni, ki ölte meg John Deckert. Behozatta a régi aktákat, hátha ezekből kiderül miért ölhették meg, mire Chloe megölelgeti Ellát. Chloe eddig tisztázta, hogy Joe Fields kamu vallomása teljesen tökéletes volt, mindent lefedtek, de van egy ismeretlen ujjlenyomat, így Ella ennek néz utána.

10.png

A ruszkiknál „Dan” megteszi az üzleti ajánlatot, egy bizonyos Lucifer Morningstart akar holtan látni, árt más embereknek, nem lenne kár érte. Borist meggyőzték az urak, elintézi Mr. Morningstart és meglesz a beugró ember is. Ezek után Boris útja a rendőrségi kihallgatóba vezet, Chloe beszél vele, de Boris konokul hallgat. Chloe így beveti a gyászoló gyermek kártyát, hivatalosan nem nyomozhat az ügyben, de ha Boris nem vall, akkor megkeseríti az életét. Mi történt valójában John Deckerrel? Boris csak annyit tud róla, hogy rossz helyen szaglászott. Kint Lucifer tovább gondolkodik, mikor érkezik Dan és megdicséri az alkalmi kollégát, Borissal tényleg jó munkát végzett, amit hazudott neki, az zseniális volt. Ő nem hazudott neki semmit! Ha tényleg így van, akkor súlyos gondok vannak vele… Igen, pont ezért tanulja el a danizmust, hogy megtudja mi a titka, mitől tud ennyire „Dan” lenni… Ha Chloe nem érkezne, akkor Dan tuti kosztaná, de Chloe most fontosabb. Az apját egy bérgyilkos ölte meg, mert belenyúlt valamibe, amibe nem kellett volna. Chloe intézi tovább a dolgait, Dan inkább megy utána, Lucifer meg… ő csak önmaga.

11.png

Chloe-Mézi lak, Chloe az aktákat böngészi, Mézi érkezik haza, elvállalt egy szexmunkával egybekötött szobalányságot, de a takarítás nem fekszik neki. Elég nehéz megtalálnia önmagát, és még az sem áll vele szóba, akit a barátjának nevezett. Azért ez nem igaz, Chloe is itt van, így Mézi inkább Chloe baját hallgatja meg. Az apja ügyén dolgozva rájött, hogy a helyes úton jár, jól érzi magát a munkájában. De honnan tudja, hogy mi a helyes? Azt csak érzi. Lássuk Dant és az árnyékát. Dan, mit sem sejtve arról, hogy követik, betér egy épületbe. Lucifer megdöbbenve veszi tudomásul, hogy Dan egy improvizációs színház tagja és épp ő van a színpadon. És Dan nem akárkit játszik el, hanem magát Lucifer Morningstart, minden beképzeltségével, önelégültségével és szexista megjegyzéseivel együtt, a közönség nagyot nevet a jeleneten. Tökéletes alakítását Lucifer szakítja meg, ő egyáltalán nem ilyen! Az előadás után Lucifer számon kéri Fafejkén, hogyháteztmostanmér, mire Dan vágja a fejéhez, hogy ő gyakorlatilag az első találkozásuk óta csak gúnyolódik rajta. A fafejezést is befejezheti, minimum a Dan, vagy az Espinoza nyomozó. Lucifer csak azért követte mostanában, mert Dan mindaz, ami ő nem lehet. Uncsi, segítőkész, egyszerű élettel. Dan csodálkozik a legjobban ezen, ugyan mit irigyel az életén? Lucifer gazdag, jóképű, jó női vannak, nincs gyereke, nincs felelősség a vállán, mi lehet ennél egyszerűbb?  Nem ismeri a teljes történetet, elmesélni meg… mikor utoljára elmondta valakinek, azt megbántotta. Nagyon sokakat megbántott, még a családját is… Mintha Dan olyan tökéletes lenne, az ő rovásán is sok minden van, ami miatt például Chloéval is válnak. Az improvizációs gyakorlatok is segítenek neki abban, hogy másképp lássa a dolgokat, Lucifer szavaival élve Dan ezzel próbál meg nem Fafejnek lenni. De Chloénak nem mondhatja el!

Lucifer immár újra régi önmagaként megérkezett Chloéhoz, Méziről gyakorlatilag tudomást sem vesz. Viszont Mézinek sok mondanivalója van, elvesztette egy barátját miatta és egész egyszerűen elege van belőle! Chloe közbeszól, kell Lucifer segítsége, úgyhogy dolgozzon, mert érzi, hogy közel jár a megoldáshoz. Lucifernek valami eszébe jut. Fields mosolygott Chloéra az elengedése napján. De vajon miért tenne ilyet? Chloe gondolkodik, a furgonon talált ujjlenyomatok között ott volt a börtönigazgatóé is. Lehet Fields az igazgatóra mosolygott és nem Chloéra? Lehet Fields alkut kötött vele, hisz már eleget ült, nem látta a családját sem, talán megunta, hogy csak beugróként ül valaki helyett és ki akart szállni. Viszont az igazgató átverte és így könnyedén megölhették, hogy ne beszélhessen. Az igazgató a pályafutását börtönőrként kezdte, akár ő is lehet az emberük, és Decker apu is utána szaglászhatott. Chloe menne is, viszont Lucifer megtorpan, miért nem Dant viszi? Mert Lucifer a társa, és ehhez a feladathoz ő kell. Méziről tudomást sem véve indulnak el, a démonka hátramaradt, ha már szobalánynak van öltözve, legalább feltakaríthat utánuk. A börtönhöz érve jön a kellemetlen meglepi, már ott egy rakás rendőr, Dan jelenti, hogy az igazgató meglépett.

14.png

Chloe teljesen szétesve ér haza, de Luci optimista, megvan az igazi gyilkos, nem adhatja fel ilyen könnyedén! Igen, igaza van, gyakorlatilag mindenki az igazgatót keresi, és ő is tudja, hogy el fogja kapni a mocskot. Lucifer javasolja még, hogyha már Trixie úgyis Dannél éjszakázik, addig ő lazításképp igyon valamit. A lakásból viszont furcsa hangok szűrődnek ki, Chloéék berontanak, a nappali közepén ott nyöszörög megkötözve az igazgató, mellette a boldog Mézivel. Unatkozott, hát bevetette magát és megtalálta, mert így a helyes. Chloe már jelentené, hoigy megvan a szökevény de a pokoli páros lebeszéli róla, ráér egy kicsivel később is, addig rendezze csak szépen a sorait az igazgatóval. Tényleg ő rendelte meg John Decker elintézését. A gyáva patkány megígér mindent Chloénak, csak engedje el. Chloe közel jár ahhoz, hogy maga lője le a tagot, de meggondolja magát. Ezúttal lakóként kerül be a börtönbe, amit igazgatott, ráadásul John Decker lánya kapta el.

Később, egy nyugisabb napon Mézi látogat el Doktor Lindához. Az ajtó továbbra is zárva van, de a Dokinéni hallgatózik. Mézi nagyon büszke magára, megkapta az első csekkjét, mint fejvadász. Becsúsztatja az ajtó alatt a papírkát, Dokinéni meg is nézi. Mézinek ez egy óriási újdonság, hogy fizetnek azért, hogy embereket kapjon el, de mindezt a barátjával akarta megünnepelni és az Linda lenne. A papír azonban visszajön, Dokinéni még mindig fél, Mézi pedig csalódott. Már épp távozna, mikor az ajtó kinyílik és Dokinéni azt kérdi, hogy hogyan lehetnének barátok, egy ember és egy démon, sőt Lucifer maga az ördög. Igen, de attól még mindannyian ugyanazok, akik eddig is. Dokinéni megenyhül, Mazikeen Smith pedig fizethet neki egy italt. Chloe-Mézi lak, Chloe, Trixie és Lucifer épp kajálnak, Trixie a szokásos lelkesedésével dúlja szét Lucifer idegeit, de anyu beküldi a szobájába. Lucifer pedig rájött, hogy neki sosem volt fontos az apja, de Chloénak igen, és ha élne, most büszke lenne rá. Chloe elsírja magát, de megöleli Lucifert. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása