Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x04 - Lázadás

2017. február 17. 09:00 - Chat Géza

Nézzünk bele az alaszkai aranyásók ragyogó, kertvárosi, focistafeleségekéhez hasonlóan megterhelő hétköznapjainak életébe!

Hoffmanék 64 koszos, körömpiszoknyi unciát kotortak ki az egyik melós, Freddie által talált területen. És ennek úgy örülnek, mint a rabszolga csávó annak a rózsaszín kavicsnak, abban a Véreres gyémánt című filmben. Aszondják, így már van értelme megnyitni a másik bányát is. Haver, nekem annyi közöm van ehhez a szakmához, mint bármihez. Megoldják a másik helyen a vízhelyzetet, aztán az egész hetet lenyomva, 9000 köbméter földet átmozgatva 14,5 uncia aranyat találtak. Nem tudom, hogy van-e erre megfelelő szakzsargon, de szerintem ezt nyugodtan nevezhetjük lószarnak. A nagy öreg meg is mondja a frankót, hogy olcsóbban tudnának aranyat venni, mint ahogy jelen pillanatban hozzájutnak, mivel a benzin meg a munkaerő az rohadtul nincs ingyen. Enek fel is lázad a csapat, innen a mai epizód címe, megmondják a saját lakókocsijában sírdogáló Hoffmannak, hogy ezt a bányát be kell temetni a fenébe, és húzni a másikhoz. Oké, így lesz, HA jövő héten se lesz meg az 50 uncia. 

Parkeréknál minden oké. Amíg Rick gond nélkül teszi a dolgát, addig nem pampog. "Könnyen lekaparom a tetejét", mondja Rick, és persze, hogy amint elkezd kapirgálni a markolóval, kiderül, hogy be van fagyva a föld. Az szopacs. Parkert nem hatja meg a dolog, azt is leszarja, hogy így a semmiért irtottak ki egy kisebb erdőt. Rick kiimádkozza, hogy maradjanak még, talál ó felengedett földterületet. Ok, ha egy hét alatt nem talál ilyet, akkor húznak a francba. És akkor elpattan egy hidraulikus töltő. Nem hangzik jó, de ami igazán nagy kaka, hogy a többiek, a szakember és a szerszámai 8 km-re vannak. A vicc, hogy amúgy meg pont szabadnapon van a szaki, aki hamar átvedlik és segít. Amíg kocsikázik a szaki több nagy igazságot is elárul. Két bányát nem lehet 100%-osan működtetni, így az arany is kevesebb lesz. Parkerrel meg az a baj, hogy egy kis Olcsójános. A heti mérlegelés viszont 141 unciát mutat, sőt, Rick is talált felolvadt földet. Ezt Parker csak egy kis morgással nyugtázza, de persze áldását adja arra, hogy oda vigyék a mosót. Lesz ebből még baj, az zicher.

Tonyéknál is minden prímán megy. Egy ideig. Tony kicsi fiának feltűnik, hogy mindjárt elérnek a fákhoz, ami szar ügy, mert a korhadt gyökereket nem eszi meg a kotró. Már menne is megtisztítani a terepet, de igazából csak látványosan piszmog a kamera előtt. Erre jön Tony, aki közli, hogy a mutter beszélni akar vele. Ezzel a lendülettel le is lépnek, a kotrót meg a helyettes államtitkár meg a kis matróz vezeti addig. Nyilván nettó szopás az egész, mivel folyamatosan az ágakkal, rönkökkel és egyéb nyalánkságokkal kell küzdeniük, nehogy szétcsesződjön az egész gép. Azt találták ki, hogy csökkenteni kell a két beosztott munkaóráinak számát, mert van úgy, hogy fölöslegesen szotyiznak ott a kotrón. Ez leginkább a kis matrózra vonatkozik. Tony fia kölletlenül, de csak megmondja a srácnak, hogy nem dolgozhat annyit, mint eddig. Erre duzzogva felmond. Tonynak amúgy is ez a filozófiája, ha valami nem tetszik, akkor el lehet menni.

Ez az adás ennyi volt, jövő héten már ki is borul a bili, nem csak billeg, mint most. Parker is átmegy zsarnokba, Hoffman meg csődbe viszi az egész bandát. Jó lesz.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása