Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x02 – You Hung the Moon

2016. december 13. 13:00 - A_Rézi

Elijah a kis Hope-pal a karján még mindig Hayley-t keresi a sötét erdőben, nem sok eredménnyel. Talál egy csapdát, ami csupa vér, aztán Jackson tűnik fel egy fa mögött, meztelenül és véresen, szintén a lányt keresve – elég szarul fest, úgyhogy valószínűleg ő sétált bele a kérdéses csapdába. Mindeközben Hayley sziszifuszi küzdelmet vív Davina boszorkánykörével, de egy láthatatlan falat nem egyszerű áttörni. Érkezik a kis boszi is, hozott vért és ruhákat, de cserébe csak fenyegetést kap. Hayley még azt is a fejére olvassa, hogy hónapokkal ezelőtt segíthetett volna megtörni a falkáját sújtó átkot, ő viszont nemet mondott. Davina előbb a látszatra hivatkozik, majd hozzáteszi, hogy most már más szelek fújnak, segíthet, de persze kér cserébe valamit: egy rebellis boszi fejét. Hayley meg nem az a fajta, aki fél bemocskolni a kezét a nagyobb jó érdekében…

vlcsnap-2016-12-08-11h36m35s149.png

Elijah Jacksont elsősegélyezi, még a vérét is felajánlja, no de a farkasbüszkeség (és persze Jack sajátja) visszautasítja. Most Hayley megtalálása a legfontosabb. Az alfa szerint, azok a falkatagok, akiket nem szedtek le a vadászok, szétszéledtek, és szomorúan veszi tudomásul, hogy ennek ellenére elég sok halott van – Hayley-t viszont még ez sem állítaná meg abban, hogy lássa a lányát, szóval valami nagyon nem stimmel. Megegyeznek, hogy Elijah hazaviszi a kicsit, aztán folytatja a kutatást, amiből persze Jack sem akar kimaradni, noha kábé öt órája maradt, mielőtt visszaváltozik.

vlcsnap-2016-12-08-11h50m12s91.png

Freya folytatja a bulizást, és már egy pasit is talált magának – együtt pörögnek a táncparkett közepén. Marcel érkezik, hogy megölje a bulit: mindjárt éjfél, szóval, ha a lány nem akar vámpírkaja lenni, akkor lépjen le. Merthogy sikerült olyan helyre betévednie, ahol a vérszívók éjfélkor csapra verik a turistákat, aztán elfeledtetik velük az egészet (erről a helyiek persze tudnak, csak félrenéznek – így működik New Orleans). Freya érti a célzást, és már megy is, de az újonnan beszerzett pasit azért magával rángatja…

vlcsnap-2016-12-08-11h53m49s25.png

Cami otthon a könyveket bújja, hogy profilt készítsen a sorozatgyilkosról. A neten ráguglizik Lucienre – és egy motiválóvideót talál, amiben a fickó arról beszél, hogy a feljebbvalókat miként lehet kiiktatni: tanulmányozni kell a gyengeségeiket, és a tapasztalatok alapján jobbnak kell lenni náluk… kicsit sem gyanús! Közben Kinney nyomozó a helyszínen felügyeli a hulla elszállítását, aztán észrevesz egy újságírót, aki a sárga szalagon belül, engedély nélkül fotózza az áldozatot. Azonnal törölteti a képeket, mire a nő a sajtószabadságra hivatkozik, majd kelletlenül távozik.

vlcsnap-2016-12-08-11h54m54s87.png

Odahaza Jack és Elijah kérdőre vonja Klaust, hogy mit tett Hayley-vel. Ám ezegyszer gonosz tesó nem tud semmit, csakhogy ezt nem hiszik el neki. Ugyanis a vadászok a Kingmaker cég megbízásából jöttek, aminek nicsak, Lucian Castle a vezérigazgatója, aki pedig Klaus régi cimborája (na, ezt gyorsan összerakták, gratula!). Klausnak a szeme se rebben, közli, hogy épp most jött Lucientől, aki egy, a család bukásáról szóló próféciával örvendeztette meg… és rá jellemző módon elterelő-hadműveletnek tekinti az egész hercehurcát, úgyhogy Hope mellett szándékozik maradni, nehogy Hayley elrabolja. Elijah nem hagyja szó nélkül a dolgot: egy nap Hope pontosan tudni fogja, miféle ember az apja, és ha Hayley-vel bármi történik, a lány maga fog úgy dönteni, hogy távol marad tőle. Meglepő, de miután magára hagyják, Klaus mintha tényleg elgondolkodna ezen az eshetőségen…

vlcsnap-2016-12-08-11h59m31s118.png

Hayley ad egy tincset a hajából Davinának, aki tájékoztatja őt a célszemélyről (Kara Nguyen) és hogy hol találhatja meg. Anyuci jelenleg rejtve van, semmilyen varázslattal nem lehet rábukkanni. A boszi még állít egy gyertyát is – amíg az ég, az átok nem aktív, a lángot pedig mágiával védi. Amikor végre megszünteti a boszorkánykört, több se kell Hayley-nek, máris ráugrik. Közli, hogy mindezt csak a falkájáért teszi, de ha neadjisten farkassá változna, mielőtt láthatná a lányát, hát eljön Davináért, és darabokra tépi.

Klaus kissé dühöngve Freyát hívogatja, de úgy fest, nővérkének jobb elfoglaltsága akadt. Aztán jön Cami is, csakhogy még jobb legyen az este – a hibrid persze rögtön azon kezd élcelődni, hogy a lány nemrég a határok betartásáról beszélt, most meg itt van. Hogy is van ez? Camiről mindez lepereg, és előáll a farbával: szerinte Lucien embereket gyilkol a Negyedben, és nem fog leállni. Amikor képeket is mutat az áldozatokról, Klaus ismerősnek találja a módszert – noha nem szándékozik megölni az egyik legrégebbi barátját (miért is nem?). Na, ja, a halandó rendőrök viszont semmire sem mennének vele szemben, és mivel Klaus a legokosabb, legerősebb és legijesztőbb valaki a városban, hát állítsa le!

vlcsnap-2016-12-08-12h05m30s106.png

Nevezett gyilkos éppen egy csinos lányt ver csapra a luxuskéglijében, amikor csengetnek. Elijah az, és hoppá, nem tud bemenni a lakásba – határbűbáj, méghozzá a spéci verzióból: csak a vele azonos vérvonalból valók léphetnek be meghívás nélkül. Úgyhogy az öltönyösnek a küszöbön kell előadnia a mondanivalóját arról, hogy Lucien emberei farkasokat gyilkolnak a mocsárban, köztük a Félholdasokat is, az alfa, Hayley Kenner pedig eltűnt. Az egykori szolgafiú hozza a bunkót: mivel hónapokig senki sem tett semmit átoktörés-ügyben, azt hitte, hogy a „ringyó” immár nem kívánatos személy. Na, vajon melyik szót nem kellett volna kimondania? Elijah egy szempillantás alatt kitöri az előtérben lévő asztal lábát, és Lucien nyakába hajítja; aztán beront Jackson, fittyet hányva mindenféle bűbájra, és ledönti a lábáról a vámpírt – ráadásul meg is harapja. Lucien ennek ellenére eléggé nemtörődöm, de ígéretet tesz, hogy kideríti, mi történt…

vlcsnap-2016-12-08-12h19m35s110.png

Freya hazatér a fiúkájával, és éppen itallal kínálná, amikor jön Klaus, és a srácnak szegezi a kérdést, hogy mik a szándékai a nővérével? És mivel előveszi a „gonoszabbik” arcát, a pasi máris felhúzza a nyúlcipőt. Freya sztoikus nyugalommal tűri öccse tréfáját, megjegyezve, hogy milyen jól áll neki a védelmező szerep. Na, ja, de most éppenséggel egy helymeghatározó-bűbáj kellene, mert Hayley eltűnt – és persze Klaus nem aggódik miatta, csak szereti tudni, merre vannak az ellenségei… Nővérke rögvest átlát a szitán: a tesó igazából fél, hogy Hayley tényleg elveszett.

vlcsnap-2016-12-08-12h23m30s162.png

Cami hazafelé tart, és elsétál a már kiürített helyszín mellett. Végül a Rousseau’sban köt ki, és az ajtónál Kinney hozza rá a frászt, mondván hosszú este volt, jól jönne neki egy ital. A nyomozó a profilról érdeklődne, de Cami szerint egy nála tapasztaltabb szakemberrel is konzultálni kellene. Kinney látszólag találomra bedobja Klaus nevét, és a kapcsolatukról érdeklődik, de mikor Cami kitér a válasz elől, közli, hogy tudja, kicsoda ő. Merthogy naná, hogy lecsekkolta a lányt a megismerkedésük után! Felhozza Kieran halálának lyukakkal teli körülményeit, és hogy az O’Connell családban évszázadokra visszamenőleg rengeteg a fura haláleset, és ha bármi különös történik a Negyedben, egy O’Connell biztosan jelen van. Cami az első döbbenetből felocsúdva megkérdezi, vádolják-e valamivel – de nem, csak Kinney még nem jött rá, mit rejteget ez a família… Miután a nyomozó lelép, Cami észreveszi, hogy eltűnt a táskájából a laptopja.

vlcsnap-2016-12-08-12h26m42s20.png

Freya Hayley-t próbálja megtalálni, de nem sikerül. A boszi szerint olyan, mintha nem is létezne, vagy mintha… meghalt volna – Jackson szerint az ki van zárva! Miközben Hayley Karát figyeli, és a megfelelő pillanatra vár, Davina Celeste sírjánál varázsol. Az ősöknek úgy tűnik, nem igazán tetszik a kis boszi terve, mert a lánynak vérezni kezd a szeme (láttunk már ilyet, nem sok jó sült ki belőle). Aztán Hayley és Jack szinkronban kezd farkassá változni. Davina könyörgőre fogja, szerinte Hayley-t felhasználhatják majd Klaus ellen, mert az ősi tőle tényleg fél. Jack is könyörög, azt kéri Freyától, hogy próbálkozzon még, mert nem bír ki úgy egy teljes hónapot, hogy nem tudja, mi van a szerelmével. Davina kérése végül meghallgattatik, az átváltozás abbamarad, úgyhogy Hayley rögvest el is kapja Karát, majd egy pillanattal később vagy egy tucat dühös boszi kereszttüzébe kerül.

vlcsnap-2016-12-08-12h32m16s72.png

Reggel lett. Lucien beszélt a kapcsolataival, és leírást adott nekik Hayley-ről. Elijah a harapást látva közli, hogy a fiúnak szüksége lesz Klaus vérére a túléléshez – és az ősi hibrid biztos szívesebben segít, ha a gyermeke anyja ép és egészséges. Majd az öltönyös szóba hozza ezt a vérvonalak közti háborúsdit, megemlíti Tristant (aki ezek szerint anno szintén vámpír lett), és felveti, hogy ha a gróf célpontja Klaus, akkor ugyanezzel a logikával Luciené pedig ő lenne. Az egykori szolgafiú viszont nem óhajt magának egy örökkévalóságig tartó menekülést Niklaus és Rebekah elől. Elijah is ugyanazt mondja, mint Klaus: a fehértölgy-karó megsemmisült, tehát nem lehet az ősieket megölni. Lucien szerint ez hatalmas tévedés, nézze csak meg a próféciát!

vlcsnap-2016-12-08-12h34m59s88.png

Davina biztonságba helyezi a gyertyát, aztán Marcel érkezik azzal, hogy akadt egy kis probléma: konkrétan tizenegy elégetett hulla egy tér közepén, és egy csomó dühös boszi, akik persze azt hitték, vámpírok a tettesek – de szerencsére Marcel összes embere a klubban volt. Davina ledöbben. Előkerül egy fiatal, ázsiai fiú, aki az anyját keresi – ő lehet talán Kara fia. Mindenki az áldozatokat siratja, a kis boszi pedig megkövülten szemléli a „művét”.

vlcsnap-2016-12-08-12h36m58s9.png

Klaus felhívja Lucient, hogy kérdőre vonja a gyilkosságokkal kapcsolatban, és megemlíti a két joker-vigyoros hullát is. A vámpír tagad, de nem érti, hogyha mégis ő tette volna, az ugyan már miért érdekli az ősit? Hát… Cami miatt mert törékeny az egyensúly a városban, és mert vannak szabályok! Mellesleg hallott a sérüléséről is, és felajánlja, hogy ad a véréből, ha a fiú megígéri, hogy nem lesz a több gyilkosság… Lucien persze sejti, merről fúj a szél, viszont a vérfarkas-harapást karcolásnak sem nevezné (???). Eközben a lakásában a gardróbhoz igyekszik, és egy titkos rekeszből egy fémbőröndöt vesz elő, Klaustól pedig kapja a fenyegetést: ha megtöri a városban hónapok óta tartó viszonylagos békét, meghal.

Lucien kinyitja a táskát, amiben ampullák vannak. Bead magának egy injekciót, és a vegyszer hatására, némi fájdalom árán ugyan, de begyógyul a harapás (WTF!!!!). Na, most bizonyosodott be, hogy ez a fickó készül valamire… mielőbb ki kellene nyírni!

vlcsnap-2016-12-08-12h38m46s97.png

Jackson, mindenki más védelmében, még mindig falhoz van láncolva. Kéri Freyát, hogy engedje el, mert itt valami nagyon nincs rendben. A boszi viszont érzi a farkas vérében az átkot, csak éppen valami visszatartja – de bármikor átváltozhat. Hirtelen Hayley terem az udvar közepén, nyakig véresen, kiüti Freyát, és Klaust keresi…

A téren Davina beszédet intéz az egybegyűltekhez, noha a hozzátartozók még alig fogták fel a történteket. Azt mondja, hogy aki ezt tette, az erős volt, és bármikor visszatérhet, úgyhogy engedjék, hogy az őseik védelme alá vonja a kovent, és ígéretet tesz, hogy így majd mindannyian biztonságban lesznek. Marcel elgondolkodva figyeli a lányt – és talán sejti is, mi történhetett.

vlcsnap-2016-12-08-12h39m49s195.png

Mielőtt Hayley eloldozná Jacksont, befut Klaus, és szokás szerint magas lóról, igaza teljes tudatában kezd beszélni. A lány rögtön nekiront, és két ütés, egy rúgás közt elvitatkoznak azon, hogy ki mit vett el kitől, és ki mentett/büntetett meg kit. Közben a láncait letépő Jacket Freya akadályozza meg, hogy beleavatkozzon a bunyóba. Megy a szóbeli és a fizikális adok-kapok, de az ősi érvei szabad szemmel is eléggé sántítanak. A bunyó végére Elijah is megérkezik, mire Hayley mondja ki a végső igazságot: őt elhagyták a szülei, Klausnak hátat fordítottak az övéi, és most nézzen magukra! Hope többet és jobbat érdemel, mint amit ők kaptak… És Klaus nem üt vissza, míg a lány dühösen üti-vágja… de miért? Hát, mert Hope feltűnt a színen. Hayley-t szinte sokkolja a kicsi látványa, és hogy jár – ő pedig erről lemaradt. Sírva öleli magához a kislányát.

vlcsnap-2016-12-08-12h45m31s70.png

vlcsnap-2016-12-08-12h43m49s62.png

Később Jack arról érdeklődik, hogy mi történt, de Hayley egyelőre nem beszél. Klaus már készíttetné is a szobáját, de nincs az az isten, hogy a lány egy fedél alatt maradjon vele – hát, márpedig elmenni nem fog, mondja az ősi, de Hayley ekkor gyermek-elhelyezési perrel kezd fenyegetőzni (muhaha!). Szerencsére Elijah hozza a higgadtat megint a szájkaratésok közt, ugyanis a szemközti ház egyik lakása üres, talán oda be lehetne költözni. Hayley rábólint, azzal, hogy Jackson nevén legyen a kégli, Klaust pedig nem fogják behívni. Okos!

Davina megkéri Marcelt, hogy tegyen róla, hogy ne készüljön akta a halottakról. Úgy lesz. Aztán a vámpír felteszi a kérdést, de Davina csak annyit felel, hogy erődemonstráció kellett, nemde? Marcel viszont nem mészárlást javasolt, mire a lány kiakad: ez itt New Orleans. Mióta az eszét tudja, háború van – járulékos veszteség pedig előfordul, ez éppen Marceltől tanulta. Na, és vajon Marcel kitől tanulta? Nagyon nem kéne Klausszal egy platformra kerülni, mondja a vámpír, Davina még túl fiatal ahhoz, hogy ennyi vér tapadjon a kezéhez… A lány szerint viszont az itteni boszorkányok vérrel a kezükön születnek – azzal elvonul, és mikor már senki sem látja, összeomlik és sírva fakad.

vlcsnap-2016-12-08-12h48m16s186.png

Hayley csomagol, de kísértik a mészárlás képei – csúnya darabolást rendezett. Elijah jön, hogy átadja a kulcsokat, mire a lány felidézi a tavalyi tábortüzet, amikor boldog volt, és azt hitte, családi körben nevelheti majd Hope-ot. Az öltönyös erre átad egy ékszeresdobozt, és mielőtt elmenne, megindultan vallja be, hogy ő minden egyes nap kereste a megoldást, és soha nem feledkezett meg róla…

Boszitemetés a LaFayette-ben, Davina is itt van, részvéttel figyeli a gyászolókat. Kara fia lép oda hozzá, és közli, hogy tudja, a régensnek köze volt a mészárláshoz, és ezt be is fogja bizonyítani – akkor pedig a lányt száműzni fogják, és egyszerűen eltűnik a színről.

vlcsnap-2016-12-08-13h02m24s219.png

A kiscsalád belép az új lakásba, ami bár tele van dobozokkal, kellemes és otthonos. Nem fényűző, de jó lesz. Jackson szerint boldogok lesznek itt. Hayley előveszi az ékszeresdobozt, és mint kiderül, a jegygyűrűik vannak benne (Elijah helyrehozatta őket). Az alfa megjegyzi, hogy Hayley ismét megmentette őket – ja, de a szabadságnak ára van, és ki tudja, Davina mikor dönt úgy, hogy elfújja a gyertyát… Az utca túloldaláról Klaus kissé morcosan szemléli a családi idillt.

vlcsnap-2016-12-08-13h05m54s26.png

Cami elkapja a nyomozót, miközben az a lakását figyeli. Kinney visszaadja a gépet, de közli, hogy minden érdekes dolog jelszóval védett, viszont látta Lucien videóját, és rákérdez, hogy illik-e rá a profil? Szerinte a lány olyasmibe keveredett, amiről gőze sincs. Ami azt illeti, van! A csevegést egy rádiós hír szakítja meg egy lehetséges sorozatgyilkosról – ráadásul olyan infókat is mondanak, amelyek elvileg titkosak… Naná, hogy a sikátorban fotózó újságírónő a ludas ebben, aki egyébként nem más, mint Lucien tegnapi vacsorája (első körben fel sem tűnt a hasonlóság). Jó kapcsolatai vannak a fickónak…

vlcsnap-2016-12-08-13h56m34s35.png

Elijah frissítően optimistának nevezi Freyát, mert a lány azt hitte, Hayley visszatérése segíteni fog. Hát, nem igazán! Ellenben van itt még néhány nyugtalanító fejlemény, aminek Freya segítségével a végére járhatnának. Avagy csekkoljuk azt a próféciát! A boszi Klaus vérét használja, mert gonosz tesó ivott a jósnőből. Jön a hókuszpókusz, asztaltáncoltatás, látomás, ami elég húzós lehet, mert Freya vérezni kezd tőle – végül pedig szó szerint minden lángba borul… Nővérke arra jut, hogy a jóslat igaz, és ha beteljesül, mindhárman elbuknak: egy barát, egy ellenség, egy pedig családtag keze által…

vlcsnap-2016-12-08-13h09m08s150.png

vlcsnap-2016-12-08-13h14m32s40.png

A keleti kolostorban Aurora és Tristan vívnak. Minden rendben is megy, amíg a bátyus az előző napi „balesetről” nem kezd el érdeklődni. A lány mosolyogva közli, hogy csalódott volt, mert a tesó nem jött el, noha megígérte, de már sokkal jobban van… itt az idő, hogy kiengedjék innen. Tristan szerencsére ennél okosabb és nemet mond – viszont elejt egy félmondatot arról, hogy egy időre elutazik, mire Aurorának elgurul a gyógyszere, és injekcióval kell kiütni, hogy lenyugodjon. Szerzetesek jönnek, hogy elvigyék az ájult lányt, a gondoskodó testvér ígér neki egy szép kis szuvenírt New Orleansból, az őrzőktől pedig dózisemelést kér, merthogy a húga önmagára és másokra is veszélyes… (jaj, ne, már megint egy dilis nőszemély!).

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása