Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x03 - Lost Boys

2016. november 11. 13:00 - Kapitánylány

„Egykor tán volt nékem anyám.” – Pán Péter

A rész rögtön azzal kezdődik, hogy Nick és Adalind költözködik ki a lakásból, sikerült eladni azt. Kiderül, hogy mindkettőjüknek a másik volt az első, mármint Nick első keveréklénye Adalind volt, míg a nőnek Nick volt az első Grimm. Közben a fűszerboltban Monroe felesége tegnapi bevételén csodálkozik el, jól megy az üzletnek. Rosalee teát készít, enyhítve az ízét fűszer után nyúl, ekkor látja meg a golyónyomot, amit a halott bosziszörnynek köszönhetnek, mindkettőjüknek hiányzik a régi barátjuk.

01.jpg

Ijedt nő rohan az erdőben, gyerekek kiáltoznak utána: „Anya! Gyere vissza! Ne hagyj el minket!” A nő végül egy lejtőn legurul, majd betonba vágja a fejét egy út mellett. Gyerekek rohannak mellé, a kislány teljesen ki van borulva. Autó közeledik, így ott kell hagyniuk, de előtte Big John nevű fiú piros szemmel levág a nő hajából egy tincset. Távolabbról figyelik, ahogy a sofőr segítséget hív, közben megbeszélik, hogy új anyára van szükségük.

02.jpg

Nick és Adalind egy kihalt gyártelepre érkezik meg, a férfi szerint biztonságos, senki se tud róla, majd láthatjuk is, hogy csak kóddal lehet bejutni, kamerarendszer van kiépítve. Nick gyorsan elregéli, hogy minden ki- és bejárat biztosítva van, és még egy szesztilalom alatt épült alagútjuk is van, ami a tervrajzon se szerepel. Az ablakokon vastag acél sötétítő van, kicsit „letisztult” tábori berendezéssel, igazi gyerekbarát hely! A férfi egy hitelkártyával, slusszkulccsal, meg belépőkóddal látja el a nőt, vásároljon be, ha szeretne. Nick telefonja ekkor csörren meg, Hank munkába hívja.

03.jpg

Az árva gyerekek egy összetákolt kalyibában laknak, Big John kér elnézést, elaludt őrködés közben, akkor menekült el Anya. Elhelyezi a levágott hajtincset egy dobozban, ahol már vagy kettő is van, szóval nem csak ez a nő volt egyedül eddig. Peter (vezér gyerek) gyógyteát készít Lily-nek, de az már nem lesz elég, nagyon beteg a kislány, muszáj gyógyszert szerezniük, csak ne kapja el őket a rendőrség.

Nyomozópárosunk ér ki a halott nőhöz, testén számos fogva tartásra utaló horzsolásokat találnak. Wu lefuttatja az ujjlenyomatát, két éve eltűnt nő nevét hozza ki a rendszer.

04.jpg

A századoshoz Meisner érkezik látogatóba, közli, hogy a királyi család feje kiesett a helikopterből, de Diana jól van, barátok vigyáznak rá. Jelenleg Viktor a család feje, bár szerinte nem sokáig. Renard szeretné a lányát látni, Meisner nemet int, igaz nem is tudja merre van a kislány, persze. Többet nem beszélnek, Meisner le is lép, majd keresi a századost, ha kell. A fiúk érkeznek vissza az őrsre, a nő eltűnését vizsgálják, akit utoljára egy bevásárló központ parkolójában láttak egy ismeretlen kislány társaságában. A férjet gyanúsították, de nem volt ellenne semmi bizonyíték, most el kell mondani a hírt a felesége haláláról, talán látnak rajta valami jelet, hogy tényleg bűnös-e.

05.jpg

Peter és Big John egy drogériába téved be, de a biztonsági őr éberen figyeli őket, ezért üres kézzel kell távozniuk. A következő hely a fűszerüzlet, Peter Rosalee-tól kér segítséget, milyen gyógynövény jó köhögésre. A nő ki is választja a legerősebb teához való növényt, Big John ezt a pillanatot választja ki egy kis figyelem elterelésre. Peter-nek azonban nem sikerül gyorsan lenyúlnia a főzetnek valót, Rosalee rajta kapja. Mindkét fiú iszkolna, de Peter-t elkapja a nő, a fiú átváltozik (Apgadnieks, egy husky-szerű lénnyé), de Rosalee csak egy pillanatra lepődik meg, majd a földre teperi a tinit. Peter könyörög, hogy engedje el, mert a gyógynövény a beteg kishúgának kell. Rosalee megsajnálja, elengedi a fiút az útjára, aki Monroe megjelenésével gyorsan el is fut. A nő előadja a férjének a történteket, Monroe nagyon nem örül, hogy Rosalee lelenceken segít.

06.jpg

Ben Henley azonosítja a felesége holttestét, majd újra válaszol a 2 éve is feltett kérdésekre, de most már indulatosabb, nem érti miért őt gyanúsítják! Elnézést kér, már 2 éve is halottnak hitte a nejét, és most újra végig kell élnie az egész meghurcoltatást.

Peter és Big John tart vissza az otthonukba, közben Rosalee-ról beszélnek, nagyon kedves volt Peter-rel és még meg se ijedt. John rosszul lép, Peter rántja el a csapdától, igazán megjegyezhetné már hol vannak azok elrejtve!

Adalind és Kelly bevásárolni ment, az utcán a nő régi kollégájába fut bele. Lane örül a találkozásnak, rögtön fel is ajánlja, hogy hívja fel a főnököt, biztosan visszavenné, akár fizetésemeléssel is!

07.jpg

Rosalee telefonon egyeztet a párjával, elhúzódott az óra szervizelés, de nem sokára oda ér az üzletbe. Ügyfél érkezik, a telefont nem teszi le, így Monroe egyenes adásban hallhatja, hogy az árvák elkábítják a feleségét. Monroe dúvad halálában rohan oda, de sehol se találja Rosalee-t. Nick és Hank az ügy állásáról jelent a századosnak, majd ezután jön Monroe hívása, Rosalee eltűnt!

A lelenceknek autójuk is van, tartanak vissza az odújukba, azon aggódnak, hogy vajon az új Anyukájuk szeretni fogja-e őket? Rosalee magához tér, nem érti mit akarnak tőle, Peter csak annyit közöl, hogy haza viszik, és ha a nő el akar szökni, akkor maga végez vele.

08.jpg

Az őrsön a közeli bankautomata felvételeit nézik át, nem találnak senkit, de Nick-nek feltűnik egy furgon, ami nem csak most, de az előző elrablásnál is feltűnt. Nick ki akarja adni a körözést, de Monroe-nak jobb ötlete van, a holttest szagmintáját véve követni akarja a nyomot. Ki is mennek a helyszínre, dúvadunk követi a nyomot, amely egyre közelebb viszi őket a gyerekekhez. Közben a gyerekek esti mesét szeretnének hallani, Rosalee bele is fog a Grimm és a Farkas történetébe, a fiatalok szépen elalszanak mellette, így rőtbundássá változva kezdi el kiszabadítani magát. A fiúk a csapáson belefutnak egy csapdába, épp csak megússza Monroe, de végül megtalálják a furgont. Rosalee a köteleit leszedve elfut, nem jut azonban messzire, egy álcázott verembe esik bele. A gyerekek követik, nagyon mérgesek, már átváltozva megtámadnák, amikor is Rosalee is megteszi ezt. Lily kiált fel, ő az igazi anyukám, majd átalakul ő is rőtbundássá. A fiúk ekkor érnek oda, leteperik a srácokat, Rosalee-nak kell lerángatnia az egyik fiúról a dühös dúvadat.

09.jpg

Az őrsön Rosalee aláírja a vallomását, sajnálkozik, hogy a gyerekek újra bekerülnek a rendszerbe, és még dühösebbek lesznek. Próbál elbúcsúzni Lily-től, de a lány csak gyűlölködve néz rá. Rosalee-t ez megviseli, odahaza próbálja feldolgozni az eseményeket. A nő elmeséli, hogy amikor mesélt nekik, akkor jött rá, hogy a gyerekek nem is tudják, hogy ők keveréklények, csak reméli, hogy jó soruk lesz mostantól. Már meg is tudjuk mi lett a lelencekkel, az igazgató hívatja magához a fiúkat, látni akarja a srácok valós énjeit. A férfi átváltozik, kéri, hogy mondogassák egymás után: „Occultatum Libera!”, a fiúk követik, új családjuk van.

10-1.jpg

10-2.jpg

Adalind nem tud elaludni az új helyen, ezért kimegy Nick-hez, aki szintén ébren van. Adalind nagy szívességet kér, szeretné, ha Nick velük aludna, bár furcsa helyzet lenne, a férfi végül egy ágyba bújik a gyermeke anyjával.

Meisner érkezik az egyik cellába, ahol a kicsit megvert Trubel van, a férfi hívja ki onnan, eljött az idő…

Címkék: grimm
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.11.11. 22:23:50

"dúvad halálában" :D

A gyerekek olyan leleményes csapdákat alakítottak ki, hogy még a Könyvtárosok is elismerően csettintenének.

2016.11.12. 08:03:49

ez kicsit szomi resz volt, sajnáltam csóri kis kölköket, a vége jó ütős lett, még jóóóól fanatizáljuk is meg ráadásban a perifériára szorult páriákat! huhh!

2016.11.14. 18:31:59

Nov.29-tol kezd az 5. evad dupla reszekkel a viasat6on :)

2016.11.16. 21:21:25

@Pácsó Ármándó: mizu veled mostanában? olyan csendes vagy, mesterkedsz vmiben? (hv kalózokról, meg ilyesmi)

Pácsó Ármándó 2016.11.16. 22:15:09

@Biriksz_Krokiksz!: Csak sok az elfoglaltságom :-) A kalózok január végefelé várhatóak :-)

Kapitánylány 2016.11.22. 20:14:32

@Biriksz_Krokiksz!: szavadon foglak... :D lehagy, akkor magyar részcímek lesznek, és magyar szinkronból írom :) de szerintem nem állok meg a végével, hanem folytatom a 6. évaddal, ha eljutok addig egyszer... :D
süti beállítások módosítása