Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x09 - A priest walks into a bar

2016. október 07. 11:00 - Szencsike

Egy pizzafutárral indítunk, szegény mit sem sejtő, ártatlan srác belecsöppen Lucifer vad otthoni bulijába, pár száz dolcsit kap a néhány doboz pizzáért, de a házigazda valamit még tudni akar. Hányszor szexelt egy-egy kiszállítás után, mint a netes pornókban? Szegény srácnak még nincs ilyen tapasztalata, de Lucifer ezen is segít, bemutatja neki a három Brittneyt, érezze csak jól magát! A csajok hívják őt is a jacuzziba, de az Ördögünk tétovázik. Nem, nem ment utánuk, mindezt már Doktor Lindának meséli, mi történt vele ezen a bulis estén. Dokinéni szerint lehet ezzel a sok bulizással egy érzelmi űrt akar betölteni, mert magányos, ám ezt Lucifer kikéri magának. Öt űrt is betöltött az éjjel, állandóan emberek között van, hogy lehetne magányos? Dokinéni elmagyarázza a magányosság jelentését, és azt próbálja vele megértetni, hogy van-e olyan személy, akit a barátjának tekint, bár ez is igényel némi magyarázatot. Mézit már nem sorolná a barátai közé, a nyomozóval meg még ő maga sem tudja, hányadán áll.


1.png

Lucifer visszatért a Luxba, Mézi siet hozzá, de ő nem kér a társaságából. A démonka mást akar, valaki Lucifertől akar egy szívességet kérni, és ezt most igazán nem akarná kihagyni. Lucifer enged, odasétál a taghoz, aki első látásra egy tisztes afroamerikai férfinak tűnik, második látásra pedig egy pap. Igen, a Mindenható egyik földi szolgálója Lucifer segítségét kéri. Egy pap besétál egy bárba, ez a vicc most szó szerint megvalósul, az Ördögünk jót nevetgél ezen. De mit tett Frank Lawrence atya, hogy hozzá fordul ? Túl sokat nyúlt le a perselypénzből? Nem, egy ifjúsági központ miatt van itt, ahol drogot árulnak. Maga az igazgató, Lenny Arietta a díler, a srácokat a templomból szedi össze, hogy szállítsák az anyagot. Frank atya egy fiú miatt aggódik, Connornak hívják, a szülei meghaltak, felelősséggel tartozik iránta. Épp a lázadó korszakát éli, de igazán jó gyerek. Vagyis vele „szórakozgat”, röhög Lucifer, de Frank atya ezt nem kommentálná. Lucifernek az lenne a feladata, hogy beszéljen Ariettával, mielőtt eljut Connorhoz. A rendőrség nem talált ellene semmit, és meglepetésre „beszélt” a Mindenhatóval is, lehet ő küldte Luciferhez. Szóval mit is akar valójában Frank atya? Komplex elmék közé tartozik, de legszívesebben beverné Arietta képét. Vagyis a harag mozgatja őt, Lucifer álszentnek tartja a papot, de szerinte mindenkinek vannak démonai. Ja, az övé csapos a bárban… Segíteni sem fog neki, mit képzel, ők a legádázabb ellenségei egymásnak, oldja meg maga a problémáját.

Meglepetésre Lucifer azonban ellátogat a központba Chloéval, de kit érdekel a drogdíler, ő Frank atyát akarja befeketíteni! Két legyet ütne egy csapásra, az Atyja orra alá tudná dörgölni, hogy nem is olyan tiszták a szolgálói, mint ahogy gondolja. Chloénak púp a hátán egy családi viszály, de mivel Lucifer annyira belelkesült a pap megalázásába, hogy jobbnak látja, ha végigviszi vele az ügyet. Az igazgatói irodához érnek, többször is kopognak, be is kiáltanak, de semmi válasz. Az ajtó be van zárva, Lucifer is bezárná, ha ennyi gyerek lenne körülötte. Chloe benéz az ablakon, óriási a rendetlenség és meglát valakit a földön feküdni. Betöri az ajtót és lám, Ariettáé a holttest. Lucifer biztos a pap bűnösségében! Később a rendőrség már átvette a terepet, baseballütővel verték agyon, de küzdött még a halála előtt, ami kb. délelőtt 11:30-12:00 között lehetett. Egy hangtorzító volt nála, nem is lenne Lucifer, ha nem próbálná ki a gépet. Szépen elintézte az atyabácsi, de Chloe nem szaladna ennyire előre. Van egy tanú is, a központ tanácsadója, Eric Doyle. Fogalma sincs miért halhatott meg az igazgató, mindenki kedvelte őt, még őt is megrázta az eset. Lucifer rákérdez, hogy biztos nem voltak-e ellenségei, különösen olyanok, akik papi gallért viselnek. Eric már tudja, kiről van szó. Ha itt volt a pap, mindig veszekedtek Ariettával, de hát ő egy pap… Igen, ez érthető, még Chloe is megértőnek tűnik. Doyle alibije a halál idejére biztos, épp Connorral és egy Nikki nevű lánnyal volt ülése. Connornak hívták Frank atya védencét. A két fiatalt is kikérdezik, de állításuk szerint ha Ariettának lettek volna drogügyei, sokkal érdekesebb fazon lett volna. Elég, most jöhet Frank atya, ugye ő ölte meg? Dehogy is, Frank atya jó arc, szülei halála óta törődik vele, de néha elég bosszantó alak tud lenni. Ez a döntő bizonyíték, de látták-e esetleg a srácok az atyát? Reggel pont járt itt, elég feldúlt volt, de nem ő tette, ugye? De igen, és még mielőtt Lucifer még jobban elásná az atyát, Chloe már meg is köszöni a segítséget és mennek, de ő is elismeri, lehet Lucifernek most igaza van.

A rendőrségen már nézik is Frank atya bűnlajstromát, van egy testi sértés, rendzavarás, drogos ügy is, de ezek mind 10 évvel ezelőtt voltak, azóta tiszta, mint a frissen hullott hó. Viszont alig pár napja adtak ki ellene egy távoltartási végzést Arietta zaklatása miatt. Lucifernek ennyi elég is, Chloe szerint már be lehet hozni, így irány a templom. Lucifer papok letartóztatása kedvéért bármikor kész oda bemenni. Dan épp feltűnt, így Chloe hátramarad, Lucifer menjen csak előre. Legyen, bár van benne egy kis tüske, de a lifthez sétál, ahonnan meg épp Malcolm lép ki. Egymásra néznek, elsétálnak a másik mellett, de Lucifernek mintha feltűnt volna valami. Dan és Chloe egy kis irodába bújtak be, már majdnem egy hete nem látták egymást, a lány agya a múltkori csókon kattog, meg kellene beszélni hányadán állnak. Dan folyton kinézeget az ablakon az irodatérbe, Malcolmot sorra üdvözlik a kollégák, főhet Fafej feje rendesen. Benne van egyébként a beszélgetésben, de máshol, máskor. Chloe egy vacsit javasol, megegyeznek a kedvenc éttermükben, majd a lány megy is. Dan is kilép az irodából, de kint már Malcolm várja, jó hírt hozott, újra dolgozik és Dan lesz a társa, így könnyedén szemmel tarthatja. Fogadjunk, hogy elmondaná Chloénak is, tisztára mosná a lelkét, de nem lesz ilyen könnyű. Voltak ők már társak korábban is, Dan sokszor félrenézett, de a Palmetto volt az utolsó csepp, Chloe életét akarta védeni, Malcolm is lőtt volna, de a titokban ott lévő Dan húzta meg előbb a ravaszt. De ne feledje, ha elmondja, mindketten mennek a börtönbe, és most ez nagyon kellemetlen lenne, hisz rendbe akarja hozni a házasságát, igaz? Tegyen meg neki egy egyszerű szívességet, hozzon ki neki valamit a bizonyítékraktárból és akkor jóban lesznek.

9.png

Luciferék megérkeztek Frank atya templomába, Chloe megkeresi az atyát, addig Lucifer ne keverjen bajt! Bajt, ugyan már, mi történne, túl hevesen imádkozna?! Viszont a baj egy nő képében jelenik meg, a kedves hölgy a gyóntatófülkébe tér be, Lucifer indul is utána. A hölgy kiönti a szívét az alkalmi tisztelendőnek, buja gondolatai támadtak a férje sofőrje iránt és nem tudja mit tegyen, és szégyelli is nagyon magát, hűséges akar maradni. Lucifer tanácsa az, hogy szerezze meg a sofőrt, ha hűséges akarna maradni az urához, nem fantáziálna róla, és amúgy is… Visszajön, meggyónja, meg lesz bocsájtva, így működik ez a rendszer, nem? Szegény hölgy egész elbizonytalanodott, de Chloe megtalálta Lucifert, aki így vezeklésként Bloody Maryt és egy jó kefélést szab ki a hölgynek. Egy parkolóházban Malcolm és Amenadiel találkozik, az angyal morcos, Malcolm ne húzza az időt, hanem teljesítse a feladatát! Malcolm tudni akarja, hogy miért őt választotta, mert zsaru? Is, meg azért, mert tudja, hogy mennyire nem akar visszatérni a Pokolba. Malcolm koncentráljon a feladatára, mert Amenadiel nem a türelméről híres.

Luciferék meghallgatják Frank atyát, a végzés ellenére valóban meglátogatta Ariettát és igen, szóváltás is volt. Connor miatt veszekedtek, meg is ütötte az igazgatót, de ez után már el is ment. Meg közben leütötte egy baseballütővel, ezt ne hagyja ki, de ezt nem Frank atya tette, őszintén megdöbbent Ariette halálán, keresztet is vet, de Lucifernek nem jön be a maszlag. Alibije is van a halál idejére, épp gyóntatott, véletlenül pont azt a hölgyet, akit Lucifer is meghallgatott. Hát így nincs más, mint mind a hölgy, mind pedig Frank atya vallomását fel kell venni. A templomból kifelé Lucifer még mindig abban reménykedik, hogy az atyabácsi a gyilkos, talán van egy ikertestvére, aki gyóntatott, de Chloe szerint ez képtelenség. Viszont jön egy fekete terepjáró, valaki sorozatlövést ad le, szerencsére Chloe idejében kapcsolt, mindhárman megúszták az esetet. Lucifer pedig pont emiatt nem jár templomba…  A rendőrségé a templom előtti rész, Chloe beszélt a hölggyel is, stimmel, Frank atya 11:00-től gyóntatott. Akkor falaz neki, a templomba amúgy is bűnösök járnak! A hangtorzítón sincs semmi nyom, Frank atya is megtudja, hogy senki sem sérült meg a lövöldözésben. Sőt, mintha tudta volna, hogy valami történni fog. Frank atya előkapja a mobilját, egy fenyegető üzenetet játszik le, a hangtorzítót használták, ha Arietta küldte, ő nem fél tőle. De tud egy másik, sokkal veszélyesebb dílerről, aki Arietta helyére pályázik, Pók névre hallgat. Viszont valamit be kell vallania, na végre, Lucifer ezt akarta hallani, még az állandóan forgatott Biblia szerint is az igazság felszabadít. De sajnos csalódnia kell, a nagy vallomás szerint Connor már rég benne van a drogos ügyekben, azt hiszi, hogy egyedül van, de ez nem igaz, még nem késő őt megmenteni. Frank atya biztonsága előbbre való a lövöldözés miatt, kaphat rendőri védelmet, de köszöni, a templom az ő menedéke. Amit korábban szitává lőttek, de Lucifer tud egy helyet, ahol biztonságban lesz.

12.png

Ez pedig a Lux, hogy Frank atya otthon érezze magát, Lucifer hozott három sztríptíztáncos apácát is. Már bugyiban-melltartóban ringatják a csípőjüket, mikor befut Chloe, a fekete kocsi gyanúsan kötődik a központhoz, valaki onnan is bűnös. Nemsokára megérkeznek a térfigyelő kamerák felvételei, megtudják majd ki a sofőr. Lucifer figyelme inkább az apácákra irányul, Chloe a fejét rázza, még mindig Frank atya álszentségét akarja leleplezni? Bizony, de ismét csalódnia kell, az atya lecsukott szemmel a zene ütemére ingatja a fejét… Lehet az ital lesz a következő fegyver, a bárpultnál ücsörögnek hármasban és megismerjük Frank atya múltját. Mielőtt felvette volna a papi gallért, zenész volt, saját zenekarral, koncertekkel, mindennel, igazi bulihuligán volt. De sajnos volt egy autóbaleset. Connor családja is a bandához tartozott, de összeütköztek egy másik autóval, Connornak meghaltak a szülei, Frank atya pedig a lányát vesztette el a szerencsétlenségben. Óriási veszteség volt ez számára, de Lucifer megint tévedett, Frank nem vesztette el a hitét a Mindenhatóban. A céltalanságból pont ő rángatta ki, így lett belőle Frank atya. Úgy érezte, hogy a kislánya mellette biztonságban van, ez hozta elő a hitét. Chloe érti, miről beszél, Lucifer még mindig kételkedik. Connorhoz is így került közelebb, és bármennyire is fura, de tudja, hogy Istennek van terve. Igen, ez van, de miért gondolja mindenki, hogy ez egy jó terv?! Ezen Frank atya is nevet, Chloét közben felhívják. Viszont ideje megbeszélni, amúgy férfiasan, hogy mennyire nem hasonlítanak! Nem is, mert Frank atya jobb zongorista, mint Lucifer.

13.png

Ez felhívás volt keringőre, Lucifernél Frank atya stílusosan a Knockin' on Heaven’s Door klasszikust játssza. Lucifer valami pörgősebbet akar, így mikor Chloe megérkezik, épp egy négykezes darabot játszanak igazán jó hangulatban. Chloe híreket hozott, a Pók infó stimmel, mehetnek is Luciferrel, de ő mintha nem akarná egyedül hagyni az atyabácsit. A páros a Pókot egy gördeszkás gyakorlóterepen találja meg, de van egy kis idő a beszélgetésre, így Chloe biztosra veszi, hogy Lucifer kedveli a papot, csak nem akarja beismerni. Néha pont azokkal a legjobb együtt lenni, aki különbözik tőlünk, de Lucifer nem teljesen érti az összefüggést, meg már mindegy is, mert feltűnik Nikki és Connor is, épp letudtak egy sikeres eladást, Connor észreveszi őket, azonnal lövöldözni kezd. A felfordulásban a fiatalok elmenekültek, és úgy tűnik, hogy a Pók maga Connor, megjöttek a térfigyelő kamerák képei, ő vezette a kocsit, és ő lőtt is. Vagyis Frank atyát a kis védence akarja eltenni láb alól. A képeket ő is megnézi, de még mindig hisz a srác ártatlanságában, meg lehet őt menteni! Már késő, megvan a letartóztatási parancs is. Chloe-nak mennie kell, Lucifer meg vigyázzon a papbácsira, aki eléggé maga alatt van a fejleményektől.

A teraszon beszélget az Ördög és a pap, elfilozofálgatnak arról, hogy vajon a Mindenható válaszol-e vagy sem. Lucifer sosem hallotta őt felelni, de Frank atya tudja, hogyan kell őt meghallani. Lucifer inkább Connorra tereli a szót, kár a gyerekért, valakit nem lehet megmenteni. De igen, őt is meg kell menteni, ezért Frank atya mindent meg fog tenni. Isten mindenkiben hisz, még a legrosszabb pillanatokban is, és igen, talán még Luciferrel sincs lezárva semmi. Frank atya kap egy üzenetet, az egyik hívő még mindig rémült a lövöldözések miatt. Lucifer jóhiszeműen elengedi, pedig igencsak későre jár már, hogy valaki "aggódjon"… Újra a parkolóházban járunk, Dan teljesítette a feladatát, kihozott egy pisztolyt a bizonyítékraktárból Malcolmnak, és ezzel még csak most kezdték a közös munkájukat. Lux, Lucifer lejött Fran atya után, Chloénak elmondja a telefont, de a klubban nincs, Mézitől kérdik, hogy hol lehet. A démonka azon csodálkozik, hogy Lucifer újra hajlandó beszélni vele, de nagy nehezen elmondja, hogy látta őt telefonálni, valami Connorral beszélt, és el is ment utána. Még mindig meg akarja menteni őt, és rájönnek, hogy a lehető legjobb menedékhelyre mehetett csak.

16.png

A páros megérkezett a templomhoz, ott van Frank atya és a felfegyverzett Connor is. Az atyabácsi hiába beszél, a kis védence meg se akarja hallgatni. Chloéék csendesen közelebb lopódznak hozzájuk, és meglepve látják, hogy van még egy szereplő a történetben: Eric Doyle, a tanácsadó. Ő mozgatja a szálakat a háttérben, Connornak ez egy bátorságpróba, hogy valóban elkötelezett Doyle és a drogbiznisz iránt. Frank atya kitartóan győzködi a srácot, aki úgy tűnik, nem fog lőni, ez már neki is túl sok lenne, elhajítja a pisztolyát. Így Doyle-ra marad a döntés, ő lőni fog, gyengéket nem tűr meg a bandájában, Connorra céloz, de Frank atya a fiú elé veti magát és ő fogja fel a lövést. Chloe ezután szedi le Doyle-t, Lucifer az atyához rohan. Sajnos a golyó túlságosan is rossz helyen találta el, Lucifer az öltönyével igyekszik csillapítani a vérzést, és nem akarja, hogy Frank atya meghaljon. Ő viszont nem fél a haláltól, eleget élt már, és örül, hogy rátalált Luciferre, talán ez is annak a tervnek a része. Lucifer a terven döbben meg, de már késő, Frank atya a karjai között halt meg. Ez már túl sok, valakin le kell vezetnie a dühét, Doyle-hoz rohan, és fojtogatni kezdi a tagot, mégis miért kellett megölni, mi?! Chloe próbálja csillapítani, ezt még Frank atya sem akarná, ez már hatott, így elengedi a fuldokló hapit. A háttérben Connor zokog Frank atya mellett.

Később, Connort bezsuppolták a rendőrautóba, Doyle-t a mentő vitte, Frank atyát pedig Lucifer szeme előtt szállítják el. Még mindig hatása alatt van a történteknek, mialatt Chloe elmondja, hogy Connor vallott, Doyle volt a Pók, ő ölte meg Ariettát is. A srác együttműködik, így nem fog javítóba kerülni. Lucifer nem is figyel rá, elköszön Chloétól és lelép. Otthon a teraszon cigizni akar, de alig tudja meggyújtani a szálat, dühében elhajítja az öngyújtót és kiosztja a Teremtőt. Az se jó neki, ha valaki követi a szabályokat, meg az se jó, ha nem? Így is, úgy is bukás a vége, hát akkor mit akar?! Chloe-lak, most lenne a nagy beszélgetés a házhoz szállított éttermes kaja mellett, de se Dan, se Chloe agya nem ott jár, majd máskor elemzik a kapcsolatukat. Lucifer megtörten a Knockin' on Heaven’s Door-t zongorázza, mikor megérkezik Chloe. Látta milyen állapotban ment el, most jól jön egy barát társasága. Egy csehóban Malcolm fogyasztja a kései vacsoráját, társaságként megkapja Amenadielt, tegye végre a dolgát! A zsaru elég nyeglén áll a dolgokhoz, ami az angyalunknak nem tetszik. Elintézheti, hogy visszakerüljön a Pokolba. Ott volt 30 másodpercre, majdnem 30 évnyi gyötrelem volt, újra ezt akarja? Álljon neki a feladatának, és nem kerül vissza! Rendben, a pisztoly már megvan, kit kell megölni? Lucifer Morningstart! A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása