Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x06 - Favorite Son

2016. szeptember 15. 15:00 - Szencsike

A nyitóképek párhuzamosan futnak, késő este egy raktárban kezdünk, ahol épp elrabolnak egy konténert, és sajnos megölnek emiatt egy biztonsági őrt, míg ezalatt Lucifer a Luxban előadja a Sinner man című dalt. A zseniális énekesünk nem is tudja még, de az elrabolt konténer az övé… Reggel, Chloe-lak, Trixie bizony nagy bajban van, a bizonyítékok kő keményen megcáfolják a kislány vallomását. Ő ette meg a tortát, az arca csokifoltos. Dan kiröhögi a vallató anyát, ez csak egy torta. De ez a történet többről szól, felelősségvállalás és miegyéb, így Danre jut a jó zsaru szerep, a kislány erre bevallja a bűnét. A felbujtója viszont Lucifer volt, ő biztatta arra, ha kell neki valami, hát szerezze meg, ezért megevett pár szeletet a szülinapi tortájából. Chloe is csak a szemét forgatja, Dan sóhajt egyet, a bünti elmarad, hozza a tatyóját. A szülők négyszemközt viszont lemeccselik, hogy  Lucifer csak ne nevelgesse a kettejük gyermekét! Chloét hívják, munka van, de a hívó fél megvárakoztatja, addig közli Fafejjel, hogy másnap taco kedd, lesz szíves megjelenni, nehogy a kislányt újabb csalódás érje. Fafejnek dolga van, Chloe nem érti, hogy lehet a melót előrébb helyezni, de kimenti, igaz ebben benne volt az is, hogy bekaphatja. Chloe hívója bejelentkezett, irány Long Beach.

1.jpg

A Luxban is vége a bulinak, az utolsó vendégek szedelőzködnek, Maze pedig hozott két Brittneyt is Lucifernek egy kis levezetőként. Sajnos a két Brittney, bármennyire is csábító, most nem fog összejönni, a civil tanácsadói munkája hívja. De a bosszús Maze-re ráfér a csinos csajok társasága, vidítsák csak fel őt nyugodtan! Lucifer megérkezett a Long Beach-i kikötő raktárába, de amíg Chloe az esetet foglalja össze (csempészek raktára, halott biztonsági őr, biztonsági kamerák kikapcsolva, így nincs felvétel, eltűnt egy konténer), addig ő a helyszínelők cuccaival játszik, mit sem törődve a halott iránti tisztelettel, amivel kihúzza Chloénál a gyufát. Kit érdekel, a pali vagy a Pokolban van, vagy a mennyországban hallgatja Uriel arkangyal uncsi köszöntőjét… Chloe megtiszteli őt azzal, hogy feltételezi róla, hogy képes érett felnőtt emberként gondolkodni, így mivel nincs használható nyom, a konténerre kell koncentrálni. Ez uncsi, sokkal faszább eseteket várt, nem ilyen uncsi ember uncsi meggyilkolását, ami lehet a biztonsági őr életének legizgibb eseménye volt, de nem Lucifernek. Nemes egyszerűséggel otthagyja a felháborodott Chloét, hívja ha valami izgalmas esete lesz, vagy legalább csinosabb lesz a hulla. Lucifer visszatért a Luxba, remélhetőleg a Brittney-k még megvannak, de Maze sokkal komorabb híreket mond neki. Az általa leuncsizott gyilkosság során eltűnt az a bizonyos konténer…

Furcsa módon Lucifert annyira nem döbbenti meg az eset, mint a démonkát. Ha ennyire kellett valakinek, hát vigye. Maze-nek igazából mindegy, Lucifer konténere, Lucifer hírneve. Erre már ő is felkapja a fejét, ezt hogy érti? Ha ilyen könnyű tőle lopni, és nem zavarja, hát akkor őt sem fogja… Ez kellett Lucifernek, már vissza is tért a raktárban dolgozó Chloéhoz, vigyorogva közli vele, hogy meggondolta magát. Meggondolta magát, mi?! A nyomozó lekapja a tíz körméről is, annyira mérges rá, de mikor Lucifer közli, hogy az ellopott konténer az övé, inkább azért tolja le a botcsinálta társát, hogy miért nem mondta eddig?! Amúgy meg tudta, hogy a raktárt a csempész cuccok tárolására használják, esetleg az övé is valami illegális árú? Csak személyes holmi, amit magával hozott L.A.-be, de hogy mi is ez pontosan, Lucifer nem akarja elmondani, de a bűnösöket mindenképp meg akarja büntetni, hisz a hírneve forog kockán. És van nála egy nyom. A páros egy jégkása árushoz megy a tengerpartra, Lucifer leadja a rendelést plusz kirántja a tagot a kocsiból, nála ez a kihallgatás. A hapi neve Frankie Costa és Maze vele rendezte le a konténer tárolását, mert az igazi munkája illegális áruk szállítása és tárolása, neki tudnia kell mi történt. Lucifer megnyomorgatja a tag torkát, Chloe hajlandó félrenézni, így Lucifer bármit megtehetne az infóért, viszont jobban örülne annak, ha önszántából beszélne. Frankie elnyöszörgi, hogy a Los Diablos nevű motoros bandát keressék, ugyan a raktár az övé, de a kikötő hozzájuk tartozik, nekik tudniuk kell mi történt. Lucifer elengedi a tagot, és elvisz egy kis jégkását extraként.

4.jpg

Nagyon élvezte a kihallgatást, igazán klassz páros voltak az előbb, de Chloe egy okot kér, hogy ne vigye őt be testi sértés miatt… Szemét alak, meg spórol az öntettel is. Nem ezt várta, de mi a fene van a konténerben? Atyai ajándék, de ennél többet nem akar mondani, nem is kell többet tudnia, csak annyit amivel megtalálhatják a konténert. Chloénak kezd elege lenni a mellébeszélésből, nem dolgozhatnak közösen az ügyön, összeférhetetlenség miatt, hisz Lucifer érintett a dologban. Chloe felhívja Fafejt, aki már reflexből rávágja, hogy még mindig nem tudta megoldani a holnap estét, de most nem ez a lényeg. Mivel a konténert egy csempészraktárból lopták el, lehet Lucifer is érintett valami piszkosságban. Dannek kellene kideríteni, hogy van-e rejtegetni valója, ami nagy örömmel meg is tesz. Dan a Luxba érkezett, ott az unatkozó Maze-t találja, és kéri a klub könyvelését. A démonka rögtön rámászik, de Dan nem vevő semmire, a könyvek kellenek neki. Maze a klub hátsó részébe tereli őt, ahol váratlanul leüti Fafejkét.

5.jpg

Lucifer Doktor Lindának önti ki a lelkét, rosszul esett, hogy a nyomozó elküldte, de most az a fontos, hogy a rablás ne maradjon büntetlenül. Dokinéni egy ügyes csavarral rátereli a beszélgetést Lucifer személyiségére, hisz mindig is ez volt a lényeg. Ő az Ördög, nincs más személyisége. De ezzel csak leplezni akar valamit, hisz melyik az igazi énje: a bártulaj, a rendőr… Ki ne hagyja a lepedőakrobatát, és inkább menjenek ágyba, de Dokinéni leállítja, most sokkal fontosabb az, hogy Lucifer rájöjjön, hogy ki is ő valójában. Ő jelenleg kételkedik Dokinéni képességeiben, ő pedig úgy érzi, hogy Lucifer most ítélkezik felette is, átvitelnek nevezi ezt. Ahogy kell, Lucifer megsértődik és elmegy, de dokinéni még elmondja neki, hogy ez igai haladás volt, de beszélhet neki… Dokinéni pár pillanatra marad egyedül, kopognak, de nem Lucifer jött vissza, hanem a kedves kolléga, Dr. Kánaán. Hallotta a kis veszekedést, hát átjött, de nem akar belekontárkodni a dolgokba. Dokinéni, örül, hogy van akivel beszélhet Luciferről, ez szerinte csak egy metafóra. Kényszerképzetes beteg, ők a legnehezebbek véli a másik „doktor”.  Amenadielnek az is lejön, hogy Doktor Linda sem közömbös Lucifer iránt, viszont ha Lucifer témában szeretne vele beszélgetni csak tegye. Papneveldébe járt, így alaposan ismeri a Bibliát, ha szüksége lenne néhány infóra, szóljon nyugodtan.

6.jpg

A meztelen Dan Chloe lakásában ébred, az utolsó pillanatban ugrik ki az ágyból, be a gyerekszobába, ugyanis exe és Trixie épp hazajöttek. Chloe az anyjának kesereg a telefonban, hogy Dan mennyire megbízhatatlan alak, ezt még neki is kellemetlen hallani. Dan becsukja az ajtót, és gondolkodhat a következő lépésen, de ez a kislánya szobája, aki rányit. Vajon miért van itt az apja meztelenül, egy párnával takargatva magát? Később megtudja, de most játszani fognak, ne mondja el anyunak, hogy itt van, szerezzen neki ruhát és segítsen kijutni a lakásból. Okos kislányról van szó, azt tanították neki, hogy ne hazudjon, és most mégis ezt kéri tőle. Ez most más eset, muszáj segítenie, így végül is megállapodnak abban, hogy rengeteg csokitorta fejében Trixie segíteni fog. Ebben viszont nem lesz köszönet, Dan rózsaszín melegítőben, N’SYNC pólóban és állatfigurás papucsban tér vissza a Luxba, ahol számonkérheti Maze-t, hogy mégis mit akart elérni ezzel a trükkel?! Azt, hogyha Dan és Chloe lefekszik egymással, rendbe hozzák a kapcsolatukat és Chloe végre eltűnik Lucifer életéből! Bár ilyen egyszerű lenne egy párkapcsolat, rengeteg energiát kell belefektetni, és Dan végre rájön, hogy ő is hibás bizonyos dolgokban. De az ügy nincs lezárva, kész letartóztatni Maze-t, de a démonka szerint egész érdekes lenne, ha elmesélné, hogy egy aprócska csapos mit is tett vele, de Dan legalább visszakapta a ruháit.

Később már hívja is Chloét, a Lux bármilyen fura is de tiszta, nincsen semmi simli a könyvekben. Dan tesz egy kísérletet, hogy rendbehozza a taco keddet, de Chloénak dolga van. Lucifer várja őt a motorosbanda törzshelyénél, de Chloe még mindig nem kér a segítségéből. Viszont Lucifer meglepő dolgot tesz, bocsánatot kér tőle, túllépte a határt Frankievel. Chloe megenyhül, ez most tényleg korrekt dolog volt tőle, így megmutat neki egy nyomot: a biztonsági őr nyakán egy kereszt lenyomatát találták a bőrében, a motorosbanda jelképe pont ez a kereszt. Amint belépnek a kocsmába a tipikus rosszarcú motorosok fogadják őket, komoly feltűnést keltenek a társaság körében. Lucifer azzal vonja magára a figyelmet, hogy kihúzza a zenegép dugóját, de legalább mindenki rá figyel, meg akarja a találni a felelőst, aki elrabolta a cuccát. Egy Renny nevű alak nagy hanggal leverné Lucifert, de Chloe még időben lefogja és szerencsére megérkezik a hely főnöke is. Hank Cutter egy bocsánatkéréssel kezd Renny idiótasága miatt, majd egy kis privát csevejre hívja őket. Az irodában Hank tagadja, hogy bármihez is közük lenne, a hírük rossz, de nem bűnözők. Lucifer beveti magát, mit szeretne valójában? Ruházati üzletláncot akar magának, már belefáradt a motorozásba, ráadásul prosztata gondjai is vannak, ez a ruhabiznisz lenne a menekülőútjuk, amivel legálisan működhetnek tovább. A kikötőt is már átadták, nincs semmi közük a múltkorihoz, már valaki más felügyeli a helyet. Lehet, valaki akkor lemaradt a hírről, így Chloe megmutatja a keresztet. Erre Hank már bezárkózik, ügyvéd előtt hajlandó tovább tárgyalni. Lucifer még nem zárta le a beszélgetést, de Chloe igen, itt a vége, menni kell.

9.jpg

Kint Lucifer tovább értetlenkedik, de Chloe tudja, hogy erőszakkal nem lehet megoldani semmit. Beülnek a kocsiba, várnak egy kicsit, átbeszélhetik amit megtudtak. Ezzel a balhéval veszélybe kerülhet a ruhabiznisz. Hank tudja, hogy valaki közülük megtagadta a parancsot, az lesz a nyaklánc tulaja. Mindenképp le fogja rendezni az ügyet vele, őt fogja felkeresni így megvárják, amíg elindul. Lucifer nincs oda várakozástól, de Chloe megérzései jók voltak, Hank kijött a klubból, épp telefonál majd felpattan a Harleyjára és elindul, a páros azonnal a nyomába ered. Doktor Linda irodájában jöhet a borozással egybekötött bibliaóra. Doktor Amenadiel azt tanácsolja neki, hogy fogadja el, azt, hogy Lucifer Lucifer, ne csak feltételes módként kezelje ezt. Legyen, de akkor kellene egy kis háttérismeret. Ehhez pont jó embert faggat, úgy ismeri a Bibliát, mintha átélte volna… Minden mitológiában van egy Ördög figura, az a közös bennük, hogy ő a lázadó. Van egy mód, hogy dokinéni is megértesse ezt Luciferrel, de kemény menet lesz.

Lucifer és Chloe egy raktár előtt várakoznak, Hank már ott van, ki lesz a másik? Az ördögünk már unja magát, sosem ücsörgött ennyit egy kocsiban szex nélkül… Chloenál ez a megjegyzés sem nyer elismerést, és ha már Lucifer rákérdezett, igen megbántotta. Most érzi úgy, hogy valamit titkol előle a konténer miatt és mintha nem is ismerné őt. Dannel átnézette a Lux könyveit, gyanúsan tiszták… Lucifer vigyorog, Dan egyedül Maze-zel, most aztán sajnálja Fafej nyomozót. Lucifer továbbra sem veszi komolyan a dolgokat, hiába figyelmezteti őt Chloe, még rossz vége lesz és ezt igazán bánná, mert szeret vele dolgozni. Lucifer örül a felismerésnek, így végül ő is bevallja Chloénak, hogy mi volt a konténerben: matrjoska babák. Igen, a helyes kis orosz játékbabák miatt van ekkora pánik, de Chloe fel sem ocsúdhat a döbbenetből, megérkezett a bűnös, Renny. Elkezdenek veszekedni Hankkel, sőt a dolog odáig fajul, hogy Renny lelövi Hanket, ő maga meg eltűnik. Chloe mentőt hív és megnézi Hanket, Lucifer pedig önállósítja magát, elhajt Chloe kocsijával, Renny után megy. Renny egy gyárnál parkol le, nyomában Luciferrel, azonnal tudja, hogy nagy bajban van. Chloe egy járőrkocsiban ül, nyomkövető van a sajátján, azt követik épp.

12.jpg

Renny közben többször is rálő Luciferre, akinek el kell bújnia, hiába, a halandóságnak ára van. Kifogyott a tár, Rennynek menekülnie kell, Lucifer pedig egy jót vadászik. Chloe is megérkezett az épülethez, azalatt Renny feljutott a tetőre. Hiába zárja le az ajtót, Lucifernek semmit se jelent az akadály. Akkor mi is van a konténerrel? Rennyt csak felbérelték, mivel kíváncsi volt, megnézte mit rejt és csodás dolgokat látott… Lucifer szemei már vörösek, ki lopta el?! Renny egyre ijedtebb, ezen még az se segít, hogy meglátja Lucifer igai arcát, így leugrik a tetőről. Chloe pont az ugráskor ért fel, szó nélkül hagyja magára a döbbent Lucifert. Később már a rendőrségé a terep, Lucifer még mindig szótlan. Chloe elmondja neki, hogy Hank vallomást tett, Renny a saját szakállára dolgozott, ő ölte meg az őrt és lopta el a konténert, amit egyébként megtaláltak. A nap viszontagságai után Chloe ragaszkodik ahhoz, hogy Lucifer vele együtt nyissa ki a konténert. A konténerben egy régi faláda van, benne pedig igen, a babák. Chloe szét is szed egyet, átkutatja a ládát is, de semmi. Ekkora felhajtást, de Lucifernek is megvannak a maga titkai. Chloe elmegy, így tiszta a terep, a konténer nem egy szokásos konténer, van benne egy rejtett rész is, de bármi is volt ott, az eltűnt…

Lássuk a taco-keddet, Chloe és Trixie a szószt készítik, mikor láss csodát, beesik Dan. Rájött, hogy Trixie mégis csak fontosabb mint a meló, remélhetőleg még nincs túl késő ehhez a felfedezéshez. Szerencsére még nincs. Lucifer visszatért Doktor Lindához, eléggé maga alatt van, mégiscsak sokat jelentettek neki az eltűnt tárgyak. Dokinéni megmagyarázza neki, hogy azért érzi rosszul magát, mert bűncselekmény áldozata, természetes, hogy most így érez. És ezek az érzések a személyiségünket is meghatározzák, vagyis, hogy ő Lucifer. Doktor Linda jó sokat tanult a „kollégától”, így egy kis gyorstalpalót kapunk mi is, hogy a Lucifer név előtt a Samael nevet használta. Sőt, lehet Isten nem is büntetést adott neki a kitaszítással, hanem egy másik ajándékot. Miért, bűnösöket megbüntetni olyan nagy ajándék, és közben mindenki őt hibáztatja minden rosszért?! Viszont ő senkit sem kényszerített soha semmire! A dokinéninek sikerült kihoznia Lucifert a sodrából, azzal, hogy megmagyarázza, hogy bukott angyalként lehetőséget kapott arra, hogy újból felemelkedjen. De Lucifer egyszerűen képtelen erre, hisz ellopták tőle azt, ami ezen az útján segítene. A beszélgetés vége az lesz, hogy Lucifer átüti a falat, szinte megsemmisülten távozik a dokinénitől. Otthon Lucifer még mindig az események hatása alatt áll, Maze sem igazán találja a szavakat. A fontos dolog, amit Lucifertől elloptak, azok a szárnyai. A dalok.

Címkék: lucifer
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.15. 15:40:56

gyorsan átpörgettem a képeket, h lássam A SZÁRNYAT! pusztulat, nagyon jól megcsinálták.
olvasni később tudok :/

Szencsike 2016.09.15. 16:04:24

@Biriksz_Krokiksz!: Aha, nagyon szép lett, az egyik legszebb tévés/filmes angyalszárny :)

2016.09.15. 17:40:16

@Szencsike: leesett az állam anno a látványától, percekig üveges csirkeszekemekkel tapadtam a monitorra konkrétan.
(btw akárki akármit is mond, Luci márpedig jópasi) ;)

2016.09.15. 18:59:35

@Szencsike: am' mi a forgatókönyved, tolod tovább a HV-t folyamatosan a 2. évaddal, vagy megvárod, h leadja magyar csatorna? mire készüljek? vagy más (sori)terved van? ha igen, mi?
(kérdez egyszerre sokat biri érdeklődéstől csillogó szemekkel)
*-*

2016.09.15. 21:36:56

(a robin loxley+jay hawke find my way c. szám a dexterben is fain volt, azt külön megpluszoltam magamban)

Szencsike 2016.09.16. 11:06:20

@Biriksz_Krokiksz!:
Megvárom amíg tévében lemegy a második évad, bár ez még messze van, de Viasat szerintem hamar hozni fogja. Úgy számolok október közepére lesz kész ez az évad, utána szerintem jön egy Leftovers 2. évad az pont jó egy Empire 3. évadig, ezt Fox úgyis hamar hozza :) Per pillanat ez a terv :)

2016.09.16. 12:40:28

@Szencsike: finom! leftovers2 már úgyis régen volt, jó lesz visszaolvasni (és amúgy sokkal jobb lett, mint az 1 volt), empire3 meg jó nagy wtf véget ért, azt meg azért várom.
süti beállítások módosítása