Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1x06 - Lockdown

2016. szeptember 14. 12:00 - Zirowe

Drámai csenddel, pakolással és tusolós jelenetekkel kezdünk, miközben mindenki gondterhelten néz ki a fejéből, a rádión keresztül meg csak elkeseredett segélykéréseket lehet hallani. Az egyik rádiós kezd besokallni, mert ugye a parancs az, hogy senkinek egy szót se arról, ami a szobában történik, pedig sokan érdeklődnek, hogy kereste-e már őket rokon.. Csendlerék meg vacsi alatt tanakodnak, hogy vajon mit mondhatnak el a legénységnek. El Torot, a falut, a készülő vakcinát? Hááát.. Ekszó nem szívesen osztana meg semmilyen infót, mert eddig is minden nídtúnó volt, maradjon ez így ezután is.

01.jpg

Mindeközben Doki már megkezdte a makik szívatását a vakcinával, utána már csak idő kérdése, hogy kiderüljön tényleg megvan a gyógyír, és mind ezt remélhetőleg még azelőtt, hogy elfogyna a 34 maki. Csendler ezután már nem bír magával és szépen elmeséli az eddig történteket a legénységnek a belső com rendszeren keresztül. No para, készül a vakcina, nemsokára megmentjük az egész világot, éljen az optimizmus. Ez ilyen levezetős rész, Teksz Grínnel dumcsizik arról, hogy tudja kit reszelt eddig, a lányok ezalatt azt találgatják, hogy vajon milyen lehetett igazából a maki szerző akció, közben még Áruló is agyal egy sort sakkozás közben, mert még mindig meg akarja menteni a családját az oroszoktól, hiába nyugtázta múltkor, hogy már biztos halottak. Közben Csendler egyre idegesebb, mert az ígért csodaszer még fél nap után sincs meg, a makik meg elkezdenek fogyni.

02.jpg

Doki nem érti mit pattog a katona, hiszen ez időbe telik, eléggé hiteltelen ez a vita, főleg, hogy nem sokkal később átterelődik a szó arra, hogy mikor és hogyan kell megszabadulni a makik holttestétől. Lehet tényleg nem kellett volna ilyen hamar elújságolni a legénységnek, hogy nemsokára meglesz a megoldás, de ez már késő bánat, addig is inkább állítsuk le a katamaránt, hátha vissza kell fordulni még pár makiért. Nyilván ez nem fog feltűnni senkinek se. Ezalatt Áruló próbál előnyt kovácsolni a helyzetéből azáltal, hogy Szalonnának mondogatja a faszságait, amik egyébként mind igazak, arról, hogy biztos azért álltak meg, mert nem megy jól a tesztelés ésatöbbi.

03.jpg

Látszódik Szalonna fején, ahogy az a maradék három neuron dolgozni kezd és az ostoba arckifejezés helyét átveszi a gyanakvó/mérges fej. Doki hiába éjjel hajigálja a vízbe a makikat, olyan rohadt lassan csinálta, hogy az őrség észrevette, és most már ők is idegesek. Gyakorlatilag mindenki ideges már a hajón és megindul a pletyka áradat, nagyon izgi, persze Teksz megpróbálja csillapítani a kedélyeket egy kis zsugával, de mind hiába, mert Grín pont a többiek előtt esik össze. Biztos megfertőződött! Gyorsan odasiet Doki és mindenkit megnyugtat, hogy Grín nem beteg. Nem tudni mi volt, de tuti nem a „nagy kór”. Csendlernek ez nem tetszik, ki is adja az ukázt, hogy vizsgálják meg a kiskatona vérét, aki ezalatt már el is szenderedett. Továbbra is mindenki ideges, félnek, hogy suttyomba mindenki megfertőződött.

04.jpg

Csendler közben bedobja a nagy ötletet: ha korábban Doki mondta, hogy a vírus folyton mutálódik, akkor mi van, ha megint ez történt? Talán le kéne zárni a hajót.. Jobb félni, mint megijedni, ezért el is rendeli a teljes lezárást, vegyi támadás protokol, szellőztetés leáll, mindenki marad a helyén, közlekedés csak védelmi ruhában. Fószter berohan a gyengélkedőre azzal a felkiáltással, hogy ha Grínnek baja van, akkor nekem is, mert együtt kajáltunk, nem pedig azért, mert reszetünk.. Közben terjed a pánik, hála Áruló aknamunkájának és Szalonna bambaságának, de a vérvizsgálat eredményei még mindig nincsenek meg. Mindenki agyal azon, hogy vajon Doki a tesztelés alatt mit baszhatott el, hogy ilyen nagy riasztási színt lett elrendelve. Szerencsére kiderül, hogy vmi trópusi lázat kapott el Grín, semmi köze nincs a vírushoz, mindenki megmenekült! Egyelőre.

05.jpg

Riadó lefújva. Csendler kettesben marad Fószterrel és most már mindent ért, le is bassza a múltkori oroszokkal való hezitálás miatt és emlékezteti arra, hogy esküt tett, amit ezzel a magatartásával szépen meg is szegett. Hiába fújták le a riadót, Szalonna továbbra sem nyugszik, főleg azért, mert Áruló még mindig mondogatja neki a hülyeségeit, hogy kb biztos az egész hajó veszte, mert Doki nem ért semmihez és jelenleg épp egy hatalmas elbaltázást próbálnak eltusolni. Címszavakban: tehetségtelen banda, a labor alkalmatlan, Dokinak fingja nincs mit csinál, stb. Ezalatt szembesülünk azzal, hogy Áruló elég jó munkát végzett, mert Csendler kap egy vicces jelentést: 16-an jelezték, hogy nem bírják tovább és ha lehet kiszállnának a következő megállónál. Szerződésesek, nem sorkatonák, szóval gyakorlatilag nem tudják őket visszatartani, a destruktív üzenetük terjesztésén pedig folyamatosan dolgoznak.

06.jpg

Csendler össze is hív egy gyors kupaktanácsot az egész legénység számára, amin hangzatos beszédet tart. Sajnálja, hogy ennyire fukaran bánt az információkkal, de ő csak az embereit akarta megvédeni a fájdalomtól. Nem akart csalódást okozni, de ezért nem lenne érdemes lemondani a reményről, mert rajtuk múlik az emberiség megmenekülése. Hogy hangsúlyt adjon a mondanivalójának szépen lejátszatja a rádiós segélykéréseket, hadd hatódjon meg mindenki és lássák végre mik a prioritások, és a még nagyobb hangsúly végett még Doki laborjának az ajtaját is kinyitja a többiek számára, hadd lássák min dolgozik dr. Frankenstein, bár erről Dokinak senki se szólt, és eléggé meglepi ez az egész abszurd helyzet.

07.jpg

Csendler, mint gyakorlott túravezető előadja a csaj előéletét és röviden ismerteti a vírus elleni harc jelenlegi helyzetét, majd Doki is előadja, hogy milyen rohadt bonyolult megtalálni az ellenszert és mégsem lesz olyan gyors menet, szóval mindenki türelmét kéri. Csendler felemelő szavai nyílván célba érnek és mindenki hazafiasságtól túláradva megy csicsikálni. Persze aki továbbra is lépni akar, az szabadon távozhat holnap reggel. Másnap reggel persze már mindenki „kijózanodva” áll a fedélzeten, és az eddig pattanni vágyók előadják, hogy szívesen meghosszabbítanák a szerződésüket, szóval az összlétszám ma sem fog csökkenni, Csendler pedig jól lebassza Árulót, hogy ez most nem jött össze, Szalonnát pedig hagyja békén, ez pedig egy ritka unalmas filler rész volt.

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása