Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marseille 1x06 - Szabadság, egyenlőség, szánalom nélkül

2016. szeptember 12. 13:00 - robág

Szegény Gerard szomorkásan elmélkedik az elmúlt időszak eseményein, főként a kisfián, Lükén. Úgy tűnik kissé leszerepelt, mint apa. Ezek után hirtelen a gettóban leszünk, ahol Csínó ragasztja fel éppen apósa, Gerard plakátját egy méretes falra (ekkora archoz kell a hely). Van egy apró probléma, megérkezik Ali és Babaarcú is, bandájukkal együtt. Elkergetik Csínó haverjait, de őt nem hagyják elmenekülni, kóstolgatják kicsit. Csínó kezd hozzászokni ahhoz, hogy fegyvert nyomnak az arcába, ezúttal Ali teszi, miközben Baba egy pengét dob elé, mondván kapargassa csak le szépen a plakátot. Csínó nem hülye, egy ragacsos papírlap nem ér annyit mint az élete, leszedi. Valószínűleg bokafogásra is kényszerítették volna, ha nem érkezik meg egy adag rendőr, mire az egész csapat széthussan. Széparcú hazaér, összefut a nimfó barátnőjével, akivel jelenleg rosszban vannak. Kedvesen megjegyzi, hogy biztos reszelgeti még őt Szőke, mert mintha lenne egy kis fehér folt a szája szélén, és különben is takarodjon a lakásból. Ennek a barátságnak lőttek.

kepernyofoto_2016-09-07_12_56_53.png

Szőke a lakásán pötyög valamit a gépbe, úgy tűnik egy email. Igazi kis görény ez az ember, egy névtelen levelet küld Gerard feleségének, miszerint Gerard pocsíkolja a párizsi madamot. Anyu ezt az üzenetet meglátván majdnem félrenyeli a kávéját. A szerkesztőségben mindenki Széparcún és a kis új arab csávóján, illetve viselt ügyein csámcsog, amit ugye egy twitter bejegyzésből tudhattunk meg. Széparcú fel akar mondani, de a homár főszerkesztő nyugtatgatja, miszerint pár éve őt is kerülgették, mikor egy fiúval fotozták le a kék osztriga bárban, de kitartott, és azóta gondolom óvatosabb. A hullámok mindig elcsitulnak idővel. Úgy tűnik azonban, hogy a csaj hajthatatlan, inkább visszamegy segíteni apunak a kampányban. Gerard és anyu vacsorázik, Gerard óvatosan megjegyzi, hogy tán nem a legjobb ötlet kemény gyógyszerekre húzóra letolnia fél lityó vöröset, de ez nem nagyon érdekli a feleségét.

kepernyofoto_2016-09-07_12_58_32.png

Amint Széparcú hazaér, a ma amúgy is szófukar Anyu kijelenti, hogy pizsi idő van, lelép szunyálni. Gerard egy kis apja-lánya csevej után bemegy a hálóba, gondolom abban bízik, hogy ma este hátha szerencsés lesz. Miközben a fürdőben molyol megtalálja a névtelen jóakaró kinyomtatott, összegyűrt üzenetét az ő állítólagos pásztoróráiról. Amikor visszamegy anyu már hiszterikusan a kintfelejtett telefonját mutogatja, azon is egy üzenetet, ami…hát…finoman szólva is félreérthető, és pont a párizsi madamtól jött. Gerard csak hebeg, közben anyu ténylegesen eszét veszti, ordítva küldi el a férjét melegebb éghajlatra, és dobja ki a házból…Szegény Gerard…most biztosan megint hernyózni fog. Így legyen ötösöm, a hivatalba viteti magát, ahol felszív egy utcácskát, hátha attól jobb lesz. Ezután ír a párizsi nőnek, hogy kinek kotyogta el az ő kis titkukat? Ezek szerint a múltban legalább egyszer levarrta a nőt a vén zsivány… A madam bevallja, hogy pont Szőkének járt el a szája - ugye, mielőtt őneki is….öhm…megmutatta volna a csúnyáját.

kepernyofoto_2016-09-07_13_01_02.png

Szőke és csapata egy kisbuszban elemzik az esélyeket, az egyiküknek támad egy ötlete, miszerint kellene csinálni egy kis kampányfilmet Szőkéről, ahogy eljutott az árvaháztól (ezt ugye csak bekamuzta) az esetleges polgiságig. Egy ilyen volt-ilyen lett jellegű dologra gondolnak. Szőkének az ötlettől az összes záróizma megfeszül, még a kis nimfó csajt is leosztja. Közben kap egy üzenetet Anyutól, hogy az látni akarja (Szőke szemöldöke felcsúszik, gondolom már egy esetleges későbbi kufircolást lát bele az üzenetben). Anyu festegeti magát otthon, amin Széparcú igencsak csodálkozik, mivelhogy az elmúlt időben inkább a lebénulás és a halál foglalkoztatta jobban, mint a sminkelés. Anyu bevallja, hogy Szőkével találkozik és hogy leszarja a választásokat, az “új életére” fog mostantól koncentrálni, még Gerardból is elege van. Sétálnak is egyet Szőkével a vízparton, mely alatt Szőke szerintem a későbbi menetet készíti elő, körbeudvarolja Anyut úgy, ahogy mostanában Gerardnak nem volt ideje.

kepernyofoto_2016-09-07_13_03_06.png

A képviselőnő a riportereknek ügyesen mocskolja Gerardot a választással, illetve a korábbi botrányt okozó papírokkal, számlákkal kapcsolatban, látszik, hogy már ő is régi motoros a szakmában. Még az első részből megismert szélsőjobbos politikus tűnik fel, amint öregekkel kezel az utcán, őt is megkérdezik a riporterek. Nem nagyon akar beleavatkozni a dolgokba, de szerinte elképzelhető, hogy Gerard borította ki azt a bilit, ami a botrányt okozta, akár névtelenül is. Azt hiszem nincs teljesen tisztában a beavatkozás szó értelmével. Gerard csapatával a hivatalban tanácskozik, már Széparcú is ott van. Azon tanakodnak, hogyan lehetne újból elterelni magáról illetve embereiről a gyanút. A pénztárnok ujjong, mert egyelőre  nem csukták le, már ez is eredmény végül is. Gerard hátraviszi lányát a szerecsennel együtt, és bevallják, hogy talán korábban is ők voltak azok, akik a hamis számlákat megszellőztették. A legújabb Gerardot ért rágalmazások idejére próbálnak elfogadható alibit keresni/fabrikálni Gerardnak. Miközben az épületben sétálgat, félreérthetetlen hangokat hall az egyik helyiségből, ahol bekukucskálva látja, ahogy Szőke épp irgalmatlanul hegeszti a kis nimfót…még rá is kacsint közben. Gerard kelletlenül teszi be az ajtót…gondolom már nem olyan fényes a családi ékszer, mint anno.

kepernyofoto_2016-09-07_13_04_30.png

Ahogy Széparcú hazaér, majd frászt kap, amint Csínót látja állni az ajtaja mellett. Egy kis baszogatás után, hogy mit keres mégis itt, Csínó bocsánatot kér, illetve közli, hogy a csaj, akit Széparcú keres, Micheline jelenleg éppen a hűvösön van. Széparcú a bocsánatkérés elfogadásával egy időben ledobja a fölsőjét, és annyira türelmetlenek, hogy Csínó ott helyben, még a lépcsőn beveri a lompost. Szent a béke. Ezzel egy időben Gerard otthon ismét félájultra szívja magát, azért ez már komoly függőség. Szőke Kószával tárgyal a választásokról, miközben Szőke új tweetet kap. Ez épp Gerardról szól, azt írják évekkel ezelőtt egy szakajtónyi pénzt vert el egy találkozóra. Szőke nem tudja, örülhet-e ennek vagy sem, valami bűzlik körülötte. Széparcú és Gerard megegyeznek, hogy ebben az esetben a totális tagadás (sőt, felháborodás) lesz a taktika, majd kitálal egy interjúban, egy nappal később.

kepernyofoto_2016-09-07_13_05_53.png

Szőke épp kampányol valahol. A tömegben hátul feltűnik Ali is, a már szokásosnak mondható aranylánc, mellkasszőr, zakó kombójában, kicsit olyan, mintha a Macskajajból lépett volna ki. Közli Szőkével, hogy olyan infót szerzett Gerardról, amivel végképp tönkreteheti, de cserébe kér egy éttermet, hogy a kis piszkos ügyeit azon keresztül tudja intézni. Széparcú közben elmegy a börtőnbe meglátogatni a Micheline nevű némbert. A nő közli, hogy Szőke sutiyba rendszeresen jár a böribe, egy kis pénzért cserébe kideríti, hogy kihez, ez még hasznos lehet Széparcúnak. A kampány ettől függetlenül dübörög tovább, egy vicces jelenetben Ali emberei rájönnek, hogy már más is pont egy hűtővel akarta megvásárolni az egyik lakó szavazatait, ezért gyorsan kirohannak a ház elé, hogy kiderítség ki lehet ennyire vakmerő. Pont Csínóról van szó, de egész rendesen lerendezik a dolgot, rájönnek, hogy ez a nagykutyák játéka, akik mindenkit csak kihasználnak, így inkább eloldalog mindenki, nem lesz balhé. Gerard közben próbálja tisztára mosni magát az újabb támadás alúl a rádióban. Sikerült előkotornia pár vonat és repülőjegyet meg néhány fényképet a kérdéses időszakról, amiken ő is rajta van, így azt bizonyítva, hogy igazából akkor nem is a választók pénzét öntötte egy feneketlen zsákba.

kepernyofoto_2016-09-07_13_06_53.png

Aliék megint akcióba lendülnek, előbb mindegyikük kerít egy nemrég elhunyt embert, akinek a nevében/helyette majd szavazhatnak, majd egy gyermeteg módszerrel akarják megakadályozni a másnapi szavazást: sebtiben befalazzák a választókörzet bejáratát. Kétségkívül hatásos lehet. Azért másnap valahogy csak bejut Szőke és Gerard is, bedobják a kis cetlijüket ők is. Ali és bandája mint a régi időkben kisbusszal szállítja az öreg, demens embereket szavazni, persze arra figyelnek, hogy az ajtóban még az eszükbe véssék, kire kell majd fél perc múlva tenni a jelet, nehogy elfelejtse valamelyik. Egy idő után ők is bemennek, talán egy ikszet még Baba is el tud helyezni a megfelelő helyen. Ugyanarra a helyre megérkezik Csínó is, néhány cimborája kíséretében. Régen sem lehetett egyszerű a szavazás, most sem az, közben Aliék ócsárolják őket, válogatott szitkokkal. Van egy kis izmolás is, de még nincs balhé. Kifeléjövet Baba odaszól Csínónak, hogy mióta érdekli ennyire a politika, mire Csínó - szerintem felelőtlenül - odavágja, mióta kezelgeti a polgi lányát. Baba vérszemet kap, látszik, hogy eldurran az agya. Felkap egy papírvágó ollót és Csínó után ered. Az utcán egy kis hergelés után Csínó leken egy csicskalángost Babának, aki eljátsza, hogy ettől elterül. Csínó végül megszánja szegényt, elvégre korábban cimbik voltak, meg hát olyan kis vékonydongájú már ez a srác. Erre Baba valami hihetetlen aljas módon belevágja Csínó oldalába a papírvágót, szökik a málna!!!

kepernyofoto_2016-09-07_13_08_23.png

A szavazáson Szőke és Gerard közben fej-fej mellett halad, alig van különség. Pont mielőtt kiderülne a végeredmény, Széparcú kap egy üzenetet Csínó egyik barátjától, hogy szegényt levágták, mint egy malacot, erre fejvesztve rohan ki a teremből. Megjön az eredmény, Szőke kb. hatszáz szavazattal veri Gerardot, amihez Gerard illedelmes módon egy üzenetben gratulál is, persze Szőke ezt leszarja. Hazaérve kicsit begurul, hogy a lánya is otthagyta, a felesége sem jött el a szavazásra…franc sem tudja mi van. A tévében a szélsőjobbos csávó büszkélkedik az elért eredménnyel, a szocik (ott is) bebuktak. Anyuról kiderül, hogy egy szálloda teraszán issza le magát épp pezsgővel, majd taxival elhajtat, nem tudjuk hova. Szőke titokban találkozik a szésőjobbos csávóval. Ha jól értem azon mesterkednek, hogy miként köthetnének szövetséget, méghozzá úgy, hogy egyikük szavazói sem hagyják ott őket, mert konkrétan segget csináltak a szájukból… Széparcú továbbra sem elérhető…nemhiába, a kórházban szaladgál, Csínót keresve, majd meglátja egy műtő ablakán keresztül - hogy hogyan jutott el a műtőajtóig, egy rejtély, illetve az is, hogy hogyan ismerte fel Csínót a kipakolt belső szerveiről, mert a feje tuti nem látszik…

Címkék: Marseille
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása