Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 2x08 – The Brothers That Care Forgot

2016. augusztus 03. 09:00 - A_Rézi

Egy játszótéren kezdünk, miközben Klaus a gyermeki ártatlanságról narrál. Mindannyian sebezhetően jövünk a világra, és a szülők feladata, hogy megvédjenek és felneveljenek bennünket. Sajnos az ősi tesók szülei csúnyán elbuktak ezügyben… De kapunk egy képet Rebekah-ról, amint mosolyogva hintáztatja a hótcuki Hope-babát a játszótéren. A házban Klaus éppen arról próbálja meggyőzni a leláncolt Kolt és Finnt, hogy szövetkezzenek velük Anyu ellen. Kol foghegyről közli, hogy ezt előbb is mondhatta volna, akkor nem kellett volna kikötözve töltenie az éjszakát. Elijah viszont legszívesebben egyenként távolítaná el a tesók végtagjait. Végre Finn is megszólal, és rámutat, hogy az elmúlt ezer évben nem sok jutalma volt a testvéri hűségnek. Rákérdez Rebekah hollétére (véletlen volna? ugyan!). Hugi talán nem fogadja majd ilyen ellenségesen Anyu ajánlatát, mert mindigis ragaszkodott az emberségéhez. Esther már a visszatérése óta kutat a lánya után… És valóban, a játszótér kiürül, csak egy csapat seregély szemléli a rémült Bex nénit – ami nagyon para!

vlcsnap-2016-07-30-16h57m33s191.png

Klaus négyszemközt, észérvekkel próbálja lenyugtatni bátyját, aki az imént támadott Finnre. Szükség van a testvéreik erejére Anyu ellen, Rebekah pedig védve van – nyugi és koncentráljon! Az öltönyösnek nem sok kedve van a meggyőzősdihez, inkább darabolna. Klaus persze azonnal meglátja a felcserélődött szerepekben az iróniát: neki kell megfékeznie Elijah-t, hová fajul a világ? Viszont hugi telefonhívása mindent megváltoztat. Esther rájuk talált, úgyhogy menekül a babával. A seregélyeket lerázta, de valami nagyon nem kóser… Klaus először hazahívná, de Rebekah szerint csak egy előnyük van: Anyu halottnak hiszi a babát, ezt nem kéne eltékozolni, úgyhogy sürgősen találjanak ki valamit! A tesók vitatkoznak egy sort arról, hogy ki menjen a „lányok” elé. Végül Klaus marad, hogy megpróbálja átállítani Finnt és Kolt – egy napot még kibír anélkül, hogy lássa a lányát, főleg, hogy minden Hope érdekeit szolgálja. Megesketi Elijah-t, hogy megvédi a kicsit, bármi áron – ő pedig a szavát adja, hogy így lesz.

vlcsnap-2016-07-30-16h59m49s50.png

A mocsárban Aiden arról beszél Hayley-nek és Jacksonnak, hogy a farkasok mennyire ráparáztak a Vincent elleni merényletre. Ha sürgősen nem találnak ki valamit, rájönnek, hogy ő volt a belső ember, és azt nagyon nem kéne. Hayley gyűlést akar, mert meg kell győzni a falkát, hogy szabaduljanak meg Esthertől. Aiden a holdfény-gyűrűkkel és a város irányításával jön, és még pofázna egy csomót, de Jackson határozottan eléáll, és megparancsolja, hogy hozza össze azt a gyűlést! Aztán kibont egy doboz sört, és Hayley rosszallása közepette elővesz egy könyvet. Jack minden szót leírt, amit Anseltől hallott – a farkasok teljes történetét. Persze, ha tudta volna, hogy kicsoda valójában, többet is kérdezett volna a férfitól, késő bánat. Egész éjjel ezt a naplót bújta, hátha talál benne valamit, bármit, de nem jött össze… Ansel halott, Oliver halott, neki meg kell egy sör, bocs! Hayley fejében viszont szöget üt valami, és magához veszi a naplót.

vlcsnap-2016-07-30-17h02m53s97.png

Davina Marcelnek és Josh-nak panaszkodik arról, hogy az este Kollal volt, és a fiúval együtt a karó is eltűnt. A két pasi sokat mondóan összenéz, végül a főni világosítja fel, hogy a karó is, és Kol is Klausnál van – méghozzá ő maga adta át mindkettőt. Mindenkinek így a jobb! Davina most meg Kol biztonságáért kezd aggódni, de Marcel lenyugtatja: Klaus ezer év alatt többször is megölhette volna az öccsét, mégse tette; inkább maga miatt aggódjon, mert Kol kihasználja őt. Marcel már csak tudja. Rábízza a lányt Josh-ra, aki nem nagy kedvvel vállalja a bébiszitter szerepét.

vlcsnap-2016-07-30-17h03m49s141.png

Kol szabadulni szeretne a láncoktól, de az nem megy olyan könnyen, ráadásul a bátyjától se nagyon számíthat segítségre. Finn lehetőséget lát a helyzetben, de mielőtt kifejtené mifélét, betoppan Klaus, és hozott magával egy játszótársat is. Marcel önként jelentkezett Kol „meggyőzésére”, egyrészt Davina, másrészt Rebekah miatt. A hibrid közli, hogy egyikükkel is beéri, de aki dacol vele, az gyötrelmes kínoknak néz elébe. És a mosolya nem sok jót sejtet…

Szétválasztják a két rabot. Marcel viszi Kolt, és kijelenti, hogy az ősi családból őt rühelli a legjobban, úgyhogy nem fogja telesírni a párnáját, ha néhány testrésztől meg kell, hogy szabadítsa. Kol fölényes: Klausnak szüksége van rá. Ja, de mi lesz Anyu legyőzése után? Ó, hát akkor majd Marcelnek fog kelleni, ha vissza akarja szerezni a várost. Okos kölyök! Megpróbál különalkut kötni! Marcel előbb kineveti, aztán közli, hogy sosem tudna bízni benne – Klausnál legalább tudja, mire számítson. Kol csalódott, de ez senkit sem érdekel, mert ideje dalolni Anyu terveiről – meggyőzésként kap egy kést a lekötözött kezébe.

vlcsnap-2016-07-30-17h06m22s164.png

Josh bocsánatot kér, de Davina nem haragszik – csak utálja, hogy folyton Marcel és Josh miatt kell aggódnia, plusz Klaus is mindig benne van az egyenletben. Na ja, esélyük sincs az ősi hibrid ellen – habár a kisvámpír manapság egész jól elvan. Kivéve, hogy a vérfarkasok vadásznak rájuk… egyet kivéve. És beavatja barátnőjét az Aiden-sztoriba, aki egy fénykép láttán kijelenti, hogy dögös pasi, és abszolút megéri a felhajtást. Felveti Josh-nak, hogy hívja át, mert meg akarja ismerni.

A házban Klaus Finnt veszi kezelésbe. Először nem erőszakkal próbálkozik, de azért úgy mellékesen készíti a késeket. Szerinte bátyja azért ragaszkodik Anyuhoz, mert Freya halála után Esther őbelé kapaszkodott, és elhitette vele, hogy neki kell rá vigyáznia #örökkön-örökké. Itt az ideje, hogy Finn megkérdőjelezze az anyja döntéseit… A tesóra nem hat az érvelés, még gúnyolódik is egy kicsit, aztán Klaus előáll a saját ajánlatával: szabaduljon meg attól az embertől, aki egész életében manipulálta, és járja végre a saját útját. Elgondolkodtató.

vlcsnap-2016-07-30-17h09m17s125.png

Jack fát aprít, Hayley jön, és lecseszés lóg a levegőben. Felolvas egy részt a naplóból valami Egyesítés Szertartása nevű rítusról, ami különleges képességekkel ajándékozza meg a falka tagjait (wow!). Jackson nem hitte el, hogy működhet, míg ki nem derült, hogy Ansel anno tényleg a saját szemével láthatta a szertartást… Jön egy kis gyorstalpaló a mítoszból, amit Hayley – mivel nem itt nőtt fel – eddig nem ismert: réges-rég a vérvonalak elkülönültek, a falkák egyedi tulajdonságokkal bírtak. Voltak gyorsak, voltak erősek, jobb nyomolvasók, stb. és amikor két falka alfáját összeadták, ez az egy-egy adott tulajdonság ment a közösbe. Ám egy idő után az erőviszonyok kiegyenlítődtek, a falkák közti házasságok pedig politikai döntésekké váltak. Hayley erre boldogan felkiált, hogy hát neki van egyedi képessége: akkor vált alakot, amikor akar, ha a rítus tényleg működik, a falka összes tagja megkaphatja az ő hibrid tulajdonságait. Így nem kellenének a gyűrűk! Sem pedig Esther. Heuréka! Jackson viszont nem ennyire lelkes, a házasságnak ugyanis igazinak kell lennie – az alfáknak tartaniuk kell magukat a fogadalmukhoz a haláluk napjáig. Kérdés, hogy Hayley hajlandó-e ezt bevállalni?

vlcsnap-2016-07-30-17h10m35s129.png

Cami telefonrezgésre ébred, elég durva macskajajos fejfájással. Ráadásul a saját ágyában, és nem Esther foglyaként. Na, itt meg vajon mi történt? Hayley hívja, hogy szívességet kérjen, és nem sokkal később már Kieran raktárában kutatnak infó után a misztikus esküvővel kapcsolatban. Cami elég cefetül van, úgy érzi, beteg lesz. Elő is kerül néhány régi vérfarkasos mítosz, a többség mesének tűnik – de Hayley nem bizonyítékot keres… bár valójában nem igazán tudja, hogy mit is. Jack rendes pasas (ritka fajta), nem akarja ráerőltetni a házasságot. Plusz ott van még Elijah, akivel bár nem beszélnek sokat, de még mindig egymásra vannak kattanva. Cami átvedlik pszichológusba: Hayley-nek magának kell meghoznia a döntést, mert neki kell majd utána együttélni a következményekkel. A békés csajos dumcsinak akkor szakad vége, amikor Hayley meglátja a szúrásnyomokat Cami hátgerince mentén. Jesszus, mit művelt vele Esther?

vlcsnap-2016-07-30-17h15m10s47.png

Josh tényleg áthívta Aident bemutatni. Helyesek, mosolygósak, és zavarukat nehezen tudják palástolni. Davina háziasszonyként a (rendelt) kaja után néz, és kettesben hagyja a szerelmeseket. Aiden jókedve nem felhőtlen, aggódik az esti gyűlés miatt. Josh, a jó sidekick, próbál segíteni: bár Aiden nem alfa, de a falka tiszteli, mert kemény fickó – tehát, ha ő Jackson mellé áll, akkor hallgatni fognak rájuk. Marceltől tanulta, hogy a hűség erőteljes üzenettel bír… mellesleg, ha önbizalom-injekció kell, csak gondoljon Josh-ra, merthogy ő elképesztőnek tartja a farkast. Éééés csók! Végre! Ezt is megértük. A pillanat azonban gyorsan elszáll, ugyanis Davina titokban lelépett – méghozzá a LaFayette-be, Kol kriptájába. Valamiféle nem túl guszta fekete keveréket készít, amit aztán megiszik. Pfúj!

vlcsnap-2016-07-30-17h16m38s176.png

Marcel még mindig Kollal játszadozik: kínozza, vérezteti, majd megitatja a saját vérével, és belengeti, hogy vámpírt csinál belőle. Kol szerint Anyunak tervei vannak vele, de nem sokkal később elég lemondóan közli, hogy a családját úgysem érdekli, hogy él-e vagy hal… Majdnem megsajnáltam. Marcel rákérdez, hogy mi a terve Davinával, de a válasz félvállról érkezik, aztán Klaus közbelép. Az ősi hibrid már pontosan tudja, honnan fúj a szél. Az öcsi minden őrült cselekedete (még Marcel iránti féltékenysége is) kétségbeesett próbálkozás volt, hogy a család tagja lehessen… és így, hogy már ő is tudja, jóváteheti a dolgot. (Nem mellesleg ezzel akár meg is győzheti Kolt.)

vlcsnap-2016-07-30-17h18m33s35.png

Hayley kínban van, és Elijah-t hívná, aki egy kajáldában várakozik, és nem veszi fel a telefont. Egy pultnál ülő vendég gyanúsan végigméri, mire az öltönyös átmegy paranoiásba: megkérdi a felszolgálót, hogy nem járt-e errefele valaki „szokatlan”. Rajta kívül nem. A pincérnő véletlenül leönti forró kávéval, ami persze meg sem kottyan neki, ellenben a koszos mandzsetta rossz emlékeket idéz fel a „mosakodj meg” és a „vörös ajtó” témakörben. Valami átkattan, és Elijah ellenséget kezd látni mindenkiben.

Klaus ismét Finn-nél próbálkozik – azzal akarja csőbehúzni, hogy Anyu nem is szereti. Bátyja közli, hogy Esther az összes gyermekét szereti, nélküle nem is léteznének… Az ősi érdektelenül lelépne, mire Finn kiböki mindazt, amit a néző már tud: Esther meddő volt, a nővérétől, Dahliától kért mágikus segítséget, aki nagyon nagy árat kért, az elsőszülöttét. És a pasas olyan hihetően bizonygatja ezt, hogy Klaus lassan hinni kezd neki. Azt is elmondja, hogy ha Nik lánya életben lenne, Dahlia eljönne érte is, és mindannyiukért. Szóval a gyerek eléggé megszívná! Klausszal fordul egyet a világ – bár az arca meg se rezdül…

vlcsnap-2016-07-30-17h21m58s251.png

Besötétedett, az étkezde kiürült, befut Rebekah a kicsi Hope-pal. Öröm, bodottá, cukiskodás. Hugi elmondja, hogy a kislánnyal töltött idő ráébresztette, hogy mennyire szeretne gyereket. Elijah előáll a farbával: Anyu megkínozta, aztán felajánlotta, hogy újra halandóvá teszi – és az öltönyös beismeri, hogy valahol ez egy igencsak vonzó ajánlat. Azt már nem teszi hozzá, hogy főleg Bexnek lenne az, hiszen ő mindigis újra ember akart lenni… Rebekah kiszúrja bátyja véres mandzsettáját (ajjaj!), gyanút fog, és pelenkacsere ürügyén a mosdóba indul. Már útközben mindenütt vérfoltokat talál, a konyhába benyitva pedig egy halom hullát…

vlcsnap-2016-07-30-17h23m55s192.png

Klaus hangüzenetekkel bombázza Elijah-t, valószínűleg Dahlia átkával kapcsolatban konzultálna. Közben a házban feltűnik Davina, leszámolásra készen. És érkezik Marcel is, hogy szükség esetén közéjük vesse magát, de a boszi megállíthatatlan: kitöri Marcel nyakát, hogy kettesben maradjon Klausszal.

A farkasok gyűlése a Szent Annában tartatik. Jackson bele is fog a beszédébe, de a mind-egy-falka-vagyunk szöveg nem nagyon jön be első körben a népnek. Egy fickó be is szól, de Aiden feláll, és leszereli. Hayley is befut, és amikor kidobnák, bemutatót tart: egy remekbeszabott trükkel átváltoztatja a kezét farkaskarommá, aztán vissza. És lám, ő még mindig farkas! És akkor változik át, amikor akar – nincs szüksége semmilyen gyűrűre. Kell ez az erő? Hát, akkor kussoljatok és figyeljetek!

vlcsnap-2016-07-30-17h26m45s88.png

Bár Davina nem olyan erős, mint régen, de azért még talán képes szétrúgni Klaus seggét – át is röpíti rögvest az udvaron. A hibridet nem olyan könnyű kijátszani, mögékerülős csellel taszít a lányon egy nagyot. Ajjaj, nagyszájú és milyen könnyen megsérül! D nem adja fel, jön a pszichológiai hadviselés, pl. Mikael felemlegetése… végül oda lyukadnak ki, hogy Klaus a lány nyakába mélyeszti a fogait, aztán ájultan esik össze. Hoppá, a csaj direkt haraptatta meg magát! Zseniális!

A láncnélküli Kol gratulál a győzelemhez, mint kiderül, Davina varázslattal méreggé változtatta a saját vérét, ami kiütötte Klaust úgy egy órára. És bizony, nem óhajtja megvárni, hogy magához térjen: ki kell véreztetni, aztán a folyóba dobni! Kol nem túl lelkes, és a közben magához térő Marcel közli, hogy Kol már velük van – mivel jelen állás szerint Anyu nagyobb probléma. Davina pont leszarja Esthert, nem úgy a sietve berongyoló Cami. A lány a nagybátyja aktáiban talált némi utalást egy „ősi” „varázslatra”, aminek a gerincén levő szúrásnyomok a részei – és hogy, hogy nem, Esther jutott eszébe…

vlcsnap-2016-07-30-17h28m48s34.png

Jackson helyett Hayley beszél a gyűlésen: Félhold farkasnak született, a Labonair-vérvonal utolsó tagja, egy alfa. Jack pedig a kedves egybegyűltek alfája. Az Egyesítő-mítosz, amit mindenki mesének hisz, az utolsó szóig igaz. Tehát, ha ők ketten összeházasodnak, mindenki, akinek van mersze eljönni a szertartásra, megkapja Hayley képességét. Jack habozik, de végül a hibrid mellé áll, és bejelenti, hogy a ceremónia mindent meg fog változtatni: lesz elég erejük, hogy megvédjék magukat, és így békében élhetnek majd. Hayley vonja le a végső következtetést: tartsátok meg a gyűrűt, és legyetek rabszolgák vagy legyetek a valaha élt legerősebb falka tagjai… Az igazság pillanatában Aiden feláll, eldobja a gyűrűt, és csatlakozik hozzájuk.

vlcsnap-2016-07-30-17h30m37s106.png

Kol felismeri, hogy Cami sebeit tényleg Anyu okozhatta – ezzel készíti elő a lány testét, hogy valaki majd beleugorhasson. Az öcsi elsőre Estherre tippelne. Cami elsápad, és Finn-nel akar beszélni. A legidősebb tesó ismét a lépcsőhöz van láncolva. Cami jön, felpofozza, és kérdőre vonja. Pedig elég egyszerű, hogy miért épp őt választották: okos, csinos, egyedülálló, és Klaus bármi áron megvédené. Mellesleg Anyu nem saját maga, hanem Rebekah számára tartogatja őt – és sajna a varázslatot csak Esther állíthatja meg.

Hugi visszatér a pelenkázásból, mintha mi sem történt volna, Elijah pedig üdvözült mosollyal figyeli őket. Újabb csevegés arról, hogy nem szabad hagyniuk, hogy Hope-ot bárki bánthassa. Rebekah egyetért, majd egy hirtelen mozdulattal kitöri a tesó nyakát.

vlcsnap-2016-07-30-17h45m11s166.png

Kol szerint Esther már tudja, merre lehet hugi, így nem maradt sok idejük. Marcel már a háborúra készül, amihez kelleni fog Klaus. Davina ellenkezik, de Kol ez egyszer a vámpírnak ad igazat, úgyhogy végül magához téríti az ősit. Klaus kevésbé zabos, mint várnánk, de azért Davina még odaszúrja, hogy ismét legyőzte – nem feltétlenül csajszi, tekintve, hogy szükségük van .

vlcsnap-2016-07-30-17h38m30s225.png

A Szent Annában vége a gyűlésnek, a „jegyespár” kettesben beszélget. Jackson mindigis azt hitte, hogy ő fogja feltenni a kérdést, ehelyett tessék… Azért biztos, ami ziher, rákérdez, hogy Hayley jól meggondolta-e, és miután lényegében igenlő választ kap, megígéri, hogy jó férje lesz. Aztán megfogja a lány kezét, és felteszi „A kérdést”, amit Hayley viccesen azzal üt el, hogy nem is kap gyűrűt? Ez a „kényszerházasság” akár még jól is elsülhet…

vlcsnap-2016-07-30-17h46m08s200.png

Kol megköszöni a mentési kísérletet, és évődik egy sort Davinával. Aztán Klausnak azt bizonygatja, hogy semmit sem tudott a Cami elleni „merényletről”. Gonosz tesó is így gondolja, úgy véli ez inkább Finn feladata lehetett. Tök normálisan eldumálnak. Klaus szerint, amint öccse elfogadja, hogy Esther egy szörnyeteg, már nem fogja anyaként kezeli őt. Szokatlanul őszintén még azt is elmondja, hogy anno meggyászolta őt, bosszút akart állni érte – mert bármi történjék, ők tesók #örökkön-örökké. Aztán megcsörren a telefonja, Rebekah hívja, és bejelenti, hogy gáz van, Elijah vagy egy tucat embert lemészárolt, és ezzel sanszos, hogy felkeltette Anyu figyelmét. Klaus egy pillanat alatt dönt: maga megy értük. A találkozási helyet virágnyelven beszélik meg, aztán Marcellel közösen kivonják a forgalomból Finnt – koporsóba zárják, néhány apró lyukkal. Végül felszedi a fontos hírrel érkező Hayley-t azzal, hogy mennek meglátogatni a lányukat…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása