Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 8005-8006. rész

2016. július 31. 12:00 - Gillotte

Zsófi szeretne újra jóban lenni Tóbiás anyukájával, így meghívja őt, Tóbiást, és persze Kristófot is reggelizni. Tóbiás igent mond, de megnyomja a pánik gombot, ugyanis kérdés, hogy az anyja, Margó mit fog szólni Kristófhoz. Reggeli előtt Kristóf még leugrik a Novák ABC-be venni szalvétát, és egy bonbont, az anyóst lenyűgözendő. A boltban már csak egy bonbon van, Kristóf gyorsan lenyúlja azt, az épp a csoki felé nyúló vörös hajú nőtől. Fizet, s már kifelé menne amikor hallja, hogy a nő panaszkodik, amiér tez a modortalan fráter elvitte az utolsó csokit. Kristóf ezt meghallván igyekszik megőrizni a hidegvérét, és odaadja a nőnek a csokit, legyen boldog vele. Visszamegy a lakásba, elmondja a történetet a nyanyáról, akinek kénytelen volt odaadni az utolsó csokit. ,,Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik – ajtó megől” vörös démon, Tóbi mama emelkedik…

bk_julius26_1.png

Natasa anyja rádióműsorát hallván megkezdi az aggódást, ugyanis az a Sallai nevű zaklató megint telefonált. Emília kamuzik össze-vissza, nem zaklató az, csak rossz volt a vonal, no para. Ennek ellenére Emíliában igenis van para. Miután lerázza a lányát, megy fel Zsoltot értesíteni, hogy újra telefonált a zaklató Sallai. Zsolt Emília kezét szorongatva segítséget ígér.

bk_julius26_2.png

Attila még mindig nem tud napirendre térni afelett, hogy Juli nem parancsolt rá Mátéra, hogy kérjen bocsánatot a fiútól, akinek agyrázkódást okozott. Nem érti az ellenállást, hisz nem úgy tűnt, hogy Máténak gondja van a bocsánatkérés intézményével, miért kell megmondani Julinak, hogy bocsánatot kérjen-e Máté? ,,Mert én vagyok az anyja!” zárja le a vitát Juli, s ilyen nyomós érvekkel Attila nem kíván vitába szállni. Bálintka anyukája visszajön még egy körre, s Juli rendkívül elutasítóan fogadja, csak Attila próbálja békíteni a feleket. Bálintka anyukája békés egyezséget akart, de Juli olyan elutasító, hogy inkább mégse: szól az igazgatónak, majd meglátjuk, kinek lesz igaza. Juli ki van borulva, Attila próbál a józan észre hatni, miszerint Bálintkát is kihallgatná az igazgató egy esetleges fegyelmi eljárás keretein belül, minek stresszelni ezzel a gyerekeket, ráadásul ezt az önkormányzat felé is jelenteni kéne, hát kinek az érdeke ez? Bálintka anyukája elvonul gondolkodni a dolgon, majd úgy dönt, hogy túlreagálta picit az incidenst, nem kellett volna fegyelmi eljárással fenyegetőznie, Bálintka is hibás, úgyhogy elnézést kér a nevében. Némi habozás után kénytelen-kelletlen Juli is bocsánatot kér Máté miatt. Később megköszöni Attilának a segítségét, egész kedves vele, de már későn: Attila nem mint apa, hanem mint szerződő fél működött együtt. ,,Kötöttünk egy szerződést, amit én betartok, de te folyton betartasz” – mondja Attila Julinak, meglepően elmésen. Attila innentől ragaszkodik a racionális, érzelemmentes közös munkához, egyenlő felekként.

bk_julius26_3.png

Bözsi megint aggódik remegő keze miatt, úgyhogy küldi rendesen a tengericsillag kivonatot a teájába. Közben Irmával beszélget, aki elismeri a kivonat jó hatását, de érdekelné, hogy Bözsi milyen gyógyszereket szed a Parkinson-kórjára. Ja, hát azt semmilyet, annyi mellékhatásuk van, hogy még, elég ez a tengericsillagos cucc is, hat, akkor meg minek a gyógyszer… Irma hiába mondja, hogy a tengericsillag nem elég az üdvösséghez, hisz csak vitamin, Bözsi állítja, hogy használ. Irmát ez nem győzi meg, úgyhogy nem árulkodásképp, de azért megemlíti Vilinek, hogy Bözsi annyira hisz a tengericsillagos készítményben, hogy a gyógyszereket sem szedi. Oké, hogy hisz benne, és valamennyire működik, de ez akkor is csak egy multivitamin, legfeljebb átmeneti javulást okoz. Vili nem is tudta, hogy Bözsi nem szedi a gyógyszereit, úgyhogy eléggé meglepődik. Leadja a drótot Alíznak, aki tudott erről, de a tengeri csillag hat, jó az! Vili köti az ebet a karóhoz: Irma is megmondta, hogy ez csak egy vitamin, ha Bözsi nem szedi a gyógyszereit, nagy szívás lesz a vége!

bk_julius26_4.png

Rudi és Krisztián a Rózsa irodájában elmélkednek, amikor a még mindig csodás hangú, Emília által leöntött nyakkendőjű Lux Ádám kopog. A pultos küldte be, hiszen ha az irodában leadja az Emíliának szánt virágot, akkor Emília biztosan megkapja. Rudiék átveszik a csokrot, s elolvassák az üzenetet: ,,Kedves Emília! A patyolatot kifizettem, nem hagyhattam, hogy ön rendezze, ellenben egy vacsorát esetleg kettesben?...” Rudi rákeres az Interneten a tisztító számláján látható cég nevére, majd felhívja őket azzal, hogy ő Lux Ádám, és nem elégedett a nyakkendővel amit kitisztítva hozott el, hisz koszos. Meglepőnek nem mondható fordulat: nem találnak elvitt nyakkendőről információt. Amikor Lux Ádám legközelebb érkezik érdeklődni a csokor sorsáról, Rudi letaszítja az asztalra, és a maga bárdolatlan módján elbeszélget vele. Miért érzem azt, hogy Rudi ezt nagyon benézte…

Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása