Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Better Call Saul 2X01 – Kapcsoló

2016. július 29. 13:00 - Bruti

A cold open feltételezhetően a jelen képeivel indul, ahogy ez a pilotban is történt. Hősünk egy pláza kávézójában takarít rezignáltan, standol, majd kiviszi a szemetet. A kukáknál ugyan kitámasztja a „hodorral” az ajtót, de az olajfék győz, így barátunk kizárja magát a plázából. Igazából ez nem is lenne olyan nagy tragédia, mivel ott a másik oldalon a vészkijárat, felirattal az ajtaján: „Csak vészkijárat! Az ajtó kinyitása aktiválja a riasztót”. Szóval ez senki számára nem lenne probléma, de, hát mi tudjuk, hogy emberünknek úgy hiányzik a rendőrség, mint Walter Withe, szóval némi dörömbölés után, inkább feladja és megtörten leül egy ládára. Csak két és fél órát kell várnia és már ki is szabadítja egy takarító. Addig ő békésen vésegeti monogramját a falba.

vlcsnap--0018.jpg

A bevezető után már vissza is tértünk a régi kerékvágásba, ami gyakorlatilag a múlt, de nekünk jó ez így, hiszen a jövőt elég jól ismerjük. Jimmy McGill egy találkozóra igyekszik, mivel élete állását ajánlja neki egy neves cég. Ezt leginkább a Sandpipernek köszönheti, de Kimmel való rövid egyeztetés után (amiben arról van szó, hogy akkor most járnak, vagy nem), úgy dönt, hogy inkább kiszáll a bizniszből, majd lelép. A kapuban régi ismerősünk, Mike nyitogatja a sorompót, így Jimmy megragadja az alkalmat, és felteszi neki a költői kérdést, hogy a múlt évadban, mi a picsának hajították ki az ablakon azt a másfél misit. Igazából nem érdekli a válasz, hiszen tudja, inkább elhajt az „irodájába” és lázadás gyanánt a tulaj legnagyobb döbbenetére kiissza az ingyen uborkás vizet a palackból.

vlcsnap--0015.jpg

Mike meló után a már ismert kopasz idiótával találkozik, de a fickónak az agyára ment a pénz, ugyanis egy kanárisárga Hummerrel jelenik meg. Az öreg finoman szól neki, hogy ebbe ő be nem száll, mert, ha kummantani akarsz, akkor azt ne egy Hummerrel tedd. A kapuzárási pánikban szenvedő ügyfél viszont nem enged, meg sokallja is Mike tiszteletdíját, szóval úgy dönt, hogy akkor inkább egymaga intézi a bulit, hiszen Nacho is egyedül jár a találkozókra. Mike lelép, emberünk meg összefut Nachoval. Az átadás-átvétel rendben megy, miközben Nacho nagyon dicséri a Hummert. Amíg emberünk a pénzt számolja, ő beül, és megnézi a forgalmit, és benne a lakáscímet. Na, ezért kellett volna Mike.

vlcsnap--0019.jpg

Jimmy egy medence közepén henyél, mikor megjelenik Kim és kérdőre vonja. Átvonulnak a bárba, ahol a férfi még mindig játssza a királyt, és 50 dolcsis tequilát rendel, majd felfedi, hogy miért akarja feladni a karrierjét. Rájött, nem is biztos, hogy ügyvéd akar lenni, meg elege van a bátyjából is, és igazából az emberek meggyőzésében a legjobb (bár inkább az átvágásukban, de erről jótékonyan hallgat). Kim még egy ideig győzködi, de Jimmy már máshol jár. Nem messze tőlük a pultnál ül egy nagymenő bróker arc és bluetoothos telefonja segítségével pörög a Wall street világában. Jimmy hallgatja egy darabig, majd egy játékra hívja Kimet. Leszólítja a fickót és felvázol neki egy másfél millás befektetést amit éppen most örökölt a húgával. Az bróker egyből ráizgul a vérszagra, és már meg is hívja őket egy pár pohárkára, no meg egy kötetlen beszélgetésre. Kim az első kábulat után felenged és ajánlja, hogy az előző Zaphiro Anejo tequilából fogyasztanak, bár azt elfelejti közölni, hogy egy feles 50 dolcsi. De brókerünk be van izgulva, hogy talált két pancsert, így bármit megrendelne. Pár órával és egy üveg Zaphiroval később (ami egyébként nem létező ital, viszont a Breaking Bad 4. évadában már szerepelt), Jimmy és Kim aláír egy szerződést, amiben teljhatalmat adnak a pénzük kezelésére. Brókerünk, annyira örül az üzletnek, hogy átvállalja a cehhet, Jimmyék meg angolosan távoznak, miközben alig bírják visszafojtani a röhögést. No, gondolom Jimmy ezt a fajta meggyőzést ecsetelte Kimnek.

vlcsnap-00001.jpg

vlcsnap--0014.jpg

Reggel Kimnél ébrednek, veszekszenek egy kicsit az egyetlen fogkeféjükön, majd lelépnek melóba. Vagyis csak Kim, mivel Jimmy éppen tesz a világra. Átnézünk a kopasz Hummereshez, akihez éppen rendőrök kopogtatnak. Ő hívta őket, mivel "valaki" éppen most rabolta ki a lakását. Elvittek egy értékes baseball kártya gyűjteményt, a szerencsétlennek meg fingja sincs ki lehetett. A rendőrök se értenek, sok mindent, pl. miből!!! parkol egy informatikus háza előtt Hummer, meg, ha ez csak egy sima betörés, akkor miért nem vitték el a műszaki cuccokat. Ráadásul rövid keresgélés után egy titkos rekeszt is találnak a falban.

vlcsnap--0013.jpg

Jimmy újra a medencében üti el az időt, Kimet hívogatja, de mivel valakinek dolgozni is kell, így a csaj rögzítőn van. Pedig éppen kiszúrt egy Dagobert bácsit, akit egy playmate keneget napolajjal. Nagyon úgy néz ki, hogy kiváló áldozatok lennének, de mivel Kim nem válaszol, Jimmy végül úgy dönt, hogy felhívja a Davis és Main céget, amit az epizód elején elszalasztott, és elfogadja az ajánlatukat. Egy gyors montázsban látjuk, mekkora örömmel fogadják, majd a titkára igazítja el a céges dolgokról. Elfoglalja az irodáját, még rendel egy mocskos drága íróasztalt, majd kiszúr egy kapcsolót a falon a következő felirattal: „Mindig legyen felkapcsolva! TILOS lekapcsolni!” Jimmynek persze ez a felirat felhívás egy keringőre, így azonnal lekapcsolja. Viszont semmi sem történik, szóval csalódottan visszakapcsolja. Zseniális!

vlcsnap--0012.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása