Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x04 - The Benefactor

2016. június 03. 13:00 - Smiley93

A csúcson nyitjuk az epizódot, méghozzá a tetőn, ahol az előző rész végjátéka zajlott, benne Scott harapta Újfiúval, életmentő Némagyilkossal meg halott embercsócsáló vendigóval. Utóbbi hullája mellett helyszínel Zsaruapu és kis csapata, akiket a seriff el is küld, kellene még pár privát perc neki meg titkos furahullaügyi szakértőjének. Kisinasa húzza kicsit a száját, de végül engedelmesen lelép, Főfarkas, tiéd a terep. Derek körbeszaglász, a vendigóról rögtön vágja, hogy az biza emberevő alakváltó, legfrissebb értesülései szerint mondjuk kihaltak a környéken, hát ezek szerint csak rejtőzködtek. Főfarkas mást is érez viszont, egy fiatal srác félelmét meg vérét, akiről amúgy Farkasfiú nagyvonalúan hallgatott Zsaruapu előtt, bukta.

kieg1.jpg

Scott eközben Stilest riasztotta a vészhelyzetben, azaz Liam ügyében, akit egyelőre a fürdőkádban rejteget összekötözve. Stiles csak a fejét fogja, mert ő is tudja, hogy így bizony nem lehet jó első benyomást tenni, főleg nem olyat, ami a vérfarkasos sztori sikeres beadásához szükséges. Azért persze segít haverjának, s együtt próbálják elmagyarázni a helyzetet a megrettent Újfiúnak. Liam már annál a résznél elpityeredik, hogy a harapásba bele is lehet halni, így hőseink eloldozzák a szerencsétlent. A fogoly persze csak erre várt, abbahagyja a kamubőgést, leteperi a srácokat (a friss farkaserő, ugye), majd elhúz szerencsétlenkedő fogvatartóitól.

2.jpg

Pszichóalfa a Dereklakban éppen a számlákat futja át szórakozottan, mikor beleáll egy harci tomahawk, s egy hang nélkül előlép a Némagyilkos is. Darth vaderes beszélőgépén keresztül közli a földön fetrengő Peterrel, hogy Főfarkas lesz a következő célpont. Királyság, főcím.

3.jpg

Stiles teliholdra készíti fel Maliát, más szóval éppen leláncolja, mikor bekukkant Zsaruapu, és persze egyből a szürke mind az ötven árnyalatát vizionálja, szóval egyazon lendülettel tovább is megy. A suliban Menőcsaj a saját jegyzeteiben talált kódot próbálja feltörni, persze sikertelenül, mert nem is emlékszik, mikor írta. Az anyja ekkor nyomja a kezébe a hétvégi házuk kulcsát, amit vélhetően már többször igénybe vett a Scott&Co. teliholdas éjszakákon, hiszen már az anyának is feltűntek a pincében a karmolásnyomok. Újfiú is bebotladozik a suliba, 5 kilométeres jóleső reggeli kocogással nyitotta a napot. Közben viszont elég nyomorultul fest, szédeleg, a bokája ugyan csudajó, a keze viszont épp ellenkezőleg, mindez egy köteg kérdést vet fel a haverjában, amiket elkerülendő inkább elhúz, főleg, miután Farkasfiú sziluettjét véli felfedezni a tömegben.

5.jpg

A sziluett és elmaradhatatlan árnya, Stiles elől azonban nincs menekvés, s el is kapják a vonakodó Liamet egy folyosói csevejre. Scott makog egy sort testvériességről, ajándékról meg megváltozott életről, ez nem csak Újfiút, de Stilest se győzi meg, van még ezen mit gyakorolni. Végszóra Liam megvillantja ép kezét, én nekem aztán kutya bajom (hát éppen erről van szó!), azzal elhúz, de legalább hőseink már biztosan tudják, hogy este farkassá fog vedleni, még ha neki fogalma sincs róla. Tartanak is egy gyors kupaktanácsot, amin Stiles kloroformos ötlete ellen Menőcsaj zsengéje nyer, miszerint Kira egy partiba csábítja Menőcsaj tóparti nyaralójába a gyanútlan srácot, aztán majd ott lekötözik.

keig2.jpg

Kira vonakodva belemegy a tervbe, s azonmód csábítóan levonul a lépcsőn, majd orra bukik, s a megmentésére siető hős lovagot szempillarebegtetve partizni hívja. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik: Újfiú úgy egy mérfölddel lemaradt az eseményektől, de ez az első hete az új suliban, szóval nincs olyan helyzetben, hogy visszautasítson egy bulimeghívást, akármilyen sűrűn és sötéten lengi is körül a gyanú árnya. A kelepce jelentem bezárult. Dereklakban Főfarkas kaparta össze Pszichóalfát, s gyorsan lángszóróval kiégeti az ismeretlen sisakvirággal felturbózott sebet, biztos, ami tuti. A felgyógyult Pszichóalfa továbbadja Némagyilkos üzenetét, amit azzal a fura beszélőgéppel adott át, a szerkezetet hogy, hogy nem, hátrahagyta, erről csak én maradtam le?!

vmi.jpg

Este Kira már úton is van Liammel a nem létező partira, a srácnál jelentkeznek a farkastünetek: felerősödött hallás, meg idegesség, és némi egészséges gyanakvás, márpedig a partival szemben, a vendéglistáról kérdez. A tóparti háznál eközben már felszerelkezve várja a Telihold Akciócsoport, ahol Stiles osztja meg friss infóit Újfiú sötét múltjáról (igen, 15 év bőven elég, hogy valaki csontvázakat halmozzon fel abban a bizonyos szekrényben): az előző sulijában Liam egy aggresszív dühkitöréses srác volt, végzetes referenciamunkája egy tanár kocsijának baseballütővel történő módszeres szétverése. Gratulálunk, Farkasfiú belenyúlt, akarom mondani beleharapott a tutiba.

6.jpg

Az áldozatot eközben gond nélkül leszállítja Kira, a házba toppanva kellemetlen meglepetésként Stilesszal meg Scottal találja magát szemben például, kezdődhet a buli! Zsaruapu az őrsön új természetfeletti tanácsadójával, Főfarkassal konzultál Némagyilkos ügyében. Hogy ezek ketten mikor lettek ekkora országos cimborák, az nem világos, mint ahogy az sem, hogyan táplálkozik a száj nélküli gyilkos, illetve miért tomahawkkal jár le a sarki boltba vásárolni (kaját?). Ebben az utolsó ügyben újkeletű polihisztorunk, Zsaruapu kisinasa segít be, aki egészen véletlenül a bombaszakértés meg a standupozás mellett tomahawkkal rohangálással ütötte el az idejét Afganisztánban. Na, erre már hegyezi a fülét Főfarkas is, becsukódik az ajtó, elő a sztorival, kiskomám!

8.jpg

Újfiú is meghallgatta Scotték sztoriját, s most felmondja, ki milyen lény: akad itt farkas, prérifarkas, banshee, róka meg… Stiles. És itt röhögi képen az egész díszes bagázst Liam, mi ez, a Visszhangos ház? Nem, csak a telihold tünetek, megspékelve az extra dühkezelési problémáival, ideje elhúzni a pincébe. Főleg, hogy a srác kinyögi, meghívta az egész sulit a „partira”, már amikor még nem tudta, hogy zártkörű természetfeletti kivonulunk-a-civilizációból-hogy-ne-öljünk-meg-senkit buliról van szó. Most, hogy már Beacon Hills ifjúsága a küszöböt kaparja, míg a friss vérlények a pincepadlót, nincs más hátra, mint előre, Menőcsajnak tényleg össze kell dobnia egy partit.

9.jpg

Egyelőre zártkörűen folytatódik viszont a nyomozós buli az őrsön, ahol Kisinas az előző snitt tomahawkos okfejtéséből egyenesen odáig jutott, hogy a tettes IP-címével dobálózik. Nahát, tán nem csak programozó is? Állatdoki helyében most kezdeném el félteni a Nr. 1 Polihisztor pozíciómat. Ekkor tökéletes időzítéssel üzenet érkezik Némagyilkosnak, egy Jótevő nicknéven futó ismeretlentől, miszerint átutalta a lóvét. A trió nagyokat pislog, hát ezt meg most mire véljék? Zsaruapu mondja ki: Némagyilkos bizony bérgyilkos.

10.jpg

Vissza a tóparti a házba, ahol a pincét most ildomos messziről elkerülni, mivel maradjunk annyiban, hogy se Liam, se Malia nem viseli jól a teliholdat. Egy szinttel feljebb se mókás a helyzet, legalábbis nem Menőcsaj bőréből szemlélve, akinek éppen egy kéretlen sörszállítmánnyal meg emeleten kóricáló Liam-haverral gyűlik meg a baja. A pincében Újfiút legalább sikerült kiiktatni, így Scott meg Kira zavartalanul filozofálgathatnak a srác (nem túl fényes) négylábú jövőjéről. Malia közben pánikroham szélére kerül, mázli, hogy Stiles biza szakértője annak, ő is átélte már párszor. Mondjuk a különbség annyi, hogy ő akkor nem fenyegetett senkit azzal, hogy átharapja a torkát.

11.jpg

Eközben a sört leszállító pasit kifizette egy gyanúsan jófej srác, ritka, hogy egy házibulin bárki más piájáért jótékonykodik. Ez hálistennek nem a szállító dolga, úgyhogy lépne is, már ha valaki ki nem lyukasztotta volna az autója gumiját. Érthető módon felhúzza magát a mai ifjúságon rendesen, kevésbé érthető módon erre karmai és aranyszemei lesznek, valaki itt négylábra kívánkozik! Nem sokáig, mert a sötétből rátámad egy néger kiscsaj, kinyírja, majd lő a hulláról egy fotót, mehet Instára. Amint végzett, besétál a partira, ahol a gyanúsan jófej srácot smárolja le rögtön, akivel nagyon vigyorognak, mert üzenetet kaptak egy bizonyos összeg átutalásáról, és gondolom, nem a lottót nyerték meg.

12.jpg

Liam haverja az emeleten keresi cimboráját, ehelyett Menőcsaj lel rá, s le is tolja, amiért a lezárt részen kóricál. A nagy sietségben kiönt két pohár bort a fehér szőnyegre, gyorsan ki kell mosni, mert ha nem jön ki a folt, senki se veszi meg a házat, pedig Menőcsajéknak minden fillérre szükségük van (a Nagy Beacon Hills-i Gazdasági Válság, emlékszünk). A megszeppent srác gyorsan rohan is el szőnyegtisztító csodaszerekért. Nagy siettében becsukódik mögötte az ajtó, így Lydia felfedezheti, milyen klassz a szoba hangszigetelése (éljen, akkor több pénzt lehet érte kérni!). Olyan százszázalékos, na. Biztosan azért, hogy a szobában árválkodó lemezlejátszót nyugiban lehessen hallgatni, ahogy most Menőcsaj is teszi, csak zene helyett egy tömeg moraját hallja, miközben a falból emberarcok türemkednek ki. Reméljük, a varázsszoba jól felveri a ház árát!

13.jpg

Éjszaka, teliholdkor, kettesben egy tóparti házban – ez olyan romantikus, hogy akár Farkasfiú meg Kira randija is lehetne, úgyhogy a srác be is tesz a mobiljáról egy random számot, s nekiállnak lassúzni, Liam meg bánhatja, hogy kinyúlt, és Scott nem őt kérte fel. Ezen annyira megsértődik, hogy miközben Kira csókokkal meg egyéb piszkos eszközökkel próbálja meg felheccelni nem-barátját, morogva farkasmaszkot ölt. Pesztonkáinak épp csak arra van idejük, hogy feltegyék a nagy kérdést, azaz a láncok vajh elbírnak-e a friss hússal, mire Liam már le is tépi az ominózus láncokat, s az ablakon (igen, üvegestül) kivetődve elüget az éjszakában.

kieg3.jpg

Maliánál épp csak fele ilyen gázos a helyzet, mert az egyik csuklón még tart a béklyó, kérdés, hogy meddig. Meg persze az is érdekes, hogy miért nem tesztelték a láncokat telihold előtt farkaserő-kompatibilitásra. Mindegy, ugorjunk egy másik kedvenc helyszínre, a suliba, ahol Zsaruapu Főfarkas társaságában oson, mégpedig azért, mert Némagyilkos a suli wifijét használta, biztos ő is a gazdasági válság miatt lóg az ingyen wifin. Alig tesznek pár óvatos lépést, máris kapás van, egy hatalmas vértócsa integet ki egy terem zárt ajtajának küszöbéről.

14.jpg

Derek húzza egy kicsit az orrát, no nem azért, mert olyan büdös van, hanem éppen ellenkezőleg: nem érzi a vér szagát. Ez annyira zavarja, hogy ha Zsaruapu nem tartaná vissza, szó szerint ajtóstul rontana a terembe. Végül csigalassúsággal, alapos rendőr-módiban benyitnak, mire egy ajtóhoz rögzített bombát nyugtázhatnak. Ekkor repül egy tomahawk Zsaruapu feje felé a semmiből, csak Főfarkas természetfeletti reflexei mentik meg a seriffet Némagyilkos első csapásától. Stilest viszont lassan semmi sem mentheti farkasmaszkos Malia csapásaitól, mert én az „úgysem bántasz”-mantrában nem bíznék meg száz százalékig. Stiles sem, úgyhogy megfejeli még egy nagymonológgal a saját Múmia-időszakából, hogy mekkora buli volt mindent irányítani, és csak később, mikor önmaga lett újra, döbbent rá, mennyire nem fontos irányítani. Truth has been spoken. És most változzon vissza emberré az, aki ezt így értette. Malia jelentkezik, én vagyok az, még a karmait is visszahúzta egy csapásra, nagy ölelkezés. Ha már az egyik farkasszálon ilyen hepiendet kaptunk, ideje átkukkantani a másik kezdőhöz, aki egyelőre árkon-bokron is túl jár már, valahol a beacon hillsi peremerdőben. Farkasfiú lohol utána, de szégyenszemre elveszti saját bétájának a nyomát, az ilyesmiért nem vonják be az Alfasági bizonyítványt?

kieg4.jpg

A helyzet kínosságát fokozandó, kisfarkas ráadásul még hátulról rá is tudja vetni magát Scottra, jól meghemperegnek a földön. Újfiú Farkasfiú hangos Állj, vagy karmolok! felszólításai ellenére is tovább acsarkodik, közli, hogy ez az egész farkasosdi Scott hibájából történt vele (így is van), s újult erővel csapna le alfájára, mikor Scott végre helyre teszi egy semmiből érkezett lövedék pont telibe találja, na nem igazi, hanem olyan fénylövedék, ami elijeszti a megszeppent kisfarkast. Scott tátott szájjal keresi, ki mentette meg imént az irháját: a fák között Vadászapu íjat leeresztő sziluettje sejlik fel, hiába, mindig is értett a hatásos belépőkhöz. Mint egy igazi hős, vállára csapja a fegyvert, levonul az egyik mobil dombon, begyűjti a babérokat, bár annyit eloszlat az őt körülvevő misztikumból, hogy nem gondolatolvasás, hanem Farkasfiú sms-e útján értesült a szorult helyzetről.

15.jpg

A suliban is szorult helyzetbe kerültek hőseink, ám Főfarkas csak lekaratézza Némagyilkost, akit így Zsaruapu neki is láthat annak rendje s módja szerint őrizetbe venni. Még a fogoly jogainak felsorolásával se tud végezni, felbukkan Pszichóalfa, s megvillantva névadó oldalát, ráveti magát a lefegyverzett Némagyilkosra, szépen cafatosra karmolássza, majd elégedetten tisztára törölgeti véres karmait. Zsaruapu csak tátog, meg a fegyvere csövét fordítja Pszichó felé, akit ez majdnem annyira meghat, mint unokaöccse méltatlankodása, elvégre Némagyilkos akár még beszélhetett is (vagy legalább írhatott) volna.

keig45.jpg

Váltunk az erdei idillre, ahol Vadászapu igazítja útba Scottot a tisztáshoz, ahol Újfiút egy kicsit parkolópályára tette. És tessék, ennyi, így csinálják ezt a profik. Farkasfiúnak erre a maradék alfa-önbizalma is odalesz, mihez kezdjen ő a dührohamos bétájával, aki jelenleg elég pipa rá, ráadásul el is rabolta (kétszer is), mibe, hogy nem fog hallgatni rá. Csak legyél önmagad, és fog, hangzik el az ultimate jótanács Vadászapu szájából. Ezzel a munícióval Farkasfiú felkerekedik, s az ultrahangos vadászsípokkal fogságba ejtett Újfiúhoz lép, hogy értelmet verjen a farkasmaszkos kobakjába. A srác a hangsokkterápiától lehiggadt, eldobta a farkasmaszkot, úgyhogy most már csak kérdései vannak, például, hogy mi is történik vele ebben a részben.

kieg643.jpg

Jó kérdés, de válasz helyett Liam inkább siránkozik még egy sort, hogy a szülei sosem láthatják ebben a farkasmaszkban friss vérre szomjazva szaladgálni, mert frászt kapnának tőle, kábé mint akkor, amikor a fiuk egy csipcsup ügy miatt szétverte a tanára kocsiját. Scottban ettől föltámad a nemes alfa, mi nem szörnyetegek vagyunk, hanem vérfarkasok, azzal villant is egy vörösszemet, Vadászapu egy büszke apa mosolyával csekkolja a jelenetet.

16.jpg

Eközben Kira felhajtotta Menőcsajt, aki még mindig a hangszigetelt szobában hallgatja a bakelitet, mert az bizony nem mást, mint a kód feltöréséhez szükséges jelszavat játssza végtelenítve. Gyorsan be is pötyögi a varázsszót, ami Allison, mire a képernyőn természetfeletti nevek sorjáznak elő, mellettük számokkal, s jó pár ismerős is akad a listán: a vendigók mellett Scott, Menőcsaj, Főfarkas meg Kira neve is ott villog. Innen folytatjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása