Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 9x13 - Rossz vér

2016. április 25. 11:00 - Hoppancs

Szörnyű trauma éri a Seattle Grace Mercy West huncut orvosait, ugyanis bekamerázzák a kórházat, ami tudjuk, mit jelent. Bizony, vigyázni kell a kamattyal. Ki más is lehetne e mögött, mint a kérlelhetetlen Cahill, aki a hatékonyságnövelés érdekében megfigyelő orvosokat állított az eszközök másik oldalára. Miközben nagy elánnal magyarázza az intézkedés előnyeit, a hallgatóság válogatott grimaszokkal fejezi ki szkepticizmusát. A Torres házaspár késve esik be a fejtágításra, mert súlyos nézeteltérésbe keveredtek arról, hogy erőszakkal fel kell-e adni a gyerekre a harisnyát, vagy addig ajánlott türelmesen várni a szép szó mágikus hatására, ameddig  három műtőnyi beteg bele nem hal a párocska távollétébe. A paranoid kedvében lévő Wilson azt bizonygatja a kis kollégáknak, hogy őket azért nem hívták meg az új eljárásokról szóló előadásra, mert a költségcsökkentés úgyis mindnyájukat az utcára repíti majd. Karev legnagyobb problémája a sürgősségi közelgő bezárásával, hogy akkor Hunt és Cristina lelép, és ő egyedül marad háza költségeivel. Mer szerint semmi ok a pánikra, hiszen az ő hites ura egész éjjel a részleg megmentésén dolgozott az idegbeteg Kepnerrel. A brainstorming során Derekék elméletben több pénzt pakoltak ide-oda, mint az 50 milliós játszma összes résztvevője együttvéve, aminek eredménye - egy teleírt tábla mellett - az lett, hogy mindkettőjüknek büdös a szája. Na jó, azért tervük is van.

bscap0000_2.jpg

Bailey közel húzódik Cahill ánuszához, mert nem szívesen keresne olyan melóhelyet, amiről nem forgatnak sorozatot. Meredith reméli, hogy a terhesség megvédi a bajtól. Torres, Karev és Robbins eközben kollektíven retteg a dupla csípőprotézissel frissen ellátott, tizenhárom éves Simmitől, aki fekvősztrájkjával rontja felépülési esélyeit és a körülötte lévők hangulatát. Alex lesz a mai első szerencsés, aki megpróbálhatja lábra imádkozni. Alana a sürgősségi jövőjét bőszen tagadó Hunt nyakában liheg, de a férfi haszontalannak tartja a bezárásról való értekezést, a betegek ugyanis egyelőre még – kisebb-nagyobb darabokban – folyamatosan érkeznek. Hunt a harcmező példáját hozza fel arra, hogy a legközelebbi orvosok tudják a legtöbb életet menteni, és pont erről szólna a sürgősségi is. A hasonlatot igazolandó, Cahill fürgén elkapja a láncfűrész-balesetes befutó karotiszát, amely pont az orra előtt készül robbanni. Az ügyes doktornő a műtőben is folytatja a munkát, mert a pasas esélyei jobbak, ha csak egyvalaki tapasztja le a nyakát.

bscap0001_2.jpg

April egyedül marad a táblázatokkal és az ismertetendő spórolási programmal, mert Shepnek le kell lépnie. Ettől nincs felvillanyozva, mert tisztában van saját népszerűségével, aminek még jobban betesz majd, ha anyagiakkal kezdi molesztálni a főorvosokat. Alana embere, a megnyerő(nek szánt) mosolyú dr. Darryl Nessbaum a sérveltávolítás egységesítését ismerteti az ál-lelkes Bailey, az öregesen ellenálló Richard és az unott Meredith előtt. Hogy kicsit felrázza hallgatóságát, egy kórházas pólóban realizálódó csodás jutalmat ajánl annak a sebésznek, aki az ő modern módszerével elsőként távolít el húsz (mű)sérvet. Miranda úgy érzi, a második helyezett útilaput kap, ezért gyorsan nekiesik a csonka bábuknak.

bscap0002_2.jpg

Simmi irritáló hangon tárja Alex elé eddigi fényes tornászkarrierjét, aminek véget vetettek a csípőprotézisek. Így nem lehet olimpiai bajnok és a végén még normális életet kell élnie. Szóval mindennek vége, már csak a halált várja. Erre Karev sem tud mit mondani, a tények makacs dolgok. Cristina máris összeszólalkozik az egyik kamerával, azaz a rajta keresztül sasoló Bob dokival, aki belepofázott az általa rendelt kezelésbe. Éppen vérre menő vitába kezdenének a legújabb szakmai tanulmányok részleteiről, amikor Leah egy lehetséges kardió esettel megmenti Bobot az erőszakos leszereléstől. Russell két másodperc alatt szabadul meg Apriltől, akit Keplernek szólít, csak hogy átérezzük, mennyire érdekli.

bscap0003_2.jpg

Alana dudorászva brillírozik a műtőben, ezért Owen nem tudja nem feltenni a kérdést, hogy miért is hagyta abba annak idején. Shep már nem olyan érdeklődő, inkább kóstolgatja a nőt, aki miatt hamarosan nem lesz hol vérezniük a tömegbalesetek és lövöldözések áldozatainak. A gördeszkával pórul járt Richnek egyelőre még a legjobb kórházban van szerencséje haldokolni, amit jó esélyekkel be is fejez majd, mivel Jehova tanújaként egyszerre van véradást tiltó bilétája és aortaszakadása. Ez egy elég rossz kombináció, Cristinát sem rohanja meg az optimizmus. Callie és Arizona még mindig a reggeli incidensen lovagol, és a jó zsaru, rossz zsaru technika mibenlétét elemzik a Simmi által megfélemlített Alex előtt. Richbe nem lehet belevágni, mivel az túl sok vérveszteséggel járna, így Yang az endovaszkuláris módszer mellett dönt.

bscap0004_2.jpg

Richard rosszul áll a műemberek műsérveivel, és Bailey is csak addig vigyorog, amíg Nessbaum a higgadt Meredith-t nem dicséri meg helyette. Richről aggódó haverja sem tudta, hogy jehovista, és nem is biztos benne, hogy tényleg az, annak ellenére, hogy a folyosón egy húszfős társaság imádkozik érte látványosan. Mindez szöget üt Leah fejébe. Cahillt a páciens leszakadni készülő orra miatt csatlakozó Jackson is megszórja pár kéretlen megjegyzéssel, ráadásul elég keményen, mivel a műtős sapiban nem ismeri fel. Amikor mégis, akkor inkább úgy dönt, cseppet várhat még az a nózi. Alana elárulja az Avery miatt szabadkozó Owennek, hogy már megszokta, hogy ő a rossz, és az eddig megmentett intézmények sem köszönték meg, hogy kihúzta őket a kakiból.

bscap0005_2.jpg

Murphy nem bír kibékülni a ténnyel, hogy a tizenkilenc éves Rich azért patkol el szép lassan, mert béna a vallása, ezért folyamatosan hergeli Yanget. Naaa, csak egy kevéske vért adjunk már neki, úgysem veszi észre senki! Cristina rámutat, hogy ez sajna nem így megy. Simminél Torres próbálkozik másodikként, mire a kiscsaj átmegy Hannibal Lecterbe, és saját várható lebénulásáról a doktornő egójára tereli a szót. Mert az ugye csúnyán megrendül majd, ha kicsúszik a kezéből az irányítás, és nagy, okos sebészként nem tehet semmit Simmi hanyatlása ellen. Meredith kiszalad Nessbaum sérves szeánszáról, de nem azért, mert Miranda végre lekörözte, hanem mert valami van a pocakjával. Bailey is érzi, hogy Grey kiborult, ezért utánamegy. Milyen szerencse, így van, aki felvilágosítsa főszereplőnket, hogy semmi gáz, csak a mini medúza rugdal.

bscap0006_2.jpg

Cristina higgadtan tájékoztatja Rich szüleit a vér szerepéről az ember, most konkrétan a kicsi fiuk életben maradásában, de sajnos ők így is az imát választják a transzfúzió helyett. Utóbbitól ugyanis elkárhozna a gyerek. Leah drasztikusabban győzködné őket, de mentora nem hagyja. Shep leteremti Aprilt, amiért számokkal dobálózott, és saját, behízelgő modorával, meg a kis kütyüket félrenyelő, gyors ellátásra szoruló babák gondolatával bűvöli bőrgyógyász kollégáját. A rugdosó kölökkel és Meredith éhségével elfoglalt Yang végre lelép, úgyhogy Leah megteheti azt, amire egy ideje már nyilvánvalóan készül. Hiába csempészne azonban vért Rich infúziójába, Bob nem alszik. Cristina letolja, majd elküldi, de azért ő is érzi, hogy ennek szomorú vége lesz.

bscap0007_2.jpg

Hunt már egészen összemelegedik Cahillel, és azt is megengedi neki, hogy maga közölje a sikeres műtét hírét az orr nélküli láncfűrészes családjával. Gyakornokék már éppen kijönnének a letargiából Steph lelkesítő szövegétől („Cahill a jövőt tervezi, és az biza' mi vagyunk!”), amikor a Simmitől mély depresszióba esett Callie lehűti őket. Russell nem kevesebbet, mint Derek parkolóhelyét kérné együttműködéséért cserébe, de nem azért, mert annyira rászorul, csak poén lenne, ha neki kettő volna. Derek erre megemlíti, hogy bizony ő operálta meg a nővére aneurizmáját, szóval lehetne hálásabb is. Richard nem bírja tovább, és nekiesik Nessbaumnak, akinek sikeresen kicsúszik a száján, hogy a beteg nem számít. Az ilyet nehéz visszaszívni, neki sem sikerül.

bscap0008_2.jpg

Rich exitál, Leah kesereg, Yang pedig még mindig dühös, de most nincs ideje fejmosásra, mert beszélnie kell a családdal. Arizona a műlábát veti be Simminél, amivel el is éri, hogy lenyomorékozzák. Ez már neki is sok, úgyhogy átmegy rossz zsaruba, és közli a lánnyal, hogy felőle megrohadhat itt heverve, de nem húzzon le magával mindenkit a mentális mocsarába. A rövid, de heves beszédet követően közepesen erőszakos módon felrángatja Simmit, aki az első sikeres lépések hatására még el is mosolyodik. Na, így kell tenni legközelebb a harisnyával is. A láncfűrészes boldog hozzátartozója Alana nyakába ugrik, Nessbaumot pedig kiközösítik a liftben. Cahill csak pár percig lehet Hunt haverja, kénytelen ugyanis közölni vele és a Derek-April csapattal, hogy nincs olyan költségcsökkentés, ami segíthetne, el kell adni az egész kócerájt. A vevőnek jobban fog tetszeni sürgősségi nélkül, szóval még mindig nem változott a menetrend. Owen elkenődve oltja le a villanyt, majd elmegy benyomni Cristinával. Shepék együtt örülnek aktív gyermeküknek.

Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása